Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΥΨΟΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ....1.70m, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΟΔΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

«Ψηλά τα χέρια» από νομικής άποψης σήκωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για το κατά πόσο το  ελάχιστο ύψος των γυναικών που ειναι υποψήφιες για να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές, πρέπει να είναι κοινό με αυτό των ανδρών  (1,70 μ.) όπως προβλέπεται σήμερα στην Ελλάδα, παραπέμποντας το θέμα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια!
 
Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από σειρά αποφάσεων της διοίκησης και των δικαστηρίων στην Ελλάδα, όταν λόγω της σπουδαιότητας του θέματος που άπτετο των αρχών της ισότητας και της αξιοκρατίας, παραπέμφθηκε στην 7μελή σύνθεση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που το έστειλε ''πακέτο'' στην Ευρώπη!
 
Αφορμή - και επίδικο ζήτημα- ήταν το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) 90/2003 με το οποίο αυξήθηκε το κατώτερο όριο του αναστήματος για τις γυναίκες υποψηφίους από 1,65μ. σε 1,70μ. ,εξομοιούμενο πλέον με αυτό των ανδρών υποψηφίων.
 
Το ιστορικό
Ας δούμε όμως ιστορικό της υπόθεσης, η εξέλιξη της οποίας υπό προϋποθέσεις ενδεχομένως να επηρεάσει μελλοντικά και αποφάσεις που αφορούν υποψηφίους για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αρχικά λοιπόν , με το άρθρο 1 του ν. 2226/1994 ορίσθηκε ποσοστό εισαγωγής γυναικών μέχρι 20% στο σύνολο των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων και 15% στη Σχολή Αξιωματικών. Η άνω ποσόστωση κρίθηκε αντισυνταγματική με την υπ’ αριθ. 1917/1998 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ. Με το άρθρο 12 του ν. 2713/1999 ορίσθηκε το ποσοστό των εισαγομένων στις Αστυνομικές σχολές γυναικών σε 15% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων. 
 
Μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και την παρέμβαση τόσο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (η οποία είχε αποστείλει Αιτιολογημένη Γνώμη για το θέμα των ποσοστώσεων), όσο και της Κυβερνητικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, η ανωτέρω ποσόστωση καταργήθηκε με το άρθρο 20 του ν. 3103/2003 (Α’ 23), κατά το οποίο: «Στις εν λόγω Σχολές εισάγονται άνδρες και γυναίκες. Τα προσόντα των υποψηφίων και οι προκαταρκτικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται, είναι κοινές και για τα δύο φύλα».
 
 
Στη συνέχεια, με το Π.Δ. 90/2003 αυξήθηκε το όριο του αναστήματος για τις γυναίκες από 1,65μ. σε 1,70μ. (εξομοιούμενο πλέον με αυτό των ανδρών), με αποτέλεσμα οι γυναίκες να κατατάσσονται έκτοτε στις Αστυνομικές σχολές σε ποσοστά χαμηλότερα του 20% που προβλεπόταν με το ν. 2226/1994 και του 15% που προβλεπόταν με το ν. 2713/99. 
Δηλαδή προέκυψε εξέλιξη επί το δυσμενέστερο για τις γυναίκες.
 
Γυναίκες υποψήφιες Αστυνομικών σχολών με ανάστημα κάτω του 1,70μ. συμμετείχαν σε διαγωνισμούς και αποκλείστηκαν για το λόγο αυτό.  Προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών το οποίο τις δικαίωσε, στη συνέχεια όμως ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης άσκησε εφέσεις ενώπιον του ΣτΕ. 
 
Ο συνήγορος των γυναικών αυτών υποψηφίων,  Δικηγόρος Αθηνών κ.Πέτρος Αγγελάκης, υποστήριξε τότε στο Δικαστήριο, μεταξύ άλλων, τα εξής: 
- η διάταξη η οποία ορίζει ότι άνδρες και γυναίκες υποψήφιοι αστυνομικών σχολών πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70μ., παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας των δύο φύλων και της αξιοκρατίας, καθώς και την Οδηγία 76/207/ΕΟΚ. 
 
- η διάταξη αυτή συνιστά έμμεση διάκριση λόγω φύλου, καθόσον κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, το μέσο ανάστημα των γυναικών είναι χαμηλότερο σε σχέση με εκείνο των ανδρών.
 
Επικαλέστηκε επίσης επιστημονικές ανθρωπολογικές μελέτες (της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σωματομετρίας) σύμφωνα με τις οποίες το μέσο ύψος των 18χρονων αγοριών είναι 1,77 μ. ενώ των κοριτσιών 1,63 μ. Το όριο αναστήματος 1,70μ., που υπερβαίνει κατά επτά πόντους το μέσο ανάστημα των γυναικών, το διαθέτουν μόνον το 19% των γυναικών. Συνεπώς, τονίστηκε, από τη θέσπιση του σχετικού ορίου πλήττεται ουσιωδώς το 81% των γυναικών. 
 
Στα υπό εξέταση θέματα εκ των πραγμάτων μπήκε και μπαίνει δυναμικά και το τι ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Όπως προκύπτει από τις επίσημες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο των Αστυνομικών Υπηρεσιών, στη Γερμανία το όριο αναστήματος είναι για άνδρες 1,65μ. και για γυναίκες 1,63 μ., στην Ιταλία για άνδρες 1,65μ. και για γυναίκες 1,61 μ., στην Ισπανία για άνδρες 1,70μ. και για γυναίκες 1,65 μ., στην Πορτογαλία για άνδρες 1,75μ. και για γυναίκες 1,60 μ., ενώ στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία δεν υφίσταται όριο, ανέφεραν νομικοί κύκλοι.  
 
Οι Δικαστές του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ (υπό 5μελή σύνθεση) εξέφρασαν, το έτος 2014, αντίθετες μεταξύ τους απόψεις. Κατά την πρώτη άποψη, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες υποψήφιοι για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές πρέπει να έχουν το αυτό ελάχιστο ύψος, κατά τη δεύτερη άποψη, το τιθέμενο ελάχιστο όριο είναι υπερβολικά υψηλό, καθόσον οδηγεί πρακτικά σε αποκλεισμό εξαιρετικά μεγάλου ποσοστού γυναικών υποψηφίων (άνω του 80%) και, κατά την τρίτη άποψη, το εν λόγω όριο αναστήματος συνιστά έμμεση διάκριση εις βάρος των γυναικών υποψηφίων, η οποία παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας. 
Η Απόφαση παραπομπής
 
Ενόψει της σπουδαιότητας του ζητήματος, η υπόθεση παραπέμφθηκε τελικά στην 7μελή σύνθεση του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ και εκδικάστηκε τον Ιανουάριο 2014.
 
«Με απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ που μόλις εκδόθηκε, μας είπε ο δικηγόρος κ. Πέτρος Αγγελάκης, κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) προδικαστικό ερώτημα για το εάν η διάταξη με την οποία ορίζεται ότι οι ιδιώτες υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) για τις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70μ., είναι σύμφωνη με τις διατάξεις των οικείων Οδηγιών της Ε.Ε. οι οποίες απαγορεύουν κάθε έμμεση διάκριση λόγω φύλου, όσον αφορά την πρόσβαση στην απασχόληση και την επαγγελματική εκπαίδευση στο δημόσιο τομέα. Κατόπιν τούτων, το ΣτΕ ανέβαλε την οριστική κρίση του επί του ζητήματος, μέχρις ότου αποφανθεί το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί του ανωτέρω ερωτήματος».
 
 Σχετικώς επισημαίνονται τα εξής: Οι υποθέσεις που δικάζει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) φέρονται ενώπιόν του είτε κατόπιν παραπομπής της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είτε κατόπιν προδικαστικού ερωτήματος που υποβάλει ο εθνικός δικαστής.
 
«Το 2009, ως πληρεξούσιος δικηγόρος γυναικών υποψηφίων αστυνομικών σχολών που είχαν απορριφθεί λόγω ύψους τους κάτω του ορίου του 1,70μ., υπέβαλα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «καταγγελίες» για το ζήτημα της παραβίασης των ευρωπαϊκών οδηγιών με τη διάταξη που καθορίζει κοινό όριο αναστήματος για  άνδρες και γυναίκες υποψηφίους αστυνομικών σχολών. Ο σκοπός των καταγγελιών αυτών ήταν να παραπέμψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα στο Δ.Ε.Ε. για το ζήτημα της ως άνω παραβίασης. Το 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να θέσει στο αρχείο τις ανωτέρω καταγγελίες, με το σκεπτικό ότι ο εθνικός δικαστής βρίσκεται σε καλύτερη θέση να αποφασίσει εάν υπάρχει ή όχι έμμεση διάκριση λόγω φύλου», εξηγεί ο κ Αγγελάκης.
 
Τελικώς, η υπόθεση θα κριθεί από το  Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω της οδού του προδικαστικού ερωτήματος.

ΠΗΓΗ:pronews.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 30 - 6 - 2016

Σήμερα, Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016, γιορτάζει: Απόστολος, Αποστόλης, Τόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Μελίτων, Μελίτωνας, Μελίτος, Μελίτης.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑ, ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 30 - 6 - 2016

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 29 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά στα βορειότερα τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 και τοπικά στο νότιο Ευβοϊκό μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε νότιους ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΕΩΣ ΤΙΣ 15:00, ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
Διεκδικούν κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας.
Το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνα – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλεί τα μέλη της να μετάσχουν στην κινητοποίηση και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το προεδρείο της οποίας κάνει λόγο για διάλυση του ΕΣΥ, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ και μεσαιωνικές συμβάσεις έργου.
Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας και δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.
Ζητεί, επίσης, απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου, ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών.

Συγκεντρώσεις

Γιατροί και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Για την Αττική, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εκδηλώσεις της Συγκέντρωσης ξεκίνησαν στις 8.30πμ.
Στην περιφέρεια, οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στα προαύλια των νοσοκομείων ή τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, ζητεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
Από το ΠΑΜΕ τονίζεται ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για τη Ψυχική Υγεία δεν πρέπει να φθάσουν στη Βουλή και ζητείται να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στον χώρο της Υγείας.
ΠΗΓΗ:iatronet.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 - 6 - 2016

Σήμερα, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, γιορτάζει : Παύλος, Παυλίνα, Πώλ, Παυλίκος, Πουλίκος, Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πετρία, Πετρίνα, Πέτρα, Πετρούλα.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

Η ΔΡΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, TETAΡΤΗ, 29 - 6 - 2016

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Θράκη θα είναι περισσότερες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες. Τις θερμές ώρες της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα αναμένεται πύκνωση των νεφώσεων στο ορεινό άξονα της Πίνδου, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγοι πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και τοπικού χαρακτήρα.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική Ελλάδα από 19 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Από τις απογευματινές ώρες πάντως οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή πρόσκαιρης καταιγίδας στα νότια κυρίως τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στο Σαρωνικό νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, κυρίως στα ανατολικά ορεινά τμήματα του νομού, όπου και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

6 τρόποι που ο σκύλος ανακουφίζει από την κατάθλιψη

Ο σκύλος θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Πολλές είναι οι μελέτες κατά καιρούς που έχουν δείξει πως η παρουσία του προστατεύει από το άγχος και τις καρδιοπάθειες.

Είναι όμως ιδανικοί και για την καταπολέμηση της σύγχρονης μάστιγας της ανθρωπότητας που δεν είναι άλλη από την κατάθλιψη.
Διαβάσετε παρακάτω τους έξι λόγους για τους οποίους οι σκύλοι μπορούν να ανακουφίσουν τους ανθρώπους από τα συμπτώματα κατάθλιψης:
1. Προσφέρουν άνευ όρων αγάπη και αποδοχή
Τα σκυλιά δεν έχουν άποψη, δεν κάνουν κριτική και δεν βγάζουν… ετυμηγορίες. Ακόμα κι αν μυρίζει κανείς άσχημα, αν είναι ο άνθρωπός τους και τον αγαπάνε, θα χωθούν στην αγκαλιά του. Σε μια πρόσφατη έρευνα του Johns Hopkins που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Depression and Anxiety Bulletin, διαπιστώθηκε ότι οι ένοικοι ενός γηροκομείου στο Σεντ Λούις ένοιωθαν λιγότερο μόνοι όταν περνούσαν το χρόνο τους μόνο με ένα σκύλο, παρά όταν περνούσαν το χρόνο τους με το σκύλο και τους άλλους ενοίκους του γηροκομείου.
Στη μελέτη συμμετείχαν 37 ένοικοι του γηροκομείου που είχαν καλύτερα αποτελέσματα στο τεστ για τη μοναξιά όταν τους επισκέπτονταν για μισή ώρα την εβδομάδα σκυλιά. Οι μισοί απ’ αυτούς περνούσαν περισσότερο χρόνο παρέα μόνο με τα σκυλιά. Οι άλλοι μισοί περνούσαν περισσότερο χρόνο παρέα με τους άλλους τρόφιμους του γηροκομείου και τα σκυλιά. Και οι δύο ομάδες ανέφεραν ότι ένοιωσαν λιγότερη μοναξιά αλλά εκείνοι που πέρασαν το χρόνο τους με τους σκύλους ανέφεραν ότι πέρασαν πολύ καλύτερα. Με άλλα λόγια οι άνθρωποι πολλές φορές προτιμούν να μένουν μόνοι με τους τετράποδους φίλους τους που δεν θα τους κριτικάρουν, δεν θα τους κρίνουν και θα τους αποδεχτούν όπως ακριβώς είναι.
2. Μεταβάλλουν τη συμπεριφορά μας
Αυτό είναι κάτι που το έχουν ζήσει μόνο όσοι έχουν ζήσει με κατοικίδια. Είναι μερικές φορές που έχουμε κάποια πολύ δύσκολη ημέρα. Στη δουλειά, στο σπίτι, με φίλους, με τους συγγενείς, με τους συντρόφους ή τα παιδιά. Είναι εκείνες οι ημέρες που και μια κουβέντα να πει κανείς θα λειτουργήσει σαν το… κερασάκι στην τούρτα και θα έρθει η έκρηξη. Ισως μάλιστα αυτός που θα την πληρώσει να μη φταίει καν, αλλά να έτυχε να είναι την ακατάλληλη στιγμή στο ακατάλληλο μέρος και να ξεσπάσουμε πάνω του την οργή μας. Όμως, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί αν βρεθεί δίπλα μας ο σκύλος. Όσα νεύρα κι αν έχουμε αρκεί να μας πλησιάσει και να μας γλείψει το χέρι με τη γλώσσα του για να γλυκάνει η συμπεριφορά μας. Ηρεμούμε όταν βρισκόμαστε με τα σκυλιά. Επιβραδύνεται η αναπνοή μας, η ομιλία μας, ησυχάζει το μυαλό. Στο σκύλο δεν θα γυρίσουμε να πούμε μια κουβέντα όσο ενοχλημένοι κι αν είμαστε, όπως ενδεχομένως θα κάναμε αν είχαμε απέναντί μας κάποιον άνθρωπο.
3. Αποσπούν την προσοχή μας
Τα σκυλιά είναι καθηλωτικά όπως οι ταινίες και τα βιβλία. Θα μας οδηγήσουν σε μια άλλη πραγματικότητα που θα περιλαμβάνει μόνο ζωοτροφή, νερό, αγάπη, χάδια και μια ουρά που κουνιέται πέρα δώθε. Θα μας αποσπάσουν την προσοχή για κάποιο χρονικό διάστημα από οτιδήποτε μας απασχολεί και αυτή είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία. Είναι δύσκολο να σκεφτόμαστε ακόμα κι αυτά που μας κάνουν να νοιώθουμε άσχημα, όταν χαϊδεύουμε το σκύλο ή όταν αυτός έρχεται και κουρνιάζει στο πλάι μας ή αισθανόμαστε την αναπνοή του στο πρόσωπό μας.
4. Προωθούν την αφή
Η θεραπευτική δύναμη του αγγίγματος είναι αδιαμφισβήτητη. Η έρευνα δείχνει πως ένα μασάζ 45 λεπτών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες και να βελτιστοποιήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα με τη δημιουργία λευκών αιμοσφαιρίων. Τα χάδια πλημμυρίζουν το σώμα με οξυτοκίνη, μια ορμόνη που μειώνει το άγχος και την αρτηριακή πίεση, καθώς και τους ρυθμούς της καρδιάς. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, όταν κάποιος μας κρατάει το χέρι μπορεί να μειώσει τη δραστηριότητα του άγχους στην περιοχή του υποθαλάμου του εγκεφάλου που συνδέεται με το συναισθηματικό μας κέντρο. Η αφή μπορεί πραγματικά να σταματήσει ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου από την απόκριση στις ενδείξεις απειλής. Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη το γεγονός ότι χαϊδεύοντας ένα σκυλί μπορεί να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός, να ενισχυθούν τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης.
5. Μας κάνουν υπεύθυνους
Με την απόκτηση σκύλου έρχεται παράλληλα και η ευθύνη της φροντίδας του και σύμφωνα με έρευνες για την κατάθλιψη, αυτή η φροντίδα προάγει την ψυχική υγεία. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως χτίζουμε την αυτοεκτίμησή μας αναλαμβάνοντας τη φροντίδα ενός άλλου πλάσματος εκτός από τον εαυτό μας. Η φροντίδα αυτή φέρνει επίσης αλλαγές στη ζωή μας. Δεν μπορεί κάποιος που έχει σκύλο να κοιμάται μέχρι το μεσημέρι ή να παραμένει στο κρεβάτι χωρίς να έχει διάθεση για τίποτα. Υπάρχει ένα πλάσμα που έχει ανάγκη να φάει, να βγει βόλτα, να αισθανθεί τα χάδια και γενικότερα την παρουσία του. Επίσης, για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί κάποιος να μείνει εκτός σπιτιού για ένα ολόκληρο 24ωρο αν δεν έχει προηγουμένως φροντίσει τι θα γίνει με το σκύλο που θα είναι κλεισμένος στο σπίτι.
6. Μειώνουν την αρτηριακή μας πίεση
Η έρευνα δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά αρτηριακής πίεσης, τόσο πριν όσο και μετά από την εκτέλεση αγχωτικών καθηκόντων. Η αρτηριακή πίεση πέφτει αμέσως μόλις οι άνθρωποι έρθουν σε επαφή με τα σκυλιά ειδικά αν πρόκειται για σκυλιά που γνωρίζουν και αγαπούν. Το χάιδεμα του σκύλου μπορεί επίσης να οδηγήσει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος ενός ατόμου και ακόμα να απαλύνει τον πόνο. Σε κάθε περίπτωση η απλή παρουσία του σκυλιού είναι ευεργετική.
Πηγή medinova.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 28 - 6 - 2016

Σήμερα, Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016, γιορτάζει : Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Γερμανός.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ!! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 28 - 6 - 2016

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 στη Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες με τοπικά έντονα φαινόμενα, κυρίως στα ορεινά και στις περιοχές που συνορεύουν με τη Βουλγαρία. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, δίνοντας τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από τη Στερεά και βορειότερα και σε τοπικό επίπεδο στην Κεντρική και Βορειοανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στη Μαγνησία και στη Φθιώτιδα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35, στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 37, στη Νότια Ελλάδα από 20 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36 και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 33 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο βορειοδυτικό Αιγαίο βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 5 και βαθμιαία στα ανοικτά ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως και στα ορεινά και στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς, αλλά στις ακτές οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά και πιθανόν για λίγο στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανοικτά τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Γιατί οδηγούμε δεξιά και στη Μεγάλη Βρετανία πάνε ανάποδα; ...


Η αρχή έγινε στον Μεσαίωνα από τους καβαλάρηδες που κρατούσαν σπαθί. Μετά ήρθαν οι άμαξες και οι Αμερικανοί που άλλαξαν τις οδηγικές συνήθειες...

Στα χρόνια του Μεσαίωνα, οι καβαλάρηδες κινούνταν στην αριστερή πλευρά του δρόμου για να έχουν το δεξί τους χέρι ελεύθερο, σε περίπτωση που έπρεπε να τραβήξουν το σπαθί τους για να αμυνθούν. Η συνήθεια αυτή έγινε θεσμός το 1300 με απόφαση του Πάπα Βονιφάτιου Η’, που έλεγε ότι όσοι πήγαιναν για προσκύνημα στη Ρώμη, έπρεπε να οδηγούν στην αριστερή πλευρά των δρόμων. Στη Μεγάλη Βρετανία το σύστημα διατηρήθηκε απαράλλαχτο και το 1835 καθιερώθηκε με νόμο. Άρα όλοι οδηγούσαν αριστερά, δηλαδή ανάποδα από ότι σήμερα. Το σύστημα άλλαξε στην Αμερική, με νόμο που ψηφίστηκε το 1792 στην Πενσυλβάνια. Ο λόγος είναι ο εξής: Οι δρόμοι γέμισαν με μεγάλες άμαξες που χωρούσαν με δυσκολία στους στενούς δρόμους.... 


Οι οδηγοί κάθονταν στο πίσω αριστερό άλογο για να μπορούν να μαστιγώνουν τα υπόλοιπα με το δεξί τους χέρι. Αφού οι οδηγοί κάθονταν στα αριστερά, τους συνέφερε να κινούνται στη δεξιά μεριά του δρόμου, για να υπολογίζουν καλύτερα την απόσταση μεταξύ των αμαξών, που έρχονταν από την άλλη κατεύθυνση. Αυτό είναι το σημερινό σύστημα οδήγησης που ισχύει παντού εκτός από την Αγγλία και τις χώρες που ήταν αποικίες της. Στη Γαλλία, όταν ακόμη κυκλοφορούσαν άμαξες, επικράτησε η οδήγηση στα δεξιά αλλά για διαφορετικούς λόγους. Μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση του 1789, στην αριστερή μεριά του δρόμου κυκλοφορούσαν οι άμαξες των αριστοκρατών και οι φτωχοί ήταν στην αντίθετη πλευρά. Μετά την επανάσταση, οι ευγενείς και οι πλούσιοι άρχισαν να οδηγούν δεξιά για να μπερδευτούν με τους φτωχούς και να γλυτώσουν από την ισοπεδωτική οργή του λαού εναντίον των αριστοκρατών. Όταν κυκλοφόρησαν τα αυτοκίνητα, επικράτησε σε όλο τον κόσμο η οδήγηση από δεξιά, ώστε να μην υπάρχουν δυσκολίες προσαρμογής. Η Αγγλία δεν άλλαξε για λόγους εγωισμού και για αυτό στις διασταυρώσεις γράφουν στην άσφαλτο «κοίτα δεξιά», ώστε να μην μπερδεύονται οι τουρίστες.... 

Πηγή  www.mixanitouxronou.gr

Τέλος τα αγγλικά από την ΕΕ μετά το Brexit-Δεν θα είναι επίσημη γλώσσα



Μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, τα αγγλικά δεν θα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις επίσημες γλώσσες της Ένωσης.

Παράπλευρες συνέπειες φαίνεται ότι θα έχει το Brexit, καθώς μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, τα αγγλικά δεν θα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις επίσημες γλώσσες της Ένωσης.Αυτό δήλωσε η Danuta Ηubner, επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αναφέρει το Politico.
Τα αγγλικά αποτελούν μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ επειδή είναι η επίσημη γλώσσα της Μεγάλης Βρετανίας, σημείωσε η Hubner και πρόσθεσε πως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου, τα αγγλικά θα χάσουν αυτό το καθεστώς.
«Έχουμε έναν συγκεκριμένο κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο κάθε χώρα της ΕΕ έχει το δικαίωμα να προσδιορίζει μία επίσημη γλώσσα. Η Ιρλανδία έχει δηλώσει τα Γαελικά, η Μάλτα τη μαλτέζικη γλώσσα, οπότε έχουμε μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει δηλώσει τα Αγγλικά. Εάν δεν έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ, τότε δεν έχουμε αγγλικά» είπε χαρακτηριστικά η Hubner, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Politico. 
Τα αγγλικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στην πραγματικότητα είναι η κυρίαρχη γλώσσα και εκείνη που χρησιμοποιείται συχνότερα από όλες, σημείωσε η Hubner.
Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της WSJ, η Κομισιόν άρχισε να χρησιμοποιεί τα γαλλικά και τα γερμανικά με μεγαλύτερη συχνότητα στις επίσημες επικοινωνίες της, ως μια συμβολική κίνηση μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Πηγή thetoc.gr 

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΚΠΤΩΣΗ 15%, ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η ΔΕΗ θέτει σε ισχύ από 1η Ιουλίου την έκπτωση 15% στα τιμολόγια ρεύματος για καταναλωτές που είναι συνεπείς στη πληρωμή των λογαριασμών τους.
Η έκπτωση αφορά το καθαρό ποσό του ρεύματος και όχι το συνολικό ποσό του λογαριασμού.
Η έκπτωση ισχύει για καταναλώσεις μεσαίας και χαμηλής τάσης που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου και μετά και επηρεάζει εκατομμύρια καταναλωτές.
Την έκπτωση θα μπορέσουν να καρπωθούν επίσης εκατομμύρια καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη εφόσον προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους και τηρούν τους διακανονισμούς.

ΠΗΓΗ:in.gr

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 23 - 6 - 2016, Η ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΨΩΣΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΜΑΤΡΩΖΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

  Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης Σημαίας των υποβρυχίων ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ στο Σκαραμαγκά.  Ανάδοχος του υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ ήταν ο Αντιναύαρχος ε.α. Βαρδής Βαρδινογιάννης ΠΝ και του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA Πλοίαρχος ΠΝ σε πολεμική διαθεσιμότητα κ. Δημήτριος Μητσάτσος.
 Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας,  ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος,βουλευτές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και Σωμάτων Ασφαλείας, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών στην Ελλάδα.
ΠΗΓΗ:hellenicnavy.gr






ΜΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟ


Αύξηση, έστω και μικρή, στις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες, καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ , οι καταθέσεις στα τέλη Μαϊου διαμορφώθηκαν στα 121,7 δισ. ευρώ, από 121,4 δισ. ευρώ στα τέλη Απριλίου, μια αύξηση της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ.


Αρνητικές ροές χρηματοδότησης 357 εκατ. το Μάιο

Tο Μάιο του 2016, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε σε -2,0%, από -1,9% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 357 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 156 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Μάιο του 2016, ήταν αρνητική κατά 68 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 85 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,2%, από 1,1% τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -0,7%, από -0,6% τον Απρίλιο του 2016 και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 70 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 142 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -8,7% το Μάιο του 2016, από -7,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 2 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 57 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων
Tο Μάιο του 2016, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 14 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 46 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,5%, από -1,3% τον προηγούμενο μήνα.
Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων
Αρνητική κατά 275 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Μάιο του 2016, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 195 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε στο -2,9%, αμετάβλητος έναντι του προηγούμενου μήνα.
ΠΗΓΗ:water-waste.com

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999, ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ, Ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στρατιωτικός και ιθύνων νους του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, που οδήγησε στην επιβολή της επτάχρονης δικτατορίας (21 Απριλίου 1967- 23 Ιουλίου 1974) στην Ελλάδα. Φανατικός αντικομμουνιστής και γνήσιο τέκνο μιας εποχής που ορίζεται από τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα και τον Ψυχρό Πόλεμο στη διεθνή σκηνή.
Γεννήθηκε στο Ελαιοχώρι Αχαΐας στις 5 Μαΐου 1919 και ήταν ο μεγαλύτερος γιος του δάσκαλου Χρήστου Παπαδόπουλου και της γυναίκας του Χρυσούλας. Μετά την περάτωση των εγκύκλιων σπουδών του, εισήλθε το 1937 στη Σχολή Ευελπίδων, με συμμαθητές τον Νικόλαο Μακαρέζο και τον Ιωάννη Λαδά. Ολοκλήρωσε εσπευσμένα την τριετή φοίτησή του, λόγω της κήρυξης του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940 και ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
Πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο και κατά τη διάρκεια της Κατοχής συμμετείχε στα Τάγματα Ασφαλείας υπό τον Συνταγματάρχη Κουρκουλάκο και την οργάνωση Χ του αντισυνταγματάρχη Γρίβα. Το 1941 παντρεύτηκε τη Νίκη Βασιλειάδη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Χρυσούλα και τον Χρήστο. Το 1944 συμμετείχε με άλλους δεξιούς αξιωματικούς στην ίδρυση του ΙΔΕΑ (Ιερός Δεσμός Ελλήνων Αξιωματικών), μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης με σημαντικό ρόλο στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Στον Εμφύλιο Πόλεμο μετείχε, όπως υπερήφανα έλεγε ο ίδιος, σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις, «από τα Βαρδούσια στον Ταΰγετο, από τον Πάρνωνα στη Μουργκάνα κι από τον Γράμμο στο Βίτσι».
Το 1951 ως στρατοδίκης με τον βαθμό του ταγματάρχη στην πρώτη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη ήταν ο μόνος που μειοψήφησε στην επιβολή της θανατικής ποινής στον «Άνθρωπο με το Γαρύφαλλο», παρότι φανατικός αντικομμουνιστής. Το 1956 ο Δημήτριος Ιωαννίδης ίδρυσε την ΕΕΝΑ (Εθνική Ένωση Νέων Αξιωματικών), μια κλειστή ολιγομελή ομάδα αξιωματικών, που προήλθε από τους κόλπους του ΙΔΕΑ και προετοίμασε μεθοδικά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Γρήγορα, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναδείχθηκε ως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της.
Από το 1959 έως το 1964 υπηρέτησε στην ΚΥΠ και απέκτησε στενές σχέσεις με τους πράκτορες της CIA στην Αθήνα. Το 1961 ήταν γραμματέας της επιτροπής του σχεδίου «Περικλής», που είχε ως στόχο την αποδυνάμωση της ΕΔΑ, η οποία στις εκλογές του 1958 είχε αναδειχθεί αξιωματική αντιπολίτευση. Το σχέδιο εφαρμόστηκε στις εκλογές του 1961, που έμειναν στην ιστορία ως «εκλογές βίας και νοθείας», οι οποίες έδωσαν άνετη πλειοψηφία στην ΕΡΕ.
Οι συνωμοτικές κινήσεις του Παπαδόπουλου και της ΕΕΝΑ ήταν εν γνώσει των προϊσταμένων του και μετά την άνοδο της Ένωσης Κέντρου στην εξουσία, το 1964, τέθηκε θέμα αποστρατείας του. Τον έσωσε η φιλία του πατέρα του με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και η φιλευσπλαχνία του «Γέρου της Δημοκρατίας».
Ο Παπαδόπουλος μετατέθηκε στον Έβρο, όπου ανέλαβε τη διοίκηση της 117 ΜΠΠ στην Ορεστιάδα. Έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο από το αποκληθέν «Σαμποτάζ του Έβρου», όταν ισχυρίσθηκε ότι εξάρθρωσε ομάδα αριστερών στρατιωτών, που προκαλούσαν δολιοφθορές, ρίχνοντας ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των στρατιωτικών φορτηγών της μονάδας του. Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι ήταν δικής του εμπνεύσεως προβοκάτσια και αντί στρατοδικείου τιμωρήθηκε μόνο με 15 μέρες φυλακή. Αυτή τη φορά δεν τον έσωσε ο Παπανδρέου, αλλά μάλλον ο βασιλιάς.
Το φθινόπωρο του 1966, ο συνταγματάρχης, πλέον, Γεώργιος Παπαδόπουλος επωφελείται από την πολιτική κρίση εξαιτίας της Αποστασίας και μετατίθεται στην Αθήνα μαζί με τον ομόβαθμό του Νικόλαο Μακαρέζο και τοποθετείται στη θέση - κλειδί του διευθυντή του 3ου Επιτελικού Γραφείου του ΓΕΣ, έχοντας την ευθύνη των επιχειρήσεων. Φροντίζει να μεταθέσει στην Αθήνα φίλους και συνεργάτες του και να τους τοποθετήσει σε καίριες θέσεις για να ετοιμάσουν όλοι μαζί το σκηνικό της 21ης Απριλίου 1967.
Στρατηγοί και Παλάτι κάνουν το μοιραίο λάθος και αναθέτουν στους Παπαδόπουλο και Μακαρέζο την επικαιροποίηση του Νατοϊκού σχεδίου «Προμηθεύς», που προβλέπει την επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπτωση «ερυθράς» απειλής. Βάσει αυτού του σχεδίου θα εκδηλωθεί και θα επικρατήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου το στρατιωτικό πραξικόπημα, με επικεφαλής δύο συνταγματάρχες (Παπαδόπουλος , Μακαρέζος) κι έναν ταξίαρχο (Παττακός), με το πρόσχημα του κομμουνιστικού κινδύνου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας και όταν οι τελευταίοι ενδοιασμοί του βασιλιά Κωνσταντίνου έχουν ξεπεραστεί, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ορκίζεται Υπουργός Προεδρίας, με πρωθυπουργό τον φιλοβασιλικό δικαστικό Κωνσταντίνο Κόλλια. Ουσιαστικά, όμως, ο Παπαδόπουλος θα είναι ο ισχυρός ανήρ του καθεστώτος.
Μετά το αποτυχημένο κίνημα του βασιλιά Κωνσταντίνου (13 Δεκεμβρίου 1967), ο Παπαδόπουλος ανέλαβε την πρωθυπουργία και σταδιακά όλες τις εξουσίες: Υπουργός Εξωτερικών, Εθνικής Αμύνης, Εσωτερικών και Αντιβασιλέας συγχρόνως. «Μόνο αρχιεπίσκοπος δεν έγινε» σύμφωνα με μια ρήση της εποχής. Στις 13 Αυγούστου 1968 διέφυγε απόπειρας δολοφονίας του από τον Αλέξανδρο Παναγούλη, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάσθηκε σε θάνατο. Η ποινή του δεν εκτελέσθηκε και παρέμεινε επί πενταετία στη φυλακή. Το 1973 έλαβε ειδική χάρη, όταν ο Παπαδόπουλος ορκίσθηκε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετά την κατάργηση της Βασιλείας (29 Ιουλίου 1973).
Παρέμεινε αμετανόητος μέχρι τέλους, λέγοντας «δι εμέ θα ομιλήσει η ιστορία, η οποία θα με δικαιώσει...». Άφησε την τελευταία του πνοή στις 11:48 της 27ης Ιουνίου 1999 στην εντατική του Λαϊκού Νοσοκομείου, όπου παρέμεινε υπό κράτηση για 34 μήνες. Κηδεύτηκε στις 30 Ιουνίου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, παρουσία της οικογένειάς του και λίγων στελεχών και αμετανόητων νοσταλγών της Επταετίας.

ΠΗΓΗ: sansimera.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, 27 - 6 - 2016

Σήμερα, Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016, γιορτάζει: Πιερής, Πιέρος, Πιέριος, Πιέρης, Πιερία, Πιέρα, Πιερίων..


ΠΗΓΗ:eortologio.gr

ΠΑΙΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΔΡΟΣΙΑ!!! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 - 6 - 2016

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμενόνται αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκvώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές καθώς και κάποιοι όμβροι και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο κατά τόπους έως ισχυροί.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 33 και στην Κρήτη από 19 έως 31.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές και δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σε νέες επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις προχωρούν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό, αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00 την Τρίτη 28, την Τετάρτη 29, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, αλλά και την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Για τις ημέρες αυτές αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.

Επίσης, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ημέρα υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τις δυο εταιρείες.

Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης την μη υπαγωγή του ΟΣΕ και κατ' επέκταση της ΕΡΓΟΣΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (σ.σ. το λεγόμενο «υπερταμείο» αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας), την μη κατάργηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε., την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο, την πρόσληψη προσωπικού και την συντήρηση του τροχαίου υλικού, το οποίο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση που αγγίζει και σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας του, την μη προώθηση Κανονισμού Κίνησης, ο οποίος υποβαθμίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας του ελληνικού σιδηροδρόμου.

ΠΗΓΗ:in.gr

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση με πεύκα στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας. 

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες των δήμων.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν επίσης από αέρος οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αν και η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσχεραίνουν την κατάσβεση. Ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά στο Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής.

Στην περιοχή για προληπτικούς λόγους 44 πυροσβέστες με 23 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η κατάσταση ήταν άκρως επικίνδυνη διότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί» δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.

«Κάηκαν πέντε εγκαταλειμμένα παραπήγματα και αποθήκες, η στέγη ενός διαμερίσματος κάηκε» ειπε ο κ. Τζίτζιος, προσθέτοντας πως «αποφύγαμε τα χειρότερα γιατί η φωτιά ήταν μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Κινδύνεψαν σούπερ μάρκετ και ένα εργοστάσιο ποτών».
«Μάλλον είναι ανθρώπινο χέρι γιατί συνέβη σε οικιστική περιοχή και αυτός ο κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει τις έρευνες κι εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις αρχές για να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

ΠΗΓΗ:in.gr

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!!

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στο Βόλο κατέκτησε ο Αντώνης Τσουρουνάκης στα 400 μ. επιφάνειας. Χάλκινο για Χριστοφορίδη και Καρετζόπουλο.
Φανταστική ήταν η πρεμιέρα των τελικών για τους Έλληνες αθλητές στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης, στο Βόλο, το απόγευμα της Παρασκευής (24/6).
Η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια και έκανε ποδαρικό με τον καλύτερο τρόπο στην κορυφαία φετινή διοργάνωση του αθλήματος στον κόσμο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο Αντώνης Τσουρουνάκης, που τους "τρέλανε" όλους με ένα εκπληκτικό φίνις στον τελευταίο τελικό της βραδιάς, τα 400 μ. επιφάνεια ανδρών (όπου είχαμε διπλή ελληνική συμμετοχή) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2.58.12 (θυμίζουμε ότι στον προκριματικό το πρωί ήταν με τον 6ο καλύτερο χρόνο).
Ο 28χρονος Έλληνας πρωταθλητής ένιωσε απόλυτα δικαιωμένος που κατακτά την παγκόσμια κορυφή στο απόγειο και ίσως στο φινάλε -όπως ο ίδιος δήλωσε- της καριέρας του.
Στον ίδιο τελικό μετείχε και ο Χρήστος Χριστοφορίδης που είχε μπει το πρωί με τον κορυφαίο χρόνο από τον προκριματικό ξεκίνησε καλά, αλλά προς το τέλος είχε ένα πρόβλημα με το μαγιό του και τερμάτισε τελικά 3ος, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο με 2.59.29, που είναι φυσικά μια επίσης μεγάλη επιτυχία.
Το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε ο Ρώσος, Εβγένι Σμιρνόφ, ο οποίος μπήκε ανάμεσα στους δυο Έλληνες (2.58.65).
ΠΗΓΗ:thebest.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!! ΑΝΑΣΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βροχές και καταιγίδες, αναμένονται την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 19 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 29 και στην Κρήτη από 14 έως 29.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Εξαίρεση απότελεί η περιοχή της Χίου και ο Θερμαικός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στις δυτικές Κυκλάδες και την θαλάσσια περιοχή δυτικά αυτών οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στις ανατολικότερες περιοχές του νοτίου Αιγαίου, οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ θα στραφούν προς το βράδυ σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΣΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Τέσσερις και πλέον μήνες μετά το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και στο οποίο έχασε τη ζωή του, ο Παντελής Παντελίδης,, ο κόσμος που τον γνώρισε από κοντά αλλά και μέσα από τα τραγούδια του δεν έχει ξεχάσει τον τραγουδιστή.
Η δημοτική σύμβουλος της Νέας Ιωνίας, Κα Δέσποινα Θωμαΐδου, πρότεινε να μετονομαστεί ο δρόμος όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του αξέχαστου τραγουδιστή σε οδό «Παντελή Παντελίδη».
Μάλιστα εξέδωσε δελτίο Τύπου που αποκαλύπτει όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 13 Ιουνίου.
«Ο τραγικός θάνατος του Παντελή Παντελίδη προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στην πατρίδα μας. Το γεγονός ότι ο νεαρός καλλιτέχνης τιμούσε με κάθε τρόπο την Νέα Ιωνία μας οδηγεί σε συγκεκριμένη πρόταση... Ζητήσαμε για εξαιρετικά συμβολικούς λόγους να μετονομαστεί η οδός της οικείας του, ή η πλησιέστερη αυτής, σε οδό Παντελή Παντελίδη», αναφέρει μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της δημοτικης συμβούλου που ανήκει στην παράταξη «Δύναμη Προοπτικής»
Η πρόταση τελικά απορρίφθηκε και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Αντί προτάσεων ακούστηκαν κραυγές και ειρωνίες που σίγουρα δεν τιμούν την πόλη μας».
ΠΗΓΗ:tilegrafima.gr