Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Τραγωδία στον Αγ. Δημήτριο: IX έπεσε σε στάση -Νεκρή μία 25χρονη, τραυματίστηκαν δύο γυναίκες Πηγή: Τραγωδία στον Αγ. Δημήτριο: IX έπεσε σε στάση -Νεκρή μία 25χρονη, τραυματίστηκαν δύο γυναίκες


Μία 25χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφριά, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου, στον Αγιο Δημήτριο, το απόγευμα της Πέμπτης.
Ο 18χρονος οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να πέσει με ταχύτητα πάνω στις τρεις γυναίκες, η 25χρονη και δύο 30χρονες, οι οποίες περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην οδό Πριάμου, στον Αγιο Δημήτριο.
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη, ενώ η Τροχαία Ελληνικού διενεργεί προανάκριση για το δυστύχημα.
Πηγή www.iefimerida.gr 

Η επιστολή του Albert Einstein στον Νίκο Καζαντζάκη το 1952

(Πηγή www.pronews.gr) 
Ένα σπάνιο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως στο προσωπικό του ιστολόγιο ο διακεκριμένος ερευνητής Νίκος Λυγερός…
Πρόκειται για μία επιστολή του Άλμπερτ Αινστάιν που απέστειλε το 1952 στον Νίκο Καζαντζάκη, με την οποία ο κορυφαίος φυσικός ευχαριστούσε τον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα για τις μεταφράσεις έργων του που του είχε αποστείλει.
Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Λυγερός αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, στο Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά, υπάρχει αντίγραφο επιστολής του Albert Einstein στον Νίκο Καζαντζάκη στα αγγλικά δακτυλογραφημένη στο Princeton στην Αμερική με τη χειρόγραφη υπογραφή του. Αυτό το γεγονός είναι σημαντικό από μόνο του, αφού αποδεικνύει και τον σεβασμό που υπήρχε μεταξύ τους αλλά και το ενδιαφέρον τους για τα βάσανα που είχαν υποστεί οι λαοί μας λόγω ακραίων καταστάσεων. Διότι ο Albert Einstein δεν ήταν μόνο ένα Βραβείο Νόμπελ Φυσικής του 1921, ούτε ο Νίκος Καζαντζάκης μόνο το Βραβείο Ειρήνης του 1956. Ήταν και οι δύο άνθρωποι της Ανθρωπότητας που πάλευαν για τους άλλους κι όχι μόνο για το έργο, αφού αυτό δεν μπορούσε να περιοριστεί στο πλαίσιο της ειδικότητας τους. Έτσι ήταν φυσιολογικό ένας συνδετικός κρίκος και σε αυτό το πλαίσιο που είναι ακόμα πιο ανθρώπινο. Μας προκάλεσε λοιπόν μεγάλη εντύπωση αυτή η γνήσια επιστολή που είδαμε χάρη στην παρέμβαση του Προέδρου του Μουσείου Καζαντζάκη του κύριου Στέλιου Ματζαπετάκη και βέβαια της Διευθύντριας κυρίας Βαρβάρας Τσάκα που είχε την καλοσύνη να μας κάνει μια φανταστική ξενάγηση των χώρων που διήρκεσε τρεις ώρες για να μας αποκαλύψει τον πλούτο τον αρχειακό κι όχι μόνο τα εκθέματα. Έτσι αντικρίσαμε την περίφημη επιστολή αλλά και την αλληλογραφία του Νίκου Καζαντζάκη με τον Albert Camus».

Η Τουρκία θα διεκδικήσει αποζημίωση από την Ελλάδα για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της

Τι αναφέρει η τούρκικη πρεσβεία σε επίσημο έγγραφο προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το χώρο μπροστά στη Τουρκική Πρεσβεία, Αθήνα Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εκτόξευσαν νωρίτερα μπογιές κατά του κτιρίου σε ένδειξη συμπαράστασης στον Τουρκικό λαό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας στο διαδίκτυο. (Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει αποζημίωση από το ελληνικό κράτος αφήνει η τούρκικη πρεσβεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επίσημο έγγραφο που απέστειλε στο ελληνικό υπουργειο Εξωτερικών στις 26 Ιουλίου, όταν δηλαδή σημειώθηκε η επίθεση με μπογιές από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας.

Το σχετικό έγγραφο αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ και σε αυτό η τούρκικη πρεσβεία εγκαλεί την Αθηνά, αναφέροντας ότι η Αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα για την αποτροπή της επίθεσης και τη σύλληψη των δραστών, και για αυτό το λόγο μάλιστα αποστέλλει στις ελληνικές Αρχές και οπτικοακουστικό υλικό.

Ο τούρκος πρέσβης αναφέρει πως σε μελλοντικά ανάλογα περιστατικά αναμένει μεγαλύτερη ετοιμότητα από την ελληνική Αστυνομία και ζητά τη μεσολάβηση του ΥΠΕΞ για να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, για τις 26 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη του 37χρόνου, ο οποίος κατά τις αστυνομικές Αρχές θεωρείται ηγετικό μέλος της ομάδας Ρουβίκωνας και είχε συλληφθεί, προ ημερών, κατά τα 
επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Πηγή www.lifo.gr

Γιατί δεν πρέπει να ξεπλένεστε αμέσως από το θαλασσινό αλάτι?

Πηγαίνετε στη θάλασσα για να δροσιστείτε. Συχνά μπαίνετε μέσα και βγαίνετε σε πέντε λεπτά, κατευθύνεστε προς τα ντους για να «ξεπλύνετε» το αλάτι…πρέπει 
Μπορεί το αλάτι και νερό της θάλασσας να σας ενοχλεί αλλά δεν φαίνεται πως συμφωνούν οι επιστήμονες… ούτε και ο Ιπποκράτης που πρώτος αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού…
Το νερό της θάλασσας έχει ευεργετικές ιδιότητες και αυτές δεν είναι λίγες… Πριν λοιπόν τρέξετε να το ξεπλύνετε σκεφτεί το… Αντίθετα βέβαια, και δεν είναι της παρούσης, η άμμος της παραλίας δεν φαίνεται τόσο αθώα…*
Δείτε μερικούς λόγους που, ίσως, σας πείσουν την επόμενη φορά να αφήσετε λίγο παραπάνω επάνω σας το αλάτι της θάλασσας:
Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Ως εκ τούτου, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός σας σωστά και να απορροφήσει όλη η βρωμιά, τη σκόνη και τα τοξικά υλικά από αυτά.
Καθώς απωθεί όλες τις τοξίνες από το σώμα σας, το θαλασσινό αλάτι κάνει το δέρμα σας πιο απαλό και υγιές. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τακτικά μπάνια στην θάλασσα μπορούν να ενισχύσουν τον τόνο του δέρματος σε μεγάλο βαθμό. Το μαγνήσιο στο αλάτι μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα σας κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.
Επίσης, το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε ζωτικής σημασίας βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα, τα οποία απαιτούνται για την σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να βελτιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, διατηρούν τους ιστούς ενυδατωμένους, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και να αυξάνει την αντοχή των κυτταρικών μεμβρανών.
Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο από το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Εάν έχετε ακμή στην επιδερμίδα σας, τότε το θαλασσινό αλάτι είναι ό,τι καλύτερο για εσάς. Διατηρεί το δέρμα σας καθαρό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεων στο δέρμα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ως φυσικό πίλινγκ. Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση της εξωτερικού στρώματος νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για καιρό καλύτερο τόνο στην επιδερμίδα τους και πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα.
* Αναλύσεις στο νερό και την άμμο σε παραλίες της Χαβάης έδειξαν ότι η άμμος περιέχει άφθονα βακτήρια που υποδηλώνουν μόλυνση από κόπρανα, όπως τα e.coli (κοινώς: κολοβακτηρίδιο) και ο εντερόκοκκος.
Μάλιστα οι συγκεντρώσεις αυτών των βακτηρίων στην άμμο ήταν υψηλότερες απ’ ό,τι στο νερό.
Πηγή www.athensmagazine.gr

Στη φετινή ΔΕΘ θα χορέψουν τον ποντιακό "Ομάλ" διεκδικώντας μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες

Μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο σε μήκος και αριθμό συμμετεχόντων ποντιακό χορό «Ομάλ» θα διεκδικήσουν οι θεατές της συναυλίας «Μαζί...με ψυχή!» των αδελφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, κατά τη διάρκεια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Συγκεκριμένα, στη συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, θα σχηματιστεί ένας χορός «Ομάλ», που θα περικυκλώσει όλο το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα μέρος του κέντρου της πόλης.

Η σχετική αίτηση προς τον αρμόδιο φορέα των ρεκόρ Γκίνες έχει ήδη γίνει και αναμένεται η λήψη της έγκρισης από την πλευρά του, ενώ ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μία τέτοια πρωτοβουλία για έναν παραδοσιακό ποντιακό χορό.

Το μουσικό δίδυμο Τσαχουρίδη θα δώσει τη συναυλία στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η οποία υπόσχεται πολύ πλούσιο πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων.

Πηγή www.lifo.gr

Η Ελλάδα χωρίς ομάδα στο Champions League μετά από 20 χρόνια Πηγή: Η Ελλάδα χωρίς ομάδα στο Champions League μετά από 20 χρόνια!

Το διπλό ελληνικό «αντίο» στο Champions League από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αφήνουν χωρίς ελληνική ομάδα την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Κάτι που έχει να συμβεί περίπου 20 χρόνια...
Κι αυτό γιατί οι όμιλοι του Champions League δεν θα έχουν ελληνική εκπροσώπηση για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1996/1997! Τότε, ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί από την Ρόζενμποργκ στον επαναληπτικό των προκριματικών με 3-0 στη Νορβηγία, μετά το υπέρ του 1-0 στο ΟΑΚΑ και είχε αποκλειστεί από τους ομίλους.


Πηγή: www.iefimerida.gr