Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ!

Άναψε το Άγιο Φως και έγινε δεκτό απο τους Πιστούς με αλαλαγμούς χαράς στον Χριστιανικό Κόσμο …
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι έφτασαν στον Ιερό Ναό της Αναστάσεων οι αντιπροσωπείες των Αρμενίων και των Συρορθόδοξων, ενώ σε λίγη ώρα θα φτάσει εκεί ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος με τη συνοδεία του.
Όπως ορίζει το τυπικό που τηρείται εδώ και αιώνες η πύλη του Παναγίου Τάφου σφραγίστηκε μετά από έλεγχο των δογμάτων ώστε να μην υπάρχει κάποια εστία φωτιάς. Πριν από λίγα λεπτά έφτασε στον ναό ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και μετά από την λιτανεία γύρω από το ιερό κουβούκλιο θα του αφαιρεθούν τα περισσότερα από άμφια του και θα ελεγχθεί από τους Αρμένιους για το εάν μεταφέρει επάνω του οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει σπινθήρα.
Μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως βρίσκονται εκατοντάδες πιστοί από διάφορα κράτη του κόσμου, ενώ ιδιαίτερο χρώμα στην τελετή δίνουν οι Άραβες ορθόδοξοι. Η ισραηλινή αστυνομία πάντως έχει λάβει δρακόντεια μέτρα μέσα και έξω από το οικοδομικό σύμπλεγμα του ναού.
Στην Αθήνα το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδική πτήση, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί σε όλες τις μητροπόλεις της χώρας.
ΠΗΓΗ:veteranos.gr

ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Μεγάλο Σάββατο τα μαγαζιά
Συγκεκριμένα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο των εμπορικών συλλόγων. Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, έχει ανακοινώσει ότι ταπολυκαταστήματα, οι αλυσίδες καταστημάτων και τα μεγάλα καταστήματα, θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα 2 Μαΐου, όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά (υποχρεωτική αργία), όπως και την Τρίτη, λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.
Από την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Κινητοποιήσεις την Κυριακή του Πάσχα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ΗΣΑΠ αντιδρώντας στο φορολογικό και ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα αύριο οι συρμοί τόσο του μετρό όσο και του ηλεκτρικού να είναι ακινητοποιημένοι.
Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων «να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ,ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τραβάνε χειρόφρενο για σαράντα ώρες. 
Ποιες ημέρες δεν θα έχει τρένα.

Η κινητοποίηση θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου και θα λήξει 40 ώρες αργότερα, στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ζητά από την κυβέρνηση να «σταματήσει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», αλλά και από το επιβατικό κοινό να στηρίξει την απεργία.

Η ΠΕΠΕ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΤΡΕΝΟΣΕ κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί «κοινωνική πολιτική» στις τιμές των εισιτηρίων, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο «ιδιωτικού μονοπωλίου» στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Τέλος, το συνδικάτο καταγγέλλει ότι εδώ και 16 μήνες η κυβέρνηση δεν έχει προσλάβει 105 μηχανοδηγούς που χρειάζεται ο ΟΣΕ.
ΠΗΓΗ:
news247.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 - 4 - 2016

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 19 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr