Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Περιμένει έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας τον κηδεμόνα του που πέθανε ξαφνικά

Έκκληση για τη φιλοξενία του σκύλου που περιμένει τον νεκρό κηδεμόνα του έξω από την πολυκατοικία στο Κουκάκι Αττικής όπου ζούσε μέχρι πρόσφατα απευθύνει η Μαίρη Σκιαθά μέσω της ιστοσελίδας «Ιστορίες Αδέσποτων».
Σύμφωνα με την κα Σκιαθά, η οποία μένει στην ίδια γειτονιά, ο Τζόνι έμεινε για 3 ολόκληρες μέρες δίπλα στο πτώμα του νεκρού κηδεμόνα του με αποτέλεσμα να είναι σε κατάσταση σοκ και αρκετά φοβισμένος. Ο σκυλάκος αρνείται να εγκαταλείψει την είσοδο της πολυκατοικίας και οι γείτονες του δίνουν φαγητό και νερό μέχρι να βρεθεί ένα σπίτι για να τον φιλοξενήσει.
 Ο γιος του αποθανόντος έχει τρία σκυλιά και δεν επιθυμεί να φιλοξενήσει έστω και προσωρινά τον Τζόνι. Το γεγονός ότι ο σκυλάκος έχει μάθει να ζει σε σπίτι και να απολαμβάνει την ανθρώπινη φροντίδα καθιστά πολύ δύσκολη και επικίνδυνη την παρομονή του στο δρόμο. «Χωρίς δεύτερη σκέψη θα φιλοξενούσα τον Τζόνι που ορφάνεψε εν μια νυκτί, αλλά δυστυχώς εργάζομαι πολλές ώρες κι έχω και μια γάτα που δεν θέλει κανένα άλλο ζώο να μοιράζεται το σπίτι της» αναφέρει η κα Σκιαθά στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.
Όποιος μπορεί να φιλοξενήσει αυτό το πιστό πλάσμα ώστε να φύγει από το δρόμο ν' αφήσει μήνυμα στο inbox που προσωπικού λογαριασμού που διατηρεί η Μαίρη Σκιαθά στο facebook. 
ΠΗΓΗ:istoriesadespoton.gr

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Την έντονη δυσαρέσκεια του, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, πληροφορούμενος την απαντητική επιστολή του Υπουργού Πολιτισμού Κου Αριστείδη Μπαλτά, προς τον βουλευτή Λασιθίου Κου Γιάννη Πλακιωτάκη σε σχετική  αναφορά του για την «Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους».
Σύμφωνα με το κείμενο της αναφοράς του αρμόδιου υπουργείου που κατατέθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο και απεστάλλει στον βουλευτή κ. Πλακιωτάκη: η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στην Σπιναλόγκα (από 2 σε 8 ευρώ) γίνεται κατόπιν εισηγήσεως  της επιτροπής που συνέστησε το εν λόγω υπουργείο προκειμένου να επανεκτιμήσει της ισχύουσες  τιμές εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, λαμβάνοντας υπόψη  α) τον αριθμό προσέλευσης των επισκεπτών  β) τη σημασία του Μνημείου και γ) τις επενδύσεις που έχουν γίνει σε αρχαιολογικούς χώρους για την βελτίωση της πληροφόρησης και της παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες.
Συμπερασματικά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απάντηση του υπουργείου: η μεγάλη προσέλευση στον συγκεκριμένο χώρο δεν προέρχεται εξαιτίας του αρχαιολογικού, αλλά του τεράστιου κοινωνικού ενδιαφέροντος του κόσμου , για το «νησί» και γι αυτό ο χώρος δεν έχει περιληφθεί, όπως γίνεται γνωστό στα μεγάλα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΥΠΠΟΑ με την Ε.Ε για την ανάδειξη αρχαιοτήτων.
Επιπλέον σημειώνεται ότι η δημιουργία προβλήτα πρόσδεσης σκαφών και ο ηλεκτροφωτισμός δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου υπουργείου.
Ο δήμαρχος Αγίου Νικολαόυ κ. Αντώνης Ζερβός, κατά την συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Λασιθίου, χαρακτήρισε αντικρουόμενα  τα στοιχεία που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, κάνοντας γνωστό ότι το συγκεκριμένο θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να καθοριστεί η τακτική που θα κρατήσει ο δήμος.
Σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά: «το υπουργείο με μια σειρά αντικρουόμενα στοιχεία που δεν στηρίζονται σε λογικά επιχειρήματα, προσπαθεί να αιτιολογήσει  την αύξηση της τιμής του εισητηρίου της Σπιναλόγκας. Χρησιμοποιώντας φληναφήματα ούτε λίγο -ούτε πολύ, μας λέει ότι δεν δικαιούμαστε χρήματα για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, με την αιτιολογία ότι η προσέλευση  των επισκεπτών στο μνημείο δεν γίνεται λόγω του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος  αλλά λόγω του τεράστιου κοινωνικού ενδιαφέροντος  που έχει το κοινό  για το νησί.
«Εν πάση περιπτώση, αν έτσι έχουν τα πράγματα- πρόσθεσε- ας φύγει από την δικαιοδοσία του Υπουργείου Πολιτισμού κι ας ενταχθεί στις Κοινωνικές δομές του Δήμου, προκειμένου να το διαχειριζόμαστε,  βρίσκοντας παράλληλα  τρόπο να εισπράττουμε  το εισιτήριο».
Δεν είναι δυνατόν  να εισπράττει το «ΤΑΠΑ»-είπε-και  τα έσοδα αυτά να μην είναι ανταποδοτικά.
Δηλώνω σαφώς -καταλήγει ο κ. Ζερβός-, ότι δεν έχει δωθεί ούτε ένα ευρώ για τις υποδομές  που είναι απαραίτητες για τους επισκέπτες!  Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουμε λίγο πιο σοβαροί στις απαντήσεις που δίνουμε  στους φορείς, γιατί  χωρίς λόγο ξαφνικά- θα βρεθούμε δίχως επισκέπτες στην Σπιναλόγκα και τα έσοδα τα δικά τους θα μειωθούν πραγματικά»!
Στην παραπάνω συνάντηση ο βουλευτής Λασιθίου, με τη σειρά του χαρακτήρισε ακατανόητη και χωρίς λογική, την αύξηση της τιμής στο εισιτήριο της Σπιναλόγκας.
Αναφερόμενος στην απάντηση του κ. Μπαλτά, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι τόσο ο υπουργός πολιτισμού αλλά και οι σύμβουλοι του, βρίσκονται σε σύγχυση και παράκρουση, με το να υποβαθμίζουν την ιστορική, αρχαιολογική αξία ενός μνημείου, που  από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70, έχει κηρυχθεί ως προστατευόμενη περιοχή!  Θεωρώ  –ανέφερε- ότι το γεγονός αυτό, αποτελεί υψίστη προσβολή για το δήμο, αλλά και τους φορείς της περιοχής, που αγωνίζονται και έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάδειξη της  νήσου Σπιναλόγκας, ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Η συγκεκριμένη απάντηση-πρόσθεσε- καταρρίπτει όλη αυτή την επιχειρηματολογία και μάλιστα  από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Μπαλτά, τον οποίο καλώ να αναθεωρήσει την συγκεκριμένη απόφαση, που θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα,από τα προσδωκώμενα.
Στην παραπάνω συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το φλέγον ζήτημα της επικείμενης κατάργησης του αστυνομικού τμήματος Νεάπολης, οι εξελίξεις για το Κέντρο αποκατάστασης της Νεάπολης, η παραχώρηση κτιρίων στο Δήμο για την στέγαση συγκεκριμένων δομών , η λειτουργία του καταδυτικού πάρκου στον Άγιο Νκόλαο καθώς επίσης και το ζήτημα φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη.
ΠΗΓΗ:ekriti.gr

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

«Επεισοδιακά» εξελίχθηκε ο χθεσινός εορτασμός στο Κιλελέρ,της επετείου των 106 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών.
Οι λίγοι αγρότες που παρέστησαν, προερχόμενοι οι περισσότεροι από το μπλόκο των Τεμπών, πριν την έναρξη της εκδήλωσης είχαν τοποθετήσει συμβολικά 10 τρακτέρ πίσω από τον χώρο του «μνημείου του Αγρότη».
Την ώρα που ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, η οποία παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, άρχισαν να κορνάρουν, με ένα μάλιστα από τα τρακτέρ να προωθείται δίπλα ακριβώς στο μνημείο με αποτέλεσμα να μην την αφήνουν να μιλήσει. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη και επανειλημμένη αντίδραση της κ Βαγενά, η οποία ζήτησε την προστασία της Περιφερείας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ που συνδιοργάνωναν την εκδήλωση,
Αμέσως μετά οι ρόλοι άλλαξαν. Η κ. Βαγενά η οποία μέχρι εκείνη την ώρα ζητούσε προστασία στη συνέχεια άρχισε να αποδοκιμάζει τους πολιτικούς αντιπάλους της, σε ένα σόου που όμοιο του, δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ.
ΠΗΓΗ:koolnews.gr

Αβάνα: Ιστορική συνάντηση Ομπάμα - Ραούλ Κάστρο στο Μέγαρο της Επανάστασης



Μια εικόνα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί για πολλές δεκαετίες: Αμερικανός και Κουβανός πρόεδρος ανταλλάσσουν χειραψία στο Προεδρικό Μέγαρο της Αβάνας. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα - ο πρώτος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους που επισκέπτεται την Κούβα μετά την επανάσταση του 1959 – συναντήθηκε σήμερα με τον Κουβανό ομολογό του Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον υποδέχθηκε με όλες τις τιμές στο στο Μέγαρο της Επανάστασης, το προεδρικό μέγαρο της κούβας. 
Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συναντώνται για τρίτη φορά μετά την ανακοίνωση της αναθέρμανσης των σχέσεων Ουάσιγκτον-Αβάνας στα τέλη του 2014 αλλά πρωτη φορά στην Κούβα, αντήλλαξαν χαμόγελα και θερμές χειραψίες προτού συνεχίσουν τις συνομιλίες τους κεκλεισμένων των θυρών.
«Κάναμε μια όμορφη επίσκεψη χθες» στην παλιά πόλη, επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα και κατόπιν έγινε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο κρατών, πρώην εχθρών.
Πριν την επίσκεψη στον Ραούλ Κάστρο, ο Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στον Χοσέ Μαρτί, τον ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας, στην Πλατεία της Επανάστασης. Ο Αμερικανός πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του ποιητή, πολιτικού και μαχητή και κατόπιν υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών. "Είναι μεγάλη τιμή να εκδηλώνω τον σεβασμό μου στον Χοσέ Μαρτί, ο οποίος έδωσε τη ζωή του για την ανεξαρτησία της χώρας του. Το πάθος του για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση ενοικεί σήμερα στον κουβανικό λαό", έγραψε ο Ομπάμα.
Η μεγάλη στιγμή της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου θα είναι η ομιλία που θα εκφωνήσει την Τρίτη σε θέατρο της Αβάνας, μπροστά στις κάμερες της κουβανικής τηλεόρασης. Την Τρίτη ο Ομπάμα θα συναντήσει επίσης διαφωνούντες.
ΠΗΓΉ http:www.news.gr

Γιατί οι σκύλοι έχουν την συνήθεια να γλείφουν?


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα σκυλιά γλείφουν τους ανθρώπους ή αυτά τα ίδια; Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πως αυτός είναι ο τρόπος για να δείξουν την αγάπη τους. Στην πραγματικότητα υπάρχουν 10 διαφορετικοί λόγοι που οι σκύλοι γλείφουν.Εμείς βρήκαμε τις πιθανές αιτίες που οδηγούν τους σκύλους να γλείφουν τους ανθρώπους, τα πόδια τους, άλλα σκυλιά και ουσιαστικά τα πάντα!

1. Η διάθεσή του - η ψυχολογία του.Γνωρίστε τον σκύλο σας, μέσα από τις συνήθειές του! Κάθε σκύλος  έχει την συνήθεια να γλείφει, αλλά ο τρόπος που το κάνει σας λέει πολλά για τη διάθεσή του. Εάν το κατοικίδιό σας, κουνάει την ουρά του, σας πλησιάζει και σας γλείφει, τότε δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε. Αν όμως κάθεται σε μια γωνιά και γλείφει το ίδιο συνεχώς μπορεί κάτι να σημαίνει.

2.Υπογραμμίζοντας το πρόβλημα 
Ένας σκύλος που γλείφει τον εαυτό του πάρα πολύ μπορεί να είναι μια προειδοποίηση. Ίσως να είναι νευρικός ή σε κακή κατάσταση. Επίσης το γλείψιμο θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να πούμε πώς ο σκύλος μας, αισθάνεται μόνος και δυστυχισμένος.
Επιπλέον, ενδέχεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το δέρμα του να έχει κάποια πληγή ή κνησμό. Η διάρκεια και η συχνότητα αυτής της συνήθειας, μας δείχνει αν υφίσταται κάποιο πρόβλημα.

3.Εμφάνιση υποταγήςΈνας σκύλος θα γλείψει έναν άλλο σκύλο προκειμένου να «παραδοθεί». Αυτό δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως κάτι αρνητικό. Τα νεαρά σκυλιά συχνά δείχνουν την υποταγή τους στα γηραιότερα, γλέιφοντάς τους στο πρόσωπο. Το ίδιο συμβαίνει και μεταξύ μικρόσωμων και μεγαλόσωμων σκύλων. Αυτός είναι ένας τρόπος για να δείξουν την υποταγή τους, αλλά και μια ανοιχτή πρόσκληση για να παίξουν. Φανταστείτε εμάς τους ανθρώπους πως αντιμετωπίζουμε, τον συνομιλητή μας, όταν πρόκειται για μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπο, με πολύ σεβασμό. 

Το γεγονός αυτό μας δείχνει ότι τα σκυλιά είναι πραγματικά πολύ ωραία πλάσματα, με γνώσεις συμπεριφοράς και ευγενή αισθήματα.

4. Εκφράζοντας την αγάπη του
Το γλείψιμο είναι ο τρόπος που τα σκυλιά δίνουν τα φιλιά τους! Μας δείχνουν την αγάπη τους και την χαρά τους.

5. Ανακουφίζει από το άγχος Και ποιος είπε ότι οι σκύλοι δεν βιώνουν το αίσθημα του άγχους? Το γλείψιμο είναι ο τρόπος για την ανακούφιση από το άγχος. Σκεφτείτε ότι με τον ίδιο τρόπο κάποιοι άνθρωποι τρώνε τα νύχια ή τα χείλη τους! Εάν δεν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, θυμηθείτε πως όταν ο σκύλος γλείφει τον εαυτό του, απελευθερώνει ενδορφίνες οι οποίες του δίνουν μια αίσθηση απόλαυσης – ευχαρίστησης.6. Όταν κάτι μυρίζει ωραία
Τα σκυλιά γλείφουν ότι τους διεγείρει την οσμή. Η οσμή είναι κυρίαρχο κομμάτι του dna τους. Σκεφτείτε πως αντιδρούμε εμείς οι άνθρωποι στην ιδέα ενός λεμονιού ή μιας αγαπημένης γεύσης. 

6. Όταν κάτι μυρίζει ωραία
Τα σκυλιά γλείφουν ότι τους διεγείρει την οσμή. Η οσμή είναι κυρίαρχο κομμάτι του dna τους. Σκεφτείτε πως αντιδρούμε εμείς οι άνθρωποι στην ιδέα ενός λεμονιού ή μιας αγαπημένης γεύσης.
 
7. Επισημαίνοντας ότι κάτι τους ανήκει.
Γνωρίζουμε ότι τα σκυλιά έχουν τους δικούς τους τρόπους για να μαρκάρουν ένα σημείο στο πεζοδρόμιο (μιλάμε για τα ούρα). Το ίδιο συμβαίνει κ με το σάλιο τους, για παράδειγμα μια μητέρα-σκύλος που γλείφει λίγο τα κουτάβια της, αλλά και το αντίστροφο. Ακόμα και τα παιχνίδια τους, το κρεβάτι τους, το μπολ με το φαγητό τους. Είναι ιδιοκτησία τους και το δείχνουν!

8. Ένας τρόπος επικοινωνίας Το γλείψιμο του σκύλου λειτουργεί επίσης και ως τρόπος επικοινωνίας, πρόκειται για την αποστολή ενός μηνύματος. Ένας από τους κύριους λόγους που τα σκυλιά γλείφουν το ένα το άλλο είναι για να επικοινωνούν. Είμαστε άραγε έτοιμοι να κατανοήσουμε το μήνυμα που μας στέλνει ο σκύλος μας όταν μας γλείφει? Ας του δώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω, κάτι θέλει να μας πει!
 
9. Χτένισμα 
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα σκυλιά, θέλουν να φαίνονται ωραία μπροστά στα άλλα σκυλιά. Όχι κυριολεκτικά, φυσικά, αλλά το γλείψιμο είναι ο καθαρισμός τους, ο καλλωπισμός τους. Η καθαριότητα του σκύλου ή περιποίησή του, είναι ότι για εμάς σημαίνει το πλύσιμο των δοντιών μας ή το μπάνιο μας κάθε πρωί. Επίσης, έτσι εντείνουν τη μυρωδιά τους, προσελκύοντας με αυτόν τον τρόπο, τα αρσενικά ή τα θηλυκά σκυλιά όταν είναι στην εποχή του ζευγαρώματος. 

10. Ενδείξεις πληγών- τραυμάτων Τέλος ένα επίμονο γλείψιμο σε συγκεκριμένο σημείο του σκύλου μας, μας υποδεικνύει πληγή- τραύμα. Οι σκύλοι έχουν την συνήθεια να γλείφουν τις πληγές τους, βοηθώντας με τα ένζυμα που περιέχει το σάλιο τους, να σκοτώσουν τα βακτήρια που βρέθηκαν στο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι τα σκυλιά έχουν έναν τρόπο αυτό-ίασης των πληγών τους. Φυσικά, δεν μιλάμε για βαθιές αλλά για επιφανειακές πληγές. 

πηγή www.doggrin.gr

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνθήκες «ζούγκλας» επικρατούν στην αγορά εργασίας μετά την πολυετή ύφεση και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
Σύμφωνα με το «Έθνος», οι απλήρωτοι από 1-5 μήνες εργαζόμενοι προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο είναι οι υποαπασχολούμενοι, μέχρι 4 ώρες επισήμως την ημέρα με τις μισές αποδοχές.
Άλλοι 1,5-2 εκατομμύρια αναγκάζονται να δουλέψουν «μαύρα», ενώ η ανεργία «θερίζει» και κυρίως η μακροχρόνια. Το τρίτο τρίμηνο του 2015 οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούσαν το 73,7% του συνόλου των ανέργων.
Με άλλα λόγια, 855.000 άνεργοι βρίσκονται εκτός εργασίας για πάνω από έναν χρόνο. Στις ηλικίες 15-19 το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 58,1% και στις ηλικίες 20-24 στο 47,7%, ποσοστά που αναδεικνύουν το μείζον πρόβλημα της ανεργίας των νέων στη χώρα μας.
Αλλά και όσοι εργάζονται στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια από όλες τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυριαρχούν παντού, ενώ επιδείνωση σημειώνεται και στις συνθήκες εργασίας.
Το 2009, οι προσλήψεις με ευέλικτες μορφές αντιστοιχούσαν στο 21% του συνόλου, ενώ το 2015 στο 55%. Την περίοδο 2014-2015 οι νέες προσλήψεις με μερική απασχόληση είναι αυξημένες κατά 19,6% και με εκ περιτροπής εργασία κατά 45,6%.
ΠΗΓΗ:news.gr

Ο Καμμένος στις ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και την μπάντα του ναυτικού

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ταξίδεψε στις ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μαζί με συνολικά… 19 μουσικούς της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και 10 επιπλέον άτομα.
Ο λόγος της επίσκεψής του είναι να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της Ομογένειας, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Τάμπα της Φλόριντα.
Χθες κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ηρώων στο Tarpon Springs, ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.



Ο Πάνος Καμμένος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συγκέντρωση της οργάνωσης AIPAC που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Ουάσιγκτον.Αξίζει να σημειώσουμε πως η προσγείωση και η φιλοξενία του πρωθυπουργικού αεροσκάφους – άρα και το κόστος τους – δεν… προσφέρθηκε από την βάση ΜacDill (κέντρο επιχειρήσεων ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ, Τάμπα),αλλά στο διεθνές αεροδρόμιο Τάμπας…
Την Κυριακή, ο Πάνος Καμμένος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συγκέντρωση της οργάνωσης AIPAC που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Ουάσιγκτον.
Πηγή: http:www.iefimerida.gr

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-3-2016 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ..

Στις 24 Μαρτίου το απόγευμα θα γίνει η νέα πληρωμή της επιδότησης στην Κάρτα Αλληλεγγύης - σίτισης σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που κατανέμει τα απαιτούμενα κονδύλια για την πίστωση. Εκκρεμεί ακόμη όμως η απόφαση για το επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με απόφαση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κας Θεανώς Φωτίου, στους παραπάνω δικαιούχους, περιλαμβάνονται και 2.657, οι οποίοι προέκυψαν από επανεξέταση των περιπτώσεών τους, από την σχετική Επιτροπή που έχει προκύψει γι' αυτό το θέμα και θα λάβουν τρεις δόσεις της επιδότησης (έβδομη, όγδοη και ένατη) στην Κάρτα Αλληλεγγύης. 
Σημειώνεται ότι η επιδότηση σίτισης κυμαίνεται από 70 – 220 ευρώ το μήνα και προστίθεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης που διαθέτουν οι παραπάνω δικαιούχοι για το συγκεκριμένο σκοπό. Η συγκεκριμένη δόση είναι η τελευταία και το υπουργείο Εργασίας, καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για να συνεχιστεί το πρόγραμμα της επιδότησης σίτισης και λίγους μήνες ακόμα. 
Στη συνέχεια,εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει νέος γύρος υποβολής αιτήσεων για να επικαιροποιηθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αντίστοιχης επιδότησης σίτισης.

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ

Tρίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Οι κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 κατά τα διαστήματα 5-8 το πρωί, 1-4 το απόγευμα και 9-12 το βράδυ, καθώς και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 από τις 12 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι.
Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει:
«Η ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών καθώς μέχρι τις 28 Μαρτίου 2016 κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Η πλήρης εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου δυσχεραίνει τη λειτουργία του φτάνοντας πλέον στα ελάχιστα απαιτούμενα όρια ασφάλειας. Η τραγική έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού έργου συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα.
Αν σ αυτά προσθέσουμε και τα προβλήματα με την έλλειψη του προσωπικού, με τη μη υπογραφή ΣΣΕ, την εκπόνηση ενός Κανονισμού Κυκλοφορίας που ελαχιστοποιεί τα στάνταρντ ασφαλείας, σε συνάρτηση με τα ζητήματα του ασφαλιστικού και φορολογικού που αφορούν όλους μας, τότε οι προειδοποιητικές αυτές στάσεις εργασίας είναι μονόδρομος>>.

ΠΗΓΗ:news.gr

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ,ΓΙΑ TETAΡTH 23-3-2016

.
Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου στο Δημόσιο και συλλαλητήριο στο ΜΤΠΥ ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ..

Η Επιτροπή των συνεργαζομένων συνδικαλιστικών οργανώσεων για την υπεράσπιση του ΜΤΠΥ συνεδρίασε την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016, μετά την απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος από το ΜΤΠΥ και αποφάσισε να οργανώσει συλλαλητήριο έξω από το ΜΤΠΥ (Λυκούργου 12) την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:30μμ. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών. Στη παραπάνω σύσκεψη συμμετείχαν οι ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας, ΠΟΠΟΚΠ, Σύλλογος Εργαζομένων ΜΤΠΥ, ΠΟΠΣ, ΠΕΣΕΚ, και Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο Δ.Σ. του ΜΤΠΥ για την κατά πλειοψηφία απόφαση – πρόταση του Ταμείου για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και για τη μείωσή του κατά 32,50%. 
Η Επιτροπή καταδικάζει την απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τις προτάσεις του Δ.Σ. του Ταμείου, που οδηγούν σε συρρίκνωση και σε διάλυση του Ταμείου. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου είναι ευθύνη της πολιτείας, γιατί η ίδια διαχρονικά με αποφάσεις όλων των Κυβερνήσεων οδήγησε σε απαξίωση του Ταμείου και σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους – συνταξιούχους του Ταμείου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί: - την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου, - την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του. Το κράτος οφείλει να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου. Δεν θα ανεχθούμε καμία περαιτέρω περικοπή του μερίσματος. Απαιτούμε από το Δ.Σ. του Ταμείου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και συνταξιούχων, που με το μόχθο τους συντηρούν το Ταμείο από το 1867 και να μην ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζομένους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των Ταμείων. Η σταθερή απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα Ταμεία μας και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και να αντισταθούμε στην πολιτική της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που στοχεύουν στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις στον 19ο αιώνα, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής. Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr

ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης μπορεί να μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδα και Αμερικής, ωστόσο, δεν παραλείπει να γυμνάζεται για την ενόργανη γυμναστική.
Ο Ολυμπιονίκης, λοιπόν, αφήνει για μία ακόμα φορά άφωνους τους φίλους του στα social media με τις ικανότητές του. Αυτή τη φορά, ισορρόπησε επάνω στα κάγκελα μίας γέφυρας, έχοντας τη θάλασσα από κάτω.
Φυσικά, τα σχόλια για την εκπληκτική του πόζα ήταν δεκάδες, με τους πάντες να τον επευφημούν για τη δύναμή του.


ΠΗΓΗ:
iefimerida.gr

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Μια 23χρονη φοιτήτρια από το Βόλο είναι μεταξύ των τραυματιών στο δυστύχημα που έγινε χθες το πρωί, έξω από το Φρέζιναλς στην Ισπανία και είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 13 νέοι και να τραυματιστούν άλλοι 34 επιβαίνοντες -Ευρωπαίοι φοιτητές μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής- σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο Magnesianews.gr.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κοπέλα, είναι φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και βρέθηκε στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus, ενώ στο λεωφορείο επέβαινε και άλλος ένας φοιτητής από την Ελλάδα, ο οποίος, ωστόσο, είναι καλά στην υγεία του.

Ωστόσο, η φοιτήτρια Ε.Κ. τραυματίστηκε σοβαρά και φέρεται αρχικά να μεταφέρθηκε μαζί με τους υπόλοιπους τραυματίες, σε νοσοκομείο της περιοχής Τορτόζα, ενώ τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Βαλεμπρόν της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς της κοπέλας είναι καθοδόν προς τη Βαρκελώνη, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κα Σία Αναγνωστοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση.


Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν από τις 06.00 το πρωί στο Φρεγινάλς, μία κοινότητα κοντά στην πόλη Αμπόστα, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων νότια της Βαρκελώνης, ενώ το λεωφορείο επέστρεφε από το Φαλάς στη Βαλένθια, έπειτα από εκδηλώσεις στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής γιορτής....

ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 21-3-2016

Δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή σήμερα..

Είναι,ωστόσο : 

...Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.
...Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

...Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
...Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.
...Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down.
...Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ,ΔΕΥΤΕΡΑ,21-3-2016

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο με πιθανότητα λίγων βροχών ή καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.
Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 18 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 18 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τοπικά στα βορειότερα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Σχετικά αυξημένες αναμένεται να είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρΩν όμβρων ή καταιγίδας στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

ΠΗΓΗ:meteo.gr