Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Κοντά σε μια κίνηση σημαντικής χαλάρωσης των capital controls βρίσκεται η Κυβέρνηση. Η ελληνική πλευρά μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θεωρεί ότι το τραπεζικό σύστημα είναι πλέον θωρακισμένο και σε θέση να αντέξει μια νέα χαλάρωση των capital controls. Έτσι, η Κυβέρνηση ζήτησε πριν την ολική άρση να γίνει μια αύξηση στο όριο ανάληψης, προκειμένου να ανέβει από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα στα 560.
Να έχει δηλαδή τη δυνατότητα ο πολίτης να σηκώνει 140 ευρώ περισσότερα την εβδομάδα σε σχέση με το ποσό που μπορεί να σηκώσει σήμερα. Το θέμα συζητήθηκε και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι θετικές. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αποδοχή του αιτήματος της ελληνικής πλευράς, το οποίο σε λίγες μέρες θα γίνει πράξη. Αν γίνει αυτό τότε από τα ΑΤΜ θα μπορούμε να σηκώνουμε 140 ευρώ περισσότερα απ’ ότι σηκώνουμε τώρα, κάτι σωτήριου για αρκετούς πολίτες.... 

ΠΗΓΗ:lifecity.gr


ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ:Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!

Η άνω Βουλή της Ελβετίας υπερψήφισε την Τετάρτη την ακύρωση της ισχύος του αιτήματος για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 1992.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μόλις μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Είκοσι επτά μέλη της άνω Βουλής υπερψήφισαν την ακύρωση ενός μακροχρόνιου αιτήματος της Ελβετίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι 13 που καταψήφισαν. 
Η Ελβετία τώρα θα ενημερώσει επισήμως την Ε.Ε. ότι ακυρώνει το αίτημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung.
Το 1992 οι Ελβετοί είχαν απορρίψει την ένταξη στην τότε ΕΟΚ με τον επικεφαλής του κόμματος SVP, Λούκας Ράινμαν, να ηγείται της εκστρατείας κατά της ένταξης.
Το 2000 οι Ελβετοί είχαν εγκρίνει με δημοψήφισμα τις διμερείς Συνθήκες με την Ε.Ε., θεσμοθετώντας την ελευθερία μετεγκατάστασης, ενώ το 2005, με άλλο δημοψήφισμα, είχαν εγκρίνει την προσχώρηση της Ελβετίας στις Συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου.
Ο Τόμας Μίντερ, σύμβουλος του κρατιδίου Σαφχάουζεν, τάσσεται ενεργά υπέρ της «ελβετικότητας» (sic) δηλώνοντας ότι επιθυμεί «να κλείσει το ζήτημα της ένταξης γρήγορα και ανώδυνα», καθώς μόνο «κάποιοι παλαβοί» θέλουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση τώρα, δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα.
Το μακροχρόνιο αίτημα της Ελβετίας να ενταχθεί στην ΕΕ δεν είχε σημαντική επίδραση στην πολιτική της χώρας για περισσότερα από 20 χρόνια, καθώς έχουν ανασταλεί οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις από το 1992.
Ορισμένοι πολιτικοί ακόμη υποστήριξαν ότι η ψηφοφορία ήταν περιττή, αφού αυτονοήτως η Ελβετία δεν θεωρείται από την ΕΕ ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στο μπλοκ.
Η χρονική στιγμή της επιβεβαίωσης της εθνικής κυριαρχίας της Ελβετίας και της ανεξαρτησίας της από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, αν και συμπτωματική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ..
ΠΗΓΗ:cnn.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 16 - 6 - 2016

Σήμερα, Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 γιορτάζει:  Τίχων, Τύχων.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 16 - 6 - 2016

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα από 16 έως 35 και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 31 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά στα νοτιοανατολικά πελάγη σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ και στο Καρπάθιο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημεριανές ώρες μεταβλητοί με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 με 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:meteo.gr