Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

AΠΟΣΥΡΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ,ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για την έναρξη της αποχώρησης του κύριου τμήματος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία λέγοντας ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με τους υπουργούς Αμυνας και Εσωτερικών της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων θα αρχίσει από αύριο προσθέτοντας ότι έδωσε επίσης εντολή για την ενίσχυση του ρόλου της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.
Ο εκπρόσωπος του του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφν δήλωσε ότι ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για να τον ενημερώσει για τη ρωσική απόφαση.


ΠΗΓΗ:crashonline.gr

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ:Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΑΣΧΗΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η Γεωργία Βασιλειάδου ήταν μια πολύ αγαπημένη καρατερίστα του ελληνικού κινηματογράφου. Η φυσιογνωμία της και οι ρόλοι που ερμήνευσε είναι αναγνωρίσιμοι από μικρούς και μεγάλους.
Πρωταγωνίστησε κυρίως σε κωμωδίες του κινηματογράφου που προβάλλονται με επιτυχία μέχρι σήμερα. Λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης χαρακτηρίστηκε η «ομορφότερη άσχημη» του ελληνικού σινεμά. Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία Αθανασίου και γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1897.
Η Γεωργία Βασιλειάδου δεν ήταν ποτέ η πρωταγωνίστρια με την έννοια που θα έπρεπε να έχει η λέξη για τους ηθοποιούς. Ήταν ένας άνθρωπος σαν όλους εμάς και ποτέ δεν την ενδιέφερε η μαρκίζα. Το ταλέντο και η απλότητά της, ήταν αυτά που την έκαναν να ξεχωρίσουν και λίγοι φίλοι γνώριζαν πόσο πονεμένος άνθρωπος ήταν η μεγάλη μας ηθοποιός.

Η Φωτεινή Βασιλειάδου είναι η μοναχοκόρη της σπουδαίας ηθοποιού η οποία αποκαλύπτει την σκληρή μοίρα και δύσκολη ζωή της μητέρας της, την ανάγκη για δουλειά και επιβίωση, αλλά και τις τύψεις που ένοιωθε η ίδια, όταν αναγκάζονταν να «εγκαταλείπει» μόνη την κόρη της προκειμένου να βγάλει το μεροκάματο.
»Όταν ήμουν μικρή στην γειτονιά ήμουν γνωστή ως »το παιδί που μεγαλώνει μόνο του». Η μητέρα μου ήταν μια σκληρά εργαζομένη γυναίκα. Έφευγε το πρωί και γυρνούσε αργά το βράδυ. Υπήρχαν φορές που με έπαιρνε στα παρασκήνια των θεάτρων που δούλευε. Μάλιστα έδινε εντολές και στους συνεργάτες της, ηθοποιούς και τεχνικούς, να μιλάνε όμορφα για να μην μαθαίνω κακές λέξεις. Λάτρευε πολύ το θέατρο. Γελούσε έντονα, έκανε έξυπνα αστεία, της άρεσε »ο κόσμος» της. Έκανε πολύ παρέα με την Σοφία Βέμπο και τον Βασίλη Αυλωνίτη. Ήταν πάντα μια απλή γυναίκα που νοιάζονταν για όλους. Ήθελε να είναι κοντά στον κόσμο.»
Μια φορά είχε πάει στον Φίνο ωραία ντυμένη, άψογα βαμμένη και με τα μαλλιά της πολύ ωραία χτενισμένα. Μόλις την είδε ο Φίνος τα χάσε και της είπε: Tι είναι αυτά που έβαλες Γεωργία,θες να με καταστρέψεις;. Από τότε δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ περιποιημένη μπροστά του.
Κάποτε ο Νίκος Τσιφόρος της είχε πει: Βρε Γεωργία το σκέφτηκες ποτέ να κάνεις πλαστική προσώπου; Και η Βασιλειάδου του απάντησε: Κι εσύ σκέφτηκες ότι τότε οι κωμωδίες σου θα πήγαιναν στράφι;
Αγαπημένες της ταινίες ήταν »Η κυρά μας η μαμή», »Η θεία από το Σικάγο», »Η καφετζού».
ΠΗΓΗ:pasmina.gr

ΜΕΡΚΕΛ:ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

«To κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου δεν είναι βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, παραδεχόμενη εντούτοις ότι η χώρα της έχει ωφεληθεί από την εξέλιξη αυτή.

«Σχετικά με τον Βαλκανικό Διάδρομο, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γερμανία, αυτή τη στιγμή, ωφελείται από το γεγονός ότι λιγότεροι άνθρωποι καταφθάνουν (στη χώρα) και αυτό επίσης συνδέεται με το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας- ΠΓΔΜ» ανέφερε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«… Αυτή η λύση δεν είναι βιώσιμη, το βλέπουμε καθημερινά στις εικόνες που έρχονται από την Ελλάδα», πρόσθεσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην απόφαση του κλεισίματος των συνόρων από τις χώρες που βρίσκονται σε αυτόν τον διάδρομο.

«Δεν μίλησα ποτέ κατά της εφαρμογής μέτρων σε εθνικό επίπεδο. Μίλησα υπέρ της επιβολής συνοριακών ελέγχων, καλύτερης καταγραφής, απελάσεων, χορήγησης ασύλου», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτημα που της τέθηκε για το αν είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν περισσότερα μέτρα σε εθνικό επίπεδο παρά σε ευρωπαϊκό.

Η Άνγκελα Μέρκελ, επέμεινε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρά τις χαμηλές επιδόσεις που κατέγραψε το κόμμα της στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής.Θα χρειαστεί χρόνος για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης ξεκαθάρισε.

ΠΗΓΗ:skai.gr

ΛΑΓΑΝΑΣ ΓΙΓΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ!!

Λαγάνα μήκους 1,60 μέτρων και 50 εκατοστών πλάτους
Μια λαγάνα- γίγας έφτιαξε ένας φούρνος στην Ιεράπετρα Λασιθίου για το καλωσόρισμα των πελατών του με την ευκαιρία της «Καθαράς Δευτέρας».
Πρόκειται για μια λαγάνα μήκους 1,60 μέτρων και 50 εκατοστών πλάτους που ζυμώθηκε και ψήθηκε στο φούρνο του κ. Χατζηιωάννου, ενώ πάνω σ’ αυτήν έχει γραφεί ή παρακάτω μαντινάδα:
<<Ειφταξε η ώρα και η στιγμή
και αδε ξεσηκωθούμε
καθημερνά Σαρακοστή
στα σπίτια μας θα δούμε>>, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα πελατών και περαστικών
ΠΗΓΗ:crashonline.gr

12οροφος ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στη Γερμανία βρίσκεται το »Pascha», o μεγαλύτερος οίκος ανοχής στον κόσμο. Στεγάζεται σε ένα 12όροφο κτήριο και οι χώροι του έχουν εμβαδόν 9.000 τετραγωνικά μέτρα.
Η ιδιοκτησία του οίκου νοικιάζει 126 δωμάτια σε 7 ορόφους σε ιερόδουλες με κόστος 180 ευρώ την ημέρα. Σε αυτή την τιμή περιλαμβάνονται γεύματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φορολογία.
Οι κοπέλες είναι πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων, με το 30% να είναι Γερμανίδες. Συνήθως κάθονται έξω από τα δωμάτιά τους όπου παζαρεύουν με τους πελάτες που περιπλανιούνται στους διαδρόμους.
Κάποιες από αυτές ζουν στα δωμάτια, ενώ άλλες νοικιάζουν και ένα δεύτερο δωμάτιο για διαμονή.
Ο οίκος ανοχής είναι ανοιχτός επί 24ώρου βάσεως και οι επισκέπτες για να εισέλθουν πληρώνουν είσοδο 5 ευρώ. Ένας από τους ορόφους προορίζεται για υπηρεσίες χαμηλού κόστους και ένας άλλος για τρανς ιερόδουλες.
Εντός του κτηρίου υπάρχει κανονικό ξενοδοχείο, strip club, αρκετά μπαρ και club οργίων στον τελευταίο όροφο.
ΠΗΓΗ:dreamfm.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΤΣΕΛΣΙ!!


Ποδοσφαιρική ομάδα του Δυτικού Λονδίνου με έδρα το Φούλαμ, πέμπτη σε δημοτικότητα και εισπράξεις στην Αγγλία. Έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα (1955, 2005, 2006, 2010, 2015), 7 Κύπελλα (1970, 1997, 2000, 2007, 2009, 2010, 2012), 5 Λιγκ Καπ (1965, 1998, 2005, 2007, 2015), 1 Τσάμπιονς Λιγκ (2012), 2 Κύπελλα Κυπελλούχων Ευρώπης (1971, 1998) και 1 Γιουρόπα Λιγκ (2013).
Ιδρύθηκε στις 14 Μαρτίου 1905 στην παμπ The Rising Sun (σήμερα The Butcher's Hook), που βρίσκεται απέναντι από την κύρια είσοδο του γηπέδου της επί της οδού Φούλαμ. Η πρωτοβουλία ανήκε στην οικογένεια Μιρς, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκε το γήπεδό της, που φέρει την ονομασία «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι Μιρς απευθύνθηκαν αρχικά στην ομάδα της Φούλαμ για να χρησιμοποιήσει το Στάμφορντ Μπριτζ ως έδρα και όταν οι διοικούντες της αρνήθηκαν αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους ομάδα.
Της έδωσαν το όνομα Τσέλσι (Chelsea FC), το όνομα του γειτονικού με το Φούλαμ, πλούσιου προαστίου του Λονδίνου. Ως χρώμα της ομάδας ορίσθηκε το μπλε και το σήμα της ομάδας έδειχνε ένα συνταξιούχο, εξ ου και τα προσωνύμια της ομάδας Μπλε και Συνταξιούχοι, που την ακολουθούν μέχρι σήμερα.
Η Τσέλσι έκανε αισθητή την παρουσία της στο αγγλικό ποδόσφαιρο στις αρχές της δεκαετίας του '50, όταν τις τύχες της ανέλαβε ο μάνατζερ ο Τεντ Ντρέικ. Έφερε επαναστατικές αλλαγές στην εικόνα της ομάδας, στοχεύοντας στον νεαρόκοσμο της περιοχής (αντικατέστησε τον συνταξιούχο με ένα λιοντάρι στο σήμα της ομάδας) και οδήγησε την Τσέλσι στον πρώτο της τίτλο, το πρωτάθλημα Αγγλίας το 1955.
Η δεκαετία του '60 ήταν εξίσου επιτυχημένη υπό την καθοδήγηση του Τόμι Ντόχερτυ και του Ντέιβ Σέξτον. Η ομάδα κατέκτησε ένα λιγκ καπ (1965), ένα κύπελλο (1970) και το 1971 ήλθε ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων σε διπλό τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 και 2-1) στο Στάδιο Καραϊσκάκη.
Η συνέχεια ήταν καταστροφική για τους Λονδρέζους, που τα είδαν όλα. Αντιμετώπισαν το φάσμα της χρεωκοπίας, υποβιβάστηκαν σε μικρότερες κατηγορίες, ενώ έγιναν δακτυλοδεικτούμενοι για τους χούλιγκανς - οπαδούς τους, που ανήκαν σε νεοναζιστικές ομάδες.
Ο σωτήρας της Τσέλσι ήταν ο επιχειρηματίας Κεν Μπέιτς, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του αγγλικοί ποδοσφαίρου. Αγόρασε την ομάδα στα μέσα της δεκαετίας του '90 στη συμβολική τιμή της μιας λίρας και γρήγορα την έφερε στο προσκήνιο, με παίκτες προσωπικότητες, όπως ο Ρούουντ Γκούλιτ και ο Τζιανλούκα Βιάλι, που διατέλεσαν και προπονητές της. Οι τίτλοι ήρθαν γρήγορα: Κύπελλο Αγγλίας (1997 και 2000), Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και Λιγκ Καπ το 1998.
Τον Ιούνιο του 2003 ο Μπέιτς πούλησε την ομάδα στον ρώσο μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς αντί του ποσού - ρεκόρ των 140 εκατομμυρίων λιρών. Η ομάδα απέκτησε νέο παρατσούκλι, Τσέλσκι, εξαιτίας της ρωσικής καταγωγής του νέου ιδιοκτήτη της. Ο Αμπράμοβιτς έριξε πακτωλό χρημάτων στην ομάδα, προσέλαβε προπονητή τον πορτογάλο Ζοζέ Μουρίνιο, με αποτέλεσμα δύο πρωταθλήματα και δύο Λιγκ Καπ, όχι όμως και το Τσάμπιονς Λιγκ, που αποτελούσε τον διακαή πόθο του Αμπράμοβιτς και των οπαδών της.
Ο στόχος επιτεύχθηκε, τελικά, με τον υπηρεσιακό προπονητή Ρομπέρτο Ντι Ματέο στις 19 Μαΐου 2012, όταν η Τσέλσι νίκησε στα πέναλτι με 4-3 την Μπάγερν Μονάχου (κανονικός αγώνας και παράταση 1-1) και κατέκτησε το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.
Τη βάση των οπαδών της Τσέλσι αποτελούν οι εργατικές περιοχές του Δυτικού Λονδίνου και οι πλούσιοι κάτοικοι του προαστίου Τσέλσι. Οι Μπλε δεν έχουν κάποιο αιώνιο αντίπαλο, όπως συμβαίνει με τους μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του κόσμου. Η Φούλαμ, με την οποία ανήκουν στην ίδια γειτονιά, έπαιζε για πολλά χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες και τα μεταξύ τους παιχνίδια υπήρξαν λίγα για να προλάβει να μυθοποιηθεί η μεταξύ τους κόντρα. Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση του 2004, οι οπαδοί της Τσέλσι θεωρούν ως τις πιο μισητές ομάδες την Άρσεναλ, την Τότεναμ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Την μπλε φανέλα της Τσέλσι έχουν φορέσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Μπονέτι, Γκριβς, Γουέμπ, Χάρις, Λε Σο, Χόλινς, Γουίλκινς, Οσγκουντ, Χιουζ, Γουάιζ, Ντι Ματέο, Πετρέσκου, Γκούλιτ, Τζόλα, Βιάλι, Λεμπέφ, Μπαμπαγιάρο, Φλο, Ντεσαγί, Γκούντγιονσεν και οι σύγχρονοι Τέρι, Λάμπαρντ, Ντρογκμπά, Μακελελέ, Σεβτσένκο, Μπάλακ, Ρόμπεν και Τσεχ.

ΠΗΓΗ:sansimera.g

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ

Πολλοί πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα περιμένοντας τη μετεγκατάστασή τους θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και δύο χρόνια εκτιμά ο Aναπληρωτής Yπουργός Εθνικής Άμυνας,Κος Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στους Financial Times. Επισημαίνει ωστόσο ότι κάποιοι θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.
«Χιλιάδες άνθρωποι στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δεν θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας» σημειώνει ο κ. Βίτσας τονίζοντας ότι σε απόσταση 20χλμ υπάρχουν θέσεις σε τρεις οργανωμένους καταυλισμούς όπου οι πρόσφυγες μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Ο Kος Βίτσας επισημαίνει ότι «Μερικές χώρες έχουν κυβερνήσεις που μοιάζει να ενεργούν ξενοφοβικά. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετές που έστειλαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Αλλά τώρα οι ίδιες χώρες δε θέλουν να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες από την Ελλάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό είναι ντροπή».
ΠΗΓΗ:enikos.gr

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Μεγάλη αύξηση στα ποσοστά του ξενοφοβικού κόμματος AfD  έδειξαν τα αποτελέσματα στις εκλογές σε τρία κρατίδια της Γερμανίας , τις πρώτες σημαντικές εκλογές, μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού και της καταρχήν συμφωνίας με την Τουρκία. 

Το ευρωφοβικό και ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που στήριξε μεγάλο μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας κατά της πολιτικής της Άνγελα Μέρκελ για μια ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση έλαβε πρωτοφανή ποσοστά. Περισσότερο από 23% στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας- Άνχαλτ. Πάνω από 14% στο οικονομικά ισχυρό κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης και αντίστοιχο ποσοστό στη Ρηνανία Παλατινάτο, η AfD κατάφερε να λάβει ποσοστά που ελάχιστοι μπορούσαν να προβλέψουν. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στη Γερμανία τα τοπικά κρατίδια έχουν ενισχυμένες αρμοδιότητες, γι αυτό και οι τοπικές εκλογές καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό και από την τοπική και όχι την ομοσπονδιακή ατζέντα. Παρά ταύτα η Άνγκελα Μέρκελ ενδέχεται να βρεθεί ανάμεσα στις συμπληγάδες της ακροδεξιάς και της κεντροδεξιάς που θα προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν την πολιτική της για το προσφυγικό, κάτι που ουδείς γνωρίζει τι αποτέλεσμα θα έχει για την Ελλάδα σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή.

To CDU της Άνγκελα Μερκελ κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση στη Σαξονίας- Άνχαλτ, ενώ ήλπιζε να κερδίσει τον Βίνφριντ Κρέτσμαν των Πρασίνων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και να εκτοπίσει από την κορυφή τον ηγέτη του SPD στη Ρηνανία-Παλατινάτο με την υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών Τζούλια Κλέκνερ, η οποία ενώ εμφανιζόταν ως πιθανή διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ στην προεδρία του CDU, πλέον η υποψηφιότητά της φαντάζει απίθανη.

Την ίδια στιγμή οι σοσιαλδημοκράτες υπέστησαν μεγάλες απώλειες. Στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, όπου το SPD συγκέντρωσε μόλις 10,6%. Πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα των σοσιαλδημοκρατών στο κρατίδιο αυτό και το δεύτερο χειρότερο στην ιστορία του κόμματος. Μεγάλες απώλειες κατέγραψε και η Αριστερά (Die Linke) με τους ψηφοφόρους των δύο αυτών κομμάτων, μαζί με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που δεν ψήφισαν το 2011 ή ψήφισαν για πρώτη φορά το 2016, να στρέφονται προς την AfD. Στα αξιοσημείωτα των τοπικών εκλογών περιλαμβάνεται και η "επιστροφή" των Φιλελευθέρων (FDP) του Κρίστιαν Λίντνερ, οι οποίοι σήμερα δεν εκπροσωπούνται στην ομοσπονδιακή Βουλή ((Bundestag) , αλλά θα δίνουν το παρών στα τοπικά κοινοβούλια της Βάδης- Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβουν και ρόλο ρυθμιστή λόγω του κατακερματισμένου πολιτικού τοπίου σε αυτά τα κρατίδια.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΠΟΙΟΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ,ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ,14-3-2016

ΠΕΤΑΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗΣ!!

Καλημέρα και καλή Σαρακοστή!!

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ και η θερμοκρασία λόγω των θυελλωδών βοριάδων που θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, θα σημειώσει πτώση. Πιο αναλυτικά:
Την Καθαρά Δευτέρα 14/03/2016 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά στη Βόρεια, την Κεντρική Ελλάδα και την Ήπειρο θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις με ένταση 8 και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο 9 μπ. Οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά δε θα ξεπεράσουν τους 11 με 14 βαθμούς ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσουν τους 16 με 18 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr