Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Το μάτι της Αφροδίτης

Η φυσική πισίνα που τη χωρίζουν μερικά εκατοστά από την θάλασσα. 
Μια μαγευτική φυσική πισίνα και γαλαζοπράσινα νερά αποτελεί πόλο έλξης κάθε χρόνο για τους τουρίστες της Θάσου. Πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο, όπου το νερό της θάλασσας εγκλωβίζεται σε μια «πισίνα» που δημιουργείται από ένα κυκλικό βράχο. Μόλις λίγα εκατοστά τη χωρίζουν από τη θάλασσα, με το νερό της να ανανεώνεται με κάθε κύμα της θάλασσας.
Η Γκιόλα, όπως ονομάζεται, σχηματίστηκε μέσα στους αιώνες με πρωτεργάτες τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν. Οι κάτοικοι του νησιού τη χαρακτηρίζουν ως δώρο της φύσης. Τα καταπράσινα νερά της, τα οποία είναι πιο θερμά από αυτά της θάλασσας, έχουν βάθος περίπου τρία μέτρα. Οι δυο της πλευρές χαμηλώνουν, μέχρι να φτάσουν στο άλλο της άκρο, που αγγίζει σχεδόν την επιφάνεια της θάλασσας.
Inline Image
Η Γκιόλα είναι γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Σύμφωνα με έναν θρύλο η βραχώδης πισίνα της Θάσου δημιουργήθηκε από τον Δία για να κολυμπά η Αφροδίτη, ενώ ένας άλλος θρύλος λέει ότι ήταν το μάτι του Δία, με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του. Αυτό το θαύμα της φύσης υπάγεται στον οικισμό της Αστρίδας που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Θάσου και βρίσκεται 16 χλμ. από τον Ποτό και 6 χλμ. από την Ψιλή Άμμο.
Inline Image
Απέναντί της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, ακατοίκητο και άγονο, που το λένε Αστιριώτικο, αλλά και Παναγία. Ο μύθος λέει ότι πρόκειται για το νησάκι των Σειρήνων, που μάγευαν με τη φωνή τους τους ταξιδιώτες κατά τον Όμηρο....

Για την πρόσβαση θέλει προσοχή, αλλά αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε θα απολαύσετε μια υπέροχη διαδρομή, πάνω σε σχιστόλιθους, μικρές παραλίες και απίστευτη θέα. Φτάνοντας στην Γκιόλα μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στα πλατιά βράχια ή να τα χρησιμοποιήσετε ως “σκαλοπάτια” για να κάνετε τις βουτιές στα σμαραγδένια νερά....

Πηγή mixanitouxronou.gr

Ρατσιστική επίθεση μέσω twitter από Αμερικανό στη Στεφανίδη

«Ίσως αυτή η σκύλα θα έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα», έγραψε


Το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Το NBC στο λογαριασμό του στο Twitter αναφέρθηκε στην  επιτυχία της Ελληνίδας αθλήτριας ωστόσο ένας Αμερικανός από το Τέξας σχολίασε με  άκρως ρατσιστικό τρόπο: «Αυτή η σκύλα που κέρδισε είναι από το Στάνφορντ. Ίσως θα έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα».
david1
Λίγο αργότερα, ο ίδιος χρήστης έγραψε στο λογαριασμό της Κατερίνας Στεφανίδη «Σταμάτα να χρησιμοποιείς τις ΗΠΑ. Μείνε στην Ελλάδα, αυτή είναι η χώρα σου».
david2
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν «έκρηξη» στο Twitter και πολλοί σχολιαστές έσπευσαν να απαντήσουν στον χρήστη @dwhite191, ο ποίος αργότερα φαίνεται ότι διέγραψε τα επίμαχα ποστ αφού πλέον δεν υπάρχουν ως αναρτήσεις στον λογαριασμό του.
Ενημερωτικά, η Κατερίνα Στεφανίδη, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 1990 και μεγάλωσε στην Παλλήνη. Το 2008 κέρδισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ  και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Στάνφορντ Κάρντιναλς. Είναι αυτή τη στιγμή υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα της Ψυχολογίας της Dr Τζίν Α. Μπρούερ 

Πηγή newsbeast.gr 

Φόροι ακινήτων: Ερχονται τα πάνω - κάτω - Ποιοι θα επιβαρυνθούν

Νέες ανατροπές στους φόρους ακινήτων και τον ΕΝΦΙΑ σχεδιάζει και πάλι το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το νέο στοχοχροδιάγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το οποίο υπέγραψε ο επικεφαλής της κύριος Γιώργος Πιτσιλής, η ΓΓΔΕ θα πρέπει έως τις 30 Νοεμβρίου του 2016 το αργότερο να έχει καταθέσει τις προτάσεις της στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων που αυτή θα προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση.

 
Ηδη έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες ζυμώσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για τη μορφή και το περιεχόμενο των αλλαγών που θα επέλθουν από το 2017 στα ακίνητα.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αλλαγές που δρομολογούνται θα αφορούν:
 
1.Αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες ώστε να υπολογίζονται σε πραγματικό χρόνο και να προσεγγίζουν τις αγοραίες τιμές των ακινήτων.
2.Αλλαγές στον υπολογισμό του Φόρου Ακινήτων, με κατεύθυνση τη μεγαλύτερη επιβάρυνση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Η κυβέρνηση έχει από πέρυσι προαναγγείλει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη θέσπιση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Αυτό θα σήμαινε θεωρητικά και ελάφρυνση των μικροϊδιοκτητών, αλλά στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τη διατήρηση και επαύξηση των εσόδων των 2,65 δισ. που αποφέρει στο δημόσιο ο ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον ως το 2018,
3.Ανακατατάξεις στα αφορολόγητα όρια, που κρύβουν επιβαρύνσεις πιθανότατα, σχεδιάζονται και για τις γονικές παροχές. Για γονικές παροχές και δωρεές ισχύει αφορολόγητο όριο 150.000 ευρώ εφόσον και φόρος 1% για τα επόμενα 150.000 ευρώ (δηλαδή φόρος 1.500 ευρώ για αξία μεταβίβασης 300.000). Ωστόσο το αφορολόγητο όριο δεν μειώθηκε όταν μειώθηκαν οι αντικειμενικές, ούτε και τα υπόλοιπα κλιμάκια φόρου, με ανώτατο συντελεστή που φτάνει στο 10% και ενδεχομένως να αυξηθεί για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.
Ανοιχτό παραμένει αν θα αυξηθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων (3% σήμερα) και πώς θα υπολογιστεί ο φόρος υπεραξίας που μπήκε στο «ψυγείο» πριν προλάβει να εφαρμοστεί.

Πηγή imerisia.gr

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ

Μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε στην Ελλάδα το 6ο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες: με άλμα στα 4.85 κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας 2η με το ίδιο ύψος αλλά παραπάνω αποτυχημένα άλματα την Αμερικανίδα Μόρις και 3η τη ΝεοΖηλανδή Μακ Κάρτνεϊ στα 4.80.
Η Στεφανίδη ξεκίνησε εντυπωσιακά και με σταθερότητα τα άλματα της, περνώντας με την πρώτη τα 4.60 και 4.70 ενώ σε αυτό το ύψος έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα, καθώς έμειναν έξω οι δύο πρώτες στο Λονδίνο, Σουρ και Σίλβα.
Ένα μικρό λαθάκι στα 4.80 (ύψος που είχε άνετα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια) και πέρασε με την 2η προσπάθεια, έφερε για λίγο πρώτη την Νεο Ζηλανδή, ενώ η Μόρις που είχε ένα αποτυχημένο άλμα στα 4.70 ακολουθούσε από κοντά.
2016 08 20T001145Z 226830508 RIOEC8K00JJV9 RTRMADP 3 OLYMPICS RIO ATHLETICS W POLEVAULT
Στα 4.85 έγινε η ανατροπή στην κατάταξη, καθώς το πέρασαν με την 2η η Στεφανίδη και η Μόρις, αλλά απέτυχε η ΜακΚάρτνεϊ, που έμεινε στο Χάλκινο.
2016 08 20T003641Z 539494540 RIOEC8K01P30L RTRMADP 3 OLYMPICS RIO ATHLETICS W POLEVAULT
(Πηγή: Reuters / KAI PFAFFENBACH)
Πλέον στα 4.90 η Στεφανίδη, έχοντας σίγουρο στο Ασημένιο, ήθελε μην το περάσει η Αμερικανίδα μια προσπάθεια νωρίτερα από εκείνη, και βγαίνοντας "ισόπαλες" (ακόμη και με 3 αποτυχημένα άλματα) να είναι εκείνη που θα ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει την επίδοση της στον κλειστό (στο ανοιχτό είχε 4.86) για λεπτομέρειες (στο 1ο και στο 3ο κυρίως άλμα, που έριξε τον πήχυ πέφτοντας). Ούτε όμως και η Μόρις, που απέτυχε στο 3ο της άλμα ελάχιστα να ισοφαρίσει το δικό της εφετινό 4.90. Η Στεφανίδη ήταν Χρυσή Ολυμπιονίκης και με την Ελληνική σημαία το πανηγύρισε.
Πηγή cnn.gr