Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Οι γυναίκες που αποφεύγουν τον ήλιο «χάνουν» δύο χρόνια από τη ζωή τους!

Εξέταζαν επί 20 χρόνια 29.518 γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο, αποτελεί κύρια αιτία θανάτου

Κάθε καλοκαίρι οι γιατροί προειδοποιούν τις γυναίκες για τους κινδύνους της ηλιοθεραπείας και τις καλούν να μην μένουν εκτεθειμένες στον ήλιο για πολλές ώρες.


Ωστόσο, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska της Σουηδίας και το Πανεπιστήμιο Lund έρχεται τώρα να μιλήσει για τα οφέλη της ηλιοθεραπείας αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρωθούν, οι γυναίκες που κάνουν ηλιοθεραπεία έχουν μεγάλες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια, σε σύγκριση με όσες αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο. 

Κι όμως, σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες που λένε «όχι» στον ήλιο ζουν από 0,6 έως και 2,1 χρόνια λιγότερο και όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο, αποτελεί κύρια αιτία θανάτου!

«Οι γυναίκες που συνηθίζουν να εκτίθενται ενεργά στην ηλιακή ακτινοβολία έχουν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από τις γυναίκες που αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος», τονίζουν στην έρευνά τους οι επιστήμονες.

Προκειμένου να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές εξέταζαν για 20 ολόκληρα χρόνια συνολικά 29.518 γυναίκες από τη Σουηδία. Αρχικός τους στόχος ήταν να εξετάσουν τους κινδύνους γύρω από τα μελανώματα, ωστόσο, έμειναν έκπληκτοι από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν.

Μεταξύ άλλων βρήκαν ότι η ηλιοθεραπεία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιακών παθήσεων και άλλων ασθενειών, ενώ ο καθηγητής ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας υποστήριξε ότι το να αποφεύγει κανείς τον ήλιο, έχει τόσο άσχημη επίδραση στην υγεία, όσο το κάπνισμα.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα αναφέρεται πως: «Οι γυναίκες που συνηθίζουν να εκτίθενται ενεργά στην ηλιακή ακτινοβολία αντιμετώπιζαν μικρούς κινδύνους να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις και άλλες παθήσεις -οι οποίες δεν σχετίζονται με τον καρκίνο- σε σχέση με όσες αποφεύγουν τον ήλιο. Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης επιβίωσής τους, όμως, αυξήθηκαν τα ποσοστά καρκίνου στις γυναίκες αυτές». Παράλληλα, προστίθεται: «Οι γυναίκες που δεν κάπνιζαν και απέφευγαν την ηλιακή ακτινοβολία είχαν προσδόκιμο ζωής ίδιο με τις γυναίκες που κάπνιζαν και οι οποίες έμεναν περισσότερο από όλες κάτω από τον ήλιο, γεγονός που δείχνει ότι η αποφυγή του ήλιο είναι αιτία θανάτου και έχει ίδια βαρύτητα με το κακό που προκαλεί το κάπνισμα στον οργανισμό».

«Ανακαλύψαμε πως οι καπνιστές οι οποίοι είχαν την υψηλότερη έκθεση στον ήλιο, αντιμετώπιζαν τους ίδιους κινδύνους για την υγεία τους όσο εκείνοι οι οποίοι δεν κάπνιζαν, αλλά απέφευγαν για όλη τους τη ζωή την ηλιακή ακτινοβολία», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής που είχε αναλάβει την έρευνα. 

Με βάση την έρευνα, λοιπόν, οι πολύ αυστηροί περιορισμοί όσον αφορά την έκθεση στον ήλιο, μπορεί τελικά να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό για την υγεία των γυναικών.

Ωστόσο, αν και οι ερευνητές αναφέρουν ότι η έκθεση στον ήλιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων του δέρματος, ωστόσο, δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι η υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να έχει κακές επιδράσεις στην υγεία μας, ενώ συνδέεται και με την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε αντηλιακό πριν την έκθεσή μας στον ήλιο και να αποφεύγουμε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι.

Πηγη protothema.gr

Υπάλληλος του σταθμού μετρό Πανόρμου απαγόρευε παρανόμως την είσοδο σε συρμό εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου σκύλου της Σχολής «Λάρα»

Υπάλληλος του σταθμού μετρό Πανόρμου απαγόρευε παρανόμως την είσοδο σε συρμό εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου σκύλου της Σχολής «Λάρα»
Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 14:00 ένας υπάλληλος του σταθμού μετρό Πανόρμου με κατεύθυνση προς Αγία Μαρίνα απαγόρευε παρανόμως για αρκετή ώρα την είσοδο σε συρμό σε εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο σκύλο - οδηγό της Ελληνικής Σχολής Σκύλων - Οδηγών Τυφλών «Λάρα».
Σε επιστολή καταγγελία που απέστειλε η Σχολή «Λάρα» στον πρόεδρο του ΔΣ Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννη Μυλόπουλο και στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας καταγγέλλει ότι ο εκπαιδευτής έφερε κι επέδειξε όλα τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα, πλην όμως ο υπάλληλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. δεν άλλαζε στάση κατά παράβαση της ισχύουσας Νομοθεσίας. Επιπλέον της απαγόρευσης εισόδου, ο συγκεκριμένος υπάλληλος επέδειξε και ειρωνική συμπεριφορά, φτάνοντας στο σημείο να επιτρέψει, όπως ανέφερε «χαριστικά», την επιβίβαση της ομάδας εκπαιδευτή και σκύλου- οδηγού μετά την παρέλευση αρκετής ώρας (έπειτα από τη διέλευση τριών συρμών) και την παρέμβαση τρίτων. Μάλιστα, επέτρεψε την επιβίβαση τους στο τελευταίο βαγόνι, ίσως διότι στην αντίληψή του ο σκύλος – οδηγός τυφλών μοιάζει με ποδήλατο.
«Με δεδομένο ότι ανάλογα περιστατικά με ειρωνική συμπεριφορά υπαλλήλου της Αττικό Μετρό Α.Ε. – όχι όμως τέτοιας πρωτοφανούς κατάληξης – έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν στον συγκεκριμένο σταθμό, θεωρούμε πλέον υποχρέωσή μας να καυτηριάσουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια και συμπεριφορά, καταγγέλλοντάς την σε πρώτη φάση προς την Αττικό Μετρό Α.Ε., ενημερώνοντας παράλληλα για την ισχύουσα νομοθεσία, παρότι, όπως θα γνωρίζετε, η άγνοια του νόμου δεν επιτρέπεται και δεν αποτελεί δικαιολογία.


Προχωρούμε σε αυτή την εκπαιδευτικού-παιδευτικού χαρακτήρα ενημέρωση διότι από το συγκεκριμένο περιστατικό διεφάνει άγνοια από τον συγκεκριμένο υπάλληλο για την ύπαρξη και ισχύ νομικού πλαισίου που αφορά στο αναφαίρετο δικαίωμα για την ανεμπόδιστη είσοδο των εκπαιδευόμενων κι εκπαιδευμένων σκύλων-οδηγών τυφλών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επιπρόσθετα όμως και αυτό είναι το κρισιμότερο, παρουσιάστηκε γενικότερη αδυναμία κεντρικής παρέμβασης της Αττικό Μετρό Α.Ε. για να επιδιορθώσει τα «αδιόρθωτα» ενός υπαλλήλου της» αναφέρει στην επιστολή της η Ελληνική Σχολή Σκύλων - Οδηγών Τυφλών «Λάρα».
Η Σχολή αναμένει άμεσα τις διορθωτικές ενέργειες της Αττικό Μετρό Α.Ε. ώστε παρόμοιο περιστατικό να μην επαναληφθεί ουδέποτε στο μέλλον προς τους αυξανόμενους σε πλήθος Έλληνες ή επισκέπτες χειριστές κι εκπαιδευτές σκύλων-οδηγών, που προσπαθούν καθημερινά, σε ένα εξαιρετικά αφιλόξενο περιβάλλον, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην αυτόνομη διαβίωση και την καθολική πρόσβαση.
«Δυστυχώς σε αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις συμπολιτών μας δεν γίνεται κατανοητό ότι οι σκύλοι-οδηγοί, καθόλα υγιείς, ήρεμοι και εκπαιδευμένοι βάσει των υψηλότερων προδιαγραφών εκπαίδευσης, είναι εργαζόμενα ζώα που απλοποιούν την καθημερινότητα των τυφλών, παρά την απροσπελασιμότητα των υποδομών και τα επιπρόσθετα εμπόδια (π.χ., κατάληψη πεζοδρομίων, στάθμευση σε διαβάσεις πεζών και σε ράμπες, κ.α.) που βάζουν ορισμένοι στο διάβα τους.
Η Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών ‘Λάρα’, όπως έχουμε επιδείξει σε αρκετές περιπτώσεις φορές στο παρελθόν, δεν επιθυμούμε την διαπόμπευση αυτών των που είτε δεν αγαπούν τα κατοικίδια ζώα, είτε δεν είναι ενημερωμένοι για τις πρόνοιες της ελληνικής νομοθεσίας. Σε κάθε όμως περίπτωση, η αποσιώπηση τέτοιων περιστατικών θα μας καθιστούσε συνυπεύθυνους στη καταστρατήγηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Για το λόγο αυτό το περιστατικό της παράνομης παρεμπόδισης της εισόδου σε συρμό σε εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο σκύλο-οδηγό τυφλών από υπάλληλο της Αττικό Μετρό Α.Ε. οφείλουμε να το καυτηριάσουμε, προβαίνοντας άμεσα σε ενέργειες δημοσιότητάς του και βεβαίως να παρακολουθήσουμε τις διορθωτικές ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν με ευθύνη της Αττικό Μετρό Α.Ε.» αναφέρει η Σχολή.

Πηγη istoriesadespoton.gr

Δεν σταματούσε να φέρεται άσχημα στον ηλικιωμένο πάτερα του. Μέχρι που ο δικός του γιος, του έδωσε ένα μάθημα

Ένας πολύ ηλικιωμένος άντρας πήγε να ζήσει με τον γιο του, τη νύφη του και τον τεσσάρων ετών εγγονό του. Τα χέρια του ηλικιωμένου έτρεμαν, η όραση του ήταν θολή και τα πόδια του δεν τον κρατούσαν πια όπως παλιά.
Κάθε μεσημέρι κάθονταν όλοι μαζί για να φάνε στο τραπέζι. Αλλά τα τρεμάμενα χέρια του ηλικιωμένου παππού τον δυσκόλευαν.
Ένα από αυτά τα μεσημέρια, η νύφη του είχε μαγειρέψει μπιζέλια. Ο ηλικιωμένος προσπάθησε να φέρει μερικά με το κουτάλι στο στόμα του αλλά το χέρι του δεν τον βοήθησε. Το κουτάλι του έπεσε και τα μπιζέλια σκόρπισαν στο πάτωμα. Η νύφη του τον κοίταξε με άγριο βλέμμα αλλά δεν μίλησε.
Στη συνέχεια ο παππούς πήρε το ποτήρι με το γάλα και το πλησίασε στο στόμα του. Όμως το ποτήρι του γλίστρησε από το χέρι και το γάλα χύθηκε όλο πάνω στο τραπεζομάντιλο.
Η νύφη του δεν άντεξε άλλο. Έκανε εκνευρισμένη νόημα στον άντρα της να πάνε για λίγο στην κουζίνα για να του μιλήσει.
«Πρέπει να κάνουμε κάτι με τον πατέρα σου» του είπε όταν βρέθηκαν μόνοι. «Έχω βαρεθεί να χύνει το γάλα του, να σπάει τα ποτήρια και να πετάει το φαγητό στο πάτωμα».
Έτσι, η σύζυγος και ο σύζυγος, αποφάσισαν να αγοράσουν ένα μικρό τραπέζι και να το βάλουν στην γωνία. Από τότε ο παππούς έτρωγε στο μικρό τραπέζι μόνος του την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας απολάμβαναν το φαγητό τους στο μεγάλο τραπέζι.
Και επειδή ο παππούς ούτε στο μικρό τραπέζι σταμάτησε να σπάει τα πιάτα, του πήραν ξύλινο.
den-stamatouse-na-feretai-asxhma-1
Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο γιος του και η νύφη του τον είδαν να δακρύζει. Του απηύθυναν τον λόγο όμως, μόνο για να τον μαλώνουν που του έπεσε πάλι το πιρούνι του ή που έριξε στο πάτωμα το φαγητό.
Και ενώ όλα αυτά συνέβαιναν στο σπίτι τους, ο 4χρονος γιος τους παρακολουθούσε αμίλητος.
den-stamatouse-na-feretai-asxhma-2
Ένα μεσημέρι πριν από το φαγητό, ο πατέρας παρατήρησε ότι ο γιος του έπαιζε με μερικά κομμάτια ξύλο στο πάτωμα. Τον ρώτησε χαμογελαστός: «Τι προσπαθείς να φτιάξεις με τα ξύλα;»
Το αγόρι σήκωσε για λίγο το βλέμμα του, κοίταξε τον μπαμπά του και απάντησε:
«Μπαμπά φτιάχνω δυο ξύλινα πιάτα για σένα και τα μαμά. Να τα έχω όταν μεγαλώσω». Έπειτα έσκυψε πάλι το κεφάλι του και συνέχισε αυτό που έκανε.
Ο μπαμπάς του έμεινε για λίγο ακίνητος. Στη συνέχεια φώναξε τη γυναίκα του και της έδειξε τον γιο τους στο πάτωμα που πάλευε να φτιάξει τα ξύλινα πιάτα. Δεν της είπε κάτι άλλο. Και οι δυο ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν.
Ο σύζυγος πήγε στο μικρό τραπέζι, πήρε από το χέρι τον πατέρα του και τον οδήγησε ξανά στο μεγάλο τραπέζι. Από εκείνη τη μέρα και για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, ο ηλικιωμένος έτρωγε πάντα με την υπόλοιπη οικογένεια.
Και για κάποιο λόγο, ούτε ο γιος του αλλά ούτε και η νύφη του, ενδιαφέρθηκαν ξανά για το φαγητό που έπεφτε στο πάτωμα ή για το γάλα που λέρωνε το τραπεζομάντιλο.
Πηγή: tonwtiko.com

Στον αέρα οι νέοι φόροι. Πότε,τι και πώς θα πληρώσουμε

Τι Φεβρουάριος, τι Μαρτιος, τι Απρίλιος. Τελικώς, το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν ετέθη σε λειτουργία όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί
Τι Φεβρουάριος, τι Μάρτιος, τι Απρίλιος. Τελικώς, το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν ετέθη σε λειτουργία όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί ούτε η διαδικασία υποβολής των 6.000.000 ηλεκτρονικών εντύπων θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο.
Για μια ακόμη χρονιά θα φτάσουμε Δεκέμβριο για να εισπραχθεί ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, για μια ακόμη χρονιά όλα τα φορολογικά βάρη θα συγκεντρωθούν ουσιαστικά στο β’ εξάμηνο του έτους (και μάλιστα αισθητά προσαυξημένα λόγω των μέτρων που έρχονται). Το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζει τους τελευταίους μήνες αδυναμία στο να ολοκληρώσει έστω μια από τις εξαγγελίες που έχουν γίνει εδώ και μήνες. Ακόμη και δεν εστάλησαν τα ειδοποιητήρια για την ασφάλιση των αυτοκινήτωνούτε ολοκληρώθηκαν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για να κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ όσοι δεν πέρασαν τα οχήματά τους απόΚΤΕΟ. Τα μέτρα για την ενίσχυση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα παραμένουν στη σφαίρα της εξαγγελίας ενώ οι παρεμβάσεις για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα και στα οινοπνευματώδη, ακόμη παραμένουν στα συρτάρια. Το αποτέλεσμα; Όσο οι δανειστές δεν βλέπουν πρόοδο στα προφανή μέτρα που θα μπορούσαν να φέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους, στρέφονται στους συνήθεις ύποπτους: στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους οι οποίοι για μια ακόμη χρονιά θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα.
Η έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει γίνει ανέκδοτο στις τάξεις των λογιστών. Ακόμη περιμένουν οι υπηρεσίες του υπουργείου να αποφασίσει ο αναπληρωτής υπουργός σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο φόρος. Από Φεβρουάριο που υποτίθεται ότι θα άνοιγε το σύστημα, έχουμε φτάσει τέλος Μαρτίου και ακόμη δεν φαίνεται φως στο ορίζοντα. Την ώρα που μας φορτώνουν πρόσθετους φόρους δύο δισ. ευρώ σε συμφωνία με τους δανειστές, υποτίθεται ότι ακόμη διαπραγματεύονται για το αν ο φετινός φόρος θα πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες ή σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Το σενάριο των οκτώ μηνιαίων δόσεων είναι και το τελευταίο διαθέσιμο. Προβλέπει ότι το σύστημα θα ανοίξει μέσα στον Απρίλιο. Όσοι σπεύσουν να δηλώσουν μέσα στον ίδιο μήνα θα μπορέσουν να πληρώσουν από Μάιο μέχρι Δεκέμβριο, Όσοι κάνουν δήλωση τον Μάιο θα πληρώσουν σε επτά μηνιαίες δόσεις κ.ο.κ. Ακόμη και αν το σύστημα ανοίξει στις αρχές Απριλίου, θεωρείται πλέον δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής θα παραταθεί και πέραν του τέλους Μαίου. Μεσολαβεί το Πάσχα αλλά και η ψήφιση του νέου φορονόμου. Σε τέτοιες συνθήκες θα σπεύδουν μαζικά οι φορολογούμενοι για να κάνουν φορολογικές δηλώσεις; Υποτίθεται ότι ακόμη υπάρχουν θέματα ανοικτά που έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. Θα επιβληθεί αναδρομικά η αύξηση του φόρου στα ενοίκια; Μέχρι και συζήτηση να επανέλθει η έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή του φόρου έχει ανοίξει. Σε κάθε περίπτωση, υποτίθεται ότι οι αποφάσεις καθυστερούν προκειμένου να ζητηθεί η γνώμη των δανειστών και να εξασφαλιστεί η συγκατάθεσή τους. Είναι άγνωστο γιατί κολλάνε οι συζητήσεις σε ένα τέτοιο θέμα τη στιγμή που οι δύο πλευρές έχουν έρθει κοντά σε άλλα κρίσιμα όπως η αύξηση των φόρων. Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται νομοθετικές παρεμβάσεις μέσα στην εβδομάδα
Για τη χρήση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές και τη σύνδεση με το αφορολόγητο, δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό. Συσκέψεις επί συσκέψεων και εξαγγελίες. Προφανώς, το σύστημα δεν πρόκειται να λειτουργήσει φέτος οπότε μένουν οι παροτρύνσεις του κ. Αλεξιάδη να μαζεύουμε αποδείξεις.
Απίστευτες είναι οι καθυστερήσεις και στο θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Η απόφαση είχε υπογραφεί αρχικά πέρυσι τον Οκτώβριο. Ανέβηκε στη Διαύγεια τον Μάρτιο με ημερομηνία Ιανουαρίου και ακόμη και δεν έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ για να προχωρήσει η διαδικασία. Ούτε και στο θέμα των ΚΤΕΟ κινείται κάτι ακόμη καθώς προς το παρόν γίνονται οι διασταυρώσεις από τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών. Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, αν δεν ληφθούν αποφάσεις για τον νέο τρόπο υπολογισμού του φόρου και την κάλυψη του κενού που έχει προκύψει από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών, τα εκκαθαριστικά δεν πρόκειται να βγουν. 

Πηγη thetoc.gr

Τραγικό τέλος: Βρέθηκε νεκρή η σολίστ που αγνοούνταν για 8 μέρες

Την βρήκε περαστικός άλσος της Καισαριανής

Τι λέει ο ιδιωτικός ερευνητής Γρηγόρης Ποντικάκης αποκλειστικά στο protothema.gr - Συγκλονισμένος ο σύζυγός της

Τραγική ήταν εν τέλει η κατάληξη των ερευνών για την ανεύρεση της σολίστ Ελίζαμπεθ Σέιφερ, που αγνοούνταν για οκτώ μέρες, καθώς, βρέθηκε νεκρή στους πρόποδες του Υμηττού. 
Σύμφωνα με τα όσα είπε η αστυνομία, η 51χρονη σολίστ, βρέθηκε νεκρή χτες το απόγευμα στο άλσος της Καισαριανής. Το πτώμα της βρέθηκε περίπου στις 18:30 το απόγευμα και όπως είπαν η ασττυνομική ήταν σε προχωρημενη σήψη.

"Δυστυχώς είναι νεκρή. Βρέθηκε το πρωί από κάποιον περαστικό που ειδοποίησε τις αρχές. Περιμένουμε τώρα να δούμε τι έγινε. Θα μας πει ο ιατροδικαστής τι έχει γίνει. Θα δούμε αν είναι αυτοχειρία ή έγκλημα και επίσης θα φανεί αν έγινε από την πρώτη ημέρα εξαφάνισής της ή αργότερα. Προκύπτουν πολλά ερωτήματα", λέει ο ιδιωτικός ερευνητής Γρηγόρης Ποντικάκης αποκλειστικά στο protothema.gr

Συγκλονισμένος δηλώνει ο σύζυγος, οποίος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το τραγικό τέλος της γυναίκας του

"Δε μπορώ να πω κάτι, είναι πολύ νωρίς. Πρέπει αν δούμε την ημερομηνία θανάτου, είναι μυστήριο όλο αυτό που συνέβη, μία γυναίκα τόσες μέρες να αγνοείται και να βρεθεί εκεί. Το σημαντικό είναι να δούμε πότε πέθανε. Βρέθηκε από έναν περαστικό και ενημέρωσε αμέσως τις αρχές και μετά ενημερωθήκαμε και εμείς. Βρέθηκε σήμερα το πρωί, ενημερώθηκα πριν λίγο. Τραγικό περιστατικό, τραγικές στιγμές. Ο πελάτης μου είναι συγκλονισμένος περιμένει να δει τις ιατροδικαστικές εξετάσεις τι γίνεται τι θα δείξουν, μία πραγματικά τραγική ιστορία. Δυστυχώς είχε τόσο δυσάρεστο τέλος. Ακόμη και χθες που είχα συνάντηση με τον πελάτη μου και με ρώτησε τι πιστεύω εγώ, του είχα πει ότι φοβόμουν, ότι λόγω των πολλών ημερών που έχει εξαφανιστεί, οι πιθανότητες θα ήταν πολύ μικρές. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Επειδή αγνοείτο τόσες ημέρες είχε γίνει δημοσιοποίηση και δεν υπήρχε εξέλιξη ή κάποιο στοιχείο, δεν πίστευα ότι θα την βρίσκαμε ζωντανή. Είναι συγκλονισμένος βεβαίως ο σύζυγός της, καθώς είναι τραγικό το τέλος της συντρόφου του. Ήλπιζε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα τη βρίσκαμε ζωντανή κάπου αλλά δυστυχώς δε συνέβη κάτι τέτοιο",  σημειώνει ο κ. Γρηγόρης Ποντικάκης ιδιωτικός ερευνητής που παρακολούθησε τις έρευνες όλες αυτές τις μέρες.

Ήλπιζε ο σύζυγος ότι θα βρεθεί η γυναίκα του ζωντανή
 Ο σύζυγός της άτυχης γυναίκας όλες αυτές τις ημέρες είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα προκειμένου να εντοπιστεί η σύζυγός του κοινοποιώντας την είδηση της μυστηριώδους εξαφάνισής της στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με όσα είχε πει στο protothema.gr εκείνη είχε υποστεί ένα σοκ μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο που προηγήθηκε με μέλος συνεργάτη της ορχήστρας Καμεράτα με τον οποίο συχνά μάλωναν και, ως φαίνεται, ο τελευταίος τους καβγάς, την έκανε να χάσει την ψυχραιμία της και να αποφασίσει να φύγει από τις πρόβες την Παρασκευή σε έξαλλη κατάσταση.

Η συνέχεια ήταν να πάει σπίτι της, να αφήσει το μουσικό της όργανο, να πάρει το σακουλάκι με τον καπνό της και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο ήταν απενεργοποιημένο από την πρώτη στιγμή της μυστηριώδους εξαφάνισής της, να μην πάρει μαζί της ούτε χρήματα και το ακόμη πιο περίεργο, κανένα από τα απαραίτητα έγγραφα που συνήθως έχουμε μαζί μας, δηλαδή την ταυτότητα ή το διαβατήριό της. Τα τελευταία στοιχεία είχαν οδηγήσει στο συμπέρασμα να αποκλειστεί η πιθανότητα διαφυγής της στο εξωτερικό.  

Ο σύντροφος ζωής της σολίστ, ο διακεκριμένος πιανίστας Σπύρος Κουτσουβέλης επέμενε ότι η σύζυγός του έπρεπε να κινείται κάπου περιμετρικά της περιοχής των Ιλισίων και ως εκ τούτου είχε καλέσει όλους όσους κινούνταν περιμετρικά αυτής της περιοχής να έχουν το νου τους.

Όπως είχε πει ήταν πολύ πιθανό σενάριο η σύζυγός του, ούσα συγχυσμένη και στενοχωρημένη από το φραστικό επεισόδιο, να έχει "μπλοκάρει" στη λογική ότι πιθανόν να μη θυμάται καν ποια είναι και που μένει. Δύο βασικές μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που διαμένει εκείνη ενίσχυσαν χθες τις πιθανότητες να εντοπιστεί όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη τελικά. "Τρέμω στην ιδέα ότι έχει πάθει κάτι κακό, βοηθήστε με να τη βρούμε", είχε πει χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο σύζυγός της.
 
Το who is who της σολίστ
Όλοι μιλούν για ένα ζευγάρι αγαπημένο μάλλον χαμηλών τόνων που η μουσική ήταν αυτό το στοιχείο που τους ένωσε πολύ δυνατά δημιουργώντας έτσι ένα δυνατό συνδυασμό με ρεπερτόριο εξαιρετικό και σημαντικές συναυλίες εντός και έκτος Ελλάδας.

Η Elizabeth Schaefer και ο σύζυγος της γράφουν τη δική τους ιστορία και οι δημιουργίες τους αποτυπώνονται με εξαιρετικές εμφανίσεις και μουσικές συνυπάρξεις. Η λαμπερή σολίστ γεννήθηκε στην Γερμανία. Οκτώ χρονών άρχισε μαθήματα βιολιού,  αργότερα και μαθήματα βιόλας. Μετά το λύκειο σπούδασε με τον Z. Magyar και στην Μουσική Ακαδημία της Φραγκφούρτης με τον E. Schloifer. Επίσης μουσική δωματίου με το Buchberger-Quartett και τον H. Zender και ερμηνεία σύγχρονης μουσικής με τον B.Kontarsky.

Συμμετείχε σε σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους σολίστες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου και με το Orpheus-Quartett του Duessseldorf, σεμινάρια ορχήστρας  με τον N. Harnoncourt και ανώτερα σεμινάρια με τον M. Brockhaus.

Υπήρξε μέλος της ορχήστρας δωματίου Schlierbach και της ραδιοφωνίας του Kaiserslautern, επίσης δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο του Bergen-Enkheim βιολί και βιόλα. Από το 1991 είναι μόνιμο μέλος της Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, με την οποία έχει εμφανιστεί και σαν σολίστας. Παράλληλα με την ορχηστρική της δραστηριότητα εμφανίζεται σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πηγη protothema.gr

Κίνδυνος: Η αλλαγή της ώρας μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα και εγκεφαλικό!

Η αλλαγή της ώρας επηρεάζει το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι, με συνέπεια να προκαλείται μικρή σύγχυση στον οργανισμό. Για τους περισσότερους ανθρώπους δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά για ορισμένους η αλλαγή της ώρας μπορεί να πυροδοτήσει κάποιο σοβαρό καρδιαγγειακό επεισόδιο.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η αλλαγή της ώρας σήμερα μπορεί να αυξήσει κατά 25% τον κίνδυνο εγκεφαλικού σε καρκινοπαθείς και κατά 20% σε άτομα άνω των 65 ετών. Ο κίνδυνος για έμφραγμα μπορεί να είναι αυξημένος κατά 25%, την επόμενη Δευτέρα για τους ευάλωτους ανθρώπους.
Μια άλλη μελέτη έχει διαπιστώσει ότι η αλλαγή της ώρας μπορεί να αυξήσει τα τροχαία κατά 17%, καθώς, μεταξύ άλλων, στερεί ύπνο από ανθρώπους που μπορεί ήδη να πάσχουν από αϋπνία.
Το βιολογικό (κιρκαδιανό) ρολόι χρησιμοποιεί το φως της μέρας για να συγχρονίζεται με το περιβάλλον, καθώς αλλάζουν οι εποχές. Η αλλαγή της ώρας διαταράσσει αυτό τον συγχρονισμό, καθώς συμβαίνει απότομα.
Υπολογίζεται ότι ο οργανισμός χρειάζεται περίπου μια μέρα προκειμένου να προσαρμοστεί για μια αλλαγή του ρολογιού κατά μία ώρα. Σε περιπτώσεις μακρινών αεροπορικών ταξιδιών, το «τζετ λαγκ» είναι ακόμη χειρότερο και το σώμα χρειάζεται περισσότερο καιρό για να προσαρμοστεί στη νέα ζώνη ώρας.

ΠΗΓΗ:tribune.gr

Σκλαβενίτης με σήμα Μαρινόπουλου

Το όνομα «Σκλαβενίτης» και το σήμα του Μαρινόπουλου θα φέρουν τα 33 υπερμάρκετ που θα μεταβιβασθούν στην κοινοπραξία που σύστησαν οι δύο λιανεμπορικές εταιρείες και η λειτουργία της οποίας –υπό την αίρεση πάντα της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού– τοποθετείται για τις αρχές Ιουνίου. 
Με αυτό τον τρόπο, θα σηματοδοτηθεί η παρουσία και των δύο μεγάλων οικογενειών του λιανεμπορίου, οι οποίες συμμετέχουν στην κοινή εταιρεία με 50% εκάστη. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέγραψαν την τελική συμφωνία τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, γεγονός που θα δρομολογήσει τη γνωστοποίηση της εν λόγω συγκέντρωσης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη το συνολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης του Μαρινόπουλου, με πρώτο και βασικό μέλημα την έναρξη αποπληρωμής των προμηθευτών εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου, γεγονός που θα επιτρέψει την επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα. Ηδη εντός της εβδομάδας έγιναν συναντήσεις της διοίκησης του ομίλου Μαρινόπουλου με δεκάδες προμηθευτές, στους οποίους παρουσιάστηκε η νέα στρατηγική της εταιρείας, συναντήσεις οι οποίες θα συνεχισθούν στο πλαίσιο της αποκατάστασης των σχέσεων της εταιρείας μαζί τους και της σύναψης νέων εμπορικών συμφωνιών.

Μέσα στον Απρίλιο, εξάλλου, αναμένεται να λειτουργήσουν, με βάση το νέο μοντέλο που θα εφαρμόσει ο όμιλος Μαρινόπουλου για το δίκτυο που παραμένει αποκλειστικά υπό τον έλεγχό του, τα τέσσερα πρώτα καταστήματα νέου τύπου, ένα από τον κάθε τύπο. Σημειώνεται ότι το δίκτυο του ομίλου (χωρίς σε αυτό πλέον να συνυπολογίζονται τα 33 υπερμάρκετ που περνούν στη νέα εταιρεία) αποτελείται από 353 εταιρικά καταστήματα και 129 που λειτουργούν με το σύστημα της δικαιόχρησης (franchising). Η αναμόρφωση των καταστημάτων αναμένεται να είναι αρκετά ριζική, με την εταιρεία να θέλει να συνδυάσει, αφενός, την καινοτομία και την απλότητα, αφετέρου, τη σχέση που έχει διαμορφώσει εδώ και δεκαετίες με το καταναλωτικό κοινό, αξιοποιώντας στοιχεία που αποτέλεσαν στο παρελθόν το σήμα κατατεθέν της και παραπέμπουν στην ελληνικότητά της...

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Συμπτώματα ανεμοβλογιάς σε μικρά παιδιά και έναν ενήλικα εμφανίστηκαν στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Φρούριο Τρικάλων. Για καθαρά προληπτικούς λόγους έγινε απολύμανση του χώρου ενώ οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται επί ποδός.

Να θυμίσουμε ότι οι 191 πρόσφυγες παραμένουν στην περιοχή πάνω από 15 ημέρες με τη δημοτική αρχή να ζητά τη μεταφορά τους μιας και η παραμονής τους στο χώρο αρχικά είχε προσδιοριστεί για λίγες ημέρες.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,ΣΤΙΣ 27 - 3 - 1968 ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ

«Κοιτάζω τη Γη και είναι τόσο όμορφη». Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις του ανθρώπου στο διάστημα. Εκπρόσωπός του, ο Γιούρι Γκαγκάριν (Yuri Gagarin), ο πρώτος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1934 σ’ ένα μικρό χωριό, 160 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας. Όταν τελείωσε το σχολείο, το 1950, γράφτηκε σε τεχνική σχολή, με σκοπό να γίνει μεταλλουργός, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου. Ο εκπαιδευτής του διέκρινε το ταλέντο του και τον σύστησε στην Πολεμική Αεροπορία, όπου διακρίθηκε για τις πτητικές του ικανότητες, την πειθαρχία και τη σωματική του δύναμη.
AdTech Ad
Στα τέλη του 1959 υπέβαλε αίτηση για το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης κοσμοναυτών και παρότι διέθετε τη λιγότερη πείρα μεταξύ των δεκάδων συνυποψηφίων του, επιλέχθηκε για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή, στις 12 Απριλίου του 1961.
Ταξίδεψε με ταχύτητα 27.400 χιλιομέτρων την ώρα κι έφθασε σε ύψος 327 χιλιομέτρων. Η πτήση διήρκεσε 1 ώρα και 48 λεπτά. Αν και ήταν σύντομη, χρειάστηκε πολύ θάρρος. Κανείς δεν ήξερε πραγματικά εάν ο άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει στο διάστημα. Οι πιθανότητες επιβίωσης κατά τους επιστήμονες ήταν μόλις 5%, ενώ η ασφαλής επιστροφή του στη Γη φάνταζε ως ένα μάλλον απίθανο ενδεχόμενο. Ουσιαστικά επρόκειτο για μία αποστολή αυτοκτονίας.
Η πτήση του έδωσε απαντήσεις σε πολλά σημαντικά ερωτήματα. Οι λεπτομερέστατες παρατηρήσεις του απέδειξαν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί το ίδιο καλά και στο διάστημα, διαψεύδοντας μία από τις σημαντικότερες ανησυχίες των επιστημόνων. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η βαρύτητα δεν είναι απαραίτητη για την πέψη. Κατά την εκτόξευση και την επιστροφή του, ένιωσε τη βαρύτητα έξι έως οκτώ φορές μεγαλύτερη απ’ ότι στη Γη. Κατάφερε, όμως, να επιβιώσει.
Τραγική ειρωνεία, ο Γιούρι Γκαγκάριν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, στις 27 Μαρτίου του 1968. Είχε επιλεχθεί να ηγηθεί της σοβιετικής αποστολής στο φεγγάρι, αλλά δεν πρόλαβε να επιστρέψει στο διάστημα. Ωστόσο με την ιστορική του πτήση άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του διαστήματος.

ΠΗΓΗ:
newsbomb.gr

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 27-3-2016

Σήμερα Κυριακή,27 Μαρτίου, γιορτάζουν οι:

ΦΙΛΗΤΟΣ, Φίλητος, Φιλήτα, Φιλήτη,ΜΑΚΕΔΩΝΜακεδόνιος, Μακεδόνας, Μακεδόνης, Μακεδονία, Μακεδονούλα, Μακεδονίτσα, Μακεδών,ΛΥΔΙΑ,ΜΑΤΡΩΝΑΜατρώνα, Ματρόνα,ΛΗΔΑ Λήδα, Λύδα,ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΠΗΓΗ:giortazei.gr


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ,27-3-2016

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Κυριακή. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Στην Αττική, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές ώρες να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα, Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
AdTech Ad
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα και από τα βόρεια. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:
newsbomb.gr

Η περιγραφή του Εύζωνα που συγκλονίζει: "Ξύρισμα κόντρα 4 φορές τη μέρα, να τρέχει μόνο αίμα"

Οι Εύζωνες κατέχουν την μοναδική τιμή από όλο τον
Ελληνικό Στρατό να παραμένουν όλο το 24ωρο άγρυπνοι φρουροί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης προς όλους τους νεκρούς ήρωες...

Θυμίζουν σε όλον τον κόσμο ότι η μεγαλοσύνη στα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα».

Κωστής Παλαμάς.

Δυο χρόνια πριν λοιπόν.

45 μέρες προετοιμασίας. 45 μέρες να μην παίζει βλέμμα, να είσαι ακίνητος έως και 4 ώρες.

Ξύρισμα κόντρα 4 φορές την μέρα, να μην υπάρχει χνούδι, μόνο αίμα να τρέχει στο ταλαιπωρημένο δέρμα.

Η αγωνία κ το άγχος μεγάλο. Η μεγάλη στιγμή. Αυτό που για τόσο καιρό δεν είχες άποψη.

Και έρχεται η ώρα να βάλεις τον Ντουλαμά, την φορεσιά του Παύλου Μελά. Το κόκκινο Φάριο που συμβολίζει το αίμα που χύθηκε στους αγώνες τον προγόνων μας. Να χτενίσεις την Φούντα, το μαύρο δάκρυ των συγγενών που έχασαν τους δικούς τους. Το Τσαρούχι που φορώντας το ένιωθες το κάθε καρφί να σε τρυπάει τα πόδια.

Ώσπου να έρθει η ώρα στο εποπτείο. Εκεί που πλέον το μόνο που άκουγες ήταν ο χτύπος της καρδιάς σου.

Το παράγγελμα:

-Εφ´όπλου, λόγχη. Προσοχή.

-Επ ώμου, αρμ.

Σπας το όπλο στον μελανιασμένο ώμο και καταλαβαίνεις ότι πλέον δεν πονάς.

Γιατί δεν είσαι εσύ, αλλά είσαι κάποιος άλλος.

Σπας τα πόδια σου στον τσαρουχόδρομο, εκεί που πριν από λίγο απαγορευόταν να πατήσεις και δεν νιώθεις την κούραση.

Γιατί δεν είσαι εσύ, αλλά είσαι κάποιος άλλος.

Κατεβαίνεις την Ηρώδου Αττικού, αμίλητος, αλλά ο κόσμος ξέρει ότι είσαι εκεί, σε ακούει γιατί χτυπάς τα τσαρούχια και παίρνουν φωτιά.

Ως που έρχεται η στιγμή να σταθείς ακίνητος έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, να τιμήσεις την Προεδρία της Δημοκρατίας και αυτούς που αγωνίστηκαν για να είσαι εσύ σήμερα ελεύθερος.

Το παράγγελμα:

-Παρουσιάστε, αρμ.

-Επ, ώμου αρμ.

Γιατί εκείνη την στιγμή δεν ήσουν θνητός αλλά αθάνατος.

Τα μάτια ανοιχτά, να μην κλείνουν, και το δάκρυ να τρέχει πάνω στον Ντουλαμά που περήφανα φοράς.

Ο κόσμος περνάει και σε κοιτάει αλλά δεν αντιδράς, δεν παίζεις βλέμμα ούτε κουνιέσαι, σε μιλάνε, σε κοιτάζουν, σε θαυμάζουν για αυτό που μόνο λίγοι κάνουν.

Το παιδάκι που νόμιζε ότι χάλασες κ ότι σου τελείωσαν οι μπαταρίες και εκεί πάει να σου ξεφύγει ένα γέλιο αλλά όχι, το πνίγεις όπως έμαθες τόσο καιρό να κάνεις.

Ο συγχρονισμός με το ζευγάρι σου έχει πλέον τελειοποιηθεί και βρίσκεστε σε κάθε βήμα, ώσπου ακούς και άλλα τσαρούχια και καταλαβαίνεις ότι έρχεται η ώρα της λύτρωσης, δεν καταλαβαίνεις πως πέρασε η ώρα ή αν είχε κρύο, όλα γίνονται πολύ γρήγορα.

Ανεβαίνεις την ανηφόρα και μπαίνεις στο εποπτείο, μέχρι να ακούσεις το παράγγελμα:

-Παρά πόδα, αρμ.

-Εις θήκη, λόγχη, προσοχή.

-Κλείνατε επί δέξια.

-Τους ζυγούς λύσατε, μαρς.

Και τότε καταλαβαίνεις την αξία των όσων έκανες, γίνεσαι ξανά θνητός και το μόνο που σε πειράζει είναι ότι σε θαύμασαν τόσα άτομα, φωτογραφήθηκες με τόσα άγνωστα άτομα αλλά δεν ήταν εκεί κάποιος δικός σου άνθρωπος να θαυμάσει όλα όσα ένιωσες και όλα όσα θα θυμάσαι για ΠΑΝΤΑ, γιατί…

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΖΩΝ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΥΖΩ
Τάδε έφη Εύζων Δεκανέας S.G. 12

http://www.gegonota.eu