Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ,Η ΧΡΗΣΗ A/C ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΑΣ

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και οι περισσότεροι οδηγοί, αν όχι όλοι, αμέσως μόλις βάλουν μπρος τη μηχανή ενεργοποιούν και το air-condition (A/C). Και όμως κάθε φορά που το κάνουμε αυτό βάζουμε την υγεία μας σε κίνδυνο.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αφήνουμε το αυτοκίνητό μας παρκαρισμένο στον ήλιο, πάντα κλείνουμε τα παράθυρα. Αλλά ακόμα και όταν αφήνουμε το αυτοκίνητο στην σκιά, μπορεί να συσσωρευτούν μέσα σε αυτό 400-800 mg βενζολίου.

Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο στον ήλιο, σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 16 βαθμούς Κελσίου, η στάθμη του βενζολίου μπορεί να φτάσει και τα 2.000-4.000 mg, επίπεδο που είναι 40 φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο.

Όταν μπαίνετε σε ένα αυτοκίνητο που είχε κλειστά τα παράθυρα, εισπνέετε το βενζόλιο, μη γνωρίζοντας ότι η τοξίνη αυτή επηρεάζει τα νεφρά, το συκώτι και τον ιστό των οστών. Επιπλέον, παίρνει πολύ χρόνο και προσπάθεια για τον οργανισμό μας να την εξαλείψει.

Τα αυτοκίνητα αναγράφουν στα εγχειρίδια χρήσης τους, ότι θα πρέπει να ανοίξουμε τα παράθυρα του αυτοκινήτου για λίγο πριν από την ενεργοποίηση του A/C, αλλά δεν εξηγούν γιατί, εκτός από το ότι “είναι καλό για την απόδοσή του.

Τα αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι πριν αρχίσει να ψύχει τον αέρα, το κλιματιστικό αποβάλλει όλο τον ζεστό αέρα έξω, και μαζί με αυτό, το βενζόλιο που έχει συσσωρευτεί.

Ως εκ τούτου, όταν κάθεστε στο αυτοκίνητό σας, ακόμα και αν δεν παρατηρήσετε κάποια μυρωδιά “καμένου πλαστικού”, ανοίξτε τα παράθυρα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ενεργοποιήστε το A/C. Και όταν βάζετε μπροστά το αυτοκίνητο, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για λίγα λεπτά ακόμα.


ΠΗΓΗ:intos.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1827,ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ, ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821,Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ..

22 Απριλίου 1827. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης τραυματίζεται σοβαρά και λίγες ώρες μετά πεθαίνει. Από που προήλθε το φονικό βόλι; Από τις γραμμές των Τούρκων ή μήπως από “αδελφικό” χέρι; Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Η πιο σοβαρή προσέγγιση για να απαντηθεί έγινε το 2010 μ΄ ένα κείμενο του Άρη Χατζηστεφάνου για τις συνθήκες θανάτου του Γεωργίου Καραϊσκάκη στη μάχη του Φαλήρου. Η έρευνα έγινε   με τη βοήθεια του τότε προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππου Κουτσάφτη και του ιστορικού Διονύση Τζάκη και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής στις 21 Μαρτίου του 2010.

Τον Απρίλιο του 1827 είχαν στρατοπεδεύσει εδώ ισχυρές δυνάμεις του Κιουταχή. Απένα­ντί τους, προς την πλευρά της Καστέλλας, οι άντρες του Καραϊσκάκη ετοιμάζονταν για μία από τις σημαντικότερες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Για πρώτη φορά, ύστερα από σειρά αποτυχιών που κορυφώθηκαν με την πτώση του Μεσολογγίου, ο «γιος της καλογριάς» είχε αρχίσει να αντιστρέφει το αρνητικό κλίμα.

Για τη συγκεκριμένη μάχη στο Φάληρο, όμως, είχε ένα πολύ κακό προαίσθημα. Πίστευε ότι οι δύο Βρετανοί αξιωματικοί, που είχαν οριστεί αρχηγοί όλων των δυνάμεων της Αττικής – ο Τσωρτς για το στρατό ξηράς και ο Κόχραν για το ναυτικό – τον οδηγούσαν σε βέβαιη σφαγή. Αυτοί ήθελαν ολομέτωπη σύγκρουση τακτικού στρατού, όπως τους είχαν μάθει στις στρατιωτικές ακαδημίες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Αυτός, όπως εξηγούσε και ο ιστορικός Τάσος Βουρνάς, «ήθελε να εφαρμόσει τη δοκιμασμένη παρτιζάνικη τακτική της παρενόχλησης του εχθρού».

Τελικά δεν έζησε μέχρι την ημέρα της μάχης για να δει την πανωλεθρία των ελληνικών δυνάμεων. Στις 22 Απριλίου του 1827, μια σφαίρα τον πέτυχε στη βουβωνική χώρα ενώ προσπαθούσε να ελέγξει μια ασήμαντη συμπλοκή με τις τουρκικές δυνάμεις, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη μεγάλη επίθεση.
Ποιος τράβηξε όμως τη σκανδάλη, αφαιρώντας τη ζωή του Αρβανίτη αρχιστράτηγου; Από τις πρώτες ώρες του θανάτου του, κυκλοφόρησε έντονη φημολογία πως ο δράστης ήταν Έλληνας. Ο Γιάννης Βλαχογιάννης, ο ιστοριοδίφης που επιμελήθηκε τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, υποστηρίζει ότι τον πυροβόλησαν πληρωμένοι μπράβοι του Μαυροκορδάτου. Την ίδια θεωρία φαίνεται να ασπάζεται και ο Δημήτρης Φωτιάδης, ο οποίος όμως εκτός από τον Μαυροκορδάτο βλέπει σαν ηθικούς αυτουργούς τους δύο Βρετανούς αξιωματικούς..
ΠΗΓΗ:militaire.gr


ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 22 - 4 - 2016

Σήμερα γιορτάζει: Νέαρχος, Νιάρχος, Νιάρχω.

Επίσης, Σήμερα,είναι Η Παγκόσμια Ημέρα Της Γης.

Απόψε,αρχίζει το Εβραικό Πάσχα,το οποίο θα διαρκέσει ως το βράδυ της 29ης Απριλίου..

Το 1500,ο Πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Αδράλες Καμπράλ έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που έφτασε στη Βραζιλία και την ονόμασε «Γη του Αληθινού Σταυρού».

ΠΗΓΗ: 
sansimera.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 - 4 -2016

Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες και από τα δυτικά θα πυκνώσουν,σημαντική εξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 24 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 9 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 12 έως 25 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα βόρεια πελάγη ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ αλλά σταδιακά θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.
Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους ασθενείς έως σχεδόν μέτριους.
Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ PRINCE

Ο Σερίφης της Κομητείας Κάρβερ (Carver) Τζιμ Όλσον (Jim Olson) αναφέρει ότι στις 21 Απριλίου 2016 και ώρα 9: 43 π.μ. οι βοηθοί του απάντησαν σε μια κλήση για ιατρική βοήθεια στο συγκρότημα Paisley Park Studios στο Τσανχάσεν Chanhassen (σ.σ. προάστιο της Μινεάπολις). Όταν έφτασαν μαζί με ιατρικό προσωπικό, βρήκαν έναν αναίσθητο ενήλικα άντρα στον ανελκυστήρα.
 Οι πρώτοι γιατροί επιχείρησαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPR), αλλά δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το θύμα. Διαπίστωσαν τον θάνατό του στις 10:07 π.μ. Αναγνωρίστηκε ως ο Πρινς Ρότζερς Νέλσον (57) από το Τσανχάσεν. Το γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Κάρβερ, με τη συνδρομή του γραφείου του Σερίφη της Κομητείας Χένεπιν (Hennepin) και το Midwest Medical Examiner's Office (σ.σ. ιατροδικαστική υπηρεσία που καλύπτει κομητείας στη Μινεσότα και του Γουισκόνσιν) συνεχίζουν να ερευνούν τα αίτια του θανάτου του.
Νωρίτερα, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Πρινς, Ιβέτ Νοέλ-Σουρ (Yvette Noel-Schure) είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση:
<<Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο θρυλικός εμβηματικός καλλιτέχνης, ο Πρινς Ρότζερς Νέλσον πέθανε στην κατοικία σήμερα το πρωί, σε ηλικία 57 ετών», αναφέρει η ανακοίνωση της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του καλλιτέχνη.
Αρχικά, οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Κάρβερ είχαν προβεί σε μια λιτή ανακοίνωση: 
Δεν θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητατου θύματος, μέχρι να ενημερωθούν οι πλησιέστεροι συγγενείς
Τα αίτια θανάτου του διάσημου τραγουδιστή παραμένουν άγνωστα.


ΠΗΓΗ:
cnn.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ!


Ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS)), σημειώθηκε στις 22:03 τοπική ώρα (06:03 ώρα Ελλάδος) κοντά στις δυτικές ακτές του Ισημερινού (Εκουαδόρ).
Και η αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC) δίνει το σεισμό στα 6 Ρίχτερ, αν και η αρχική εκτίμηση ήταν 5,7 βαθμοί.
AdTech Ad
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 40χλμ. σύμφωνα με το EMSC..

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr