Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Ο ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ FORMULA 1

Ένα τρομακτικό ατύχημα είχε ο Fernando Alonso στο γκραν πρι της Αυστραλίας. Όλα συνέβησαν όταν το μονοθέσιο του Ισπανού πιλότου συγκρούστηκε με αυτό του Gutierrez με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο, να χτυπήσει στα προστατευτικά, να κάνει δύο τούμπες και να προσγειωθεί στην αμμοπαγίδα. 

Παρά τη σφοδρή σύγκρουση, ο Alonso βγήκε χωρίς... γρατζουνιά από τα συντρίμμια της McLaren, ωστόσο οι άνθρωποι του αγώνα τον μετέφεραν για προληπτικούς λόγους στο ιατρείο του αγώνα. 

Το περιστατικό που συνέβη στον 18ο γύρο είχε ως αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία, να διακοπεί ο αγώνας και να συνεχιστεί λίγο αργότερα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.



Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αναδείχτηκε νικητής στο πρώτο Grand Prix της φετινής Formula 1 στη Μελβούρνη, με τον ομόσταβλό του στη Mercedes Λιούις Χάμιλτον να παίρνει την δεύτερη θέση. Τρίτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Στη σύλληψη δύο νεαρών Τούρκων διακινητών ηλικίας 27 και 21 ετών προχώρησαν οι Λιμενικοί της Χίου, όταν οι πρώτοι έγιναν αντιληπτοί, αμέσως μετά την αποβίβαση 20 μεταναστών στη νησίδα της Παναγίας Οινουσσών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, παρά τις προειδοποιήσεις των λιμενικών με βολές στον αέρα, οι διακινητές επιχείρησαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ κατά του δουλεμπορικού σκάφους καταστρέφοντας τις μηχανές του.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο σκάφος των διακινητών υπήρχε μία οπλισμένη επαναληπτική καραμπίνα καθώς και μαχαίρι.


ΠΗΓΗ:real.gr

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ!Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!



Εικόνες από τη Λευκάδα που... σοκάρουν! Πετσέτες στα αίματα, πλακάκια στα μπάνια γεμάτα επίσης με αίματα, σπασμένες τηλεοράσεις, πέτρες στα κρεβάτια, αυτοκίνητα κατεστραμμένα, τζαμαρίες ξενοδοχείου κατεβασμένες!Και όλα αυτά απλά επειδή στο νησί φιλοξενείται Final 4 Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών. 

Όπως αναφέρει το lefkadapress.gr περίπου 150 οπαδοί του Παναθηναϊκού, πέρασαν με τα αυτοκίνητά τους την πλωτή γέφυρα. Οι χούλιγκαν ανάγκασαν, με απειλές, τον χειριστή της πλωτής γέφυρας να τούς επιτρέψει στην πρόσβαση στην άλλη πλευρά και προνόησαν αφήνοντας τα αμάξια τους κατά τέτοιο τρόπο, για να μην τη σηκώσουν και δεν μπορέσουν να φύγουν. Μάλιστα, κλείδωσαν τον υπεύθυνο έξω από το φυλάκιο!

Ετσι έφτασαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, τους οποίους και έψαχναν πόρτα με την πόρτα. Εκεί δημιουργήθηκαν οι συγκρούσεις, κάνοντας το ξενοδοχείο να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο - όπως θα δείτε.


Ωστόσο, υπάρχουν ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας! Κυρίως από τη στιγμή που στη σύσκεψη είχαν εκφραστεί φόβοι για επεισόδια και υπήρχε δέσμευση για εξι διμοιρίες προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ταραχή. Τελικά, υπήρξε μόνο μία και η οποία παρενέβη καθυστερημένα - όπως θα δείτε. Όπως θα διαπιστώσετε από θαύμα δεν θρηνούμε νεκρό αυτή τη στιγμή.


ΠΗΓΗ WWW.GAZZETTA.GR


Να γίνει πρέσβειρα της Ελλάδας θέλει η Αντζελίνα Τζολί!

Να γίνει «πρέσβειρα της Ελλάδας»  πρότεινε η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί στον  Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά  την πρόσφατη  συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, για τους πρόσφυγες.
Όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής», με τον τρόπο  αυτό θέλησε να  εκφράσει  την εκτίμησή της στη χώρα μας για τα όσα έχει κάνει  η Ελλάδα για την περίθαλψη των προσφύγων, προτείνοντας συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα να γίνει το «πρόσωπο» μιας τουριστικής καμπάνιας για τη χώρα μας.

Άλλωστε, φεύγοντας από τη Λέσβο εξέφρασε για μία ακόμη φορά  την αγάπη της για την Ελλάδα, υποσχόμενη ότι θα επιστρέψει στο νησί το καλοκαίρι για διακοπές.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η Ελλάδα «κυνηγάει» την Αντζελίνα Τζολί. Ελληνικής καταγωγής είναι  η Τζένιφερ Άνιστον, πρώην σύντροφος του Μπραντ Πιτ, από την οποία τους...  χώρισε, αλλά και ότι στη Σαντορίνη γυρίστηκε μία μεγάλη της κινηματογραφική επιτυχία, η ταινία «Tomb Raider 2: Το λίκνο της ζωής». Από τα γυρίσματα λάτρεψε την Οία την οποία επισκέφθηκε το 2010 αλλά και το 2012 μαζί με τον Μπραντ Πιτ και τα παιδιά τους.
Πληροφορίες επίσης την θέλουν  να ενδιαφέρεται να αγοράσει  το νησάκι Γαία στο Ιόνιο.                 
πηγή www.star.gr

Ο θλιμμένος σκύλος: Ραγίζει καρδιές η ιστορία πίσω από αυτή τη φωτογραφία


Ο σκυλάκος κάθεται και κοιτάζει έναν τοίχο, από τότε που η οικογένεια που θα τον υιοθετούσε, τον απέρριψε


Καμία διάθεση για ζωή, παιχνίδι, τροφή ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη δεν έχει μείνει σε ένα σκύλο που ζει σε ένα κυνοκομείο. Πώς όμως έφτασε σε αυτό το σημείο;Το άτυχο ζώο περνούσε τις ημέρες του στο κυνοκομείο ACCT στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια όταν η τύχη του χαμογέλασε. Μία οικογένεια που επισκέφτηκε το μέρος αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Ωστόσο λίγο αφότου η οικογένεια πήρε μαζί της τον March, όπως είναι το όνομα του σκύλου, άλλαξε γνώμη και τον επέστρεψε στο κυνοκομείο.

Εκτοτε όλα άλλαξαν. Ο σκυλάκος μένει στο ίδρυμα, σχεδόν ακίνητος, κοιτώντας συνεχώς τον τοίχο. Δεν δείχνει ενδιαφέρον για τίποτε, ούτε για το φαγητό του και η θλίψη του όλο και μεγαλώνει. Ενας δημοσιογράφος του Fox News που έτυχε να βρεθεί στο ACCT έγραψε στο Facebook: «Αυτό το αγόρι νόμιζε ότι κέρδισε το εισιτήριο για μία καλύτερη ζωή και τελικά επέστρεψε σε ένα τρομακτικό ίδρυμα». Η κοινοποίηση του δημοσιογράφου κινητοποίησε κόσμο στα social media προκειμένου να βρεθεί ένα σπιτικό για τον March. 

πηγή www.protothema.gr

Κατσέλη: Δεν υπάρχει θέμα «κουρέματος» καταθέσεων ή νέας ανακεφαλαιοποίησης

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ούτε θέμα «κουρέματος» καταθέσεων, αλλά ούτε και νέας ανακεφαλαιοποίησης έδωσε η Λούκα Κατσέλη.
Η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή», υπογράμμισε ότι «μόλις πριν από λίγους μήνες οι ελληνικές συστημικές τράπεζες βγήκαν από μία επιτυχημένη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης που έλαβε υπόψη της ακόμη και τα πιο ''δυσμενή σενάρια'' σύμφωνα με την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διενήργησε η ΕΚΤ. Διαθέτουν πλέον πολύ ισχυρή κεφαλαιακή βάση, με τον σχετικό δείκτη να υπερβαίνει το 18%, υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων της ΕΕ, που είναι κοντά στο 16,7%».
Ακόμη, η κ. Κατσέλη τόνισε ότι προτεραιότητα για το τραπεζικό σύστημα αποτελεί το ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.
«Για να έχουμε μία εικόνα των μεγεθών, να υπενθυμίσω ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν μόλις στο 4,5% του συνόλου των δανείων το 2007 και εκτινάχθηκε σήμερα στο 42%. Ολες οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ειδικές διαχειριστικές μονάδες για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχουν επενδύσει σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό και προσφέρουν μία σειρά ευέλικτων και ελκυστικών προϊόντων ρύθμισης. Κρίσιμο ζήτημα παραμένει η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, ιδιαίτερα όταν εμπλέκονται περισσότερες πιστώτριες τράπεζες. Η έγκαιρη αναδιάρθρωση των δανείων αυτών θα επιτρέψει απελευθέρωση κεφαλαίων, τα οποία σήμερα είναι δεσμευμένα για την απορρόφηση τυχόν ζημιών, για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας αλλά και την επανεκκίνηση βιώσιμων επιχειρηματικών μονάδων», ανέφερε η κ. Κατσέλη.
Παράλληλα, απάντησε σχετικά με τις επικρίσεις για το νόμο κατσέλη ότι δεν συνετέλεσε στη διόγκωση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, αλλά «ουσιαστικά ενέταξε δανειολήπτες, που πριν δεν εξυπηρετούσαν τις οφειλές τους λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας, σε μία διαδικασία ρύθμισης και καταβολής οφειλών, διευκολύνοντας, με αυτό τον τρόπο, την επανένταξή τους σε μία κανονική τραπεζική συμπεριφορά».
Τέλος, αναφερόμενη στην άρση των capital controls σημείωσε ότι «μπορεί να γίνει μέσα στο 2016 εφόσον, ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση και αρθεί κάθε πηγή συστημικής αβεβαιότητας.
«Η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα χρειάζεται χρόνο. Η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα. Χρειάζεται πολιτική και οικονομική σταθερότητα, καθώς επίσης και σηματοδότηση ότι η οικονομία επιστρέφει σε μία κανονικότητα και χρηματοδοτείται όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσα από τα συνηθισμένα κανάλια παροχής ρευστότητας της ΕΚΤ. Οι προϋποθέσεις αυτές μπορεί να ικανοποιηθούν εντός των επόμενων μηνών», πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.
Πηγή:  http:www.iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Διατηρείται η εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ

Παραμένει η μεγάλη απόκλιση κυβέρνησης και θεσμών στα ποσοστά αναπλήρωσης ενώ ανοιχτό είναι και το θέμα της αύξησης των εισφορών. Πρεμιέρα του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων στις 4 Απριλίου

RAVE:ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ ΓΑΛΛΟΥΧΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ!!!

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 μία νέα μουσική τάση έκανε την εμφάνιση της με τα πρώτα αυτοσχέδια πάρτι υπό τους ήχους μουσικής που παρέπεμπε σε σκληρό τέκνο, χάουζ και τρανς.

Η λέξη ρέιβ προέρχεται από το αγγλικό ρήμα rave που σημαίνει «παραληρώ». Στα μέσα της δεκαετίας του '90 η Αθήνα δονείται στους ρυθμούς του συγκεκριμένου κινήματος. Έχει πάρει την σκυτάλη από τα clubs της Ίμπιζα, του Ρίμινι και του Λονδίνου.
Ιδρωμένα κορμιά με φωσφοριζέ ρούχα και λέιζερ λικνίζονται ατελείωτες ώρες στα decks. Η νύχτα γίνεται μέρα εν ριπή οφθαλμού. Η αίσθηση του χρόνου χάνεται. Επαναλαμβανόμενοι ρυθμοί, ξέφρενος χορός, ψυχεδελικά fractals.
Το Battery (σ.σ.: πρώην Αγκάθι) στο ύψος των ΚΤΕΛ στον Κηφισό κατακλύζεται σε κάθε πάρτι από εκατοντάδες νέους. Το Αμφιθέατρο στην παραλιακή, το +Soda ανάμεσα σε Θησείο και Γκάζι, αλλά και το Άλσος στο Πεδίο του Άρεως ανάγονται σε ναούς των σκληροπυρηνικών ravers. Η αρχή έγινε από το θρυλικό Faz της πλατείας Μαβίλη το 1989.
Αξέχαστα, ξέγνοιαστα χρόνια, μα σε καμιά περίπτωση αθώα λόγω των χαπιών ecstasy που βρίσκονταν πιο εύκολα από ότι τα Marlboro στα περίπτερα.
Τα open air πάρτι στα Οινόφυτα, την Βαρυμπόμπη, το Αλεποχώρι, ακόμη και στα Καλάβρυτα και την Αρχαία Κόρινθο γράφουν ιστορία. Ο Space FM προσαρμόζει το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του στους rave ήχους, οι Astral Projection αποθέωνονται, κυκλοφορεί το περιοδικό Lemon,  ενώ τα καράβια γεμίζουν από κόσμο που ταξιδεύει για τα πάρτι της Trancemedia στον Πόρο.
Μουσικοί παραγωγοί και dj's δημιουργούν συγκεκριμένες ομάδες με πιστούς ακόλουθους. Τα πάρτι της Sunrise Zone στο Άλσος, των Jungle και της Trancemedia στο Battery, αποτελούν πόλο έλξης για όσους αρέσκονται στον συγκεκριμένο ήχο.
Η «Φάρμα» στα Οινόφυτα κάνει ποδαρικό τα Χριστούγεννα του 1993 σε ένα πρωτοποριακό πάρτι που διαδόθηκε από στόμα σε στόμα.
Μία ολόκληρη γενιά γαλουχήθηκε υπό τους psychedelic, drum’n’bass και house ήχους. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 νομοτελειακά ακολούθησε φθορά στη dance σκηνή.
Παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, καταγγελίες, πολεοδομικά διατάγματα αλλά και τηλεοπτικές υπερβολές συνετέλεσαν στο άδοξο κλείσιμο μίας εποχής που σφράγισε τα εφηβικά χρόνια των υποστηρικτών του συγκεκριμένου ήχου και ύφους. 
ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι μια ξεχωριστή, διότι παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάζει λαμπρά η Ορθοδοξία.
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζουμε την ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 – 843 μ.Χ.).
AdTech Ad
Αναφερόμαστε στη μεγάλη εικονομαχική έριδα, η οποία συντάραξε κυριολεκτικά την Εκκλησία μας για περισσότερα από εκατό χρόνια.
Το 726 μ.Χ. ο αυτοκράτωρ Λέων ο Γ’ ο Ίσαυρος (717 – 741 μ.Χ.) αποφάσισε να επιφέρει στο κράτος ριζικές μεταρρυθμίσεις. Μια από αυτές ήταν η απαγόρευση προσκύνησης των ιερών εικόνων, επειδή, παίρνοντας αφορμή από ορισμένα ακραία φαινόμενα εικονολατρίας, πίστευε πως η χριστιανική πίστη παρέκλινε στην ειδωλολατρία. Στην ουσία όμως εξέφραζε δικές του ανεικονικές απόψεις, οι οποίες ήταν βαθύτατα επηρεασμένες από την ανεικονική ιουδαϊκή και ισλαμική πίστη.
Η αναταραχή ήταν αφάνταστη. Η αυτοκρατορία χωρίστηκε σε δύο φοβερά αντιμαχόμενες ομάδες, τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες. Οι διώξεις φοβερές. Μεγάλες πατερικές μορφές ανάλαβαν να υπερασπίσουν την ορθόδοξη πίστη. Στα 787 μ.Χ. συγκλήθηκε η Ζ’ Οικουμενική Σύνοδος, η οποία διατύπωσε με ακρίβεια την οφειλόμενη τιμή στις ιερές εικόνες. Σε αυτή επίσης διευκρινίστηκαν και άλλα δυσνόητα σημεία της χριστιανικής πίστεως, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη αποκρυστάλλωση του ορθοδόξου δόγματος και να ομιλούμε για θρίαμβο της Ορθοδοξίας μας.
Η εικόνα στην Ορθοδοξία μας δεν αποτελεί αντικείμενο λατρείας, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά ως μέσον τιμής του εικονιζόμενου προσώπου. Ακόμα και ο Χριστός μπορεί να εικονισθεί, διότι έγινε άνθρωπος. Μάλιστα όποιος αρνείται τον εικονισμό του Χριστού αρνείται ουσιαστικά την ανθρώπινη φύση Του! Οι μεγάλοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας μας, που αναδείχθηκαν μέσα από τη λαίλαπα της εικονομαχίας, διατύπωσαν το ορθόδοξο δόγμα με προσοχή και ευλάβεια.
Η προσκύνηση της ιερής εικόνας του Χριστού και των άλλων ιερών προσώπων του Χριστιανισμού δεν είναι ειδωλολατρία, όπως κατηγορούνταν από τους εικονομάχους, διότι η τιμή δεν απευθύνεται στην ύλη, αλλά στο εικονιζόμενο πρόσωπο, καθότι «η της εικόνος τιμή επί το πρωτότυπον διαβαίνει» (Μ.Βασίλειος P . G . 32,149) και «Προσκυνούμεν δε ταις εικόσιν ου τη ύλη προσφέροντες την προσκύνησιν, αλλά δι΄αυτών τοις εν αυταίς εικονιζομένοις» (Ι. Δαμασκ. P . G .94 1356). Η ευλογία και η χάρη που λαμβάνει ο πιστός από την προσκύνηση των ιερών εικόνων δίνεται από το ζωντανό ιερό πρόσωπο και όχι από την ύλη της εικόνας.
Η εικόνα έχει τεράστια ποιμαντική χρησιμότητα. Μια εικόνα, σύμφωνα με γλωσσική έκφραση, αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της εκκλησιαστικής εικονογραφίας οι πιστοί βοηθούνται να αναχθούν στις υψηλές πνευματικές θεωρίες και στο θείον.
Βεβαίως η ηρεμία δεν αποκαταστάθηκε, διότι εξακολουθούσαν να βασιλεύουν εικονομάχοι αυτοκράτορες. Στα 843 η ευσεβής αυτοκράτειρα Θεοδώρα, επίτροπος του ανήλικου γιου της Μιχαήλ του Γ΄, έθεσε τέρμα στην εικονομαχική έριδα και συνετέλεσε στο θρίαμβο της Ορθοδοξίας.
Οι Πατέρες όρισαν να εορτάζεται ο θρίαμβος του ορθοδόξου δόγματος την πρώτη Κυριακή των Νηστειών για να δείξει στους πιστούς πως ο πνευματικός μας αγώνας θα πρέπει να συνδυάζεται με την ορθή πίστη για να είναι πραγματικά αποτελεσματικός. Νηστεία και ασκητική ζωή έχουν και άλλες αιρέσεις ή θρησκείες, και μάλιστα με πολύ αυστηρότερους κανόνες άσκησης. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να σωθούν και να ενωθούν με το Θεό. Η σωτηρία είναι συνώνυμη με την αλήθεια, αντίθετα η πλάνη και το ψεύδος οδηγούν σε αδιέξοδα και εν τέλει στην απώλεια.

ΠΗΓΗ:
newsbomb.gr

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΝΕΦΩΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-3-2016

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά και τη βορειοανατολική χώρα, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης λίγων πρόσκαιρων όμβρων, περιμένουμε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 17 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στην Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 7 έως 16 στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 9 έως 19 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους με ίδιες εντάσεις.
Λίγες νεφώσεις, αρκετή ψύχρα νωρίς το πρωί και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις βραδινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το βράδυ.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 20-3-2016..ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ




Τα χαράματα της Κυριακής 20 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 06:30 ώρα Ελλάδας θα υπάρξει η εαρινή ισημερία και θα αρχίσει επίσημα η Άνοιξη του 2016 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Ο Ήλιος θα λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και η διάρκεια της μέρας και της νύχτας θα είναι περίπου ίδια.Μετά τις 20 Μαρτίου, στο βόρειο ημισφαίριο (και στην Ελλάδα) η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς σε βάρος της νύχτας έως το θερινό ηλιοστάσιο,ενώ το αντίστροφο θα συμβεί στο νότιο ημισφαίριο.Οι ισημερίες -η εαρινή και η φθινοπωρινή- καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια -το θερινό και το χειμερινό- προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα.Η άνοιξη δεν έχει σταθερή ημερομηνία έναρξης και η πρώτη μέρα της ποικίλει ανάμεσα στις 19 (πιο σπάνια), στις 20 (συνήθως) και στις 21 Μαρτίου, ανάλογα με το έτος.

Και φέτος θα συνεχιστεί η ανεπαίσθητη συρρίκνωση της διάρκειας της 'Ανοιξης, η οποία θα είναι πιο σύντομη κατά σχεδόν ένα λεπτό της ώρας σε σχέση με πέρυσι. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η 'Ανοιξη μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο και ό,τι αυτή χάνει, το κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι. Σήμερα, στο βόρειο ημισφαίριο ο χειμώνας διαρκεί περίπου 89 μέρες (λιγότερες από όλες τις εποχές), η άνοιξη σχεδόν 93 μέρες, το καλοκαίρι σχεδόν 94 μέρες (περισσότερες από όλες τις εποχές) και το φθινόπωρο σχεδόν 90 μέρες. Συνολικά, η θερμότερη περίοδος του έτους (άνοιξη και καλοκαίρι) είναι περίπου μία εβδομάδα μεγαλύτερη σε διάρκεια από την ψυχρότερη (φθινόπωρο και χειμώνας).
Η διάρκεια της άνοιξης μειώνεται περίπου ένα λεπτό της ώρας κάθε χρόνο, ενώ ο χειμώνας μειώνεται σχεδόν κατά μισό λεπτό ετησίως. Αντίστροφα, η διάρκεια του καλοκαιριού μεγαλώνει με ετήσιο ρυθμό ενός λεπτού (που χάνει η άνοιξη), ενώ του φθινοπώρου αυξάνει κατά μισό λεπτό (που χάνει ο χειμώνας). Έτσι, όσο περνάνε τα χρόνια, το καλοκαίρι μεγαλώνει σε βάρος της άνοιξης και το φθινόπωρο σε βάρος του χειμώνα. Υπολογίζεται ότι το έτος 3000 το καλοκαίρι θα διαρκεί 93,92 μέρες στο βόρειο ημισφαίριο, η άνοιξη 91,97 μέρες, το φθινόπωρο 90,61 μέρες και ο χειμώνας 88,74.
Σύμφωνα με το παλαιότερο Ιουλιανό ημερολόγιο, το οποίο είχε καθιερώσει ο ρωμαίος αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρας,
η εαρινή ισημερία άρχιζε κάθε χρόνο 11 λεπτά νωρίτερα, με αποτέλεσμα το έτος 1500 η ισημερία να συμβεί στις 11 Μαρτίου. Για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, ο πάπας Γρηγόριος 13oς εισήγαγε, το 1582, το λεγόμενο Γρηγοριανό ημερολόγιο, που είναι ακριβέστερο.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Με το μαχαίρι ο καλύτερος τρόπος διακοπής του καπνίσματος



ΧΑΛΚΙΝΗ Η ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ!

Σπουδαία επιτυχία για την Ελληνίδα αθλήτρια!
Το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα, χάλκινο κι αυτό, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ, ήρθε από τη Βούλα Παπαχρήστου στον τριπλούν γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε μόνο ένα έγκυρο άλμα αλλά... καλό στα 14.15, όλες οι άλλες προσπάθειές της ήταν άκυρες, ωστόσο αυτό ήταν αρκετό για να της δώσει την 3η θέση.Το χρυσό κατέκτησε η Γιούλιμαρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα με 14.41 και το ασημένιο η Γερμανίδα Κρίστιν Γκιέριχ με 14.30.


πηγή onsports.gr