Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Προσοχή! Τι δεν πρέπει να βάλετε ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων!

Aρκετές φορές έχεις κάνει λάθη με το φούρνο μικροκυμάτων και στο τσακ δεν έβαλες πυρκαγιά στην κουζίνα του σπιτιού σου. Μπουμ, φωτιές, σπίθες να πετάγονται είναι μερικά από αυτά που σου συνέβησαν. Ώρα λοιπόν να μάθεις πώς να αποφύγεις τα ατυχήματα την επόμενη φορά. Βγάλε αυτά τα αντικείμενα από το φούρνο μικροκυμάτων, πριν να είναι αργά.
1. Σφουγγάρια
Και μιλάμε για τα στεγνά σφουγγάρια. Γιατί αν έχουν ποσότητα νερού επάνω δεν παθαίνουν κάτι. Ο φούρνος μικροκυμάτων, διαθέτει μικροκύματα που έλκονται από το νερό. Εάν λοιπόν δεν υπάρχει νερό στο σφουγγάρι, τότε αυτά θα προσελκύσουν από μόνα τους ενέργεια και εκεί μπορεί να πιάσει φωτιά το φουρνάκι. Προσοχή.
2. Δοχεία τροφίμων με μεταλλικές λαβές
Τα μόρια της μεταλλικής λαβής αρχίζουν να δονούνται όταν τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων και επειδή δεν μπορούν να πάνε πουθενά απλά θα πιάσει φωτιά.
3. Αυγά με κέλυφος
Προσπαθείς να ζεστάνεις τα αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων; Μάταια. Το κέλυφος είναι πολύ σκληρό και ο ατμός δεν μπορεί να περάσει μέσα από αυτό με αποτέλεσμα να εκραγούν και να γίνουν πάρα πολύ καυτά. Αν όμως έχεις ήδη μαγειρεμένα αυγά, βάλτα. Κανένα πρόβλημα.
4. Αλουμινόχαρτο
Είναι κάτι που το γνωρίζουμε από μικρά. Σίγουρα σου έχει τύχει να το κάνεις και να ακούσεις ένα μπουμ. Η μητέρα σου να τσιρίζει ότι της κατέστρεψες τον φούρνο μικροκυμάτων. Τι μου θύμησες τώρα…

5. Πλαστικά τάπερ
Εκτός κι αν το συγκεκριμένο microwave γράφει πως μπορούν να μπουν και πλαστικά σκεύη.
6. Παλιά σερβίτσια
Τα παλιά σερβίτσια είχαν διαφορετικό υλικό κατασκευής και δεν κατασκευάζονταν με υλικά που μπορεί να μπει σε φούρνο μικροκυμάτων. Καλύτερα να το αποφύγεις.
7. Σακούλες παντοπωλείων
Μπορεί αυτές οι σακούλες να εκπέμπουν τοξικές αναθυμιάσεις όταν θερμαίνονται.
8. Θερμός
Συνήθως αυτά είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και δεν είναι ασφαλές να μπουν στον φούρνο μικροκυμάτων. Εκτός κι αν το γράφει επάνω
Πηγή www.youweekly.gr 

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ο ΝΙΚΗΤΗΣ. ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, ΤΕΛΙΚΑ, ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ. ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΕΦΤΑΣΕ Ο 36ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ ΜΑΣ

Σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο συγκλονιστικές μονομαχίες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 10χλ., χάνοντας το χρυσό από τον Φέρι Βέερτμαν στην τελευταία χεριά.
Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγούνταν στα τελευταία μέτρα του αγώνα, αλλά ο Ολλανδός έκανε τρομερή αντεπίθεση "αρπάζοντας" το χρυσό στην τελευταία χεριά. Ενδεικτικό της μεταξύ τους μονομαχίας είναι το γεγονός πως και οι δυο τους τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο (!), με τους κριτές να χρειάζονται το φώτο φίνις για να αποφανθούν για το ποιος τερμάτισε πρώτος και ποιος δεύτερος.
Αυτό που έγινε στο Ρίο, δεν έχει ξαναγίνει. Μιλάμε για κούρσα στην οποία έξι (!) αθλητές βρίσκονταν στην ίδια ευθεία στα τελευταία διακόσια μέτρα της κούρσας. Τότε ήταν που ο Σπύρος Γιαννιώτης "ανέβασε ταχύτητα" ξεφεύγοντας από το γκρουπ, δείχνοντας ικανό να πάρει αυτό που του είχε στερήσει η τύχη το 2012 στο Λονδίνο, τότε που τερμάτισε τέταρτος κι έχασε οριακά το μετάλλιο.
Με καρδιά χιλίων λεόντων, σε ηλικία 36 ετών, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε διαφορά σχεδόν μισού μήκους σώματος από τους υπόλοιπους, βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά ο Φέρι Βέερτμαν έκανε τρομερό τελευταίο πενηντάρι και για μια χεριά "άρπαξε" το χρυσό μετάλλιο.
ΠΗΓΗ:sport24.gr

ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ, Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ.

Εξάδελφος του γνωστού ποινικολόγου και πρώην βουλευτή Αλέξανδρου Λυκουρέζου είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του ταχύπλοου που για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο διεμβόλισε μικρό τουριστικό σκάφος με 20 περίπου επιβάτες ανοιχτά της Αίγινας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άτομα.
Ο οδηγός του ταχύπλοου κρατείται αυτή τη στιγμή στο Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 7 αγνοούμενοι.
Σημειώνεται ότι το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στο τουριστικό σκάφος, το έκοψε στη μέση και το ανέτρεψε.

Τι υποστηρίζει ο χειριστής του ταχύπλοου

«Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα», είναι τα πρώτα λόγια του χειριστή του ταχύπλοου που διεμβόλισε το τουριστικό σκάφος.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο χειριστής του τουριστικού σκάφους κόρναρε και έκανε ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει το ταχύπλοο αλλά δεν πρόλαβε. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, το ταχύπλοο έκοψε στη μέση το άλλο σκάφος.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μοιραίου σκάφους

Το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Λιμανερχειο Αίγινας, που διενεργεί προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα διευκρινισθεί εάν ο ίδιος ήταν και κυβερνήτης του ταχύπλοου.

ΠΗΓΗ:thetoc.gr

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016, από τα όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και Δημόσιο).
Συγκεκριμένα:
AdTech Ad
Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Αυγούστου 2016 ημέρα Τρίτη.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Αυγούστου 2016 ημέρα Τρίτη.
(ΙΚΑ (άρθρο 57 του Ν. 4144/2013 – ΦΕΚ Α 88) και Δημόσιο καταβάλλουν τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα)
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) καταβάλλει τις συντάξεις την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα (άρθρο 57 του Ν. 4144/2013 – ΦΕΚ Α 88)
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) καταβάλλει τις συντάξεις την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα (άρθρο 57 του Ν. 4144/2013 – ΦΕΚ Α 88)
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 31 Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη.
(Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ καταβάλλουν τις συντάξεις την τελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα)
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Αυγούστου 2016 ημέρα Τρίτη.
(Τα υπόλοιπα ταμεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας καταβάλλουν τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη του προηγούμενου μήνα) (άρθρο 57 του Ν. 4144/2013 – ΦΕΚ Α 88)
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή.
(Σε εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4387/2016 και της υπ’ αριθ. οικ. 27677/1541/17-6-2016 Απόφασης Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ορίζεται στο εξής ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του ΕΤΕΑ, η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης με τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου 2016)
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr