Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Οι δύο ομάδες που πραγματοποιούσαν ταυτόχρονα συγκεντρώσεις στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά ήρθαν αντιμέτωποι προκαλώντας την επέμβαση της Αστυνομίας

Ένταση επικράτησε λίγο πριν στο κέντρο του Πειραιά, όταν ομάδα αντεξουσιαστών και μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν αντιμέτωποι. Το περιστατικό έγινε στην πλατεία Κοραή, όπου έχουν οργανωθεί για σήμερα δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις, από την Χρυσή Αυγή στις 6 μ.μ. (για διαμαρτυρία για το προσφυγικό και την κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά) και από αντιφασιστικές ομάδες και αλληλέγγυους στις 5 μ.μ. (προς υποστήριξη των μεταναστών και την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους).

Κάποια στιγμή λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης των αντιφασιστικών οργανώσεων, ομάδες από τις δύο πλευρές βρέθηκαν αντιμέτωπες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προς στιγμή μεγάλη ένταση.

Μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση, επενέβη η αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να διασπαστούν οι δυο ομάδες και να μην εξελιχθεί η ένταση σε γενικευμένη σύρραξη ενώ έγιναν και κάποιες προσαγωγές.

Προς το παρόν στο σημείο επικρατεί σχετική ηρεμία, με την Αστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να αποφευχθεί μία εκ νέου συνάντηση ατόμων από τις δύο συγκεντρώσεις.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΛΑΚΑΝΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και επεκτείνεται προς το δάσος με τις φλόγες να μαίνονται ανεξέλεγκτες.
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Σελάκανου στο Λασίθι. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και επεκτείνεται προς το δάσος με τις φλόγες να μαίνονται ανεξέλεγκτες.
Στο σημείο έχουν σπεύσει συνολικά 14 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες με 36 υπαλλήλους, με δυο ομάδες του πεζοπόρου τμήματος 2 οχήματα από τους δήμους της περιοχής καθώς και εθελοντές. Για το έργο της κατάσβεσης δεν υπάρχει συνδρομή από εναέρια μέσα.
Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν το έργο της κατάσβεσης.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εστία φωτιάς που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε χαράδρα κοντά στο Αρκάδι και η οποία τέθηκε υπο έλεγχο.
ΠΗΓΗ:cretalive.gr
.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ,ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κίνητρα και εκπτώσεις στα τέλη κυκλοφορίας, προκειμένου να θέσουν ξανά σε κίνηση τα ΙΧ των οποίων κατέθεσαν τις πινακίδες περί τις 800.000 ιδιοκτήτες τους, σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη μάλιστα η σχετική διάταξη ετοιμάστηκε από το επιτελείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Κου Τρύφωνα Αλεξιάδη και σύμφωνα με πληροφορίες περιμένει την τελική έγκριση του Υπουργού Οικονομικών Κου Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκειμένου να ατατεθεί άμεσα στη Βουλή. 
Το σχέδιο αυτό συμφέρει διπλά τους ιδιοκτήτες, αφού θα πληρώνουν ένα μέρος μόνο τω ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αλλά και θα επιβαρύνονται με μειωμένο τεκμήριο εισοδήματος, ανάλογα με τους μήνες τους έτους που θα επιλέξουν να θέσουν σε κίνηση τα οχήματα που έχουν παροπλίσει λόγω της κρίσης. Αντίστοιχα όμως, και το δημόσιο θα εισπράξει κάτι από όσα έχει χάσει, λόγω της μαζικής κατάθεσης πινακίδων όλη την προηγούμενη επταετία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τροπολογία θα προβλέπει δυατότητα ανάκτησης πινακίδων:

1.για ένα μήνα (πχ για να κάνει διακοπές) με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα κινεί το όχημα πχ για ένα μήνα και θα πληρώνει για δύο, ή για δύο μήνες και θα πληρώνει για τέσσερις. Οι μήνες δεν χρειάζεται να είναι συνεχόμενοι.

2.για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή με προσαύξηση 33% (αντί για 100% αν επρόκειτο για ένα μόλις μήνα).

3. για όλους τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους, αλλά με προσαύξηση δύο μηνών. Για παράδειγμα, αν ένας ιδιοκτήτης ενός τζιπ 3.000 κυβικών που το έχει ακινητοποιήσει εδώ και χρόνια για να μην πληρώσει τέλη 1.260 ευρώ το χρόνο, μπορεί να το θέσει σε κυκλοφορία πχ τον Ιούλιο και θα καταβάλλει  τα 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή 840 ευρώ.

ΠΗΓΗ:protothema.gr


ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 8 - 4 - 2016!

Σήμερα,8 Απριλίου,δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή..

Η 8η Απριλίου,ωστόσο, αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Του Έθνους των Ρομά.

Τέλος,το ημερολόγιο,αναφέρει τα εξής:Των Αποστόλων Αγάβου Ασυγκρίτου Ερμού Ηρωδίωνος Ρούφου και Φλέγοντος, Κελεστίνου Πάπα Ρώμης, Μάρτυρος Παυσιλύπου.

ΠΗΓΗ:eortologio.net




Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,8 - 4 - 2016


Τοπικές βροχές στη Βόρεια και κυρίως στη Δυτική Ελλάδα όπου τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και θα συνοδεύονται τοπικά από καταιγίδες, έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων ασθενών βροχών στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν στα Δωδεκάνησα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.
Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και περιορισμένη τοπικά ορατότητα περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΛΕΟΝ Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ


Ένας νόμος που συζητήθηκε πολύ στο παρελθόν, αλλά θα συζητηθεί πολύ και στο μέλλον, ψηφίστηκε στη Γαλλία. Η Εθνοσυνέλευση έχει θεσπίσει νομοθεσία κατά της πορνείας και της μαστροπείας, καθιστώντας τα παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, όποιος επιζητήσει πληρωμένο σεξ, θα αντιμετωπίσει πρόστιμο 1.500 ευρώ, την πρώτη φορά που θα πιαστεί επ’ αυτοφώρω, ενώ οι κατ’ εξακολούθηση παραβάτες θα αντιμετωπίζουν μέχρι και ποινή 3.750 ευρώ. Ωστόσο, έκτος από χρηματικό πρόστιμο, θα πρέπει να παρακολουθήσουν και μαθήματα εκπαίδευσης για τις επιβλαβείς συνέπειες του εμπορικού σεξ.
Εκτιμάται ότι στην Γαλλία ο αριθμός των εκδιδόμενων ατόμων, κυμαίνεται από 20.000 έως 40.000. Το 90% αυτών αποτελούν θύματα κυκλωμάτων διακινητών από την Νιγηρία, την Κίνα και την Ρουμανία. Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση έξι μηνών και θα τους δοθεί και κάποια οικία, για να μπορέσουν σταδιακά να φύγουν από το χώρο και να ενταχτούν στην κοινωνία, ενώ δεν θα διώκονται ούτε θα φυλακίζονται από το κράτος.
Ωστόσο, τα σωματεία των ιεροδούλων και κάποιοι ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν ότι αυτός ο νόμος θα φοβίσει τους πελάτες τους, η δουλειά θα πέσει και έτσι τα κορίτσια θα βγουν στην παρανομία, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

ΠΗΓΗ:
cnn.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1820,ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ


Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς, σκάβοντας στο κτήμα του στη Μήλο, ανακαλύπτει ένα γυναικείο άγαλμα
Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου, που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου και την οποία απέκτησαν οι Γάλλοι από τους κυρίαρχους του νησιού Οθωμανούς.
AdTech Ad
Η Αφροδίτη της Μήλου είναι από Παριανό μάρμαρο και έχει ύψος 2,02 μ. Χρονολογείται γύρω στο 100 π.Χ. και παριστάνει την Αφροδίτη παρότι αρχικά κάποιοι θεωρούσαν ότι μπορεί να παριστάνει και την Αμφιτρίτη.
Βρέθηκε ακρωτηριασμένο και εικάζεται πως η θεά στο αριστερό της χέρι κρατούσε μήλο ή καθρέφτη ή ότι με τα δύο χέρια της κρατούσε την ασπίδα του Άρη. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι δεν έκανε τίποτε από αυτά και ότι ήταν έτοιμη να λουστεί. Για τα χέρια της υπάρχει ο μύθος ότι έσπασαν πάνω σε καβγά Γάλλων αρχαιολόγων και Ελλήνων κατά τη μεταφορά του αγάλματος, αλλά αυτό δεν ευσταθεί γιατί το έργο είχε βρεθεί εξαρχής δίχως τα χέρια.
Εκείνο που πιθανόν αληθεύει είναι ότι τμήματα των χεριών είχαν βρεθεί σε διάφορα σημεία και ότι το αριστερό κρατούσε μήλο, αλλά χάθηκε κατά τη μεταφορά ή ότι επάνω στη συμπλοκή (η οποία όντως συνέβη για την απόκτησή της), κάποια από αυτά τα κομμάτια που συνόδευαν το γλυπτό (όπως το αριστερό χέρι) έπεσαν στη θάλασσα από τα βράχια και χάθηκαν για πάντα.
Η Αφροδίτη της Μήλου θεωρείται ένα καταπληκτικό έργο της ελληνιστικής τέχνης, συνδυάζοντας αρμονικά τη γυναικεία ομορφιά και θηλυκότητα. Χρονολογείται γύρω στον 1ο αιώνα π.Χ. Άλλοτε θεωρείτο έργο του Πραξιτέλη, σήμερα όμως είναι σαφές ότι ο δημιουργός της είναι άλλος. Είναι σήμα κατατεθέν της Μήλου ή προσδιοριστικό στοιχείο του τουρισμού της και οπωσδήποτε ένα από τα σημαντικότερα αποκτήματα του Λούβρου..

ΠΗΓΗ:
newsbomb.gr