Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

10 μυστικά που δεν σας λέει το σκυλί σας - και πρέπει να ξέρετε!

Αναρωτιέστε πολλές φορές για τη συμπεριφορά του αγαπημένου σας σκύλου; έχουμε αποκωδικοποιήσει τα πιο σημαντικά μυστικά του, ώστε να έρθετε ακόμη πιο κοντά!
# 1 Δεν είναι ότι χρονοτριβώ…
Υπάρχει λόγος για τον οποίο τα σκυλιά γυρίζουν γύρω γύρω πριν κάνουν την ανάγκη τους και δεν είναι ότι προσπαθούν να σας καθυστερήσουν και να πάτε αργά στη δουλειά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Zoology διαπίστωσε ότι τα σκυλιά κάνουν την ανάγκη τους σε ευθυγράμμιση με το μαγνητικό πεδίο της Γης. Μετά την παρατήρηση σε 70 σκυλιά-από 37 φυλές, για πάνω από δύο χρόνια, οι επιστήμονες τεκμηρίωσαν μια σαφή προτίμηση στην ευθυγράμμιση με τον άξονα Βορρά-Νότου, με την Ανατολή-Δύση να αποφεύγεται. Είναι ακόμα ασαφής ο λόγος για τον οποίο προτιμούν αυτή την τοποθέτηση και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται το μαγνητικό πεδίο, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε ότι όλοι αυτοί οι κύκλοι γύρω γύρω δεν είναι τυχαίοι. Έτσι, κάντε υπομονή, σας παρακαλώ. Μια ιδιοφυία εργάζεται!
# 2 Δε θέλουμε όλοι το ίδιο κρεβάτι 
Όταν επιλέγετε ένα κρεβάτι, δώστε προσοχή στο πώς κοιμάται ο σκύλος σας. Αν του αρέσει να κουρνιάζει, θα ήθελε ίσως αγαπήσει ένα κρεβάτι με παχύ μαξιλάρι και ψηλό τοίχωμα γύρω - γύρω. Αν συνήθως κοιμάται με τα πόδια του στην ευθεία. θα προτιμά επίπεδο κρεβάτι χωρίς πλευρές ή μαξιλάρια. Επίσης, πολλά σκυλιά θέλουν να έχουν μια κουβέρτα για να καλύπτονται. Λέμε τώρα…  
# 3 Το ότι κουνάω την ουρά μου ...
... Δεν σημαίνει ότι είμαι φιλικός ή σε καλή διάθεση. Πολλές φορές ένας σκύλος κουνάει την ουρά του όταν είναι ταραγμένος, ενοχλημένος ή θυμωμένος. Δώστε προσοχή στην κίνηση της ουράς του. Μια χαλαρή πλάγια ταλάντευση στο ύψος των μηρών συνήθως σημαίνει ότι χαίρεται που σας βλέπει, ενώ μια ουρά που κινείται ψηλά και άκαμπτα σημαίνει ότι είναι σε μια κατάσταση ενθουσιασμού ή διέγερσης. Επίσης, καλό είναι να εξετάζουμε συνολικά τον μυικό τόνο, ιδιαίτερα στο πρόσωπο. Οι διεσταλμένες κόρες και τα τεντωμένα αυτιά δείχνουν ότι ο σκύλος είναι ταραγμένος.
# 4 Μου αρέσει να με προκαλούν
Είμαστε έξυπνα και μας αρέσουν τα παιχνίδια που μας κάνουν να σκεφτούμε. Εκτιμούν να κρύβετε λιχουδιές γύρω από το σπίτι τους για να τις βρουν, να τους δίνετε έξυπνα παιχνίδια με διάφορους ήχους και δυνατότητες, να  τους πηγαίνετε σε νέα μέρη για να εξερευνήσουν.
# 5 παρακαλώ, μην με παραταΐζετε
Η παχυσαρκία στους σκύλους οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο αρθρίτιδας, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και, άλλες παθήσεις. Μην ταίζετε ελεύθερα τους σκύλους σας. Είναι ασυγκράτητοι. Όταν επιλέγετε τροφές για σκύλους, προτιμάτε στα συστατικά να έχουν αρνί, μοσχάρι, γαλοπούλα, και κοτόπουλο. Τα τρόφιμα που χρησιμοποιούν βιταμίνη Ε και βιταμίνη C ως συντηρητικά είναι πολύ προτιμότερα από εκείνα με χημικά συντηρητικά. Και τα σκυλιά σίγουρα δεν χρειάζονται τεχνητά χρώματα ή αρώματα!
# 6 μπορεί να είμαι γέρος, αλλά εξακολουθώ να χρειάζομαι συντροφικότητα και κατάλληλη άσκηση για την ηλικία μου
Ναι, κοιμούνται περισσότερο (παρακαλώ μετακινήστε το κρεβάτι μου κάπου που θα έχω τον χώρο μου, αλλά θα είμαι ακόμα μέρος των πραγμάτων), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ξυπνήσει για μια βόλτα μετά το δείπνο. Μπορούν επίσης να μάθουν νέα κόλπα, καθώς η σχετική παροιμία είναι απόλυτα αναληθής. Με την πρώτη ευκαιρία, καταπιαστείτε λοιπόν να του μάθετε μια νέα εντολή. Θα του κάνει καλό.
# 7 Η πρόσβαση σε αυλή δεν αντικαθιστά τη βόλτα
Τα σκυλιά είναι ζώα συντροφιάς και τους αρέσει να είναι με τους ανθρώπους τους. Εάν το αφήσετε έξω, το πιο πιθανό είναι απλά να κάθεται και να περιμένει να επιστρέψετε και να το βάλετε μέσα μαζί σας, όπου μπορεί να είναι μέρος της δράσης.
# 8 Δεν είμαι απλά άτακτος ...
Βαριέμαι! Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά, κατά μέσο όρο, κατέχουν τη διάνοια ανθρώπου δύο ετών, και όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι θα έκανε ένα μικρό παιδί αν το αφήναμε στην τύχη του όλη την ημέρα (διάβαζε: καταστροφή). Έτσι, αν γαβγίζω, πηδώ ή καταστρέφω πράγματα, οι πιθανότητες είναι ότι χρειάζομαι πολύ περισσότερη σωματική άσκηση και προσοχή.  
# 9 Αν είστε ένας ξένος ...
Επιτρέψτε μου να σας πλησιάσωι. Εάν έχετε σκύψει κάτω σε μικρή απόσταση από μένα και κοιτάτε στο πλάι, ο σκύλος θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένος και πιο χαλαρός από ό, τι αν απλώσετε το χέρι σας στο πρόσωπό του, μια ενέργεια που μπορεί να τον κάνει νευρικό ή να νιώσει απειλή.
# 10 Είμαι ένα πλάσμα της συνήθειας και μου αρέσει η συνέπεια...
... Ιδίως όταν αφορά την εκπαίδευση. Αν με αφήσεις πάνω στον καναπέ μερικές φορές, εγώ δεν θα καταλάβω ότι δεν μπορώ να είμαι εκεί όλη την ώρα. Αν ξαφνικά αλλάξω δραστικά συνήθειες, παρακαλώ να με πας στον κτηνίατρο. Μια ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά μου είναι συχνά ένδειξη κατάστασης που χρήζει ιατρικής βοήθειας.

πηγή www.keeppet.gr

Ερευνα: Ποιους χτυπά η κατάθλιψη στην Ελλάδα της κρίσης

Η κατάθλιψη φαίνεται πως είναι γένους θηλυκού στη χώρα μας και «χτυπάει» περισσότερο τις Ελληνίδες παρά τις μετανάστριες που ζουν εδώ. Αντίθετα, στους άνδρες η κατάθλιψη εμφανίζεται ανεξάρτητα από την εθνικότητα, αλλά περισσότερο επηρεασμένη από το επίπεδο μόρφωσης.
Τα παραπάνω διαπιστώνει έρευνα με θέμα «Οι ανισότητες στον τομέα της υγείας στο μεταναστευτικό πληθυσμό», που παρουσιάστηκε σε διήμερο συνέδριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, οι Ελληνίδες έχουν υψηλά ποσοστά εμφάνισης κατάθλιψης (40%) σε σχέση με τις μετανάστριες (30% οι γυναίκες από την Αλβανία και 25% οι γυναίκες από άλλες χώρες), ενώ οι Ελληνίδες με χαμηλή εκπαίδευση έχουν λίγο περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από κατάθλιψη (45%) από ό,τι οι Ελληνίδες με ανώτερη μόρφωση (40%). Το επίπεδο εκπαίδευσης φαίνεται ότι επηρεάζει και τις γυναίκες από τρίτες χώρες, καθώς όσες έχουν χαμηλό επίπεδο μόρφωσης εμφάνισαν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης από τις Ελληνίδες.

Τόσο στις Ελληνίδες όσο και στις μετανάστριες, η κατάθλιψη αυξάνεται σημαντικά στις συνταξιούχους και όσες έχουν αναπηρία, αν και ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στις Ελληνίδες που δουλεύουν ή σπουδάζουν, τα ποσοστά κατάθλιψης πλησιάζουν τα ποσοστά των ανέργων Ελληνίδων (κοντά στο 40% και στις δύο περιπτώσεις).

Οι άνδρες έχουν περίπου τις ίδιες πιθανότητες να εκδηλώσουν συμπτώματα κατάθλιψης ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους (το ποσοστό των ερωτώμενων είναι λίγο κάτω από το 30% σε όλες τις περιπτώσεις). Στην περίπτωση των ανδρών, το επίπεδο μόρφωσης είναι σημαντικότερος παράγοντας από ό,τι η εθνικότητα. Για παράδειγμα, οι Έλληνες με χαμηλότερη μόρφωση έχουν σχεδόν 40% ποσοστό να αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε όσους έχουν υψηλή μόρφωση είναι 25%.

Στην έρευνα εντοπίστηκε σύνδεση της κατάθλιψης με την οικονομική κρίση. Βέβαια, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες μετανάστες είναι ελαφρώς λιγότερο πιθανό να αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με τους Eλληνες, ανεξάρτητα από το επίπεδο οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν. Αντίθετα, οι Ελληνίδες είναι περισσότερο επηρεασμένες από την οικονομική κρίση.

Oσον αφορά στη σωματική υγεία, παρατηρήθηκε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης έχει σημαντική επίδραση στην υγεία των ερωτηθέντων (όπως τουλάχιστον αυτή περιγράφηκε από τους ίδιους). Τα περισσότερα προβλήματα υγείας ανέφεραν οι γυναίκες από τρίτες χώρες με χαμηλή μόρφωση, αν και διαπιστώθηκε ότι τυχόν δυσκολίες πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη αναφέρονται σχεδόν σπάνια από τους μετανάστες.

Οι άνδρες των τρίτων χωρών δείχνουν να επηρεάζονται περισσότερο από την κοινωνικοοικονομική θέση τους, αλλά τείνουν να δηλώνουν ότι είναι καλύτερα στην υγεία τους από ό,τι οι Eλληνες. 
Εξάλλου, οι μετανάστες τείνουν να αναφέρουν καλύτερα ποσοστά στη σωματική δραστηριότητα και την αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ - ωστόσο έχουν χειρότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την έκθεσή τους σε κινδύνους στην εργασία τους.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος MIGHEAL, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νορβηγίας (NTNU). Διαχειριστής του προγράμματος είναι η γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας.

Η έρευνα του προγράμματος MIGHEAL διενεργήθηκε με τη διαδικασία των συνεντεύξεων από τις 19 Μαΐου ως τις 28 Ιουλίου 2016, σε δείγμα 1.332 ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω, που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Από αυτούς, οι 505 ήταν μετανάστες από την ανατολική Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία (οι περισσότεροι από Αλβανία, Γεωργία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές) και οι 827 Έλληνες. Ο μέσος όρος παραμονής των μεταναστών στην Ελλάδα ήταν 16 χρόνια για τους Αλβανούς και 14 χρόνια για όσους προέρχονταν από άλλες χώρες.

Όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Νίκος Δεμερτζής μιλώντας για το πρόγραμμα, «σε εκατομμύρια ανθρώπους που μετακινούνται παγκοσμίως θα υπάρξει τραύμα, και δεν ξέρουμε κατά πόσο το ατομικό τραύμα στο μέλλον θα μετατραπεί σε διαγενεακό τραύμα ή σε κάποιες δεκαετίες σε πολιτισμικό τραύμα».

Το σκεπτικό πίσω από την υλοποίηση του προγράμματος - εξήγησε η διευθύντρια ερευνών του ΕΚΚΕ και επιστημονική υπεύθυνη του MIGHEAL, Θεώνη Σταθοπούλου - ήταν ότι «οι αυξανόμενες ανισότητες πίσω από την οικονομική κρίση και το γεγονός ότι έχουμε ένα κοινωνικό σύστημα που υφίσταται πιέσεις, έχει ως αποτέλεσμα συγκεκριμένες ομάδες πολιτών να κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό».

«Το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης βρήκε το ελληνικό κράτος τόσο ανέτοιμο, όσο αμήχανη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βρήκε όμως και το ελληνικό κράτος σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, καθώς η ελληνική δημόσια διοίκηση βρισκόταν σε φάση ποσοτικής και ποιοτικής υποχώρησης. Το κράτος αυτό κλήθηκε και καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση που δεν είχε ξανασυναντήσει και δεν είχε τους πόρους να αντιμετωπίσει», παρατήρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τάσος Σαλτερής, χαιρετίζοντας το συνέδριο.

Προβλήματα ψυχικής υγείας σε ανθρωπιστικές κρίσεις

Στις διαταραχές της ψυχικής υγείας ως αποτέλεσμα ανθρωπιστικών κρίσεων αναφέρθηκε ο καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και διευθυντής του προγράμματος «Harvard Program in Refugee Trauma», Ρίτσαρντ Μόλικα. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, στις ΗΠΑ έπειτα από ανθρωπιστικές κρίσεις, έχει διαπιστωθεί ότι το 6,7% του πληθυσμού βιώνει κατάθλιψη, το 3,7% διαταραχή μετατραυματικού στρες κατά τους πρώτους έξι μήνες και το 7,8% μετατραυματικό στρες εφ' όρου ζωής.
Eξι μήνες μετά την εκδήλωση των φαινομένων, εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας με το 25% των ενηλίκων και το 30% των παιδιών να εμφανίζουν ήπια ή μέτρια προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ το 5% των ενηλίκων και το 10% των παιδιών σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Την ίδια ώρα, «δείχνουμε αδιαφορία σε επίπεδο πολιτικής και έχουμε μεγαλύτερη ανησυχία για τις μεταδοτικές ασθένειες, παρά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας», παρατήρησε ο κ. Μόλικα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μοντέλου αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας των προσφύγων, που να χρησιμοποιηθεί στη δημόσια πολιτική - και παρουσίασε την πρόταση του «Harvard Program in Refugee Trauma» για το μοντέλο «Η5»: Το μοντέλο αυτό, βάζει τις ιστορίες του τραύματος των ανθρώπων στο επίκεντρο της πολιτικής, όπου οι γιατροί ακούνε τους ασθενείς και οι ασθενείς ακούνε τους γιατρούς, με αποτέλεσμα τη συνοικοδόμηση της σχέσης ανάμεσα στον ακροατή και τον αφηγητή. Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή, παίζει η συζήτηση για τις εμπειρίες παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν υποστεί οι πρόσφυγες, η κατανόηση του συναισθήματος της ταπείνωσης που έχουν βιώσει, η ανάδειξη της δυνατότητας αυτοβοήθειας και αυτοεπούλωσης των τραυμάτων τους, η προαγωγή της σωματικής και ψυχικής τους υγείας και η διερεύνηση του περιβάλλοντος και των συνθηκών διαβίωσής τους.
Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος REHEAL, που στόχο έχει να διερευνήσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα, καθώς και τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανάγκες τους σε ψυχοκοινωνική φροντίδα. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής προκύπτουν από συνεντεύξεις που διενεργήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο με 367 πρόσφυγες σε έξι κέντρα φιλοξενίας: στον Ελαιώνα, τον Σκαραμαγκά, το Σχιστό, τα Διαβατά, τη Βέροια και τη Σάμο.

Συμπληρωματικά διενεργήθηκε και η έρευνα REHEAL-UAM σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, για να καταγραφούν οι τραυματικές εμπειρίες των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Μητέρα έριξε το μωρό της από τον ένατο όροφο για να το σώσει από τη φωτιά στο Grenfell του Λονδίνου. Συγκλονιστικές μαρτυρίες...

Οι μαρτυρίες από τις εφιαλτικές στιγμές των ενοίκων του Grenfell Tower, που τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Λονδίνο είναι  σοκαριστικές

Αρκετοί από τους ανθρώπους που κατάφεραν να βγουν από το Grenfell, ανέφεραν πως άκουσαν ουρλιαχτά, είδαν γυναίκες να κρατούν μικρά παιδιά έξω από το παράθυρο, προκειμένου να τα προστατεύσουν από τον πυκνό καπνό, ενώ ορισμένοι αναφέρουν πως υπήρξαν και ένοικοι που έπεσαν στο κενό από την απόγνωση. Από την φωτιά έχουν επιβεβαιωθεί ως τώρα έξι νεκροί, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 74 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 20 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 



Άλλη μαρτυρία που μεταφέρει ο Guardian, αναφέρει πως μητέρα έριξε το παιδί της από τον ένατο όροφο για να το σώσει. Φώναξε στους συγκεντρωμένους κάτω από το φλεγόμενο κτίριο πως επρόκειτο να ρίξει το μωρό της από το παράθυρο προκειμένου να το σώσει, ζητώντας από εκείνους να επιχειρήσουν να το κρατήσουν. «Κάποιος το έκανε, ένας κύριος έτρεξε μπροστά και κατάφερε να πιάσει το παιδί» αναφέρει η μάρτυρας και προσθέτει.


«Όσο κοιτούσα πιο πάνω, από όροφο σε όροφο, τόσο περισσότερα άτομα έβλεπα.


 Προσπαθούσαμε να τους καθησυχάσουμε, αλλά είχαν προφανώς ζωγραφισμένο το θάνατο στο πρόσωπό τους» εξήγησε η αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε: «Άκουγε κανείς κυρίως παιδικές φωνές – με τις ιδιαίτερα λεπτές τους φωνές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μου για πολύ καιρό». Δημοσιογράφος του BBC εντόπισε στον περιβάλλοντα χώρο του Grenfell Tower μια κόλλα χαρτί, στην οποία ήταν γραμμένη μια παιδική έκθεση. Το κομμάτι χαρτί που είχε μισοκαεί από τη φωτιά προκάλεσε ρίγη και αποτροπιασμό στους εκατοντάδες ενοίκων που διέμεναν στο 24όροφο κτίριο. Όσο κοιτούσα πιο πάνω, από όροφο σε όροφο, τόσο περισσότερα άτομα έβλεπα «Η φωτιά ανέβαινε προς το πάνω μέρος του κτιρίου» σημειώνει γυναίκα που είχε την τύχη να λείπει την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. «Αν βρισκόταν κανείς έξω από το κτίριο γύρω στη 1.30 το πρωί θα έβλεπε την ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς» σημείωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Μπορούσε κανείς να δει παιδιά να κρέμονται έξω από παράθυρα «Άκουσα κραυγές και φωνές και κοίταξα έξω από το παράθυρό μου» ανέφερε άνδρας που μένει στη γειτονιά. 


«Μπορούσε κανείς να δει παιδιά να κρέμονται έξω από παράθυρα. 

Μπορούσες να ακούσεις παιδικές φωνές να φωνάζουν ‘μαμά’ και ‘μπαμπά’. Η αστυνομία μας προειδοποιούσε για ενδεχόμενη κατάρρευση». «Η φίλη της κόρης μου είπε ότι παρατήρησε κάποιον που είχε φτιάξει ένα είδος αυτοσχέδιου αλεξίπτωτου με το οποίο προσπαθούσε να πέσει από το παράθυρό του». Μια ένοικος ονόματι Ζάρα είπε ότι είδε μια γυναίκα να πετάει τον γιο της, που ήταν περίπου πέντε ετών, από το παράθυρο του πέμπτου ή έκτου ορόφου. Η ίδια δήλωσε στον σταθμό LBC: “Μια γυναίκα πέταξε τον γιο της από το παράθυρο. Νομίζω ότι είναι ΟΚ. Νομίζω ότι πρέπει να έχει κατάγματα και μελανιές. Υπήρχε και μια άλλη γυναίκα που φώναζε ‘Το μωρό μου, το μωρό μου, πρέπει να βγω έξω, πρέπει να σώσω το μωρό μου. Αλλά απλώς κοιτούσαμε πάνω, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα…»....


 Ο Φράνσις αγωνιά για την αδερφή του και το δίχρονο γιο της, που διαμένουν στον 14ο όροφο. Όπως λέει μίλησε μαζί της τα ξημερώματα, όταν έλαβε κλήση για τη φωτιά. Οι πυροσβέστες της συνιστούσαν να παραμείνει εντός του διαμερίσματος, ωστόσο αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς αυτό είχε πάρει φωτιά. Μεταφέρθηκε με το γιο της στο διπλανό διαμέρισμα. «Τα πράγματα δεν φαίνονται αισιόδοξα. Συζητούσα μαζί της ως τις 4 το ξημέρωμα, όταν ο γιος της κατέρρευσε από τον έντονο καπνό. Της συνέστησα να του κάνει τεχνητή αναπνοή» ανέφερε έντρομος ο άνδρας. Λίγο αργότερα στα social media κυκλοφόρησε φωτογραφία που έδειχνε αστυνομικούς να διασώζουν άνδρα κυριολεκτικά μέσα από τις στάχτες του κτιρίου.... 


πηγή : www.mixanitouxronou.gr