Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Σείστηκε το ΟΑΚΑ από 20.000 οπαδούς του ΠΑΟ για τον Διαμαντίδη Πηγή: Σείστηκε το ΟΑΚΑ από 20.000 οπαδούς του ΠΑΟ για τον Διαμαντίδη!,


Ο κορυφαίος εν ενεργεία Ελληνας μπασκετμπολίστας μπήκε απόψε στο πάνθεον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πριν την έναρξη του αγώνα του ΠΑΟ με την Τσεντεβίτα, βραβεύθηκε δια χειρός Φραγκίσκου Αλβέρτη ως ένας από τους θρύλους της Euroleague.
Μάλιστα, το κατάμεστο ΟΑΚΑ από 20.000 οπαδους του ΠΑΟ του ζήτησε με μια φωνή να παραμείνει στο μπάσκετ και στην ομάδα, αν και ο ίδιος έχει αποφασίσει να σταματήσει το μπάσκετ με το φινάλε της φετινής χρονιάς.
O κορυφαίος σε αξιολόγηση, ασίστ και κλεψίματα στην ιστορία της Euroleague, τιμήθηκε σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ που τού χάρισε ένα απλόχερο standing ovation και αποθέωση πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την Τσεντεβίτα.


Ο Διαμαντίδης είναι ο μόλις πέμπτος παίκτης στην ιστορία στον οποίο και θα αποδοθεί ο συγκεκριμένος τίτλος. Ο δεύτερος Έλληνας δε μετά τον Θοδωρή Παπαλουκά. Οι άλλοι τρεις είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Ραμούνας Σισκάουσκας και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους - ούτε καν ο Νίκολα Βούισιτς.

Πηγη iefimerida.gr

Η Ασπασία χαμογελά και μας συγκινεί. Αφού μπορώ εγώ ... μπορείς κ' εσύ!



Συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε η μητέρα της Ασπασίας Μπόγρη από την Άρτα, η οποία πυροβολήθηκε δύο φορές εξ επαφής στο κεφάλι, τον Αύγουστο του 2013, από τον ίδιο της τον πατέρα.
Η 19χρονη σήμερα Ασπασία βρίσκεται σε γνωστό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα κι από το πλευρό της δεν λείπει στιγμή, η μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου, η οποία προσπαθεί να την κάνει να χαμογελά με όποιον τρόπο γίνεται.
Σήμερα τα κατάφερε κι αυτό το χαμόγελο της μονάκριβής της κόρης, το απαθανάτισε και το συνόδευσε με τα παρακάτω συγκινητικά λόγια:


Πηγη madata.gr

Σάλος για τον Φαμπρ και τα «Παλλόμενα Πέη» του!

«Ξεσηκωμός» για την απόφαση του νέου διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών να αφιερώσει όλο το πρόγραμμα στη... γενέτειρά του, το Βέλγιο, καθώς δεν είχε χρόνο να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις

Έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση του νέου διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, να αφιερώσει όλο το πρόγραμμα στη… γενέτειρά του, το Βέλγιο, καθώς, όπως είπε, δεν είχε χρόνο να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις!

«Για το πρώτο έτος της θητείας μου και επειδή δεν είχα χρόνο, αποφάσισα με την ομάδα μου να ασχοληθούμε με το Βέλγιο και, σιγά-σιγά, να χτίσουμε μαζί, χρόνο με τον χρόνο, το περιεχόμενο και την κατεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ» είπε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Φλαμανδός εικαστικός, που επελέγη από τον Αριστείδη Μπαλτά και συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η φετινή διοργάνωση θα αρχίσει με έκθεση του... ίδιου του Γιαν Φαμπρ, στο Μουσείο Μπενάκη, στις 15 Ιουνίου, ενώ στις 28 του ίδιου μήνα θα διαβαστούν κάποια από τα γραπτά του και, δύο ημέρες αργότερα, θα παρουσιαστεί η παράστασή του, «Preparatio Mortis».

Και επειδή... «Γιαν πίνει και Φαμπρ κερνάει», το... φαινόμενο θα συνεχιστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς στις 9 και 10 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η παράστασή του «Mount Olympus. To glorify the cult of tragedy», γνωστή και ως «Παλλόμενα Πέη», με γυμνούς άνδρες επί σκηνής.

Όπως είναι φυσικό, οι προθέσεις του Φαμπρ «ανάβουν φωτιές» στον εγχώριο καλλιτεχνικό κόσμο, που βρίσκεται στα «κάγκελα». Το γεγονός φαίνεται πώς... έφτασε και στ' αυτιά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, παρενέβη μέσω Twitter, ενώ ακολούθησε και ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

«Στη χθεσινή (σ.σ. έγινε την Τετάρτη) μου συνάντηση με τον Γιαν Φάμπρ τόνισα την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές του φεστιβάλ. Ο Γ. Φάμπρ και ο Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησαν να εξετάσουν το ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε το tweet του πρωθυπουργού.

Σε ανακοίνωσή του, δε, το υπουργείο Πολιτισμού επισήμανε ότι αφουγκράστηκε (!) τις αγωνίες και ο κ. Μπαλτάς παρενέβη, ζητώντας από τον κ. Φαμπρ να εξετάσει πώς θα μπορούσαν να ενταχθούν από φέτος στο Φεστιβάλ ελληνικές παραγωγές, «με δεδομένο τον προϋπολογισμό».

Πηγη protothema.gr

ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΣΚΕΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!


Στην κορυφή ενός βουνού στη Λήμνο βρίσκεται ένα γραφικό ξωκλήσι, που είναι μοναδικό στον κόσμο για την αρχιτεκτονική του και βρίσκεται κάτω από μια σπηλιά και δεν έχει στέγη.
Εξωκκλήσι κοντά στο χωριό Ζεματά (περιοχή Θάνος, περ. 4. χλμ. από τη Μύρινα). Κατάλοιπο ενός από τα πολλά μετόχια του νησιού, είναι γνωστό από το 1305, έτος που περιήλθε στην ιδιοκτησία της μονής Μεγίστης Λαύρας, όταν μοναχοί από τον Άγ. Ευστράτιο που ανήκαν στη μονή, εγκαταστάθηκαν στο εξωκκλήσι για να προστατευθούν από επιδρομές Τούρκων. Εντυπωσιακή είναι η θέση του σε δυσπρόσιτη σπηλιά, στην κορυφή του βουνού, ανάμεσα σε επιβλητικά βράχια, θέση που πιθανότατα φιλοξένησε παλαιοχριστιανικό ναό και ερημίτες στη βυζαντινή περίοδο.
Το εξωκκλήσι λειτουργείται κάθε Λαμπροτρίτη, οπότε και μεταφέρεται σ’ αυτό η εικόνα της Παναγίας Κακαβιώτισσας, την οποία διατηρεί μια οικογένεια στον Κοντιά. Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα δόθηκε από τον τελευταίο μοναχό του μετοχίου σε κάποιον ξωμάχο, απόγονοι του οποίου είναι η συγκεκριμένη οικογένεια.
Η ιστορία του
Η Παναγιά, ονομάστηκε Κακαβιώτισσα από το βουνό Κάκαβο στο οποίο βρίσκεται το ξωκλήσι της. Πρόκειται για τη μοναδική παγκοσμίως άσκεπη εκκλησία, η οποία είναι χτισμένη μέσα σε μια σπηλιά. Δε είναι ακριβώς σπηλιά αλλά μια εσοχή που σχηματίζουν τα βράχια. Κάτω από το βραχώδες αυτό μπαλκόνι ασκητές ήδη από τα 1305 επέλεξαν το τόπο του Κάκαβου, για να ασκητέψουν και να δοξολογήσουν την Παναγία.
Έχτισαν το ναΐσκο για να λειτουργούνται οι μοναχοί, που ασκήτευαν στις γύρω σπηλιές του βουνού. Κάποτε οι μοναχοί πέθαναν, καινούργιοι ασκητές δεν ήρθαν και ο τελευταίος που έμεινε, αποφάσισε, να εγκαταλείψει τη Λήμνο και να πάει στο Άγιο Όρος.
Πριν φύγει για το όρος, βρήκε ένα Λημνιό από την οικογένεια Μουμτζή, από το Κοντιά, που’ χε τη μάντρα του εκεί κοντά και του εμπιστεύτηκε την εικόνα της Παναγίας, το «Ρόδον το αμάραντον». Ο μοχαχός ζήτησε από το βοσκό να ανεβάζει την εικόνα στο ναό κάθε Λαμπροτρίτη για να λειτουργείται.
Έπειτα ο ασκητής μπήκε στη θάλασσα, άνοιξε το ράσο του, το οποίο έγινε βάρκα και έφυγε για το Άγιο Όρος. To μετόχι της Παναγίας της Κακαβιώτισσας βρίσκεται κοντά στο ερειπωμένο πια χωριό Ζεματά ή Ζυματά στη περιοχή του Κοντιά, 4 μόλις χιλιόμετρα από τη Μύρινα.
Η Παναγία η Κακαβιώτισσα είναι ένα από τα πολλά παλαιά αγιορείτικα μετόχια της Λήμνου. Το μετόχι είναι γνωστό ήδη από το 1305, έτος που περιήλθε στην ιδιοκτησία της μονής Μεγίστης Λαύρας. Μοναχοί τότε από τον Άγιο Ευστράτιο που ανήκαν στη μονή της Μεγίστης Λαύρας, εγκαταστάθηκαν στη σπηλιά, για να προστατευθούν από τις επιδρομές των Τούρκων.
Εντυπωσιακή είναι η θέση του ναΐσκου. Βρίσκεται μέσα σε δυσπρόσιτη σπηλιά, στις παρυφές του βουνού. Η σπηλιά βρίσκεται σε ιδανική θέση για ερημίτες. Ακόμα και σήμερα σε μια διπλανή μικρή σπηλιά συναντάμε ίχνη ανθρώπων, που πηγαίνουν στη σπηλιά, για να απομονωθούν και να προσευχηθούν. Υπάρχουν κονσέρβες, πνευματικά χριστιανικά βιβλία και στρωσίδια. Το ξωκλήσι λειτουργεί και εορτάζει κάθε Λαμπροτρίτη, όταν οι κάτοχοι της εικόνας την ανεβάζουν στο ναό, για να λειτουργηθεί.

ΠΗΓΗ:newsone.gr

ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΡΙΧΤΕΡ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΞΑΝΑ Η ΚΡΗΤΗ

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.
Σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 71 χλμ.
Η δόνηση έγινε αισθητή στο κεντρικό Αιγαίο αλλά και την Κρήτη.
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ..ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ


Ειναι πολλοί εκείνοι που δεν καταφέρνουν να αδυνατίσουν και να διατηρήσουν την απώλεια των κιλών τους, ακόμα κι όταν έχουν κάθε καλή διάθεση να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ειδικού. Πολυ πιθανόν να είστε κι εσείς ανάμεσα σε εκείνους τους “πολλούς”. Η αιτία μπορεί να βρίσκεται στο πρόβλημα της συναισθηματικής διατροφής: αντι να λύνουμε τα προβλήματα μας, τα “τρωμε”.

Συναισθηματική διατροφή

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν την συναισθηματική διατροφή, έχουν:

α)Συχνά υπερφαγικά επεισόδια, κυρίως μετά από δυσφορική διάθεση. Τα υπερφαγικά επεισόδια χαρακτηρίζονται απο κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού, μεγαλύτερη απ’ότι θα κατανάλωναν οι περισσότεροι άνθρωποι κατά την ίδια περίοδο και κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

β)Μειωμένο αυτοέλεγχο. Νοιώθουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν την κατανάλωση του φαγητού ή ότι δεν μπορουν να ελέγξουν τι και πόσο θα φάνε.
Μερικές ενδείξεις ότι μπορείτε να χάνετε κι εσείς τον έλεχγο είναι:
-τρώτε με γρήγορο ρυθμό.
-συνεχίζετε να τρώτε ακόμα κι όταν νοιώθετε χορτάτοι.
-τρώτε μεγάλες ποσότητες χωρις να υπάρχει σωματική πείνα.
-νοιώθετε ενοχές, κατάθλιψη, ακόμα και αηδία με τον εαυτό σας μετά το υπερφαγικό επεισόδιο.
Επειδή λοιπόν τα αίτια που οδηγούν στην συχνή κατανάλωση φαγητού είναι συνήθως συναισθηματικά, χρησιμοποιείται ο όρος συναισθηματική διατροφή. α πιο συνηθισμένα συναισθήματα που οδηγουν στην κατανάλωση φαγητού είναι:μελαγχολία,θυμός, άγχος, μοναξιά, και ανία.

Το προφίλ ατόμων με συναισθηματική διατροφή

Τα άτομα με συναισθηματική διατροφή είναι, κατά μέσο όρο, πιο υπέρβαροι κι έχουν μεγαλύτερες διακυμάνσεις βάρους. Οι περισσότεροι προσπαθούν χρόνια να ακολουθήσουν δίαιτες. Μερικοί συνεχίζουν ακόμα, ενώ άλλοι εχουν πλέον σταματήσει έχοντας απογοητευθεί. Πολλές φορές οι ίδιες οι δίαιτες οδηγούν στα πρώτα υπερφαγικά επεισόδια.
Συγκριτικά με άλλους, τα άτομα με συναισθηματική διατροφή αντιμετωπίζουν συνήθως περισσότερα προβλήματα με τις κοινωνικές και διαπροσωπικές τους σχέσεις, ενώ δυσκολίες υπάρχουν και στον επαγγελματικό τομέα. Επιπλέον, έχουν αυξημένα κρούσματα κατάθλιψης, άγχους, χαμηλής αυτοεκτίνηση και αυτοπεποίθησης, αυξημένες σωματικές ανησυχίες και είναι περισσότερο ευαίσθητοι.

Πως αντιμετωπίζεται η συναισθηματική διατροφή;

Η αρχή της θεραπείας ξεκινά με την παρακολούθηση της διατροφικής συμπεριφοράς. Σημειώνουμε την ώρα του φαγητού, τα γεγονότα, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που οδηγούν στην κατανάλωση φαγητού, τις συμπεριφορές και τις πράξεις μετα το φαγητό(πχ. πρόκληση εμμετού που συμβαίνει στην βουλιμία).Με αυτό το τρόπο μαθάινουμε τις συγκεκριμένες καταστάσεις και συναισθήματα που οδηγουν στην κατανάλωση φαγητού.

Επίσης μαθαίνουμε αν υπάρχει ειδικος συνδυασμός φαγητου-συναισθήματος.Μεσα απο αυτή την γνώση, και με την συμβολή της τροποποίησης της συμπεριφοράς μεσω μιας συντομης ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, μαθαίνουμε να αναζητούμε και να εφαρμόζουμε εναλλακτικούς τρόπους ικανοποίησης των ψυχικών αναγκών μας που δεν εχουν επίκεντρο το φαγητού. Γνωρίζουμε να ξεχωρίζουμε την σωματική απο την συναισθηματική πείνα.

ΠΗΓΗ:perisfitness.blogspot.gr

Γιατί λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά;...


Ο Τόμας Έντισον εφηύρε μια μηχανή που μετατρέπει το νερό σε κρασί, βρέθηκε ο τάφος του Σωκράτη κοντά στην Ακρόπολη, το Big Ben θα λειτουργήσει με νέο μηχανισμό και οι παλιοί του δείκτες θα δημοπρατηθούν, είναι μερικά από τα διάσημα ψέματα των ΜΜΕ, την 1η Απριλίου... 


Η πρωταπριλιά στην Ελλάδα Όπως συμβαίνει με πολλά ευρωπαϊκά έθιμα που υιοθετεί η ελληνική κοινωνία με το πέρασμα των χρόνων, έτσι έγινε και με τα πρωταπριλιάτικα ψέματα. Η συνήθεια μεταφέρθηκε και στην Ελλάδα, αλλά σύμφωνα με λαογράφους, τα ψέματα, έχουν αποτοπαϊκό χαρακτήρα. Ξορκίζουν δηλαδή το κακό και τις βλαπτικές δυνάμεις, όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο λαογράφος Λουκάτος. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτός που θα σκαρώσει μια επιτυχημένη φάρσα, θα είναι τυχερός για τον υπόλοιπο χρόνο, ενώ αντίθετα, όποιος πέσει θύμα, θα συνοδεύεται από γρουσουζιά.... 
Πηγη http:www.mixanitouxronou.gr

ΒΙΑΣΑΝ 15ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ..


Τον τρόμο στα χέρια δύο ανδρών έζησε το μεσημέρι της Πέμπτης ανήλικη σε συνοικία της Πάτρας.
Οι δύο άνδρες, αφού ακινητοποίησαν την 15χρονη, την μετέφεραν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο όπου και την βίασαν, σύμφωνα με το patrastimes.gr.
Οπως αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της:
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πατρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας άνδρας, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας ακόμα συνεργός του 44χρονου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε συνοικιακό δρόμο, οι δυο δράστες ακινητοποίησαν 15χρονη και αφού την οδήγησαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, ασκώντας της σωματική βία την ανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αξιοποιώντας στοιχεία, ταυτοποιησαν τα πλήρη στοιχεία του 44χρονου και σε έρευνα που ενήργησαν στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του βρίσκονται σε εξέλιξη. 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Xαρμόσυνη είδηση για τους συνταξιούχους,με το καλημέρα του Απριλίου..Προς θεού δεν πρόκειται για κάποιο Πρωταπριλιάτικο αστείο..

Στην εκπομπή του Κου Γιώργου Παπαδάκη,στον ΑΝΤ1,δόθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του μηνός Μαίου.

Πιο συγκεκριμένα,οι συνταξιούχοι ΟΓΑ ΚΙ ΟΑΕΕ,θα πληρωθούν ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ,25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Οι υπόλοιπες συντάξεις που αφορούν τα υπόλοιπα ταμεία,ΙΚΑ,ΝΑΤ,ΔΗΜΟΣΙΟΥ(ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ) Θα καταβληθούν την ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ,27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.
Σε ότι αφορά το μέρισμα,αυτό πλέον θα ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ,ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ,ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΙΟΥΝΙΟ.

Τέλος,έκλεισε και η ημερομηνία καταβολής των οικογενειακών επιδόματων..
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ,ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ,1 - 4 - 2016

Κάποια γνωστή γιορτή,δεν υπάρχει για σήμερα,Παρασκευή 1η Απριλίου 2016..

Ωστόσο,το ημερολόγιο αναφέρει το εξής:
Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, Μαρτύρων Γεροντίου και Βασιλείδου.

ΠΗΓΗ:www.eortologio.net

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ!!!

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά και περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 24 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια νοτιοανατολικοί μέτριοι.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.
Ηλιοφάνεια με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr