Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ

Ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 19 ετών, που φέρεται να είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν εναντίον γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία (δυτική Γερμανία) συνελήφθη στην Ελβετία, γνωστοποίησε σήμερα η γερμανική αστυνομία.
Ο ύποπτος συνελήφθη την Μεγάλη Τετάρτη ενώ βρισκόταν μαζί με άλλον ηλικίας 24 ετών στο Κροϊτσλίνγκεν (βόρεια Ελβετία), έπειτα από μία ληστεία σε ένα εμπορικό κέντρο στην γειτονική πόλη της Γερμανίας, την Κονστάντς (νότια), επισημαίνει σε ένα δελτίο Τύπου η αστυνομία της πόλης αυτής. Η εθνικότητα των δύο ανδρών δεν έχει διευκρινιστεί.
Τους υπόπτους εντόπισε ένας φύλακας του εμπορικού κέντρου λίγο πριν από το μεσημέρι, ο οποίος τους ακολούθησε, ενώ διέσχιζαν πεζή τα σύνορα με κατεύθυνση την Ελβετία.
Ο φύλακας κατόπιν ειδοποίησε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης οι οποίες τους συνέλαβαν στο Κροϊτσλίνγκεν..
ΠΗΓΗ:huffingtonpost.gr

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ:Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ GREXIT ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΡΑ

Δυστυχώς η πιθανότητα του Grexit είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα από ότι τον περασμένο Ιούλιο δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Koς Γκίκας Χαρδούβελης.
Τότε το σενάριο ήταν πολιτικό ενώ τώρα βασίζεται σε οικονομικά δεδομένα, πρόσθεσε. 

Ο Κος Χαρδούβελης είπε ότι μάλλον το 2016 θα κλείσει με ύφεση περίπου στο  -0,1% και προέβλεψε ότι αν κλείσει η αξιολόγηση το πιο καλό σενάριο που αναμένει ο ίδιος είναι το 2020 να έχουμε ΑΕΠ ύψους 200 δις όπως θα είχαμε το 2016 αν δεν διακοπτόταν, λόγω των εκλογών, το δικό του πρόγραμμα το 2014.

Όπως ανέφερε ο Kος Χαρδούβελης «η απαίτηση των δανειστών για τα προληπτικά μέτρα οφείλεται ίσως στο ότι δεν μας εμπιστεύονται ή ότι φοβούνται μην πάρουμε "Μικυ Μαους" μέτρα στο ασφαλιστικό όπως έλεγε ο κ Τόμσεν και περιμένουν να δουν την απόδοσή τους».

«Φοβάμαι περιπέτειες» πρόσθεσε,επισημαίνοντας και το γεγονός ότι φεύγουν από τη χώρα σημαντικές εταιρίες. Όπως είπε ο Κος Χαρδούβελης αν δεν κλείσει η αξιολόγηση κινδυνεύουν να μην πληρωθούν 3 δισ. ομόλογα της ΕΚΤ και η άμεση συνέπεια θα είναι να κόψουν τον ΕΛΑ στις Τράπεζές μας.

Ο Πρώην Υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε συμφωνήσει τον Δεκέμβρη του 2014 στο e-mail Χαρδούβελη. Το ΔΝΤ δεν συμφώνησε και το σιγοντάρισε και η ΕΚΤ. Το ΔΝΤ έβλεπε τα γκάλοπ και δεν συμφώνησε,γιατί δεν ήθελε να δώσει τα 5,2 δισ. που όφειλε σε μια Κυβέρνηση που δεν ήθελε».

ΠΗΓΗ:xrimaonline.gr

ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Μπορεί κάποιοι ιδιοκτήτες να σοκαριστούν, αλλά τα σκυλιά μας στην πραγματικότητα μισούν τις μεγάλες αγκαλιές που τους δίνουμε για να εκφράσουμε την αγάπη σας. Αυτή η θεωρία εξηγείται επιστημονικά μετά από μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας με τη συμμετοχή του The Kennel Club και δημοσιεύτηκε στο Psychology Today.
Ψυχολόγοι, ειδικοί σε θέματα συμπεριφοράς σκύλων, επισημαίνουν πως τα σκυλιά στρεσάρονται πολύ με τις αγκαλιές μας και είναι κάτι που δεν τους αρέσει καθόλου.
Σε μια μελέτη που ανέλυσε 250 φωτογραφίες σκύλων στην αγκαλιά των ιδιοκτητών τους, το 80% των ζώων παρουσίαζε τα σημάδια που αποκάλυπταν πόσο άβολα ένιωθε.
Οι ειδικοί στο The Kennel Club, και το Battersea Dogs & Cats Home, συμφώνησαν επίσης ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα σκυλιά τους, όπως τα παιδιά, επειδή τα περισσότερα κατοικίδια ζώα δεν συμπαθούν τις αγκαλιές.
<<Τα σκυλιά θεωρούνται συχνά μέρος της οικογένειας, ωστόσο δεν είναι άνθρωποι και μπορεί συνεπώς να αντιδρούν διαφορετικά σε ορισμένες αλληλεπιδράσεις όπως το αγκάλιασμα>>,αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Dr. Stanley Coren.
Τα σημάδια άγχους και ενόχλησης ενός σκύλου είναι πολλά και εμφανίζονταν σε πληθώρα στις εικόνες και τις συμπεριφορές που μελετήθηκαν. Τα αυτιά τους πιέζονται προς τα κάτω, τα μάτια τους μισοκλείνουν και το κεφάλι τους στρέφεται μακριά σε μια προσπάθεια να αποφύγουν αυτό που τους ενοχλεί ενώ δείχνουν να μη θέλουν την οπτική επαφή. Ενίοτε εκθέτουν και τα δόντια τους, κάτι που σημαίνει πως ο σκύλος είναι σε ετοιμότητα να δαγκώσει σαν ύστατη λύση αντίδρασης και άμυνας. Ακόμη και το σήκωμα του ενός ποδιού είναι σημάδι πως ο σκύλος δεν αισθάνεται άνετα και θέλει να ξεφύγει από τη δύσκολη αυτή θέση.
ΠΗΓΗ:trelokouneli.gr

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΟΣΚΑΡ ΑΛΒΑΡΕΖ

Ένας από τους καλύτερους ξένους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, ο Όσκαρ Μαρσελίνο Αλβαρέζ δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
Ο Αλβαρέζ γεννήθηκε στην Αργεντινή στις 25 Μαΐου 1948 και είχε έρθει στη χώρα μας το 1972 για να παίξει στον ΠΑΣ Γιάννινα (τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου»), ενώ φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου, όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1981.
Αναμφισβήτητα ήταν από τους καλύτερους παίκτες που ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα και χθες το απόγευμα (27 Απριλίου 2016) πέθανε σε ηλικία 68 ετών, με τον γιο του να κάνει γνωστή την είδηση μέσω facebook.
Ο Αλβαρέζ στο ελληνικό πρωτάθλημα συμμετείχε σε 115 αγώνες και στο κύπελλο σε 12 και στα επτά χρόνια που αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική, πέτυχε 80 τέρματα και είναι 4ος στην λίστα με τους μεγαλύτερους ξένους σκόρερ και για να αγωνιστεί στην Ελλάδα είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.
Ο Αργεντινός έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα σημειώνοντας 55 γκολ σε δυο περιόδους στην Β΄ Εθνική και άλλα 22 τις επόμενες δυο χρονιές στην Α΄ Εθνική και έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα με 77 γκολ.
Ομως, και στον Παναθηναϊκό από το 1976 μέχρι το 1980 άφησε το όνομα του χαραγμένο βοηθώντας με τα γκολ του να κατακτήσει τους μοναδικούς τίτλους της καριέρας του που ήταν ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Βαλκανικό (όλα το 1977). Αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό το 1980 έχοντας σημειώσει 57 γκολ στο πρωτάθλημα και τότε βρέθηκε στην 7η θέση των σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.
ΠΗΓΗ:sdna.gr