Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!

Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται από τις 10 το βράδυ περίπου 40 πρόσφυγες, οι οποίοι, μαζί με αλληλέγγυους, μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας μαζί τα πράγματά τους και σκηνές.  

Οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά, έκαναν πορεία έως το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και χρησιμοποίησαν τον ηλεκτρικό και το μετρό για να φτάσουν έως το Σύνταγμα όπου τους περίμεναν αστυνομικοί.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι πρόσφυγες είχαν σκοπό να στήσουν σκηνές στην πλατεία Συντάγματος, διαδηλώνοντας το αίτημά τους να ανοίξουν τα σύνορα.

Το ενδεχόμενο να στηθούν σκηνές στην πλατεία απετράπη από την αστυνομία. 

Τελικώς, οι πρόσφυγες επέστρεψαν στο σταθμό του Συντάγματος, συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ, και τελικά έφυγαν με το μετρό προς το Μοναστηράκι χωρίς να υπάρξουν επεισόδια ή προσαγωγές. 


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ,ΠΛΕΟΝ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ..

Ο Αντώνης Φώτσης εδώ και λίγες ημέρες είναι κάτοχος τουρκικού διαβατηρίου, υλοποιώντας την επιθυμία της μητέρας του που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Η μητέρα του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού είχε καταγωγή από την Πόλη και μάλιστα ως τα 18 της χρόνια ζούσε εκεί, ενώ ο αδερφός του έχει πάρει το Τουρκικό διαβατήριο πριν από τρία χρόνια.

Ο Φώτσης ακολουθώντας τα βήματα του κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα και από την Δευτέρα 4 Απριλίου έχει στα χέρια του το τουρκικό διαβατήριο, το οποίο ναι μεν απέκτησε για συναισθηματικούς λόγους αλλά παράλληλα του ανοίγει διάπλατα την πόρτα του τουρκικού πρωταθλήματος καθώς πλέον μπορεί να αγωνιστεί στην TBL χωρίς να λογίζεται ως ξένος (ενώ το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι).


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΞΑΦΝΙΚΟ ΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ!!


Εφοδο στα γραφεία της UEFA έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης η ελβετική αστυνομία.
Ο λόγος της έρευνας είναι η πληροφορία που θέλει τον νυν πρόεδρο της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο(εικονιζόμενος) να εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο που προέκυψε με τα «Panama Papers».
Η UEFA επιβεβαίωσε την έρευνα της ελβετικής αστυνομίας στα γραφεία της ανακοινώνοντας τα εξής:
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σήμερα δεχτήκαμε μία επίσκεψη από την ελβετική ομοσπονδιακή αστυνομία, που είχε στα χέρια της ένταλμα που ζητούσε να δει τα συμβόλαια μεταξύ της UEFA και της Cross Trading/Teleamazonas. Όπως είναι φυσικό η UEFA παρέδωσε όλα στα στοιχεία και συνεργάζεται πλήρως»..
ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ! Σχεδόν νεκρός ήταν ο Παντελίδης πριν μπει στο τζιπ-ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ



Πολύ μελάνι (ενίοτε και από σουπιές)  χύθηκε από την ημέρα που ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του στο φριχτό τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου 2016.
Την ώρα που η οικογένεια του δίνει μάχη να συμβιβαστεί με την ιδέα της απώλειας, πολλοί μετέδιδαν ανυπόστατα και ανακριβή στοιχεία, ενώ κάποιοι δε δίστασαν και να κερδοσκοπήσουν.
Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και τη Μίνα Αρναούτη που δίνει μάχη για τη ζωή της στον Ευαγγελισμό αν και ευτυχώς τα νέα από την πορεία της υγείας είναι πλέον ελπιδοφόρα, καθώς και την Φρόσω Κυριακού που το τροχαίο αυτό τη σημάδεψε για πάντα. 
220216081858_8277.jpg
Σε κάθε περίπτωση πλέον υπάρχουν επίσημα στοιχεία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις «μίλησαν» και το ντοκουμέντο των αποδείξεων παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα το STAR. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, στο αίμα του Παντελίδη, ανιχνεύθηκε ποσότητα αλκοόλ της τάξεως του 2,72 ανά λίτρο αίματος. 
 
«Είναι σα να βάζετε μια κούκλα στη θέση του οδηγού»
Το στοιχείο είναι τόσο σοκαριστικό ακόμη και τους γιατρούς. Όπως εξηγεί στο star.gr ο Διδάκτωρ Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναστάσιος Σπαντιδέας «θα λέγαμε ότι είναι από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν ανιχνευθεί ποτέ στο αίμα του ανθρώπου. Είναι πάνω από 15 φορές υψηλότερο από τα επιτρεπτά όρια και ουσιαστικά δεν απέχει καθόλου από το θάνατο, σε ορισμένους μάλιστα ανθρώπους θα μπορούσε να το έχει προκαλέσει.
cropped-0452.jpg
Δηλαδή τα επίπεδα είναι τόσο υψηλά που το άτομο ή θα πρέπει να είναι σε μια ημικωματώδη ή κωματώδη κατάσταση ή σε μια προθανάτια κατάσταση. Δηλαδή ένα άτομο με τέτοια επίπεδα αλκοόλης στο αίμα δεν μπορεί να έχει τις αισθήσεις του» επισημαίνει ο γιατρός.
θ.jpg
Αν τελικά αποδειχτεί ότι ο Παντελίδης ήταν ο οδηγός, κάτι που η οικογένειά του το αμφισβητεί τότε όπως τονίζει ο κύριος Σπαντιδέας «πρακτικά πιστεύω ότι τον βοήθησαν να μπει στο αυτοκίνητο και να οδηγήσει και αυτό είναι το μεγαλύτερο σφάλμα και η μεγαλύτερη εγκληματική βοήθεια που δέχτηκε από τους φίλους του. Αυτά τα επίπεδα αλκοόλης στο αίμα πρακτικά καταργούν κάθε σκέψη, κάθε νόηση και κάθε αντίδραση. Δηλαδή ουσιαστικά είναι να βάζετε μια κούκλα χωρίς νόηση να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο» είπε τέλος ο Διδάκτωρ Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Πηγή www.star.gr
 

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη- Ποιοι συμμετέχουν

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Κλαυθμώνος. Ποιοι κατεβάζουν ρολά.
24wri-apergia-tis-adedu-tin-pempti--poioi-summetexoun
Ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της αντιλαϊκής πολιτικής η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί την Πέμπτη 7 Απριλίου 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Απεργία ελεγκτών

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης). Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:

Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.
 
Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.
 
Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
 
Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
 
Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία.

Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 7 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό, ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. 
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της 7ης Απριλίου 2016, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο. Το Διοικητικό Συμβούλιου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου,  κατά τη συνεδρίασή του τη Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, αποφάσισε να συνεχίσει, σε συνεργασία με όλους τους  κοινωνικούς φορείς, να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση. Όσον αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, συνιστά σε όλα τα μέλη του να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, συμβάλλοντας στην περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, αλλά και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, είναι υποχρέωση όλων μας.
Απεργούν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος των υπαλλήλων. 

ΟΛΜΕ
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 7 Απριλίου, ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ. Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των καθηγητών στο κάλεσμά της: «Όλοι και Όλες στην Απεργία, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση, Πλ. Κλαυθμώνος 11:00π.μ. Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει. Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ. Αντίσταση – Ρήξη – Ανατροπή»

Απεργία των ΜΜΕ
Η ΕΣΗΕΑ, όπως ανακοίνωσε, «συμμετέχει μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που γίνεται στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η απεργία αρχίζει στις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016 και αφορά τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται:

– Σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

– Στην ΕΡΤ, στο ΑΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 
Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση από εργαζομένους στα μέσα μεταφοράς. 

Πηγή thetoc.gr

ΥΠΕΘΑ: Διαρροές για περικοπές δοκιμάζουν τα νεύρα των στρατιωτικών



Όπου ακούς "εξορθολογισμός" σημαίνει περικοπές. Το "ποίημα" το μάθαμε καλά τα τελευταία χρόνια.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυναςάρχισε πάλι τις διαρροές περί "εξορθολογισμού" των μισθών των στρατιωτικών, ώστε ο βαθμός τους να συνδέεται ευθέως και με το ποσό της  σύνταξής τους.

Λένε ότι οι στρατιωτικοί θα πληρώνονται ανάλογα με τον βαθμό που φέρουν. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς αν εφαρμοστεί στους εν ενεργεία, θα επιφέρει μειώσεις της τάξης του 40% στην τσέπη τους. 

Κάτι τέτοιο μάλλον επικοινωνιακό είναι, παρά ουσιαστικό, εκτιμά ο Πρόεδρος της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) Γιώργος Θεοδώρου
Κι εξηγεί το γιατί: 
ήδη με τους μνημονιακούς νόμους όποιος παίρνει πάνω από 1000 ευρώ και δεν έχει συμπληρώσει τα 55 χρόνια ή 35 συντάξιμα, του κόβεται η σύνταξη με πέντε διαφορετικούς τρόπους.

Προκαλείται πανικός με επικείμενες μειώσεις, ενώ στην πραγματικότητα ακόμα κι αν γίνουν αυτές, τα ποσά θα είναι πολύ μικρά γιατί έχουν κοπεί ήδη με τους μνημονιακούς νόμους που ισχύουν.

Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος στρατιωτικός που με την εμαρμογή κατά το μισό της απόφασης του ΣτΕ, ενώ έπρεπε να λάβει αύξηση 120 ευρώ, στη σύνταξή του, είδε να μπαίνουν στην τσέπη του 15 ευρώ. Τα υπόλοιπα κόπηκαν από τους μνημονιακούς νόμους. 

Σε ετοιμότητα για νέες δικαστικές διεκδικήσεις

Καμιά νέα μείωση δεν μπορεί να γίνει στις συντάξεις των Στρατιωτικών, υποστηρίζει ο κ. Θεοδώρου,  αφού το ΣτΕ με την απόφασή του ουσιαστικά είπε "έως εκεί οι μειώσεις" και μάλιστα ζήτησε την επαναφορά στα δεδομένα του 2012 η οποία έγινε κατά το μισό.Αν έρθει νέα μείωση εύκολα θα κριθεί αντισυνταγματική εκ νέου.

Πηγή onalert.gr

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΘΗΚΕ Η 12ΧΡΟΝΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΛΟΥΚΑ,ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ!

Συνταξιοδοτήθηκε παρασημοφορούμενη η 12χρονη Λούκα, το λυκόσκυλο των Αμερικανών πεζοναυτών που σκοπό είχε την προστασία των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Το γερμανικό ποιμενικό, μετά από έξι χρόνια στην πρώτη γραμμή του μετώπου και 400 αποστολές έπρεπε να γυρίσει στην πατρίδα αφού είχε θυσιάσει το ένα της πόδι στην υπηρεσία  του καθήκοντος.
Οι ηρωικές πράξεις του σκυλιού αναγνωρίστηκαν από την PDSA, την βρετανική φιλοζωική, η οποία χθες 5 Απριλίου παρασημοφόρησε το σκυλί.
Η Λούκα ειδικεύονταν στις ανίχνευση εκρηκτικών και είχε σώσει εκατοντάδες στρατιώτες επειδή βρήκε εκρηκτικά και όπλα που προορίζονταν για να πλήξουν αμερικανικούς στόχους. 
Μάλιστα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik, η Λούκα είχε την μοναδικότητα να μην έχει τραυματιστεί ποτέ κανένας άνδρας των ομάδων που προστάτευε..
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 - 4 - 2016!

Σήμερα,Τετάρτη, 6 Απριλίου γιορτάζουν:
ΕΥΤΥΧΙΟΣ, Ευτύχιος, Ευτύχης, Ευτυχία, Ευτυχούλα, Ευτυχίτσα, Εφη.
ΠΗΓΗ:giortazei.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ 6 - 4 - 2016!

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά και βόρεια κατά τόπους θα αυξηθούν δίνοντας σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας, περιμένουμε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι σε αρκετές περιοχές περιορισμένη και θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 9 έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Εξαίρεση αποτελούν η έξοδος του Πατραϊκού όπου το ανατολικό ρεύμα θα φτάνει τα 5 μποφόρ και η θαλάσσια περιοχή νότια της Πελοποννήσου όπου πρόσκαιρα οι εντάσεις των ανέμων ενδέχεται να αγγίξουν τα 6 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.
Λίγες νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Αυτά τα δύο τεράστια σκυλιά ίσως είναι οι μεγαλύτερες νταντάδες του κόσμου!


Ο Joshua Fisher και η γυναίκα του Bee, έχουν 3 μικρά αγοράκια. Μπορεί να ακούγεται σαν μια μεγάλη οικογένεια αλλά προσπαθούν να την μεγαλώσουν κι άλλο.
Ο Joshua ήλπιζε να αγοράσει ένα άλογο αλλά αποφάσισαν τελικά να πάρουν δύο σκυλιά. Μετά από λίγη έρευνα, το ζευγάρι αποφάσισε πως θέλει μια ράτσα που τα πάει καλά με τα παιδιά.
Ο Ralphie και ο Boss της ράτσας Newfoundland, έγιναν σύντομα μέλη της οικογένειας με τα μικρά αγόρια να έχουν αναπτύξει ένα υπέροχο αδελφικό δεσμό μαζί τους. Το να γνωρίσει κανείς τα νέα κατοικίδια στα μέλη της οικογένειας είναι ένα σημαντικό βήμα και ευτυχώς για τους Fishers, δέθηκαν αμέσως και από τότε, και οι 5 είναι αχώριστοι.
Τα όμορφα τετράποδα δεν είναι συνηθισμένα σκυλιά. Δεν είναι μόνο υπέροχοι φύλακες και φροντιστές των αγοριών αλλά έχουν και κάτι το ξεχωριστό. Μπορούν μεγαλώνοντας να φτάσουν περίπου το 1 μέτρο και 83 εκατοστά. Ευτυχώς, η οικογένεια κατέγραψε την σχέση τους με τα παιδιά τους.
Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες και βίντεο από την οικογένεια και τα υπέροχα κατοικίδιά τους.
Γνωρίστε τους Fishers, μια νέα, αξιολάτρευτη οικογένεια από το Long Beach της Καλιφόρνια.  Αφού τελικά δεν πήραν άλογο, αποφάσισαν να προσθέσουν στην οικογένεια 2 μεγάλα σκυλιά σε μέγεθος αρκούδας, τον Ralphie και τον Boss.
Οι Fishers επέλεξαν τετράποδα της ράτσας Newfoundlands λόγω της ηρεμίας και αξιαγάπητης φύσης τους. Εντύπωση προκαλεί πως αυτή η ράτσα μπορεί να φτάσει το 1 μέτρο και 83 εκατοστά ενώ μπορούν να ζυγίζουν περισσότερο από 122 κιλά.
Όταν είδα πρώτη φορά ένα πλήρως ανεπτυγμένο Newfoundland, έπαθαν σοκ.

Τα παιδιά, ο Lenox, ο Cruz και ο Tegan είναι εντυπωσιασμένοι με τα χνουδωτά τους αδέρφια. Ο Ralphie φτάνει τα 56 κιλά ενώ ο Boss τα 72.
Τα σκυλιά επιτρέπουν στα παιδιά να παίζουν μαζί τους και να ξαπλώνουν πάνω τους.
«Είναι γλυκά και αξιαγάπητα. Στις φωτογραφίες φαίνεται πως είναι σκύλοι για αγκαλιές. Πρόκειται για ευγενικούς γίγαντες και μπορούμε να τους πάρουμε μαζί μας παντού» δήλωσε ο πατέρας της οικογένειας.
Δεν έχει σημασία που πηγαίνουν, πολλοί άνθρωποι τους πλησιάζουν για τα κατοικίδιά τους. Είναι σαν τοπικές διασημότητες.
Το μόνο μειονέκτημα σύμφωνα με την οικογένεια είναι τα σάλια τους.
«Σαλιώνουν τα πάντα. Κουνάνε το κεφάλι τους και πετάγονται παντού σάλια. Πρέπει να έχουμε πετσέτες παντού για τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν μαλλιά παντού και μπορεί να είναι τρελό αλλά αξίζει τον κόπο.»
Τα δύο τετράποδα αγαπούν τα ανθρώπινα αδέρφια τους και η αξιαγάπητη φύση τους τα κάνει τους καλύτερους γούνινους φροντιστές όλου του κόσμου.
Πηγη tilestwra.com


Δείτε πώς θα αφαιρείτε τα φυτοφάρμακα από ΟΛΑ τα φρούτα και λαχανικά


Πρόσφατη έρευνα του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας έδειξε ότι πάνω από τα μισά φρούτα και λαχανικά που πωλούνται στις αγορές περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Ο κίνδυνος κατανάλωσης φυτοφαρμάκων, ιδιαίτερα από παιδιά, είναι τεράστιος, καθώς οι ουσίες αυτές έχουν συνδεθεί με αναπτυξιακά προβλήματα, ενώ μπορούν να ενεργήσουν ως καρκινογόνα ή ακόμα και να θέσουν εκτός λειτουργίας το ενδοκρινικό σύστημα. Είναι αυτονόητο ότι τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να πλένονται καλά πριν καταναλωθούν. Ποιος είναι, όμως, ο ενδεδειγμένος τρόπος να τα καθαρίζετε; Πώς να αφαιρείτε τα φυτοφάρμακα από φρούτα και λαχανικά Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε τα βλαβερά χημικά από φρούτα και λαχανικά είναι να τα πλένετε καλά σε ένα διάλυμα από νερό και ξύδι. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να μουλιάζετε τα τρόφιμα σε διάλυμα αναλογίας 10% ξύδι και 90% νερό για περίπου 15 με 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε μπόλικο φρέσκο νερό. Οι επιστήμονες συμβουλεύουν, σε φρούτα και λαχανικά με πορώδη επιφάνεια όπως τα σταφύλια, τα μούρα, οι φράουλες κ.τ.λ. να προτιμάτε αντί για ξύδι, χυμό λεμονιού, καθώς το ξύδι μπορεί να εισέλθει στο τρόφιμο και -σε περίπτωση που δεν ξεπλυθεί πολύ καλά- να το χαλάσει. Τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά Σύμφωνα με την έρευνα του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας, τα πιο μολυσμένα με φυτοφάρμακα τρόφιμα είναι τα εξής: Μήλα, φράουλες, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, σέλινο, σπανάκι, πιπεριές, αρακάς και πατάτες. Αντίθετα, τα πιο «καθαρά» φρούτα και λαχανικά, με τα λιγότερα φυτοφάρμακα, είναι: Το καλαμπόκι, ο ανανάς, το λάχανο, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, το μάνγκο, το αβοκάντο, τα ακτινίδια, η μελιτζάνα, το γκρέιπφρουτ, το πεπόνι, το κουνουπίδι και οι γλυκοπατάτες. Τι άλλο να προσέχετε Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, φροντίστε να αφιερώνετε αρκετό χρόνο για να πλένετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά σας, πριν τα σερβίρετε στην οικογένεια. Επιπλέον, μάθετε στα παιδιά να μην πιάνουν άπλυτα φρούτα και λαχανικά, γιατί μπορεί να έχουν φυτοφάρμακα, τα οποία να εισέλθουν έπειτα από τα χέρια στο στόμα των παιδιών. Προτιμήστε να διατηρείτε τα φρούτα και τα λαχανικά εκτός ψυγείου, καθώς έτσι βοηθάτε την διάσπαση του φυτοφαρμάκου. Αν τα βάζετε στο ψυγείο, φροντίστε πρώτα να τα έχετε πλύνει καλά, με τον παραπάνω τρόπο. Τέλος, προτιμάτε πάντα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, γιατί στα εκτός εποχής παρατηρείται μεγαλύτερη χρήση φυτοφαρμάκων, και σε καμία περίπτωση μην τα μαγειρεύετε άπλυτα. 

 πηγη newsone.gr