Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Άγνωστο drone πέταξε πάλι πάνω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η συχνή εμφάνιση drone στην εναέρια περιοχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς υπάρχει προβληματισμός για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία δείχνουν να πρόκειται για drone που έχουν πολίτες και τα χρησιμοποιούν για βιντεοσκοπήσεις, αλλά το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου το πρωί, drone άγνωστης προέλευσης, μπήκε στον εναέριο χώρο στον περίβολο του κτιρίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από την λεωφόρο Μεσογείων στην πλευρά που βρίσκεταιι στη νότια πλευρά, προς την Κατεχάκη, πέταξε πάνω από τους ιστούς που βρίσκονται οι σημείες και στη συνέχεια έφυγε ακολουθώντας πορεία ανατολική-βορειοανατολική προς την λεωφόρειο Μεσογείων. 

Μπορεί οι εκτιμήσεις να κάνουν λόγο γιαακίνδυνο ιπτάμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αλλά ας σκεφτούμε σε ποια άλλη χώρα στον κόσμο θα τολμούσε κάποιος να σκεφτεί να πετάξει ένα drone με κάμερα πάνω από το υπουργείο Άμυνας. Ιδιαίτερα σε εποχές που αυξάνεται η ανασφάλεια λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Γεγονός είναι πάντως, πως μέχρι στιγμής στη χώρα μας δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να ρυθμίζει τα θέματα των νέων αυτών έξυπνων μηχανών και συνεπώς δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα μπρούσαν να αντιμετωπιστούν.

Θα έχει πχ κάποιος το δικαίωμα να το πυροβολήσει; Μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο είναι στρατόιπεδο και υπάρχει τέτοιο δικαίωμα. Ωστόσο επειδή δεν έχει ταυτοποιηθεί έαν είναι απειλή ή όχι έχει δικαίωμα να λάβει τέτοια μέτρα; Και πώς μπορεί να ταυτοποιηθεί εάν είναι ή όχι απειλή; 

Το θέμα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και μόνον εφόσον υπάρξθει σημαντική πρόοδος στην εισαγωγή 
Κάποιας νομοθεσίας θα μπορέσει να επιλυθεί.
Πηγηhttp://www.onalert.gr/

Nα γιατί το μετρό του Λονδίνου απέκτησε ελληνικές επιγραφές για μία μέρα

Και ξαφνικά, ένα πρωί, οι κάτοικοι της μητρόπολης αντί για Piccadilly Circus πήγαν... Ανθούπολη και Ελληνικό. Τι συνέβη;

 Tο μετρό του Λονδίνου είναι δαιδαλώδες. Όλοι μας έχουμε μπερδευτεί και αντί για το Piccadilly Circus έχουμε επιβιβαστεί στη Central Line και κοιτάζαμε σαν χαζοί τις άγνωστες στάσεις να περνούν. Ποτέ όμως δεν κατεβήκαμε στο Ελληνικό.

Οι κάτοικοι όμως της μητρόπολης μπερδεύτηκαν, όταν είδαν παντού ελληνικές επιγραφές που τους έδειχναν το δρόμο για τις αποβάθρες του Προαστιακού, ενώ παντού υπήρχαν χάρτες της Αθήνας. 
Τι συνέβη; Απλούστατα το μετρό του Λονδίνου είχε γίνει μετρό της Αθήνας για τα γυρίσματα της νέας ταινίας δράσης, Jason Bourne του Paul Greengrass, με πρωταγωνιστή τον Matt Damon.



Σύμφωνα με το σενάριο ο ήρωας βρίσκεται στην πόλη μας και κάποια σκηνή γυρίζεται στο μετρό.

Πηγη www.womantoc.gr

Η παραστάτις με την μαντήλα

Την ώρα που το «φάντασμα» της ξενοφοβίας πλανάται πάνω από την Ευρώπη και οι μουσουλμάνοι σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία αντιμετωπίζουν ρατσιστικές συμπεριφορές μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι και της Βρυξέλλες, η εικόνα μιας μαθήτριας από την Αίγυπτο να παρελαύνει περήφανα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας είναι αν μη τι άλλο αναζωογονητική...
Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιωργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των κομμάτων και της εκκλησίας.
Στην κεφαλή της παρέλασης βρέθηκε, ως είθισται, το γενικό λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.
Στην σημερινή παρέλαση συμμετείχαν μαθητές από όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών, από το δημοτικό έως το λύκειο.
ΠΗΓΗ:ethnos.gr





ΕΦΥΓΕ,ΣΗΜΕΡΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ,Ο ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΙΦ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 68 ΕΤΩΝ

Θλίψη στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Γιόχαν Κρόιφ, σε ηλικία 68 ετών.
Ο εκ των κορυφαίων στην Ιστορία του αθλήματος ταλαιπωρείτο εδώ και χρόνια από σοβαρά καρδιακά προβλήματα, εντούτοις αυτός που τον νίκησε τελικά ήταν ο καρκίνος.
Ο Χέντρικ Γιοχάνες Κρόιφ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Άμστερνταμ στις 25 Απριλίου του 1947 και μεγάλωσε σε γειτονιά που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το παλιό γήπεδο του Άγιαξ. Έχοντας τη συμπαράσταση του πατέρα του που λάτρευε το ποδόσφαιρο, ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» αφιερώθηκε από πολύ μικρή ηλικία στο αγαπημένο του σπορ.
Ο Ολλανδός μαέστρος έκανε μεγάλη καριέρα στη Μπαρτσελόνα, ενώ φόρεσε και τις φανέλες των Λος Άντζελες Άζτεκς, Ουάσινγκτον Ντίπλοματς, Λεβάντε και Φέγενορντ. Υπηρέτησε την Εθνική Ολλανδίας 48 φορές πετυχαίνοντας 33 τέρματα, ενώ ως προπονητής κάθισε στον πάγκο του Άγιαξ, της Μπαρτσελόνα, αλλά και της εθνικής Καταλονίας.
Αν και παραδοσιακά, η κόντρα για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών επικεντρώνεται στους Μαραντόνα και Πελέ, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν με φανατισμό ότι θαυματουργός Ολλανδός τους ξεπερνούσε ή ήταν τουλάχιστον ισάξιός τους.
Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αδικία, τόσο για την Εθνική Ολλανδίας όσο και για τον ίδιο τον Κρόιφ, ήταν ότι στη χρυσή εποχή τους, οι Οράνιε δεν κατάφεραν να κατακτήσουν ούτε έναν τίτλο.
ΠΗΓΗ:cnn.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 40 ΕΤΩΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ!

Σε ποινή φυλάκισης 40 ετών καταδίκασε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ράντοβαν Κάρατζιτς, καθώς τον έκρινε ένοχο για την γενοκτονία στην Σρεμπρένιτσα το 1995 και για άλλες εννέα κατηγορίες που αφορούσαν εγκλήματα πολέμου. Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, ο Κάρατζιτς αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Ο 70χρονος πρώην πολιτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων κρίθηκε ένοχος για τις 10 από τις 11 κατηγορίες που αντιμετώπιζε σχετικά με εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Βοσνία. Απαλλάχθηκε μόνο για την κατηγορία της γενοκτονίας σε επτά κοινότητες της Βοσνίας.
«Ράντοβαν Κάρατζιτς, το δικαστήριο σας καταδικάζει σε κάθειρξη 40 ετών», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ο-Γκον Κουόν.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Κάρατζιτς διέταξε την κατάληψη της Σρεμπρένιτσα, επεδίωξε και διέταξε την εξάλειψη όλων των ανδρών Βόσνιων Μουσουλμάνων.
Στη σφαγή αυτή του 1995, που θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχασαν τη ζωή τους 8.000 μουσουλμάνοι.
Ο Κάρατζιτς φέρει ατομική ποινική ευθύνη για την πολιορκία του Σαράγεβο που διήρκεσε τρία χρόνια και κατά την οποία χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανέφερε το δικαστήριο.
Ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ο-Γκο Κουόν είπε πως η εκστρατεία κατά την οποία η πόλη όπου κατοικούσαν Σέρβοι, Μουσουλμάνοι και Κροάτες πολιορκήθηκε από δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας δεν θα μπορούσε να έχει γίνει χωρίς την υποστήριξη του Καρατζιτς.
Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Ζέιντ Ρά'αντ Αλ Χουσέιν, χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική» την απόφαση του δικαστηρίου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρόκειται για μια προειδοποιήση στους εθνικιστές ηγέτες σε όλη την Ευρώπη, αλλά και αλλού, οι οποίοι επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το εθνικιστικό συναίσθημα και να μετατρέψουν τις μειονότητες σε αποδιοπομπαίους τράγους.
«Το μήνυμα αυτής της δίκης είναι ότι κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου», πρόσθεσε ο Ζέιντ.
Ο 70χρονος Κάρατζιτς, ο πιο υψηλόβαθμος πολιτικός που έχει καταδικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ

Δικαστές του ΟΗΕ αποφάνθηκαν ότι ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένων δολοφονιών και διώξεων, στις πόλεις της Βοσνίας, μία από τις δύο κύριες κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε.
Ο Κάρατζιτς απαλλάχθηκε από μια πρώτη κατηγορία για γενοκτονία στις πόλεις της Βοσνίας, όμως οι δικαστές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη την απόφασή τους για τη σφαγή του 1995 στη Σρεμπρένιτσα, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου έχασαν τη ζωή τους 8.000 Μουσουλμάνοι, για την οποία έχει απαγγελθεί σε βάρος του Κάρατζιτς μια δεύτερη κατηγορία για γενοκτονία.
Αθώος για τη γενοκτονία
«Το σώμα δεν μπόρεσε, με βάση τις αποδείξεις που παρουσιάστηκαν, να ταυτοποιήσει πρόθεση γενοκτονίας εκ μέρους του κατηγορουμένου» ανακοίνωσε ο δικαστής O-Gon Kwon.
«Ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για γενοκτονία ως προς την πρώτη κατηγορία», πρόσθεσε.
Ετσι, ο Κάρατζιτς απαλλάχθηκε από μια πρώτη κατηγορία για γενοκτονία στις πόλεις της Βοσνίας, όμως οι δικαστές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη την απόφασή τους για τη σφαγή του 1995 στη Σρεμπρένιτσα, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου έχασαν τη ζωή τους 8.000 Μουσουλμάνοι, για την οποία έχει απαγγελθεί σε βάρος του Κάρατζιτς μια δεύτερη κατηγορία για γενοκτονία.

Το δικαστήριο της Χάγης σε μία εκτενή αναφορά των εγκλημάτων τόνισε πως, πέρα από τους θανάτους, τους βιασμούς αλλά και τις παράνομες κρατήσεις ανθρώπων την περίοδο εκείνη, υπήρξε ουσιαστικά ξεριζωμός για περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους από τα σπίτια και τις εστίες τους.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστηρίου της Χάγης, τα θύματα της περιόδου εκείνης ήταν κυρίως Βόσνιοι με κροατική καταγωγή και μουσουλμάνοι Βόσνιοι.
Ωστόσο το δικαστήριο σημείωσε πως παρά τα στοιχεία που προσκομίστηκαν και τους μάρτυρες που εξετάστηκαν δεν προέκυψαν στοιχεία τα οποία μπορούν να στοιχειοθετήσουν γενοκτονία προς το πρόσωπο του Κάρατζιτς.
Ενοχος για την οργάνωση παραστρατιωτικών
Το δικαστήριο της Χάγης καταλόγισε πάντως δόλο και εγκληματική αμέλεια στον Κάρατζιτς για την οργάνωση και τον συντονισμό παράλληλων παραστρατιωτικών οργανώσεων οι οποίες είχαν ως στόχο να πλήξουν τόσο τη Βοσνιοκροατική κοινότητα όσο και τους Βόσνιους με μουσουλμανικό θρήσκευμα. Το δικαστήριο της Χάγης επίσης καταλόγισε δόλο στο πρόσωπο του Κάρατζιτς, τονίζοντας πως οι πράξεις του ήταν απόλυτα οργανωμένες και σχεδιασμένες με μοναδικό στόχο να πλήξουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, απέναντι στους οποίους είναι βέβαιο πως διαπράχθηκαν εκούσια "βαναυσότητες ανείπωτης σκληρότητας" οι οποίες "βαφτίστηκαν εθνική κυριαρχία και εθνοκάθαρση".
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του δικαστηρίου της Χάγης υπογράμμισε τα στοιχεία δεν επαρκούν για να συνδεθεί ο Κάρατζιτς με μαζικές δολοφονίες αλλά είναι άμεσα εμπλεκόμενος για την υπόθαλψη οργανώσεων οι οποίες διέπρατταν τέτοιου τύπου ειδεχθή εγκλήματα.
Το δικαστήριο επίσης συνέδεσε με ευθύνες τον Κάρατζιτς αναφορικά με τη δημιουργία παράνομων και κρυφών σημείων κράτησης και ανάκρισης χιλιάδων ανθρώπων με στόχο την τρομοκράτηση του πληθυσμού.
"Οι κατηγορίες για τα εγκλήματα πολέμου, υπόθαλψης και απόκρυψης δολοφονιών και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε να συνδεθούν με τον κατηγορούμενο", σημείωσε ο επικεφαλής του δικαστηρίου της Χάγης.
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΠΙΣΤΩΘΗΚΕ Η ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ


Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μπήκαν τα χρήματα για την ένατη δόση στην Κάρτα Αλληλεγγύης.
Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει εάν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα αφού αυτή η πληρωμή ήταν και η τελευταία, όπως ορίζει έως τώρα η κοινή υπουργική απόφαση για την επιδότηση σίτισης.
AdTech Ad
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το ποσό των 17.341.160,00 ευρώ θα πιστωθεί σε 147.967 δικαιούχους της κάρτας σίτισης.
Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και πιστώσεις για τους 2.657 δικαιούχους που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις και σε αυτή την πληρωμή λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί σε επιδότηση τριών μηνών (7η, 8η και 9η δόση).
Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται, μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.
Η πληρωμή γίνεται σταδιακά και ορισμένοι δικαιούχοι μπορεί να μην δουν άμεσα την πίστωση αφού η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως σήμερα, Πέμπτη.

ΠΗΓΗ:
newsbomb.gr

ΨΑΡΕΨΑΝ ΑΜΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ


Χθές,το πρωί, το Λιμεναρχείο Μύρινας ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του Α/Κ – μηχανότρατα «ΠΑΝΑΓΙΑ Μ» Ν. Μύρινας 16, ότι κατά τη διάρκεια της αλιευτικής του δραστηριότητας στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του ακρωτηρίου «ΜΟΥΡΤΖΟΥΦΛΟΥ» ανασύρθηκαν 21 αμφορείς διαφόρων μεγεθών (ύψους από 15 έως 80 εκατοστών), οι οποίοι και παραδόθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή.
Οι αμφορείς αυτοί, μαζί με έναν αμφορέα που είχε ανασυρθεί κατά τη διενέργεια αλιείας στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Λήμνου και είχε παραδοθεί στη Λιμενική Αρχή από τον κυβερνήτη του Α/Κ – μηχανότρατα «Π.Γ. ΨΑΡΡΟΣ» Ν. Μύρινας, παρελήφθησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου για έλεγχο και εκτίμηση.
ΠΗΓΗ:limnosreport.gr

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 24-3-2016

Δεν βρέθηκε κάποια επίσημη εορτή,για σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016..



ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ,ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 24-3-2016


Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχοπτώσεις στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016. Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες, 16 έως 21 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Βορειοδυτικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Άστατο καιρό με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

ΠΗΓΗ:meteo.gr