Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ...

Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έρευνα σε έξι χώρες της Ευρώπης που δείχνει ότι οι Γάλλοι επιθυμούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Γαλλίας στην Ε.Ε.Η έρευνα της κοινής γνώμης έγινε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου κατά το διάστημα του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Ιρλανδία σε δείγμα 8.002 ανθρώπων. Τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Η πλειοψηφία ελπίζει ότι η Βρετανία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των Γάλλων, το 53%, επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη θέση της Γαλλίας στην Ένωση, σύμφωνα με το βρετανικό μοντέλο, ακόμη και αν το 45% θα ψήφιζε «ναι», το 33% «όχι» και το 22% εμφανίζεται αναποφάσιστο.
Αντίθετα, ισχυρή πλειοψηφία θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ σε δημοψήφισμα στην Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.
Στη Γαλλία εμφανίζεται το μικρότερο ποσοστό εκείνων που επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση, 40%, ενώ το 20% διατηρεί αρνητική άποψη για τον ρόλο της Βρετανίας στην ΕΕ.
Οι Ισπανοί είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ με 81%. Ακολουθούν οι Πολωνοί (80%), οι Ιρλανδοί (79%) και οι Γερμανοί (73%). Μόνο το 56% των Γάλλων θέλει την παραμονή της Βρετανίας, ενώ το 44% έχει αντίθετη άποψη. Αντίθετα οι Ιρλανδοί, οι Πολωνοί και οι Σουηδοί έχει θετική άποψη για τη γείτονά τους με 68%, 66% και 65% αντίστοιχα.
ΠΗΓΗ:crashonline.gr

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ....

Με γρήγορο ρυθμό γερνάει η Ελλάδα, καθώς η ψαλίδα των γεννήσεων, σε σχέση με τους θανάτους, ολοένα και μεγαλώνει.
Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία δημοσίευσε η «Καθημερινή», το 2014 ο αριθμός των γεννήσεων σημείωσε ιστορικό χαμηλό. Συνολικά 92.149 γεννήσεις έγιναν, με αποτέλεσμα να μειωθούν περισσότερο σε σχέση με το 2013- κατά 2,1%- χρονιά κατά την οποία για πρώτη φορά από το 1932- από τότε που υπάρχουν στατιστικά στοιχεία- ο αριθμός των γεννήσεων στην Ελλάδα ήταν πενταψήφιος.
Παράλληλα, το 2014, ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 113.740, με μοναδική «παρηγοριά» το γεγονός ότι παρατηρήθηκε αύξηση του μέσου όρου ηλικίας θανάτου, στα 81,2 έτη για τις γυναίκες και τα 75,5 για τους άνδρες.
Η «χρυσή» χρονιά για τις γεννήσεις από τη μεταπολίτευση ήταν το 1980, με 148.134 και από τότε καταγράφεται σταδιακή πτώση. Εξαίρεση το 2008, όταν υπήρξαν 118.302 γεννήσεις, περισσότερες από ότι το 2007 (111.926).
Εξαίρεση στον κανόνα είναι η Κρήτη (6.358 γεννήσεις) και η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου (3.217), όπου οι γεννήσεις είναι περισσότερες από τους θανάτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ηλικία στην οποία μία γυναίκα γίνεται μητέρα είναι τα 31 χρόνια, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση γεννήσεων εκτός γάμου (13,1%). Αλλαγή παρατηρείται και στους γάμους, καθώς το 2014 τελέστηκαν 26.915 πολιτικοί και 26.190 θρησκευτικοί.
Ολοένα και περισσότερα είναι και τα σύμφωνα συμβίωσης, καθώς από τα 161 του 2009, το 2014 υπεγράφησαν 1.573.
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ?

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να στολίσουν το σώμα τους με ένα μικρό, διακριτικό τατουάζ ή και να τολμήσουν κάτι πιο περίτεχνο, όπως ένα...
«μανίκι» ή ένα τατουάζ που καλύπτει όλη την πλάτη.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Human Biology υποδεικνύει ότι τα τατουάζ έχουν οφέλη για την υγεία μας!

Σύμφωνα με τα ευρήματα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, τα τατουάζ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μπορεί να εξοντώνει αποτελεσματικότερα ιούς, βακτήρια και άλλα μικρόβια, προστατεύοντάς μας από κοινές λοιμώξεις.

Αν και ένα καινούργιο τατουάζ πυροδοτεί την ανοσοαντίδραση, ρίχνοντας προσωρινά τις άμυνες του οργανισμού μας, μακροπρόθεσμα παρατηρούνται οφέλη, σημειώνουν οι ερευνητές. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δρ Κρίστοφερν Λιν από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, το να κάνει κανείς ένα καινούργιο τατουάζ είναι σαν να κάνει γυμναστική ενώ δεν βρίσκεται σε φόρμα –την πρώτη φορά πονάει, αλλά αν συνεχίσεις γίνεσαι πιο δυνατός και οι ενοχλήσεις υποχωρούν.

Μάλιστα, όσο περισσότερα τα τατουάζ, τόσο καλύτερα –από πλευράς ανοσοποιητικού τουλάχιστον. «Μετά την πρώτη αντίδραση, το σώμα βρίσκει ξανά την ισορροπία του», εξηγεί ο Λιν, «όμως αν συνεχίσεις να βάζεις το σώμα σου σε αυτή τη διαδικασία ξανά και ξανά, δεν επιστρέφεις στο ίδιο σημείο, ο πήχης ανεβαίνει».

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω αποτελέσματα αφού ανέλυσαν περιπτώσεις ατόμων που είχαν κάνει ένα ή περισσότερα τατουάζ. Τους ρώτησαν πόσα τατουάζ έχουν κάνει συνολικά και πόση ώρα χρειάστηκε για να γίνει καθένα από αυτά. Οι ερευνητές πήραν επίσης δείγματα σάλιου από τους εθελοντές πριν και αφού έκαναν ένα καινούργιο τατουάζ. Μετρήθηκαν τα επίπεδα κορτιζόλης, μιας ορμόνης του στρες που έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την ανοσοαντίδραση, καθώς και τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος που απαντάται στο αναπνευστικό και το γαστρεντερικό σύστημα. Ο Λιν περιγράφει την ανοσοσφαιρίνη Α σαν μια πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως οι ιοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.

Οι αναλύσεις υπέδειξαν ότι τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α έπεσαν αισθητά στα άτομα που έκαναν για πρώτη φορά τατουάζ, πιθανότατα λόγω της κορτιζόλης που απελευθερώνεται ως αντίδραση στην καταπόνηση του οργανισμού από τη διαδικασία. Ωστόσο, η πτώση της ανοσοσφαιρίνης Α ήταν πιο ήπια για όσους έκαναν για δεύτερη, τρίτη, τέταρτη κ.λπ. φορά τατουάζ.

Σύμφωνα με τον Λιν, ανοσολογικοί παράγοντες προστρέχουν στο σημείο που γίνεται το καινούργιο τατουάζ, σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κάποια λοίμωξη. Όταν όμως ο οργανισμός υποβάλλεται ξανά και ξανά στη διαδικασία του τατουάζ, συνηθίζει κατά κάποιο τρόπο κι έτσι η ανοσοαντίδραση δεν πυροδοτείται εξίσου εύκολα.

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι δεν πρέπει κάποιος να κάνει καινούργιο τατουάζ εάν είναι ήδη άρρωστος, καθώς στην περίπτωση αυτή η επίδραση της κορτιζόλης επηρεάζει αρνητικά τη διαδικασία επούλωσης.

ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Το bodybuilding θεωρείται μια μάλλον αντρική υπόθεση. Γι' αυτό και όταν βλέπουμε γυναίκες να ασχολούνται μ' αυτό, ακόμα μας φαίνεται...
λίγο περίεργο. Αν μάλιστα δούμε μια γυναίκα 73 ετών να το έχει κάνει χόμπι, σίγουρα θα εντυπωσιαστούμε! Ο λόγος για την Janice Lorraine από την Αυστραλία, που αποφάσισε να το ρίξει στη γυμναστική μετά τη σύνταξή της!


Η ίδια, πρώην ψυχολόγος στο επάγγελμα, εξηγεί ότι αποφάσισε να ξεκινήσει το bodybuilding σε ηλικία 55 ετών, για να «δυναμώσει», αλλά και ν' αποκτήσει ένα καινούριο στόχο στη ζωή της. Από τότε έχουν περάσει δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια και, όπως δείχνουν οι εικόνες, οι κόποι της απέδωσαν καρπούς. Μάλιστα, η ίδια δηλώνει πως δεν έχει σκοπό να σταματήσει αυτό το χόμπι σύντομα και αισθάνεται εξαιρετικά περήφανη που είναι η πιο μεγάλη σε ηλικία γυναίκα body builder στην Αυστραλία, ίσως καισε ολόκληρο τον κόσμο. Από δίπλα της, δεν θα μπορούσε να λείπει ο επί 25 χρόνια σύντροφός της, David, ο οποίος είναι μόλις 49 ετών.

Η γιαγιά bodybuilder, δυστυχώς δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια να... τεμπελιάσουμε! Την επόμενη φορά που θα ψάχνετε να βρείτε δικαιολογίες για να μην πάτε γυμναστήριο, καλύτερα να σκεφτείτε την περίπτωσή της. Όπως αποδεικνύει περίτρανα η Janice, μπορούμε να καταφέρουμε οτιδήποτε ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ - Επικίνδυνος ιός κλειδώνει τον υπολογιστή σας για να πάρει λεφτά



Τσεκάρετε καλύτερα τα μηνύματα προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

​Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προειδοποιεί τους χρήστες του Διαδικτύου, για την εμφάνιση και στη χώρα μας ενός κακόβουλου λογισμικού – ψηφιακής απειλής, τύπου «Crypto–Malware».
Στόχος μέσω του λογισμικού είναι η καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν – αποκρυπτογραφηθούν τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη και έχουν μολυνθεί από τον ιό.
Το κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται «Locky», μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος και εξαπλώνεται, κυρίως, μέσω... μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί – κλειδώνει διαφόρους τύπους ψηφιακών αρχείων, (ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, etc.), που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, δίνοντας τους την κατάληξη ‘’locky’’, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία, οι δράστες ζητούν από τον χρήστη να καταβάλει χρηματικό ποσό.
Η καταβολή του χρηματικού ποσού προτείνεται να γίνει, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.
Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το προαναφερόμενο κακόβουλο λογισμικό.
Συγκεκριμένα:
-Οι πολίτες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
-Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία.
-Συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links).
-Να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας ( antivirus) του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
-Nα ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.
-Nα δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση των αρχείων τους.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

πηγή http://www.star.gr/



ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΙΔΡΥΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο Κος ΤΣΙΠΡΑΣ

Οι παράλληλες κρίσεις, προσφυγική και οικονομική, στο σταυροδρόμι των οποίων βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη, «αναδεικνύουν με έναν έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση εργασίας, υπό τον Φρανσουά Ολάντ, των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών, στην οποία είχε προσκληθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον Γάλλο Πρόεδρο.
Σημείωσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να αναδείξουν τόσο την ανάγκη να επιστρέψουμε στις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης όσο και να υψώσουμε ένα τείχος σε πολιτικές οικονομικές που στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά, αλλά και ένα τείχος και στην ίδια την ακροδεξιά που σήμερα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης.
Υπογράμμισε πως «είναι αποδεδειγμένο από την ίδια τη ζωή ότι ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού δεν είναι όλοι όσοι θέλουν πολιτικές ενάντια στη λιτότητα και υπέρ της κοινωνικής συνοχής, ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού είναι ο νεοφιλελευθερισμός και βεβαίως η ακροδεξιά».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα επειδή βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των κρίσεων έχει ως φυσικούς συμμάχους τις προοδευτικές δυνάμεις και τις προοδευτικές κυβερνήσεις, συνεπώς μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε από τη δυνατότητα να χαράξουμε μαζί ένα σχέδιο, μέσα από ένα κοινό μέτωπο ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινών απειλών σήμερα στην Ευρώπη».
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!

Η φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης Νάντια Ανθούλη απέσπασε σημαντική διάκριση σε παγκόσμιο διαγωνισμό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ekriti.gr η Νάντια Ανθούλη είναι τελειόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – Πολυτεχνείου Κρήτης και διακρίθηκε στο διαγωνισμό για την καλύτερη αφίσα, που διοργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, με αφορμή την 70η επέτειο εξάλειψης των πυρηνικών όπλων και των όπλων μαζικής καταστροφής.
Το θέμα πάνω στο οποίο δούλεψε ήταν κατά των πυρηνικών και το σκίτσο της ήταν απλό και κατανοητο. Στο κλουβι τα πυρινικά και ελεύθερο το πουλί. 
ΠΗΓΗ:inkefalonia.gr

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΟΛΑΝΤ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε «παραχώρηση» προς την Τουρκία αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) στους υπηκόους της για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αντάλλαγμα για εγγυήσεις στον έλεγχο των προσφυγικών ροών εκ μέρους της Άγκυρας.
«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία παραχώρηση αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή των κριτηρίων της απελευθέρωσης των θεωρήσεων εισόδου» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους σε δημοσιογράφους, ενώ αναμένεται να επαναληφθούν την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες οι δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Άγκυρας και των 28 κρατών μελών της ΕΕ με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 4,5 ΒΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών - σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου - σημειώθηκε 20 λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι 37 χλμ νοτιοδυτικά των Χανίων.

4,7 Ρίχτερ δίνει το μέγεθος της δόνησης το ευρωμεσογειακό.


ΠΗΓΗ:skai.gr

ΚΡΟΥΣΜΑ ΗΠΑΤΗΤΙΔΑΣ Α ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ










Κρούσμα ηπατίτιδας εντοπίστηκε στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου εδώ και μέρες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ΜΚΟ και εθελοντές προειδοποιούν για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν. Στον απέραντο βαλτότοπο που έχει δημιουργηθεί από τις σκηνές των προσφύγων και των μεταναστών υπολογίζεται πως ζουν περί τους 14.000 ανθρώπους, με πλήρη απουσία κάθε φροντίδας.

Πρόκειται για κρούσμα ηπατίτιδας Α' και ασθενής είναι ένα εννιάχρονο παιδί, που έχει ήδη μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Το Εθνικό Κέντρο Υγείας, το ΕΚΕΠΥ δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ αναζητά το πού ακριβώς στον καταυλισμό ζούσε το παιδί, ώστε να εξετάσει εάν χρειάζεται να εμβολιαστούν όσοι βρίσκονταν κοντά του.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός ετοιμάζεται να μεταφέρει καθαρό πόσιμο νερό στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολισμού που ισχύει στην χώρα μας, το εμβόλιο για την Ηπατίτιδα Α' πρέπει να γίνεται σε παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία ενός έτους. 


Το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ: 
Χθες 11 Μαρτίου 2016, δηλώθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ περιστατικό ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο από την Συρία, ηλικίας 9 ετών, που διέμενε στην Ειδομένη. Το περιστατικό νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
 
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς υγείας, έχει αναλάβει δράση με στόχο την πρόληψη και περιχαράκωση της νόσου στον ευαίσθητο προσφυγικό πληθυσμό. Τα μέτρα περιλαμβάνουν:
α) την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως η υγιεινή των χεριών ιδιαίτερα πριν την ετοιμασία και κατανάλωση τροφής και μετά από κάθε χρήση τουαλέτας, η απολύμανση των τουαλετών, καθώς και η χρήση καθαρού πόσιμου νερού και
β) η έγκαιρη αναγνώριση των περιστατικών, η παροχή φροντίδας και κατάλληλη απομόνωση.
 
Προγραμματίζεται άμεσος εμβολιασμός των στενών επαφών και επινόσων ατόμων.
 
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας Α στον γενικό πληθυσμό.

Ειδικά για τα παιδιά οι συνθήκες στην Ειδομένη, όπου τις τελευταίες ημέρες βρέχει ασταμάτητα, είναι τραγικές.
Την ίδια ώρα, ο καταυλισμός, παρά την «πειθώ» που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα δεν μειώνεται παρά κατ' ελάχιστον: Όπως παραδέχθηκε ο υπεύθυνος του Συντονιστικού της Κυβέρνησης Δημήτρης Βίτσας, χθες έφυγαν από τις σκηνές προς κάποιο κέντρο φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα μόλις 400 άτομα από τις περίπου 14.000 χιλιάδες που προσπαθούν να επιβιώσουν εκεί. 

Τα πράγματα για την Ειδομένη μάλιστα, εν όψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες, αναμένεται να χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο. Στις σκηνές των ΜΚΟ, που είναι σχεδιασμένες για να τους προστατέψουν από τις καιρικές συνθήκες, φιλοξενούνται περί τις 3.000. Οι υπόλοιποι ζουν στις ήδη βρεγμένες σκηνές, προσπαθούν να φτιάξουν αυλάκια στις λάσπες και να προστατευθούν με όποιο τρόπο μπορούν...

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Απόκριες με καταρρακτώδεις βροχές - Κούλουμα με μποφόρ και κρύο

Με βροχή ξημέρωσε το Σάββατο στην Αττική και σε πολλές περιοχές της χώρας - Από το απόγευμα έρχονται καταιγίδες, χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι - Πέφτει και η θερμοκρασία - Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μας επιφύλασσε ο καιρός για το... πρώτο τριήμερο του έτους, καθώς οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα κάνουν απόκριες με καταρρακτώδεις βροχές και Κούλουμα με ψύχρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το απόγευμα της Παρασκευής. 

Ήδη το Σάββατο ξημέρωσε βροχερό στην Αττική και αλλού, ενώ αναμένεται περεταίρω επιδείνωση του καιρού, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί ακόμη και για χιόνια. Μάλιστα, αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, με χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν φαίνεται να ευνοούν το πέταγμα του χαρταετού.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο, στα νοτιοανατολικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια.

Την Κυριακή, προβλέπονται στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα έρχονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

πηγή protothema.gr

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ Κου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ - ΘΕΣΜΩΝ


Παρά τις αγεφύρωτες διαφορές που καταγράφηκαν στην επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση βλέπει εφικτό το κλείσιμο της συμφωνίας έως την Παρασκευή. 

Ο υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος διέψευσε χθες ότι συζητείται η μείωση των κύριων συντάξεων και ότι οι δανειστές ζητούν το ύψος της εθνικής σύνταξης από 384 ευρώ να κατέβει στα 180! Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη.

Ο ίδιος πάντως σε ραδιοφωνική συνέντευξή του δεν έκρυψε ότι η μείωση των επικουρικών συντάξεων είναι αναπόφευκτη ενώ το κριτήριο για τη μείωσή τους θα είναι το άθροισμα των συντάξιμων αποδοχών και το ποσοστό αναπλήρωσης. Δηλαδή, θα προστατευτούν από τις περικοπές τα εισοδήματα έως 1300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής).

Τέσσερα είναι τα βασικά αγκάθια της διαπραγμάτευσης, με βάση τους άξονες συζήτησης που συμφωνήθηκαν :

α) Η αρχιτεκτονική της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, το ύψος της εθνικής σύνταξης και τα ποσοστά αναπλήρωσης. Οι δανειστές αξιώνουν δραστική μείωση της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ για τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με 15 χρόνια.

Υποστηρίζουν ότι απαιτείται μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα εισφορών –παροχών, απορρίπτοντας τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της ελληνικής πρότασης που «μεροληπτεί» υπέρ των αδυνάτων. Ζήτησαν ακόμη η εθνική σύνταξη να καταβάλλεται με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 67 ετών.

Παράλληλα οι δανειστές απαιτούν να συρρικνωθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης κυρίως για τους χαμηλόμισθούς με λίγα χρόνια ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις των χαμηλόμισθων κάτω των 800 ευρώ με 15- 25 έτη ασφάλισης, που σύμφωνα με τους πίνακες Κατρούγκαλου κυμαίνονται από 475- 560 ευρώ θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο. 

β) Ο επανυπολογισμός των συντάξεων μέχρι το 2018. Οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ ζήτησαν να περιοριστεί ο χρόνος εφαρμογής της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, ώστε να οδηγηθούν σύντομα σε μειώσεις οι καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις. 

Αντίθετα η ελληνική πλευρά επιθυμεί να μεταφέρει την προσωπική διαφορά για τα επόμενα έτη, ακόμα και μετά το 2018 , αισιοδοξώντας ότι αν ισχύσει η ρήτρα ανάπτυξης με τη βελτίωση του ΑΕΠ δε θα απαιτηθεί να εφαρμοστούν ποτέ οι περικοπές. 

γ) Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη μείωση των επικουρικών σε συνδυασμό με άλλα μέτρα ώστε να περιοριστούν οι βαριές απώλειες. Ο κ. Κατρούγκαλος έθεσε νέα κόκκινη γραμμή να μη θιγούν «όσοι έχουν συνολικά συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα. 

Το επικρατέστερο σενάριο που συζητείται είναι να επιβληθεί κλιμακωτή μείωση από 2% έως 20%για συντάξεις άνω των 170 ευρώ στο υπερβάλλον ποσό, η απόδοση ανέρχεται σε 300 εκ ευρώ. Αν δε γίνει δεκτή η πρόταση για αύξηση των εισφορών, αναπόφευκτατο κούρεμα των συντάξεωνθα είναι βαθύτερο.

Ο κ. Κατρούγκαλος πάντως θα επιδιώξει το καυτό θέμα των επικουρικών να ανοίξει τελευταίο, στο φινάλε της διαπραγμάτευσης ενώ θα επιμείνει η συζήτηση να βασίζεται στους συμφωνημένους θεματικούς άξονες ώστε να μην εγερθούν αιφνιδίως από την πλευρά των δανειστών νέα αιτήματα.

δ) Οι εκπτώσεις στις εισφορές που υποχρεούνται να καταβάλλουν αγρότες, επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι θεσμοί δεν αποδέχονται τις εκπτώσεις που προτείνει το υπουργείο, υπενθυμίζοντας ότι «ό,τι δίνουν, πρέπει να παίρνουν». 

Αυτή η επισήμανση βάζει στο στόχαστρο τους αγρότες που μπορούσαν να λάβουν την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ, καταβάλλοντας εισφορά που αντιστοιχεί στο 16% του καθαρού εισοδήματός τους αλλά και τους νέους επιστήμονες και επαγγελματίες που δικαιούνταν εκπτώσεις στις εισφορές κατά την πρώτη 5ετία της σταδιοδρομίας τους.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-3-2016

Σήμερα,Σάββατο,γιορτάζουν οι Θεοφάνης, Φάνης, Θεοφανία, Φάνια, Φανή, Φένια, Φανούλα

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Γερμανοί Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Η Ελλάδα είναι απελπιστικά επιβαρυμμένη!



Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Rheinische Post του Ντίσελντορφ, ο επικεφαλής των "Γιατρών χωρίς σύνορα" της Γερμανίας Φλόριαν Βέστφαλ περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση των προσφύγων και ιδίως των βρεφών στην Ειδομένη και καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στα κράτη μέλη της ΕΕ. 

«Η Ελλάδα είναι απελπιστικά επιβαρυμμένη και έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Οι άλλες χώρες μέλη της EE, συμπεριλαμβανομένης και της γερμανικής κυβέρνησης, έχουν κάνει πολύ λίγα μέχρι τώρα για να υποστηρίξουν τις ελληνικές αρχές επιτόπου για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες", τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η πρόεδρος των Γερμανών πρασίνων Ζιμόνε Πέτερ, η οποία επισκέπτεται την Ειδομένη, υπογράμμισε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk), ότι το πώς θα συμπεριφερθούμε στους πρόσφυγες «αποτελεί ευθύνη όλων των ευρωπαϊκών χωρών

www.real.gr

Ξενοδοχείο θεωρεί τους σκύλους πιο ευπρόσδεκτους από τους ανθρώπους

Ξενοδοχείο στις ΗΠΑ υποδέχεται με ένα πνευματώδες και χιουμοριστικό μήνυμα τους επισκέπτες του ενημερώνοντάς τους γιατί οι σκύλοι είναι απολύτως ευπρόσδεκτοι- και πως συμπεριφέρονται καλύτερα από τους ανθρώπους.

Καθώς οι πελάτες κάνουν τσεκ- ιν στη ρεσεψιόν, παρέα με τα κατοικίδιά τους, δεν τους μένει καμία αμφιβολία σχετικά με το πόσο το ξενοδοχείο τους καλωσορίζει όλους, δίποδους και τετράποδους- με τους τελευταίους μάλιστα να καλούνται να... εγγυηθούν για την καλή συμπεριφορά των συνοδών τους!

Η ανακοίνωση έχει ήδη κυκλοφορήσει στα social media και πιστεύεται πως ανήκει στο ξενοδοχείο The Cartwright Hotel του Σαν Φρανσίσκο.

Περιγράφει δε ορισμένες συμπεριφορές προηγούμενων πελατών που στην ουσία εξηγούν γιατί οι σκύλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο εν λόγω κατάλυμα.

«Δεν είχαμε ποτέ σκύλο που κάπνιζε στο κρεβάτι και έβαλε φωτιά στις κουβέρτες», αναφέρει. «Δεν είχαμε ποτέ σκύλο που έκλεψε τις πετσέτες μα ή έβλεπε τηλεόραση πάρα πολύ δυνατά ή τσακωνόταν θορυβωδώς με την παρέα του. Δεν είχαμε ποτέ σκύλο που μέθυσε τόσο πολύ ώστε έσπασε τα έπιπλα... οπότε αν ο σκύλος σας μπορεί να εγγυηθεί για σας, είστε κι εσείς ευπρόσδεκτοι», καταλήγει.

www.real.gr



Το καρναβάλι της Πάτρας τρολάρει Τσίπρα και Ντάισελμπλουμ!

Aπίστευτα καίριο και με υψηλή αίσθηση του χιούμορ, το κεντρικό άρμα του φετινού καρναβαλιού φέρνει τους δύο άντρες πολύ... κοντά έχοντας υπογράψει ένα πολιτικό «σύμφωνο συμβίωσης» 

Ξεκινώντας τις εκδηλώσεις για την κορύφωση την Κυριακή του φετινού καρναβαλιού της Πάτρας, τα άρματα της παρέλασης έκαναν απόψε το βράδυ την πρώτη τους εμφάνιση στους  δρόμους της πόλης. Φτιαγμένα με μεράκι από τους παραδοσιακούς τεχνίτες της Πάτρας με χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή τους, τα άρματα εντυπωσίασαν για ακόμα μια φορά με την ευρηματικότητα και την τεχνική τους αρτιότητα.

Ανάμεσά τους ξεχώρισε ένα άρμα που φέρνει σε πολύ κοντινή «σχέση» τον Τσίπρα με τον Ντάισελμπλουμ. Ο εμπνευστής του άρματος θέλει τους δύο άνδρες να έχουν υπογράψει ένα «σύμφωνο συμβίωσης», πολιτικής υφής για να μην παρεξηγούμαστε, το οποίο τους δένει και θα τους δένει για πάντα. 

Ο καλλιτέχνης που εμπνεύστηκε αυτό το ανοίκειο πολιτικό «σύμπλεγμα» να δώσει την απαραίτητη προσοχή στην λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα την εμφανή αντιδιαστολή ανάμεσα στο χαρούμενο (και μάλλον γεμάτο αμεριμνησία) γέλιο στην απεικόνιση του Έλληνα πρωθυπουργού και στο σοβαρό ύφος του προέδρου του Γιούρογκρουπ, την ίδια στιγμή που στο βάθρο της σχέσης τους συνωστίζονται προβλήματα όπως η παιδεία και το ασφαλιστικό. 

Όπως και να έχει, είτε λόγω παράδοσης είτε λόγω όλων όσων συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο, το καρναβάλι της Πάτρας αποτελεί μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για ένα πολιτικό σχόλιο με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή. Και όπως βλέπουμε τουλάχιστον από το άρμα των δύο «φίλων», οι Πατρινοί φαίνεται να είναι σε μεγάλα πολιτικά (και όχι μόνο) κέφια στο φετινό τους καρναβάλι.

Πηγή: www.ioniantv.gr