Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ανεξάρτητα παραμένουν τα τρία Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ) και το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και δεν εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Αντίθετα, η κυβέρνηση επιλέγει να συστήσει μια νέα υπηρεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που θα αναλάβει την λειτουργία των Ταμείων αυτών, αλλά και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους. Το ίδιο ισχύει και για τα ακίνητα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) και του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ). 
Η Υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί με ανεξαρτησία και θα ονομαστεί Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ένοπλων Δυνάμεων- ΥΠΑΑΠΕΔ. Όλα τα παραπάνω, συμπεριλαμβάνονται σε πολυ-νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και στο οποίο επισημαίνεται ότι τα παραπάνω Ταμεία «έχουν στην κυριότητά τους σημαντικής αξίας ακίνητη περιουσία, μεγάλο μέρος της οποίας δεν χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς και κατά τούτο μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αξιοποίησης».
Τονίζεται, δε, ότι «η αξιοποίηση των ακινήτων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεπάγεται τη μεταβίβαση της κυριότητάς τους, καθώς σκοπός της ρύθμισης είναι ο διαρκής χαρακτήρας των οικονομικών εισροών που θα προκύπτουν από την εκμετάλλευση της αξίας των ακινήτων για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των Ε.Δ., και όχι η εφάπαξ αξιοποίησή τους και η συνακόλουθη απογύμνωση των Ταμείων από τα περιουσιακά στοιχεία που αυτά διαθέτουν». Στόχος των ρυθμίσεων αυτών είναι να οργανωθεί η διαχείριση των ίδιων οικονομικών πόρων του ΥΠ.ΕΘ.Α. με το βέλτιστο δυνατό τρόπο. Η ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. θα επιλαμβάνεται της προπαρασκευής των σχεδίων προς αξιοποίηση των ακινήτων που δεν κρίνονται επιχειρησιακά αναγκαία μέσα από την εκπόνηση κατάλληλων μελετών, θα εισηγείται ολοκληρωμένα σχέδια αξιοποίησης προς το ΥΠ.ΕΘ.Α. και κατόπιν θα προβαίνει σε όλες τις νομικές πράξεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιοποίησης. 
Για να λειτουργήσει αυτή η νέα υπηρεσία η κυβέρνηση έκρινε ότι πρέπει να διατηρηθούν αυτόνομα τα Ταμεία των ΕΔ. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η διατήρηση της αυτονομίας τους και η μη συγχώνευσή τους στο ΕΤΕΑ. Στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου τονίζεται ότι «πολυετής εμπειρία που έχει συσσωρευτεί από την ανάπτυξη της δραστηριότητας των Ταμείων τα καθιστά πολύτιμα εργαλεία για την κάλυψη ποικίλων τρεχουσών αναγκών των ΕΔ. Έχει αποδειχθεί δε στην πράξη ότι το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους δεν προκαλεί λειτουργικά εμπόδια για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους με αποτελεσματικό τρόπο. Συνεπώς, το εγχείρημα αντικατάστασής τους από ένα νέο φορέα διαχείρισης του συνόλου της περιουσίας τους δεν κρίνεται αναγκαίο, στο μέτρο που δεν θα προκαλέσει ουσιαστικές βελτιώσεις στο υπάρχον καθεστώς δραστηριοποίησής τους».

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Σε ανακοίνωση προέβη η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με αφορμή την αναπαραγωγή κυρίως στο διαδίκτυο «της δήθεν είδησης ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κος Ιερώνυμος ‘’επέλεξε να μη φέρει σταυρό και εγκόλπιο’’ στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά, ώστε ‘’να μη θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων’’». Σχετικά, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Είναι λυπηρό και θλιβερό ταυτόχρονα να διακινούνται με τέτοια ευκολία ως ειδήσεις επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας.

Σε τέτοιες μάλιστα τραγικές για κάθε εμπερίστατο και χειμαζόμενο συνάνθρωπό μας περιστάσεις, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος βαθύτατα πιστεύει ότι η παρουσία του με το απλό ράσο του Ορθόδοξου κληρικού αρκεί για να δώσει ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας. Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση και δεν πραγματοποιείται με την επίδειξη σε τόπους δυστυχίας των διακριτικών του αξιώματός του.


Κατά τα λοιπά, όπως ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε στο πλαίσιο της προσφώνησής του προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, η σύμφωνα με την αποστολή της Εκκλησίας και τη διδασκαλία του Χριστού αρωγή προς τον εμπερίστατο πρόσφυγα συνάνθρωπό μας, ούτε καταργεί ούτε μετακινεί στο ελάχιστο την «κόκκινη γραμμή» που είναι η πρόασπιση της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής ταυτότητας της πατρίδας μας.

ΠΗΓΗ:tanea.gr

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Τις επόμενες δέκα μέρες θα κατατεθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή για την επέκταση και τα κίνητρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενημέρωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Κος Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κου Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικώς με τις υπέρογκες χρεώσεις των διατραπεζικών συναλλαγών, ο Κος Τσακαλώτος τόνισε πως και στο συγκεκριμένο θέμα, θα υπάρξει καλύτερη ισορροπία όταν θα αυξηθεί ο όγκος των συναλλαγών με τις τράπεζες γι' αυτό και εξήγησε εντός του επόμενου δεκαημέρου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα καθορίζονται τα κίνητρα για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
«Για μας αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς το πλαστικό χρήμα είναι ο βασικός τρόπος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή ενός τμήματος της φοροδιαφυγής. Αλλά νομίζω ότι θα έχει και αποτέλεσμα και θετικές επιπτώσεις στην άμβλυνση αυτού του θέματος που θίγεται» είπε ο Κος Τσακαλώτος προς τον ερωτώντα βουλευτή.
Ο Κος Κεγκέρογλου, ρώτησε εξάλλου τον υπουργό πότε θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα ο Κανονισμός για το πλαφόν στις συναλλαγές και εάν προτίθεται να θέσει πλαφόν στα διατραπεζικά εμβάσματα με τα οποία -όπως είπε χαρακτηριστικά- «σήμερα γίνεται κλοπή του χρήματος των καταναλωτών, της επιχείρησης και του πολίτη που θέλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».
Ο Κανονισμός εφαρμόζεται, ενημέρωσε ο Κος Τσακαλώτος προσθέτοντας πως αν εφαρμόζεται καλά θα είναι σε θέση να δώσει στοιχεία σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα, οπότε θα έχει υλοποιηθεί το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο ηλεκτρονικών χρεώσεων που θα ελέγχει αν εφαρμόζεται κανονικά και σωστά ο Κανονισμός στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ:in.gr

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ


Για τρεις μήνες παρατείνεται η κάρτα σίτισης σύμφωνα με την ΕΡΤ για 148.000 δικαιούχους "λόγω Πάσχα" καθώς καθυστερεί η έναρξη των νέων αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (κοινωνικό εισόδημα) το οποίο σκοντάφτει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και αναβάλλεται η έναρξη του για τον Ιούνιο.Έτσι στην κάρτα σίτισης θα πιστωθούν και οι μήνες Απρίλιος Μάιος και Ιούνιος. Χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν νέα δικαιολογητικά οι δικαιούχοι του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης θα επωφεληθούν από τις παροχές για άλλους τρεις μήνες.
Καθώς δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την έναρξη υποβολής νέων αιτήσεων για το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από την 1η Απριλίου όπως είχε ανακοινωθεί, κρίθηκε απαραίτητο να παραταθεί το ισχύον πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης της κάρτας σίτισης.
Έτσι παίρνει τέλος η αγωνία 148.000 δικαιούχων κάρτας σίτισης που είχαν μείνει χωρίς επίσημη ενημέρωση για το αν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα πέρα από τους εννέα πιλοτικούς μήνες.
Η επόμενη πληρωμή για την κάρτα σίτισης αναμένεται να γίνει στις 24 Απριλίου. Το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr από τις 10/3 αναζητούσε κονδύλια για να συνεχιστεί το πρόγραμμα. Από ό,τι φαίνεται τα κονδύλια βρέθηκαν και θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για τρεις μήνες.
ΠΗΓΗ:news247.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 MAIOY ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


Για την Τρίτη 3 Μαΐου μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς η οποία εφέτος συμπίπτει με το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες σχετική απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Εργασίας Κο Γιώργο Κατρούγκαλο.

Δεν έχει γίνει γνωστό από τα σωματεία εαν η καθιερωμένη πορεία και η απεργία θα μεταφερθεί εαν και είθισται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπορεύονται με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας. Φέτος όμως είναι άγνωστο το τι θα συμβεί αφού υπάρχει διαμάχη μεταξύ ΓΣΕΕ και Υπουργείου Εργασίας. Η 1η Μαΐου ανήκει στις προαιρετικές αργίες, ενώ με απόφαση όμως του εκάστοτε Υπουργού Εργασίας χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας. Φέτος επειδή συμπίπτει με την ημέρα του Πάσχα μεταφέρεται σύμφωνα με την απόφαση για την Τρίτη 3 Μαΐου. Τι ισχύει όμως για την αμοιβή όσων εργάζονται την αργία της πρωτομαγιάς: Απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας όπως π.χ. επιχειρήσεις στον τομέα υγείας, τουρισμού, συγκοινωνίας, εργοστάσια συνεχούς λειτουργίας κλπ. Ειδικότερα: Α) Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την αργία της Πρωτομαγιάς δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση. Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.   Β) Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την Πρωτομαγιά θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχολήθηκαν.

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr

Κρίσεις πανικού: Πόσο διαρκούν, ποια είναι τα συμπτώματα



Περισσότεροι από ¼ όλων των ανθρώπων έχουν βιώσει κρίση πανικού σε κάποιο σημείο στη ζωή τους. Σε πολλές περιπτώσεις η κρίση πανικού συμβαίνει ξαφνικά, χωρίς ειδοποίηση και ενίοτε χωρίς λόγο ενώ μπορεί να συμβεί σε στιγμές χαλάρωσης ακόμα και ύπνου.
Η κρίση πανικού είναι ... ένα ξαφνικό επεισόδιο έντονου φόβου και άγχους κατά το οποίο υπάρχει η αρκετά έντονη αίσθηση ότι χάνεται ο έλεγχος (νιώθεις ότι «τρελαίνεσαι») και θα λιποθυμήσεις ή ακόμα ότι θα πεθάνεις. Συνοδεύεται πάντα από σωματικά συμπτώματα και η συχνότητα των φαινομένων ποικίλει από 1 φορά έως πολλές επαναλαμβανόμενες φορές.
Τα συμπτώματα της κρίσης πανικού είναι ταχυπαλμία, αίσθηση κινδύνου, φόβος για λιποθυμία ή θάνατο, τρέμουλο, αίσθημα ασφυξίας, δύσπνοια, ζάλη, εφίδρωση, ναυτία, πόνος στο στήθος, πονοκέφαλος, εξάψεις και μούδιασμα. Τα συμπτώματα κορυφώνονται σε διάστημα 10 λεπτών και έπειτα υποχωρούν ενώ οι κρίσεις πανικού διαρκούν 20-30 λεπτά (σπανιότερα διαρκούν 1 ώρα). Η εξάντληση και η κούραση εμφανίζονται όταν η κρίση έχει τελειώσει. Ο φόβος, όμως, δεν έχει τελειώσει και το άτομο τρέμει στην ιδέα της επανάληψης της κρίσης πανικού νιώθοντας ανασφάλεια για το καθετί με αποτέλεσμα να απομονώνεται από το περιβάλλον του/της.
Η κρίση πανικού συνήθως οφείλεται σε καταστάσεις έντονου στρες όπου η ζωή μας αλλάζει άλλοτε θετικά όπως ο γάμος, η δημιουργία οικογένειας, αλλαγή περιβάλλοντος, και άλλοτε αρνητικά όπως απόλυση - ανεργία, απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, οικονομικά προβλήματα. Τραυματικά γεγονότα και χρόνια συναισθήματα άγχους και φόβου αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας και στις δυνατότητες μας μπορούν να προκαλέσουν κρίση πανικού.
Η κρίση πανικού μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή η οποία θα εξομαλύνει τα συμπτώματα και ο συνδυασμός της με τη ψυχοθεραπεία είναι ιδιαίτερα πετυχημένος. Η ψυχοθεραπεία προσφέρει τη γνώση για τις πραγματικές αιτίες και τους λόγους και προτείνει νέους τρόπους & τεχνικές για την διαχείριση της κρίσης.

Γράφει ο ψυχολόγος Γιώργος Πανταζόπουλο
Πηγη http:newsone.gr

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ:ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δημιουργία μουσουλμανικών "πόλεων" και καταυλισμών σε όλη την Ελλάδα προανήγγειλε ο  Υπουργός εσωτερικών Κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις τη Δευτέρα, εξέφρασε την αντίθεσή του με την κατανομή προσφυγικού βάρους κυρίως στην Μακεδονία και τονισε την ανάγκη να «απλωθεί το προσφυγικό προς την νότια Ελλάδα»   Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus fm 103,6 της Θεσσαλονίκης είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «Δεν θα κάνει την Ειδομένη Καλαί και δεν θα ασκήσουμε βία στους ανθρώπους, θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε και σιγά σιγά θα καταλάβουν πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τους τα μεταφέρουν διάφοροι». Στην Ειδομένη υπάρχουν 12.000-13.000 άνθρωποι και δεν εκλάπη ούτε κότα, μίλησα με την πρόεδρο της Ειδομένης το μόνο παράπονο που μου έκανε και είναι λογικό, είναι πως οι πρόσφυγες βρίσκονται σε καλλιεργήσιμα εδάφη και έχουν γίνει κάποιες ζημιές». «Είναι μία δύσκολη πραγματικότητα, αλλά η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή είναι εντονότατη». Πάντως, είπε ότι ο ίδιος δικαιολογεί και τον δήμαρχο Κιλκίς και τον δήμαρχο Παιονίας που αντιδρούν, «γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος, πρέπει να καταλάβουν οι δήμαρχοι πως πρέπει να βάλουν πλάτη, να φιλοξενήσει κάθε περιοχή όσα άτομα μπορεί». 
Όλη η Ελλάδα ένας καταυλισμός λοιπόν και σημειώνεται ότι ακόμα κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό προσφύγων-λαθρομεταναστών που έχουν μπει στην χώρα.Πάνω από 100.000 είναι οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες (κατά την ΕΕ, πλέον, όλοι χαρακτηρίζονται ως "παράνομοι μετανάστες" ακόμα και οι προερχόμενοι από την Συρία και το Ιράκ) που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, καθώς ο επίσημος αριθμός των 50.256 που ανακοίνωσε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, υπολογίζει μόνο αυτούς που έχουν καταγραφεί επίσημα τον τελευταίο μήνα, αλλά όχι αυτούς που μπήκαν στην χώρα χωρίς να περάσουν από hotspots. Έτσι ή,αλλιώς από όταν έκλεισαν τα βόρεια σύνορα της χώρας, λίγοι ενδιαφέρονται να περάσουν από τα επίσημα σημεία ταυτοποίησης, αφού πλέον η "χρυσή βίζα" ανήκει στο παρελθόν. Κατά την κυβέρνηση ο μεγαλύτερο αριθμός προσφύγων και λάθρο φιλοξενείται στη βόρεια Ελλάδα (28.518), αλλά ξεχνούν ότι στην Αττική υπάρχουν πάνω από 50.000 λάθρο και πρόσφυγες αυτή την στιγμή που έχουν ξεμείνει από την ροή του περασμένου χρόνου και δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Στα νησιά καταγράφηκαν στα hotspots 4.668 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (2.463) και αυτοί ήρθαν τις τελευταίες δύο ημέρες. Στην Αττική διαμένουν επίσημα 14.150 άτομα (τα περισσότερα στο λιμάνι του Πειραιά 5.330), αλλά, όπως προαναφέραμε, υπάρχουν άλλοι 50.000 που δεν είναι καταγεγραμμένοι. Από αυτούς προήλθαν και τρομοκρατικοί πυρήνες που κτύπησαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες αφού όπως αποδείχτηκε κάποιοι πέρασαν απο την Ελλάδα υποδυόμενοι τους πρόσφυγες. Στην Κεντρική Ελλάδα βρίσκονται επίσημα 2.920, εκ των οποίων 1.390 στη Λάρισα.     Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται επίσημα εντός του καταυλισμού 11.500 άνθρωποι, αλά αυτός ο αριθμός είναι πολύ σχετικός. Οι μερίδες φαγητού (τρία γεύματα) που μοιράζονται καθημερινά ξεπερνούν τις 60.000... Σε τρεις περιοχές του Κιλκίς (Χέρσο- Πολύκαστρο- Plaza) φιλοξενούνται επίσημα 8.690 άτομα. 

ΠΗΓΗ:pronews.gr

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΑΔΕΔΥ





Για τις 7 Απριλίου προγραμματίστηκε 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία εκφράζει με αυτόν τρόπο τις αντιδράσεις της ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Καλεί για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της 7ης Απριλίου και προειδοποιεί για πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις.
Στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι ''δεν θα περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και ότι με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορούν να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "μέτρα-σφαγείο" που δεν συνιστούν μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που συνεπάγονται περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια.
Ειδικότερα, αναφέρεται: «Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη "μεταρρύθμιση" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κ.λπ.), στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους, καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών.
Ήδη αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ.
Παράλληλα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά.
Στις "διαπραγματεύσεις" το κουαρτέτο των δανειστών θέτει το δίλημμα "είτε απελευθερώνεται η πώληση όλων των κόκκινων δανείων στα funds είτε θα βρεθείτε προ του κινδύνου κουρέματος των καταθέσεων" και η Κυβέρνηση υποχωρεί ατάκτως».
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΩΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

Νέα παράταση της αποχής από τα καθήκοντά τους τουλάχιστον για δύο ακόμα ημέρες, έως και την Τετάρτη 30 Μαρτίου, αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες τους για την επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Λόγω της αποχής, δεν θα διενεργηθούν πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

ΠΗΓΗ:skai.gr

ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ!!

Στις πρώτες θέσεις των κρατών μελών του ΟΟΣΑ όσον αφορά την φαρμακευτική δαπάνη βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού το κράτος δαπανά πάνω από το 1% του ΑΕΠ για φάρμακα.

Την ίδια στιγμή η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν μειώσει την ίδια δαπάνη κάτω από το 1% του ΑΕΠ τους.
Είναι αυτά τα στοιχεία που έκαναν τους ειδικούς του ΟΟΑΣ να μιλούν για ανάγκη περαιτέρω εξορθολογισμού της δαπάνης και αναδιάρθρωση της νοσοκομειακής δαπάνης στην Ελλάδα αν και, όπως γράφει η εφημερίδα Έθνος, η διασύνδεση του ΑΕΠ με τη φαρμακευτική δαπάνη προκαλεί αντιδράσεις από τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας.
Σημαντική είναι η πρωτιά της Ελλάδας και στην κατανάλωση αντιβιοτικών, η οποία είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα στην έκθεση του ΟΟΣΑ επισημαίνεται ότι οι Ελληνες γιατροί συνταγογραφούν κατά 50% περισσότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των χωρών του Οργανισμού.

Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, προτείνουν να παρακολουθείται πιο αποφασιστικά η χορήγηση των εν λόγω φαρμάκων και να γίνεται πιο ορθολογική τους χρήση, με το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Προτείνουν, επίσης, προγράμματα ενημέρωσης των επαγγελματιών της Υγείας, για την πρόληψη της υπερβολικής χορήγησης αντιβιοτικών.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ


Αυτό το ρόφημα είναι μέρος του πολιτισμού των Amish , το οποίο, σύμφωνα με αυτούς, θεραπεύει μια πληθώρα ασθενειών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Δεδομένου των ισχυρών συστατικών του, αυτό το ποτό είναι πολύ αποτελεσματικό και όσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητά του.

Να τι χρειάζεσαι:
  • Τριμμένο σκόρδο – 1 σκελίδα
  • Χυμό λεμονιού – 1 κουταλιά της σούπας
  • Τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ (πιπερόριζα) – 1 τεμάχιο
  • Μηλόξυδο – 1 κουταλιά της σούπας
  • Μέλι – 15 γραμμάρια
Μέθοδος:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ.
Φροντίστε να είναι στο ψυγείο.
Χρήση:
Αυτή η σπιτική φυσική θεραπεία ελαχιστοποιεί τα επίπεδα της χοληστερόλης και καταπολεμά την υπέρταση.
Καταναλώνετε ίσες δόσεις του φαρμάκου τρεις φορές την ημέρα.
Θα πρέπει να καταναλώνετε το ποτό πριν από το πρωινό και το δείπνο για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη του...
ΠΗΓΗ:expresstime.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 28 - 3 -2016

Για Σήμερα Δευτέρα,28 Μαρτίου,δεν υπάρχει κάποια γνωστή,ονομαστική,εορτή..



ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!Ο ΚΑΙΡΟΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-3-2016


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες και στα δυτικά μετά το απόγευμα περιμένουμε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια του νομού περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και πιθανόν κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr