Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η' ΟΧΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ;;

Μια "τρολιά" γνωστού blogger έφτανε για να αναδείξει γι ακόμη μια φορά πόσο... ποιοτική μπορεί να γίνει η δημοσιογραφία του διαδικτύου στην Ελλάδα του 2016. 
Σύμφωνα με την είδηση- μούφα λοιπόν: "Εις ένδειξη καλής συμπεριφοράς, αλληλεγγύης, στον λαό του Βελγίου για τα δεινά που του συμβαίνουν η Ελληνική Κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ αποφάσισε το πρωτάκουστο!Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη χώρα μας η είδηση πως η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρωθεί η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS στις Βρυξέλλες... Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση προτρέπει όλους τους Έλληνες να βάλουν στα μπαλκόνια τους μια σημαία του Βελγίου ή μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης."

Και το χειρότερο είναι πως υπάρχουν πολλοί που θα το καταπιούν... αμάσητο, χωρίς καν να σκεφτούν κατά πόσο μπορεί να αληθεύει. 

Πηγη http://www.athensmagazine.gr/weird/eidhsh-bomba-akyrwnetai-h-parelash-ths-25hs-martioy-h-trolia-poy-egine-eidhsh-sta-megalytera-ellhnika-mesa

«Πνίγηκε» από την αφρικανική σκόνη η Ελλάδα

Η «κίτρινη επέλαση» κάλυψε σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας – Με χαμηλές ταχύτητες τα οχήματα στις εθνικές οδούς

Η επέλαση της αφρικανικής σκόνης κάλυψε σχεδόν όλη την Ελλάδα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα τόσο στις μετακινήσεις, οι οποίες διεξάγονταν με εμπόδια, όσο και σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες.
Η Αθήνα καλύφθηκε από νωρίς με το κίτρινο σύννεφο από την Αφρική, καθιστώντας αδύνατο να διακρίνει κανείς περιοχές σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του ξενοδοχείο Χίλτον, το οποίο δεν διακρίνεται καθαρά από απόσταση ελαχίστων μέτρων.

Ανάλογες εικόνες υπήρξαν και στο Ναύπλιο, όπου «εξαφανίστηκε» το Παλαμήδι, καθώς και η πόλη της Αργολίδας.



Τα Τρίκαλα, επίσης, «χάθηκαν» μέσα στην αφρικανική σκόνη, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, καθώς έχουν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν περιορισμένη ορατότητα, αλλά από κανονική ομίχλη.Στο Ηράκλειο της Κρήτης η ατμόσφαιρα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ήταν πραγματικά αποπνικτική, καθώς η πόλη της μεγαλονήσου δέχθηκε το πρώτο κύμα σκόνης από την Αφρική.


Πηγη www.protothema.gr

''ΟΥΤΕ ΦΑΓΗΤΟ,ΟΥΤΕ ΣΤΟΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ'',ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΕΛΛΙΔΗ

“Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε καν τους νέους που θέλουν να διακόψουν την αναβολη τους και να καταταγούν αλλλά είναι αδύνατον να τους δεχθούμε. Δεν έχουμε ούτε φαγητό, ούτε στολές να τους δώσουμε” δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγoς Βασίλειος Τελλίδης, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Στρατός. 
Και σημείωσε ότι από τα στράτευσης τελικά ικανοποιήθηκε μόνο το 10% ήτοι 200 άτομα γιατί δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν την κατάταξη των υπολοίπων!
Η παραδοχή τους αρχηγού του ΓΕΣ, για την "κατάντια" του Ελληνικού στρατού σόκαρε τους δημοσιογράφους, καθώς έγινε γνωστό πως από τα 2.000 αιτήματα για την διακοπή της αναβολής στράτευσης, μόνο τα 200 εγκρίθηκαν!
Το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής είναι τεράστιο, ωστόσο θα έχει μοιραίες συνέπειες για την ασφάλεια της χώρας, από την στιγμή που δεν υπάρχουν πόροι, ώστε να ενισχυθεί η άμυνα της Ελλάδας. 
Ο αρχηγός τους ΓΕΣ, συνέχισε την ομιλία του επί του θέματος, σχολιάζοντας ότι: "ο Κλάδος οφείλει τη μαχητική ικανότητά που εξακολουθεί να έχει στα μέλη και στελέχη του που έχουν σηκώσει τα μανίκια και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες”.
 “Μεγάλος αριθμός αποστράτων ακόμα και χαμηλών βαθμών για παράδειγμα, σε βαθμό λοχαγού κ.ο.κ., που είχαν παραιτηθεί, ζητούν πλέον να ξαναγυρίσουν στο Στρατό, αλλά δεν υπάρχουν κονδύλια για να απορροφηθούν” συμπλήρωσε ο κος. Τελλίδης.
Ο αρχηγός του ΓΕΣ, σχολίασε και το γεγονός ότι για την σίτιση των μεταναστών, δαπανούνται μεγάλα ποσά από τον στρατό. Όπως είπε ο κος. Τελλίδης, το έτος 2015 και μόνο για την σίτιση των μεταναστών στο Φαρμακονήσι, δαπανήθηκαν από το ΓΕΣ, 120.000 ευρώ...

ΠΗΓΗ:voicenews.gr

ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΣΗ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος αθλητής είναι η έλλειψη κινήτρων  για προπόνηση με αποτέλεσμα να χάνει προπονήσεις όταν δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Το ίδιο συμβαίνει με τον ερασιτέχνη ποδηλάτη ο οποίος έχει την πρωϊνή δουλειά του και πολλές φόρες – κυρίως λόγω ψυχολογικής κόπωσης- χάνει τις προπονήσεις  και τη σειρά του. Το πρόβλημα δεν είναι αν αυτό συμβεί μια ή δυο φορές. Υπάρχουν αθλητές -όχι μόνο στο δικό μας άθλημα της ποδηλασίας- που επειδή περνούν μια δύσκολη περίοδο με φόρτο εργασίας μένουν εκτός εκγύμνασης για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα αργότερα να μην μπορούν να επανέλθουν εύκολα και να απογοητεύονται. Υπάρχουν τρόποι για να δώσεις κίνητρο στον εαυτό σου και να μπορέσεις να βγεις βόλτα ακόμα και στις πιο δύσκολες ημέρες. Παρακάτω θα παραθέσουμε  8 Tips.
 
Φόρεσε τα ποδηλατικά σου ρούχα
Με το να φορέσεις τα ποδηλατικά σου ρούχα έχεις κάνει ήδη το μισό βήμα για προπόνηση. Είναι πολύ δύσκολο να μην βγεις για προπόνηση. Έτσι όταν αρχίσεις να διερωτάσαι «να βγω για προπόνηση ή να μην βγω;» εμείς λέμε «ντύσου και βγες».  
 
Έχε το ποδήλατό σου πάντα έτοιμο
Κάποια μέρα της εβδομάδας σίγουρα θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Οταν επιστρέψεις από τη βόλτα σου, έλεγξε ότι το ποδήλατό σου ότι είναι σε καλή κατάσταση π.χ. ότι έχει αέρα στα λάστιχα, ότι δουλεύουν σωστά οι ταχύτητες, ότι έχει λάδι η αλυσίδα. Έτσι θα ξέρεις ότι το ποδήλατό σου είναι έτοιμο για την επόμενη προπόνηση. 
 
Βγες για ποδήλατο με φίλους σου
Ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα για προπόνηση είναι η παρέα. Βρες κάποιους φίλους που ταιριάζουν τα ωράριά σας. Κανονίστε τις ημέρες που θα βγαίνετε προπόνηση παρέα . Είναι στατιστικά επιβεβαιωμένο ότι όταν υπάρχει καθορισμένο ραντεβού οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό παρά όταν το αποφασίζετε την τελευταία στιγμή. 
 
Βάλτο στο πρόγραμμά σου
Στο πρόγραμμα με τις καθημερινές σου ασχολίες και τα ραντεβού σου βάλε στο καλεντάρι σου και την ώρα της προπόνησης σου, γραπτώς. Έχει παρατηρηθεί ότι τα γραπτά περνούν στο υποσυνείδητο. Κάνε γνωστό σε όλους στην οικογένειά σου πως αυτές οι 2-3 ώρες είναι σημαντικές για σένα και πως ό,τι και να γίνει εσύ τότε πρέπει να πας για προπόνηση έτσι ώστε ο καθένας να φτιάξει το πρόγραμμά του ανάλογα.
 
Βάλε στόχους 
Οι περισσότεροι από εμάς που κάνουμε ποδήλατο, το κάνουμε για κάποιο λόγο. Άλλος για να χάσει κιλά, άλλος γιατί του αρέσει η βόλτα στη φύση, άλλος για να γίνει πρωταθλητής. Βάλε κι εσύ τον δικό σου στόχο. Για παράδειγμα βάλε στόχο ότι σε 6 μήνες θα είσαι ‘στεγνός’ και θα έχεις ανεβάσει το μέσο όρο στην αγαπημένη σου διαδρομή κατά 2 χιλιόμετρα. Ετσι αφοσιώνεσαι στην προπόνηση.
 
Να περνάς καλά στη βόλτα σου 
Στη βόλτα σου - όταν δεν υπάρχει ένταση- μπορείς να βρεις διασκεδαστικά πράγματα να κάνεις όπως να μιλάς ή να κοντράρεσαι με το φίλο σου. Αν είσαι μόνος σου μπορείς – με προσοχή και με χαμηλή ένταση πάντα- ν’ ακούς την αγαπημένη σου μουσική ή το αγαπημένο σου πρόγραμμα στο ραδιόφωνο. Μέσω ενός Hands Free -αν δεν έχει πολύ αέρα- μπορείς να συνομιλήσεις με κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο.
 
Δες motivational Video πριν την προπόνησή σου
Σ’ ένα διάλειμμα στη δουλειά ή όταν είσαι σπίτι κι έχεις λίγο χρόνο πριν την προπόνηση μπες στο Youtube και ψάξε για Motivational Videos ( Βίντεο για ανάπτυξη κινήτρου). Υπάρχουν πάρα πολλά και για το ποδήλατο από τα οποία μπορείς να αντλήσεις δύναμη και κουράγιο για να πιέσεις τον εαυτό σου περισσότερο στην προπόνηση είτε ακόμα να σηκωθείς  να πας προπόνηση.
 
Πήγαινε χαλαρά
Αν η διάθεσή σου δεν είναι καλή για οποιοδήποτε λόγο, βγες για λίγη ώρα και κάνε ποδήλατο χαλαρά. Θα αισθανθείς καλύτερα, θα σου φύγει το στρες και θα ασκηθείς. Οταν περάσει αυτό το δύσκολο διάστημα θα είσαι φρέσκος και συνάμα προπονημένος για να συνεχίσεις τις προπονήσεις σου σε φουλ ρυθμούς, πολύ καλύτερα σε σχέση με το εάν δεν έκανες καθόλου ποδήλατο.
 
Τέλος μην ξεχνάς η προπόνηση πάνω στο ποδήλατό σου ή οποιαδήποτε μέθοδος γυμναστικής σε κάνει πιο λειτουργικό και πιο αποδοτικό στη δουλειά και στη ζωή σου γενικότερα, οπότε δώσε κίνητρο στον εαυτό σου. Καλές βόλτες.

ΠΗΓΗ:bikesports.gr

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΑΠOΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ

Πανικός επικράτησε το πρωί της Τετάρτης (23/03) στο Ασκληπιείο Βούλας όταν δύο ένοπλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή και μάλιστα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν.
Οι δράστες ακολουθούσαν με την μοτοσικλέτα τους το όχημα της χρηματαποστολής και μόλις αυτό σταμάτησε στην Β' είσοδο του νοσοκομείου, ο συνοδηγός της μηχανής κατέβηκε και με την απειλή όπλου προσπάθησε να πάρει τη βαλίτσα με τα χρήματα, που προορίζονταν για τον ανεφοδιασμό μηχανήματος ΑΤΜ.
AdTech Ad
Τότε ο οδηγός του οχήματος της χρηματαποστολής έκανε όπισθεν και έριξε τη μηχανή των δραστών.


Ο ένας εκ των δύο πυροβόλησε εναντίον του οδηγού, χωρίς να τον πετύχει, ενώ ο άλλος δράστης προσπάθησε να σπάσει με βαριοπούλα το παρμπρίζ. Τελικά, οι δύο άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή πεζοί, χωρίς να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα.
Τους ένοπλους αναζητά η Αστυνομία που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

ΣΟΙΜΠΛΕ:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ,ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις αν η Ελλάδα δεν μπορεί να μειώσει τις συντάξεις, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,Βόλφανγκ Σόιμπλε νωρίτερα την Τετάρτη τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος της Αθήνας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από τους δανειστές τον Απρίλιο».

«Αν για τους λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει... μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ' αυτού», δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με τις συντάξεις.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέμεινε σταθερός στην θέση που έχει διατυπώσει για το χρέος της Ελλάδας και είπε: «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν επείγει». 

Και κατέληξε λέγοντας ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο πιεστικά.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ..



Εις ένδειξη καλής συμπεριφοράς, αλληλεγγύης, στον λαό του Βελγίου για τα δεινά που του συμβαίνουν η Ελληνική Κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ αποφάσισε το πρωτάκουστο! Να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου λόγω των γεγονότων στις Βρυξέλλες! Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού! Ήταν η αφορμή και όχι η αιτία καθώς μάλλον πηγαίνουμε για ολική κατάργηση των Εθνικών μας εορτών!

Είναι πράγματι λυπηρό να προδίδεις την ιστορία της χώρας σου με αυτόν τον τρόπο! Πού είναι ο πολιτισμός μας άραγε;
Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες πως η κυβέρνηση φοβάται ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα και δεν είναι απλά μια κίνηση συμπαράστασης...

Ελπίζουμε να είναι φάρσα! Περιμένουμε πιθανή διάψευση από την Κυβέρνηση!

ΠΗΓΗ:voicenews.gr

ΠΡΩΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ,ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί έπειτα από τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστος τηλεφώνησε στις 09:35 το πρωί της Τετάρτης (23/03/2016) σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης(zougla.gr) και προειδοποίησε πως στο αεροδρόμιο έχει τοποθετεί εκρηκτικός μηχανισμός. 
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., με άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) να πραγματοποιούν έρευνες στο χώρο. 

ΠΗΓΗ:
newsbomb.gr

ΤΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑ!!!

Αμερικανοί επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι μια πιθανή ένδειξη στυτικής δυσλειτουργίας είναι η αυξημένη κινητικότητα των κάτω άκρων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Sleep, το λεγόμενο σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (restless leg syndrome - RLS) συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργία στους άντρες ηλικίας 56-91 ετών.
Πέντε έως 14 επεισόδια RLS το μήνα συσχετίστηκαν με 16% περισσότερες πιθανότητες εκδήλωσης προβλημάτων στύσης σε σύγκριση με άντρες που δεν εκδηλώνουν το σύνδρομο. Δεκαπέντε ή και περισσότερα επεισόδια RLS το μήνα συσχετίστηκαν με 78% περισσότερες πιθανότητες εκδήλωσης προβλημάτων στύσης.
Οι συσχετίσεις ήταν σταθερές ασχέτως ηλικίας, Δείκτη Μάζας Σώματος, επιπέδων άγχους και άλλων παραγόντων που επηρεάζουν τις πιθανότητες εκδήλωση στυτικής δυσλειτουργίας.
Κοινός παρονομαστής στις δύο παθήσεις είναι τα χαμηλά επίπεδα ενός νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ντοπαμίνη, παράγοντας που εξηγεί πιθανώς τη σχέση μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ:
onmed.gr

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμούς δέχθηκε ο Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα.

Τα ξημερώματα της Τρίτης και ώρα 4.15 άγνωστοι έσπασαν το παράθυρο της κουζίνας του Ιερού Ναού και πέταξαν εμπρηστικό μηχανισμό. Σύμφωνα με μαρτυρίες των περίοικων πριν από το γεγονός ακούστηκαν κρότοι και εθεάθησαν τέσσερα άτομα που μιλούσαν αραβικά σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες.


Στις 5:00 η ώρα κατέφθασε η πυροσβεστική οι οποίοι και ειδοποίησαν τους Ιερείς του Ναού.

ΠΗΓΗ:kallitheacity.gr


Βρέθηκε κρεμασμένος ο 40χρονος βοσκός που είχε χαθεί.

Τον έψαχναν από την Παρασκευή το πρωί που είχε εξαφανιστεί, όταν έφυγε αναστατωμένος από τη φάρμα που δούλευε στη Γραβιά Φωκίδας.

Ο 40χρονος βοσκός, Αλβανικής καταγωγής, δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ένα τηλεφώνημα που τον αναστάτωσε και ζήτησε από το αφεντικό του άδεια για να φύγει και να πάει στο χωριό Μπράλος, όπου διέμενε ο αδελφός του.

Όμως εκεί δεν έφτασε ποτέ και το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο.

Όλες αυτές τις ημέρες εκτός από τους δικούς του ανθρώπους κινητοποιήθηκαν και οι αρχές που χτένιζαν όλη την περιοχή μήπως εντοπίσουν τον άτυχο 40χρονο.

Στις έρευνες συμμετείχε η αστυνομία, η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία με εκπαιδευμένο σκύλο, πυροσβέστες από το Κλιμάκιο του Πολυδρόσου και τον Σταθμό της Άμφισσας.

Τελικά σήμερα το πρωί πυροσβέστες από το Κλιμάκιο Πολυδρόσου εντόπισαν στη θέση "Στριβάδι", κοντά σε ένα ρέμα, τον άτυχο 40χρονο κρεμασμένο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σημείο που βρέθηκε απέχει περίπου 600 μέτρα από τη φάρμα στην οποία εργαζόταν. Ο 40χρονος άνδρας ήταν κρεμασμένος με σχοινί από έναν πλάτανο.

Την υπόθεση τώρα θα αναλάβει η Ασφάλεια της Άμφισσας και το εγκληματολογικό της Στερεάς, για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.

ΠΗΓΗ:newsnowgr.com

Αυστραλός πρωθυπουργός: Διάτρητη για την ασφάλεια της Ευρώπης η Σένγκεν.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κος Μάλκομ Τέρνμπουλ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «άφησε την ασφάλεια να της ξεφύγει», θέτοντας σε αμφισβήτηση τη συνθήκη Σένγκεν και την ελεύθερη κυκλοφορία την επομένη των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία ενίσχυσαν τους ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Αναγνωρίζοντας ότι εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Ένωση να θέσει τους δικούς της κανόνες, ο Κος Μάλκομ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι τα αυστραλιανά μέτρα προστασίας των συνόρων και εσωτερικής ασφάλειας είναι «πολύ πιο ισχυρά από ό,τι στην Ευρώπη, η οποία δυστυχώς, άφησε την ασφάλεια να της ξεφύγει».

«Αυτή η αδυναμία στα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη δεν είναι ξένη με τα προβλήματα που γνωρίζουμε σήμερα", δήλωσε ο πρωθυπουργός στο δίκτυο της Australian Broadcasting Corporation, αναφερόμενος στα κύματα των προσφύγων και μεταναστών που φεύγουν από τη Συρία με κατεύθυνση την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν, που περιλαμβάνει 26 χώρες, σημαίνει ότι «οι άνθρωποι μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα, γεγονός που θέτει προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας, εκτός της ύπαρξης εξαιρετικά διάτρητων εξωτερικών συνόρων, για τα οποία έχουμε πολλά παραδείγματα».

«Αυτές οι ρυθμίσεις έχουν συνέπειες στον τομέα της ασφάλειας», δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.
ΠΗΓΗ:skai.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Σήμερα 23 Μαρτίου σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι του Ιερομάρτυρος Νίκωνος και των συν αυτώ, Μάρτυρος Δομετίου ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να γιορτάζει..

ΠΗΓΗ:ereportaz.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ,ΣΗΜΕΡΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ,23-3-2016

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά τμήματα αναμένουμε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016. Στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο,  στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανά σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθούν καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 7 έως 22 στη βόρεια Ελλάδα, 10  έως 20 στη δυτική Ελλάδα, 11  έως 18 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 25 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.
Οι άνεμοι θα πνέουν  από τα νότια με ένταση έως 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
ΠΗΓΗ:weather.gr