Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΔΩ ΚΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΗΚΟΥΑΝΑ

Η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα έφθασε σήμερα το μεσημέρι τα 6 μέτρα και μπορεί να φθάσει τα 6,30 ακόμη και τα 6,50 μέτρα το βράδυ, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει τα τελευταία 34 και πλέον χρόνια στο Παρίσι, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Περιβάλλοντος.

"Θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη άνοδος των νερών στον Σηκουάνα και όπως προβλέπεται η στάθμη θα φθάσει απόψε περίπου τα 6,30 μέτρα, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο. Πρέπει να σημειώσουμε πως το υψηλό αυτό επίπεδο της στάθμης των υδάτων αναμένεται να παραμείνει σχετικά σταθερό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προτού αρχίσει να υποχωρεί", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Το επίπεδο αυτό είναι μεγαλύτερο εκείνου που είχε φθάσει το νερό στη γαλλική πρωτεύουσα το 1982 (6,15 μέτρα).


ΠΗΓΗ:meteo-news.gr

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Κου ΤΣΙΠΡΑ, Ο ΓΑΛΛΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΒΑΛΣ

Και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς μετά τον Γερούν Ντάισεμπλουν φέρεται να εξέφρασε - σε κατ' ιδίαν συνάντηση με δημοσιογράφους-τον θαυμασμό του για τον Αλέξη Τσίπρα και για το πως πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο. 
«Ζηλεύω τον Τσίπρα που πέρασε 7.500 σελίδες απο τα μέτρα χωρίς αλλαγές, χωρίς απεργίες», είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας αναφερόμενος φυσικά στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που πέρασε από την Βουλή.
Τις δηλώσεις μετέφερε ο Γάλλος ανταποκριτής της LIberation, Fabien Perrier ο οποίος ήταν μεταξύ των δημοσιογράφων που συζήτησαν με τον Μανουέλ Βαλς σε χαλαρό ύφος στην Γαλλική πρεσβεία. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στα ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν στην Γαλλία με την κυβέρνηση να μην μπορεί να αντιδράσει απέναντι στις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο για τα εργασιακά.
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σήμερα, Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, γιορτάζει: Ιερία, Ιέρεια, Υπατία, Υπατή, Υπατούλα, Πατούλα.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

KAΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3 - 6 - 2016

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας περιμένουμε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 24 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου), 25 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση και στροφή σε νοτιοδυτικούς στα ανατολικά.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

ΠΗΓΗ:meteo.gr