Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η 19ΧΡΟΝΗ ΦΡΕΣΚΟΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!

Η 19χρονη Ναϊστεμάν είναι νιόπαντρη. Αλλά η ζωή δεν είναι σαν όνειρο. Η ημέρα της ξεκινάει με τη στολή στην πρώτη γραμμή.
Το όνομά της σημαίνει «πατρίδα» και αυτός είναι ο λόγος που προσφέρθηκε εθελοντικά να συμμετάσχει στα γυναικεία στρατεύματα των Κούρδων στρατιωτών, Πεσμεργκά. Είναι η αγάπη για την πατρίδα της, που την έκανε να αποφασίσει να πάρει τα όπλα εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.
Γεννήθηκε σε μια κουρδική οικογένεια επαναστατών. Ο σύζυγός της είναι επίσης ένας στρατιώτης στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών. Γνωρίζει τους καθημερινούς κινδύνους με τους οποίους είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπη και παραδέχεται ότι της λείπει η οικογένειά της, αλλά η προτεραιότητά της είναι σαφής.
Βασικό κίνητρο της Ναϊστεμάν είναι να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη. Θέλει όμως να πάρει εκδίκηση και για όλες εκείνες τις γυναίκες που βιάστηκαν ή βασανίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.
«Δεν φοβόμαστε καθόλου το ISIL. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα εδάφη μας. Θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία μας ανάσα και δεν θα τους αφήσουμε να προελάσουν», λέει η ίδια.
Αποστολή της μονάδας της Ναϊστεμάν, που εδρεύει στο Βόρειο Ιράκ, είναι η υπεράσπιση του Κιρκούκ, μιας πόλης πλούσιας σε πετρελαϊκό απόθεμα...
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για το Πάσχα 2016 ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών:

Από την Τετάρτη 20 Απριλίου έως Παρασκευή 22 Απριλίου από 09:00-21:00.
Το Σάββατο 23 Απριλίου από τις 09:00 - 18:00.
Την Κυριακή 24 Απριλίου από τις 11:00 - 18:00.
 Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη από τις 09:00 - 21:00.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 29.04.2016 από τις 13:00 - 19:00.
Το Μεγάλο Σάββατο 30.04.2016 από 09:00 - 15:00.
Από την Κυριακή του Πάσχα έως και την Τρίτη 3 Μαίου, που μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Από Τετάρτη 4 Μαϊου 2016 επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr


ΡΙΖΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Η,ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο Κος ΤΣΙΠΡΑΣ

Σε σαρωτικό ανασχηματισμό θα προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μόλις κλείσει η αξιολόγηση και αν στο μεταξύ δεν αποφασίσει να προσφύγει σε εκλογές "δραπετεύοντας" και αφήνοντας στον Κ.Μητοτσοτάκη να διαχειριστεί αυτό που απλά δεν μπορεί να κάνει...
 
Πάντως, η πλειοψηφία των πολιτών δίνει... εντολή στον Αλέξη Τσίπρα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Και δεν θέλουν εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν.
 
Προκειμένου να μην διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται παραίτηση και πρόωρη προσφυγή σε κάλπες, έστω και για μια "τιμητική ήττα". Και επιφυλάσσονται για ρεβάνς, αφού θεωρούν ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα συντριβεί σύντομα υπό το βάρος των προβλημάτων...
 
Στο ερώτημα «Θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός;», το 33,8% απαντά «ναι», το 21,4% «μάλλον ναι» (αν τα αθροίσει κανείς το ποσοστό φτάνει στο 55,2%), «όχι» το 17,5%, «μάλλον όχι» το 10%, ενώ οι «δεν ξέρω / δεν απαντώ» απάντησε το 17,3%.
 
Γενικά βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας αφού οι εξωπραγματικές νέες απαιτήσεις των δανειστών και η σκληρή στάση του ΔΝΤ μπορούν να τινάξουν στον αέρα τις εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ωρολογιακή βόμβα, αφού όλοι πλέον φοβούνται την επανάληψη των γεγονότων του καλοκαιριού του 2015.
 
Όσο περνούν οι μέρες φουντώνουν οι φήμες ότι αρκετά στελέχη του κόμματος είναι έτοιμα να «εγκαταλείψουν» στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεχθεί περεταίρω μέτρα από τα συμφωνηθέντα του περασμένου καλοκαιριού.
 
Τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έφτασαν μάλιστα στο σημείο να θέσουν υπό αμφισβήτηση ακόμα και τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, δηλαδή το μνημόνο, λέγοντας ότι «απέχει έτη φωτός από ένα αριστερό, κοινωνικά και ταξικά προσανατολισμένο πρόγραμμα».
 
Παράλληλα, επισημαίνουν και προειδοποιούν πως «τείνει, να γίνει αυτό που από την αρχή είχαμε επισημάνει ως σοβαρό κίνδυνο: να μετεξελιχθεί η ήττα και ο συμβιβασμός του περασμένου καλοκαιριού σε στρατηγική επιλογή».
 
Αμφισβητούν την εσωκομματική δημοκρατία λέγοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανό κυβερνητισμό.
 
Διαφωνούν και με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα..

ΠΗΓΗ:pronews.gr

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ:ΣΥΜΦΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΘΕΣΜΟΥΣ!!!

Αμετακίνητη στάση εξακολουθεί να έχει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά την άρνηση του σε ένα «κούρεμα» χρέους.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας διαμήνυσε ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς εντός της ερχόμενης βδομάδας.
AdTech Ad
«Αποτελεί κοινή βούληση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση για την Ελλάδα την εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών από την Ουάσινγκτον, το βράδυ του Σαββάτου.
Στόχος είναι να υπάρξει μια συμφωνία στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ στις 22 Απριλίου, συμπλήρωσε στη συνέχεια ο ίδιος.
Μάλιστα, ερωτηθείς για την στάση του Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο οποίος επιμένει στην ελάφρυνση, δήλωσε ότι «ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από τον Τόμσεν».


ΠΗΓΗ:
newsbomb.gr

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ!!

Η Μύκονος είναι τα νησιά που δεν το επηρεάζει η κρίση και αυτό δεν είναι τυχαίο λόγο των πολλαπλών beach bar και των πολυτελέστατων ξενοδοχείων και καταλυμάτων οι ξένοι αλλά και οι Έλληνες τουρίστες που διαθέτουν μια οικονομική άνεση θα επιλέξουν να κάνουν τις διακοπές τους εκεί.
Ειδικότερα μπορούμε να αναφερθούμε ότι η Μύκονος αλλά και η Σαντορίνη είναι τα δυο ελληνικά νησιά που σημειώνουν κορυφαία άνοδο αυτό το καλοκαίρι συγκριτικά με τα υπόλοιπα αλλά και την περσινή σεζόν.

Αυτή την φορά όμως θα αναφερθούν για μια απόδειξη από ένα γνωστό εστιατόριο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου που φυσικά προκαλεί ποικίλα σχόλια μιας και οι τιμές δεν αντανακλούν καθόλου την πραγματική οικονομία της χώρας αυτή την στιγμή.


ΠΗΓΗ:newsone.gr

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

Σημειώθηκε στις 16.54 το απόγευμα, 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σαλαμίνα και Αίγινα - Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 5 χιλιόμετρα

Σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα κοντά στην Αίγινα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός σημειώθηκε στις 16.54 το απόγευμα, 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σαλαμίνα και Αίγινα. 

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 5 χιλιόμετρα.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΔΕΛΦΟΙ!!

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης ενός ψηφιακού προγράμματος για τους Δελφούς, το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας.
Εδώ και λίγους μήνες το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί με τη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης, καθώς και με την εγκατάσταση δύο διαδραστικών οθονών στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μέσω των οποίων ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να περιηγείται ψηφιακά στο Ιερό του Απόλλωνα, το Ιερό της Αθηνάς Προναίας και το Αρχαίο Γυμνάσιο, όπως αυτά θα ήταν κατά την αρχαιότητα.
Οι "Ψηφιακοί Δελφοί", όπως ονομάζεται το πρόγραμμα, είναι ένας συνδυασμός ψηφιακών εφαρμογών μέσω του οποίου αναδεικνύεται το πολιτιστικό απόθεμα του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου των Δελφών αλλά και παρέχεται πληροφόρηση για τους αρχαιολογικούς χώρους που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: α) δικτυακή πύλη για τους Δελφούς με διαδραστικό χρονολόγιο και πληροφορίες για την ιστορική εξέλιξη του δελφικού τοπίου και της πόλης των Δελφών, τη λατρεία του Απόλλωνα, το μαντείο και το ρόλο του, την Δελφική Αμφικτυονία, τα Πύθια, καθώς και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, β) διαδικτυ-ακές εκπαιδευτικές εφαρμογές-παιχνίδια για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, γ) την εφαρμογή "Οι δικοί μου Δελφοί" με σύντομα βίντεο και συνεντεύξεις από κατοίκους και επισκέπτες για τη σημερινή σημασία του χώρου, καθώς και δ) διαδραστικό χάρτη των Δελφών. Η ολοκλήρωση του εγχειρήματος οφείλεται στην ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό των μόνιμων αρχαιολόγων της ΕΦΑ Φωκίδος, κκ. Νικόλαου Πετρόχειλου και Ανθούλας Τσαρούχα και της ορισμένου χρόνου κας Αμαλίας Κατερέλου.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση του διαδικτυακού τόπου είναι http://www.e-delphi.gr
ΠΗΓΗ:amfissapress.gr

TO ΚΛΑΣΙΜΟ...ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Πρόκειται για έρευνα και δεν είναι τα δικά μας λόγια, ούτε οι δικές μας υποθέσεις.
Το πιστεύετε ή όχι, όταν αερίζεστε ή.. περδεύεστε.. ή για να σας το πούμε πιο απλά όταν κλάνετε, μπορεί να επιμηκύνετε την ζωή σας!!
Πρόκειται για μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Exeter στην Αγγλία, η οποία υποστηρίζει πως το.. κλάσιμο, είναι μια διαδικασία πολύ υγιής, που βοηθάει τον οργανισμό να παραμείνει σε καλή κατάσταση!! Κι αν εσείς έχετε περάσει στιγμές της ζωής προσπαθώντας να κρύψετε ή να κάνετε τους αδιάφορους για τους περίεργους ήχους που προκαλούνται κατά την διαδικασία… να πάρετε το αίμα σας πίσω καθώς θα πρέπει να σας ευχαριστούν για την βοήθεια που τους προσφέρετε στην υγεία τους!!!
ΠΗΓΗ:destora.com

7,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΕΙΣΜΟΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ REUTERS,ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Εκουαδόρ, σύμφωνα με το Reuters, εξαιτίας του ισχυρού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το δυτικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας, Χόρχε Γκλας οι αρχές κηρύσσουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Έχουμε 16 νεκρούς στην πόλη Πορτοβιέχο, 10 στην Μάντα, δύο στην επαρχία Γκουάσα», δήλωσε ο Γκλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε όλη τη χώρα «για να διαφυλαχθεί η δημόσια τάξη»..
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

ΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ,ΣΗΜΕΡΑ,Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, περιμένουμε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 30 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νότιοι σχεδόν μέτριοι.

ΠΗΓΗ:meteo.gr