Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Αιφνίδιο διαζύγιο! Η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε πως ο Μάρκο Σίλβα υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, η οποία κι έγινε δεκτή από τους "ερυθρόλευκους". Λίγα λεπτά αργότερα, ο Βίκτορ Σάντσεθ ανακοινώθηκε ως διάδοχος του Πορτογάλου τεχνικού.
Η ανακοίνωση για το "διαζύγιο" με τον Πορτογάλο:
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους μας ότι ο προπονητής Μάρκο Σίλβα υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Η παραίτησή του έγινε δεκτή.
Η ανακοίνωση για την πρόσληψη του Ισπανού:
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ισπανό προπονητή, Βίκτορ Σάντσεζ.
ΠΗΓΗ:contra.gr

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΟΓΩ ...ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

Σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρους και οδούς των δήμων Αθηναίων και Καλλιθέας έχουν προγραμματιστεί σήμερα το βράδυ Πέμπτη 23 Ιουνίου, λόγω διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «SNF Run-Τρέχοντας προς το μέλλον».

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 8 το βράδυ και μέχρι την αποχώρηση των συμμετεχόντων, σε:

-Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της μεταξύ Ερατοσθένους και Λ. Βασ. Όλγας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Πλ. Συντάγματος.
-Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
-Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
-Λ. Συγγρού, σε όλο το μήκος της στο ρεύμα προς Πειραιά και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
-Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
-Αραβαντινού, στο τμήμα της μεταξύ Ησιόδου και Λ. Βασ. Κωνσταντίνου.
-Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
-Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ Αμερικής και πλ. Συντάγματος και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
-Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
-Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ Ησιόδου και Λ.Βασ. Κωνσταντίνου.
-Κλεάνθους, σε όλο το μήκος της.
-Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
-Παράδρομος Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ Ταγματάρχου Πλέσσα και Ευριπίδου, στο ρεύμα προς Πειραιά.
-Ταγματάρχου Πλέσσα, στο τμήμα της μεταξύ Δοϊράνης και Λ. Συγγρού.
-Ευριπίδου, στο τμήμα της μεταξύ του παραδρόμου της Λ. Συγγρού και της Λάμπρου Κατσώνη.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την κίνησή τους στις οδούς αυτές.

ΠΗΓΗ:in.gr

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Από τις 29 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουλίου, από τα όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και Δημόσιο)

Πιο αναλυτικά, οι συντάξεις ΙΚΑ και Δημοσίου μηνός Ιουλίου 2016 θα καταβληθούν στους δικαιούχους συνταξιούχους την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουλίου 2016 στις 30 Μαΐου 2016, ημέρα Πέμπτη. Τέλος ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στους δικαιούχους συνταξιούχους την 1 Ιουλίου 2016, ημέρα Παρασκευή.

Στο μεταξύ με υπουργική απόφαση το ΕΤΕΑ(επικουρικό) θα καταβάλει πλέον τις επικουρικές συντάξεις τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα εκάστου μήνα, απόφαση που θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο. Η αλλαγή του χρόνου καταβολής των επικουρικών συντάξεων αφορά περίπου 1,5 εκατ. ασφαλισμένους, στους οποίους το ΕΤΕΑ καταβάλει συνολικά 260-280 εκατ. ευρώ κάθε μήνα.
Αυτό σημαίνει ότι οι επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου θα καταβληθούν τη μεθεπόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου και όχι το διήμερο 29-30 Ιουνίου όπως ήταν αρχικά προκαθορισμένο. Ο λόγος της αλλαγής είναι ότι το ΕΤΕΑ πλέον θα εισπράττει το σύνολο των εσόδων από εισφορές στο τέλος κάθε μήνα και θα καταβάλει τις επικουρικές τη δεύτερη εργάσιμη μέρα του επόμενου. Ειδικά για τον επόμενο μήνα, πάντως, αν παραστεί ανάγκη το ΕΤΕΑ έχει προβλέψει να καταφύγει στον «καθιερωμένο» εσωτερικό δανεισμό για ποσό ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Τέλος την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, ο ΟΓΑ θα καταβάλλει οικογενειακά επιδόματα, που αφορούν αιτήσεις οι οποίες εκκρεμούσαν από το 2015, σε 12.984 δικαιούχους. Πρόκειται για περιπτώσεις καταβολής ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, οι αιτήσεις (Α21) των οποίων ελέγχθηκαν έως τις 11 Απριλίου 2016, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού. Η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στα 10.211.706 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της β’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων που αφορούν το τρέχον έτος, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ο αριθμός των επιδομάτων που θα καταβληθούν, θα εξαρτηθεί από τις φορολογικές δηλώσεις που θα έχουν υποβληθεί έως τις αρχές Ιουλίου.


Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να ενημερώνονται για τα οικογενειακά επιδόματα από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου υπάρχει η ένδειξη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ, στην ενότητα «Υπηρεσίες προς το Κοινό», στο πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων».

ΠΗΓΗ:tanea.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 23 - 6 - 2016

Σήμερα, Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016, γιορτάζει: Αγριππίνα, Αριστοκλής, Αριστοκλέας, Αριστόκλεος, Λούλου, Λούλης.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 23 - 6 - 2016

Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Στην κεντρική και βόρεια χώρα οι νεφώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνότερες και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ασθενείς έως μέτριοι, όμως στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα είναι μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς, στην κεντρική από 18 έως 35, στη νότια από 20 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 35 και στην Κρήτη από 20 έως 39. Στη νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι 2 έως 3 βαθμούς υψηλότερη.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Στην περιοχή του Θερμαϊκού οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων έως 3 μποφόρ και κατά περιόδους βόρειοι έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στις ανατολικές ακτές έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις που έως το βράδυ θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για βροχές ή καταιγίδες προς το βράδυ κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr