Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ο ΟΔΩΝΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ


Ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος, αναπόσπαστο κομμάτι του Φαραγγιού του Βουραϊκού που ενώνει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα και αποτελεί κεφάλαιο στην τοπική κουλτούρα των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων συμπλήρωσε ήδη 120 χρόνια καθημερινών διαδρομών (1896- 2016).

Φέτος ο μήνας Μάιος αναδεικνύεται σε μήνα μοναδικών αποδράσεων και εμπειριών στη φύση, μέσα από ένα πρόγραμμα ανοιχτών εκδηλώσεων ποικίλου ενδιαφέροντος με επίκεντρο μια από τις σπανιότερες σιδηροδρομικές διαδρομές του κόσμου, υπό τον τίτλο «Εν Συρμώ - Γιορτές Οδοντωτού» και με σύνθημα «Μας ταξιδεύει, μας ενώνει, μας εμπνέει». 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 7 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στο Σταθμό Οδοντωτού στα Καλάβρυτα και περιλαμβάνουν: πεζοπορία στο Φαράγγι του Βουραϊκού, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τοπικών προϊόντων, ημερίδες, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσίαση βιβλίου από το Γενικό Λύκειο Διακοπτού και εκπαιδευτικές δραστηριότητες αλλά και μειωμένο εισιτήριο για μαθητές και ομάδες. Όλα αυτά, με γνώμονα την ανάδειξη της μοναδικότητας του Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων και του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού, που πρόσφατα εντάχθηκε στο δίκτυο γεωπάρκων της UNESCΟ.

Κυρίαρχος στόχος των διοργανωτών είναι το πρόγραμμα που ξεκινά φέτος και που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, να γίνει θεσμός και κάθε Μάιο, να αναδεικνύεται ποικιλοτρόπως αυτή η εντυπωσιακή σιδηροδρομική και περιπατητική ένωση των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, με 'όχημα' τον Οδοντωτό ως τουριστικό κεφάλαιο και στοιχείο πολιτισμού..

ΠΗΓΗ:in.gr

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ,ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Η εταιρία, θυγατρική της Ηλεκτρονικής Αθηνών έγραψε τους «τίτλους τέλους» μετά την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης την περασμένη Παρασκευή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Η εξέλιξη μπορεί να ήταν αναμενόμενη, μετά την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών, δεν παύει όμως να αποτυπώνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος και την οικονομική ασφυξία λόγω έλλειψης ρευστότητας. Κάτι το οποίο επικαλέστηκε και η εταιρία στην αίτησή της σημειώνοντας ότι:
«Δεν υπάρχει  καμία ελπίδα πλέον βελτίωσης της κατάστασης, καθώς οι συνεργαζόμενοι με την μητρική εταιρεία οίκοι και δη εκείνοι του εξωτερικού προέβησαν σε αιτήματα κατάπτωσης των εγγυητικών μας επιστολών και σε καταγγελίες των συμβάσεων μας, με επιπλέον αποτέλεσμα να μην μας προμηθεύουν με εμπόρευμα. Τα ράφια και οι αποθήκες αδειάζουν και οι προμηθευτές είναι εξαγριωμένοι λόγω την αδυναμίας μας να εξυπηρετήσουμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας. Οι τράπεζες στις οποίες στραφήκαμε για παροχή στοιχειώδους ρευστότητας, όπως κάναμε και στο παρελθόν, όγι μόνο δεν μας δίνουν ούτε ένα ευρώ μέσω των δανειακών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει αλλά ταυτόχρονα παρακρατούν το προϊόν από τις εισπράξεις με προγράμματα δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών, στραγγαλίζοντας ακόμα και την πενιχρή ρευστότητα που υπήρχε»
Η Σαραφίδης εμφανίζει (στοιχεία Ιουνίου 2015) συσσωρευμένα χρέη άνω των 11 εκατ. ευρώ, με τη χρεοκοπημένη Ηλεκτρονική να αδυνατεί να συνδράμει, όπως έκανε στο παρελθόν, στην επιβίωσή της. Από το παραπάνω ποσό περίπου 785 χιλιάδες ευρώ αφορούν βραχυπρόθεσμα δάνεια, ενώ οι ζημιές προ φόρων (1/7/2014 – 30/6/2015) ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ.
Επίσης, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε ποσό 3,9 εκατ. περίπου έναντι περίπου 8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, μείωση (-51,69%) που οφείλεται εκτός από την οικονομική κρίση στο κλείσιμο τριών καταστημάτων.
θυγατρική της Ηλεκτρονικής.
Σημειώνεται ότι η Σαραφίδης ιδρύθηκε το 1969 με την οδό Ερμού 29 στη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο την εμπορία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Υπήρξε η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών ειδών στην Θεσσαλονίκη που προχώρησε σε ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων εγκαινιάζοντας το δεύτερο κατάστημα της στην Ανατολική Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 1988..

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ



Πολλοί το βρίσκουν χαριτωμένο, κάποιοι άλλοι σχεδόν ανθρώπινο. Ο τρόπος που τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι όταν ο ιδιοκτήτης τους, απευθύνεται σε αυτά, απασχολεί τους επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια. Η απάντηση δόθηκε αυτή την εβδομάδα και είναι αφοπλιστικά αγαπησιάρικη. Σύμφωνα με την Mental Floss, ο λόγος που τα σκυλιά γέρνουν το κεφάλι τους, είναι στην πραγματικότητα αρκετά γλυκός: Προσπαθούν να μας δείξουν ότι νοιάζονται. Για τους σκύλους, το γεγονός ότι γέρνουν το κεφάλι τους προς μια πλευρά, είναι ο τρόπος για να δείξουν ότι συμπάσχουν. Η κίνηση έγκειται στην αλλόκοτη ικανότητα των σκύλων να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά μας. Μπορεί να μην είναι σε θέση να πουν τι είναι λάθος, αλλά μπορούν να αντιληφθούν πότε είμαστε δυστυχισμένοι. Έτσι θα γείρουν το κεφάλι για να δείξουν ότι είναι εκεί για εμάς. Η Mental Floss υποστηρίζει ότι τα σκυλιά που γέρνουν συχνά το κεφάλι τους, δείχνουν ιδιαίτερη κατανόηση. Υπάρχει ωστόσο και άλλος ένας χαριτωμένος λόγος για την κλίση του κεφαλιού. Πολλά σκυλιά γέρνουν το κεφάλι για να ακούσουν τους ήχους καλύτερα, είτε πρόκειται για την εύρεση της πηγής του κινδύνου ή για να αντιληφθούν το ύφος των εντολών μας. Τα σκυλιά έχουν καλή ακοή, αλλά η ικανότητά τους να εντοπίσουν την πηγή των ήχων δεν είναι τόσο αυξημένη. Πολλοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι κάνοντας την κίνηση αυτή, προσαρμόζουν ελαφρώς τα αυτιά τους, προκειμένου να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία του ήχου.

ΠΗΓΗ:newsone.gr

ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΡΩ Η,ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ?

Δεν θα είναι το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου που θα «ταρακουνήσει» την Ευρώπη αλλά το ελληνικό της 12ης Ιουνίου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, με μια νέα κίνηση ματ ετοιμάζεται να αναστατώσει πρώτος την σκακιέρα της Ευρώπης οδηγώντας και πάλι τους Έλληνες στις κάλπες για δημοψήφισμα με το ξεκάθαρο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή;» 

Όπως αποκαλύπτει κατά αποκλειστικότητα η εκπομπή της Βεργίνα Τηλεόραση «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» και ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος (και αναδημοειύει το paraskhnio.gr), οι προετοιμασίες παρασκηνιακά είναι εντατικές, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται υπό ασφυκτικό κλοιό λόγω των νέων μέτρων που θα επιχειρήσει να περάσει μέσα από την ελληνική βουλή και νιώθει τον χρόνο παραμονής της στην εξουσία να μετρά αντίστροφα. Φέτος μάλιστα τα σχολεία θα κλείσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 10 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή , αντί για την Τετάρτη 15 Ιουνίου, προκειμένου να εναρμονιστούν στο όλο κλίμα και να γίνουν οι απαραίτητες ετοιμασίες. 

ΠΗΓΗ:paradrasi.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 - 4 - 2016

Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα γιορτάζει:ΝίκηΠάγκαλος

Επίσης,Σήμερα είναι Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας,Ημέρα του DNA,Παγκόσμια Ημέρα Γονικής Αποξένωσης και Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών.


ΠΗΓΗ: 
eortologio.net

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 - 4 - 2016

Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016. Τα φαινόμενα που τοπικά ενδέχεται να είναι έντονα, μέχρι το βράδυ αναμένεται να επηρεάσουν το Βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της βορειοδυτικής κυρίως χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στην Κρήτη και πιθανόν για λίγο στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και κατά τόπους θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα πνέει με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 και κατά περιόδους τα 9 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή τοπικών όμβρων, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.
Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους μετά το μεσημέρι, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ.


ΠΗΓΗ:meteo.gr