Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

AΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  για τα ειδικά μισθολόγια των ένστολων.


Σύμφωνα με πληροφορίες κρίνει πως η μερική μόνο αποκατάσταση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια είναι αντισυνταγματική.
Υπενθυμίζεται ότι το 2014 η Ολομέλεια του ΣτΕ, με σειρά αποφάσεων (2192-2196/2014), είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια στρατιωτικών και υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας που είχαν επιβληθεί με το νόμο 4093/2012 . Στη συνέχεια μάλιστα η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ είχε καταδικάσει την Κυβέρνηση για την μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Μετά από αυτά, η κυβέρνηση Σαμαρά με το νόμο 4307/2014 του Νοεμβρίου του 2014, αναπροσάρμοσε τα μισθολόγια των ενστόλων δίνοντας πίσω όμως μόνο το 50% των μειώσεων που είχαν επιβληθεί, τόσο για το διάστημα 2012 -2014 (αναδρομικά) όσο και για το μέλλον.
Οι ενώσεις των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας προσέφυγαν εκ νέου κατά των υπουργικών αποφάσεων που εκδόθηκαν σε εκτέλεση του νόμου αυτού, προβάλλοντας ότι και οι νέες διατάξεις με τις οποίες είχαν αποκατασταθεί μερικώς μόνο (50%), είναι αντισυνταγματικές.
ΠHΓΗ:cnn.gr

ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ.

Ανείπωτη τραγωδία με 16 επιβεβαιωμένους νεκρούς και 20 σοβαρά τραυματίες. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για Τζιχαντιστές. Μπούκαραν στον χώρο και άρχισαν να πυροβολούν με τα καλάζνικοφ!

Σύμφωνα με την “As”, oι τζιχαντιστές έβαλαν στο στόχαστρό τους το ποδόσφαιρο και σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο!

Συγκεκριμένα, ένοπλοι φέρονται να εισέβαλαν σε σύνδεσμο οπαδών της Ρεάλ στην πόλη Σαμάρα του Ιράκ και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως με καλάζνικοφ! Μάλιστα, τη στιγμή της επίθεσης υπήρχαν περίπου 50 άτομα στο κτήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν 16 επιβεβαιωμένοι νεκροί και άλλοι 20 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση!

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα και η ατυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των ενόχων. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση τζιχαντιστών.
"Μια ομάδα τρομοκρατών της ISIS μπήκαν στο κτίριο και με όπλα ΑΚ-47 πυροβολούσαν αδιακρίτως. Δεν τους αρέσει το ποδόσφαιρο, το θεωρούν κάτι ενάντια στο Ισλάμ. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από ο,τι έχει συμβεί", δήλωσε στην AS ο πρόεδρος της Λέσχης, Ζιάντ Σουμπχάν.

ΠΗΓΗ:sportdog.gr


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με την τελευταία να καταγράφεται σήμερα στην περιοχή των Οινουσών στα χωρικά ύδατα των οποίων εισήλθε μεγάλο αρματαγωγό του τουρκικού ναυτικού.
Το νέο περιστατικό έρχεται μόλις ένα  24ωρο μετά την επιστροφή του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη από την Κωνσταντινούπολη και τις φωτογραφίες με τον Ερντογάν.
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι περιπτώσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφώνπου ανεφοδιάζονται στον αέρα πριν μπουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Στο μεταξύ έγγραφο που κατέθεσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ και έγινε γνωστό χθες, αποτυπώνει τις πρωτοφανείς τουρκικές διεκδικήσεις.
Σε αυτό η γειτονική χώρα φαίνεται να παρουσιάζει ως τουρκική την κυπριακή υφαλοκρηπίδα δυτικά της Κύπρου και όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ,ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία έχει συνδεθεί η Παρασκευή και 13, ειδικά στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία. Αν και οι περισσότεροι λένε ότι πρόκειται για εμμονές και υπερβολές, οι προληπτικοί έχουν πολλούς λόγους να πιστεύουν το αντίθετο. Τελικά, πρόκειται για γρουσουζιά ή προκατάληψη;
Οι βασικές δοξασίες που στηρίζουν τον μύθο της Παρασκευής και 13 είναι δύο:
  • Στη Βίβλο, ο αριθμός 13 εμφανίζεται στο Μυστικό Δείπνο, καθώς αντιστοιχεί στον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτόν, όπως και η Παρασκευή που ήταν η ημέρα της σταύρωσης του Χριστού. Επίσης, η μεγάλη βιβλική πλημμύρα έγινε ημέρα Παρασκευή.
  • Μερίδα προληπτικών υποστηρίζει ότι ο μύθος γεννήθηκε με την απόφαση του Πάπα, στις Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307, να εκδώσει διάταγμα για τη σύλληψη και θανάτωση των ναϊτών ιπποτών. 
Επίσης, το «13» ενοχοποιήθηκε επειδή αίρει την «απόλυτη αρμονία και ισορροπία», την οποία θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει το δώδεκα, στη θρησκεία, τη μυθολογία, ή απλώς στην κίνηση του χρόνου και την αριθμητική.
Δώδεκα ήταν οι θεοί του Ολύμπου, οι μαθητές του Χριστού, οι άθλοι του Ηρακλή. Δώδεκα είναι οι μήνες του έτους. Το «13» υποτίθεται ότι καταργεί τους ισορροπημένους, αναγνωρισμένους, οικείους «κύκλους ζωής» και οδηγεί σε κάτι άλλο, αν όχι εξ ορισμού ανεπιθύμητο, σίγουρα πάντως άγνωστο και για αυτό επίφοβο.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι στη Δύση υπάρχει και Παρασκεβιδεκατριαφοβία(Paraskevidekatriphobia) δηλαδή φοβία για τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ στις αγγλοσαξωνικές και τις ισπανόφωνες χώρες, καθώς και τη Γερμανία, ακόμη και σήμερα πολλά κτίρια και ξενοδοχεία δεν διαθέτουν 13ο όροφο και πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΠΡΟΣ ΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ ΚΙ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Στα τέλη Μαΐου και στις αρχές του Ιουνίου θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουνίου στους δικαιούχους συνταξιούχους των ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΟΓΑ και ΝΑΤ.
Ειδικότερα, οι συντάξεις ΙΚΑ και Δημοσίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους συνταξιούχους στις 30 Μαΐου ημέρα Δευτέρα.
AdTech Ad
Παράλληλα ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στους δικαιούχους συνταξιούχους δύο ημέρες μετά και συγκεκριμένα την 1 Ιουνίου 2016 ημέρα Τετάρτη.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουνίου 2016 στις 31 Μαΐου 2016 ημέρα Τρίτη.

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 13 MAIOY..

Σήμερα, Παρασκευή, 13 Μαίου, γιορτάζει:Γλυκερία, Γλυκερή, Γλυκέρω, Γλυκερίτσα.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 - 5 - 2016

Άστατο καιρό με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός και μόνο στα δυτικά έως το ξημέρωμα θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ κατά τις θερμές ώρες της ημέρας λίγες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν ευνοϊκές για τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 32 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 31 στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και από 17 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με εξαίρεση τις Σποράδες και τη Βόρεια Κρήτη όπου οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά πελάγη και στο Κρητικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.
Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ελαφρώς περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά μέσο όρο στους 29 βαθμούς, ωστόσο οι μέγιστες ενδέχεται πρόσκαιρα να ξεπεράσουν τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:meteo.gr