Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΞΑΝΑ Η ΤΡΟΙΚΑ..

Τέσσερα είναι τα μεγάλα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο Hilton, οι δύο πλευρές διαφωνούν στα εξής σημεία: το ποσοστό αναπλήρωσης, τις νέες προτάσεις για το ασφαλιστικό αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, επανυπολογισμός συντάξεων μέχρι το 2018 και ο τρόπος εφαρμογής της προσωπικής διαφοράς και οι επικουρικές συντάξεις.
Οι απαιτήσεις των δανειστών οδηγούν σε μείωση των κύριων συντάξεων ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητούν ακόμα και μείωση της εθνικής σύνταξης κάτω από 384 ευρώ.
Από εκεί και πέρα όπως έγινε γνωστό σε τέσσερις θεματικές ενότητες θα γίνει η συζήτηση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των επικεφαλής του κουαρτέτου.
Στην πρώτη ενότητα θα συζητηθούν η εθνική σύνταξη και τα ποσοστά αναπλήρωσης, δηλαδή η αρχιτεκτονική του συστήματος. Στη δεύτερη ενότητα θα συζητηθούν οι προτάσεις για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει επανυπολογισμό συντάξεων και προσωπική διαφορά και η τέταρτη ενότητα τις επικουρικές συντάξεις.
Η επόμενη συνάντηση του κουαρτέτου με τον Γ. Κατρούγκαλο θα γίνει το Σάββατο στις 11:30, ενώ ο υπουργός Εργασίας μιλώντας σε δημοσιογράφους επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να προχωρήσει η συζήτηση στις τρεις πρώτες ενότητες και να συζητηθούν ξεχωριστά τα όσα αφορούν στις συντάξεις.
Οι δανειστές μέχρι στιγμής δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για την ποσοτικοποίηση των ελληνικών προτάσεων. Και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Κατρούγκαλος αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα για «να μην μας βγει ξαφνικά κανένας παπάς».
Αύριο στις 5:30 θα συζητηθούν φορολογία εισοδήματος και φορολογικές κλίμακες, ενώ στις 7:30 θα συζητηθεί το αγροτικό.
ΠΗΓΗ:crashonline.gr

ΤΟΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!!ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ:18-5 ΣΤΟ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ένα οκτάλεπτο χρειάστηκε να παίξει ο Ολυμπιακός προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του Παναθηναϊκού επικρατώντας 18-5 στο «αιώνιο» ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής για την Α1 πόλο ανδρών.














ΠΗΓΗ:crashonline.gr

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει σε όλη τη στρατιωτική ηγεσία (πεζικού, ναυτικού και αεροπορίας) από την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Σμύρνη και στο πλάι του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έμεινε απόλυτα σιωπηλός στις προκλήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ με τις διάφορες πολύ προσεκτικές αναφορές του –μπροστά στις κάμερες- κατ’ ουσίαν αμφισβήτησε το μισό Αιγαίο. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τα σημεία που οι Τούρκοι κάνουν τις παραβάσεις και τις παραβιάσεις, για τις οποίες ο κ. Νταβούτογλου ότι για εσάς μπορεί να είναι, για εμάς όμως δεν είναι, η Τουρκία ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβητεί μέχρι και της ακτογραμμή της Τζιας.
ΠΗΓΗ:crashonline.gr

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ο κόσμος στην Αυστραλία ακόμα συζητά για αυτήν την παράσταση που ένωσε στη σκηνή για πρώτη φορά στην ιστορία Πόντιους και Αβορίγινες. Έγινε στο πλαίσιο του 29ου Ελληνικού Φεστιβάλ του Λόνσντεϊλ και συγκίνησε, στέλνοντας μηνύματα αδελφοσύνης.
Πάνω στη σκηνή του φεστιβάλ αντάμωσαν οι μουσικές των δύο λαών και έδεσαν δύο πολιτισμοί με τα εκφραστικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται χιλιετίες τώρα: τα μουσικά όργανα. Λύρα οι Πόντιοι, ντιντζεριντού (didgeridoo) οι Αβορίγινες, σε ένα ονειρικό αγκάλιασμα.
Ως «Ο φοίνικας του ονειρικού χρόνου» θα μπορούσε να μεταφραστεί ο τίτλος του πρότζεκτ του Συλλόγου Ποντίων «Οι Ακρίτες του Πόντου» Μελβούρνης που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ με παρόντα τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ και με 40.000 θεατές!
ΠΗΓΗ:crashonline.gr

"Ξύπνησε" η φίλη του Παντελίδη, Μίνα Αρναούτη - Τι λένε οι γιατροί για την υγεία της


Για δεύτερο 24ωρο εκτός καταστολής και μηχανικής υποστήριξης η 30χρονη συνεπιβάτιδα του Παντελή Παντελίδη που συμπληρώνει 20 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - Η κατάστασή της κρίνεται πια σοβαρή και όχι κρίσιμη όπως την χαρακτήριζαν το πρώτο δεκαήμερο οι θεράποντες γιατροί

Το δεύτερο 24ωρο εκτός καταστολής και μηχανικής υποστήριξης διανύει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» η Μίνα Αρναούτη, η συνεπιβάτης του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη στο όχημα όπου ο καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή στο Ελληνικό στις 18 Φεβρουαρίου.
 
Βαριά τραυματισμένη στον θώρακα, το πόδι και το χέρι η 30χρονη είχε διακομιστεί στον «Ευαγγελισμό» αμέσως μετά το τροχαίο δυστύχημα όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη θωρακοχειρουργική και ορθοπεδική επέμβαση. Πλέον συμπληρώνει στη ΜΕΘ 20 ημέρες νοσηλείας, αλλά η κατάστασή της κρίνεται πια σοβαρή και όχι κρίσιμη όπως την χαρακτήριζαν το πρώτο δεκαήμερο οι θεράποντες γιατροί.
 
Έχοντας χάσει πολύ αίμα και φέροντας πάνω της ξένα σώματα τόσο από το τροχαίο όσο και από τις χειρουργικές επεμβάσεις στον θώρακα και τα άκρα, ο εύθραυστος οργανισμός της κοπέλας εμφάνισε μέσα στο πρώτο 24ωρο σημάδια λοίμωξης. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η ασθενής είναι σε σταθερή κατάσταση και αντιμετωπίζει τη λοίμωξη που την ταλαιπωρεί.
 
Η 30χρονη δεν δίνει πια μάχη για τη ζωή της, αλλά παλεύει για να συνηθίσει τα νέα δεδομένα στην κατάσταση της υγείας της. Η αποσωλήνωση την περασμένη Δευτέρα ήταν ένα μεγάλο βήμα που επέτρεψε στην βαριά τραυματισμένη κοπέλα να έχει και πάλι αυτονομία στην αναπνευστική της λειτουργία.
 
Σε ό,τι αφορά το ξύπνημα από το τεχνητό κώμα, δηλαδή την καταστολή στην οποία την κρατούσαν οι γιατροί, η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή. Οι ειδικοί έχουν λάβει τις ενδείξεις ότι η πολυτραυματίας ανέκτησε τις αισθήσεις της, πχ αντιδρώντας σε ερεθίσματα που προκαλούν πόνο ή αντιδρώντας σε όσους της μιλούν, ωστόσο κάνουν λόγο για διεγερτική συμπεριφορά της ασθενούς, η οποία δεν έχει αποκτήσει πλήρη επαφή με το περιβάλλον.
 
Η διεγερτική συμπεριφορά θεωρείται αναμενόμενη σε τέτοια περιστατικά βαριά όπως της Αρναούτη που παρέμειναν επί μακρόν στη ΜΕΘ σε καταστολή. «Ένας ασθενής δεν ξυπνάει από το κώμα και αρχίζει να μιλάει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Χρειάζεται  χρόνος έως ότου ανακτήσει συνείδηση του χώρου και του κόσμου  γύρω του» εξηγεί γιατρός της ΜΕΘ. Με αυτά τα δεδομένα εκτιμάται ότι ως το τέλος της εβδομάδας η 30χρονη θα έχει καλύτερη επαφή με το περιβάλλον και θα μπορεί να επικοινωνεί με τους οικείους της.

πηγή protothema.gr

Οι άνθρωποι που αγαπούν τη σοκολάτα είναι πιθανόν πιο έξυπνοι


Τα πολλαπλά οφέλη της σοκολάτας αναδεικνύει για ακόμη μια φορά έρευνα, διάρκειας μάλιστα σαράντα ετών. Πέραν του ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου και αναζωογονεί τον οργανισμό μας, μας κάνει πιο έξυπνους και αποδοτικούς.

Η μελέτη 40 ετών ξεκίνησε από την ψυχολόγο Merrill Elias η οποία παρακολούθησε τη σχέση μεταξύ της πίεσης του αίματος και της γνωστικής απόδοσης σε 1.000 άτομα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και αποδεικνύει ότι η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας οδηγεί σε βελτιωμένη γνωστική απόδοση.

Μετά από μερικά χρόνια, η μελέτη επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και άλλες διατροφικές συνήθειες. Υπήρξαν επτά «κύματα» της έρευνας μέχρι σήμερα, το καθένα διεξάγεται με απόσταση 5 χρόνων.

Η δρ. Elias είπε: «Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι που τρώνε σοκολάτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα τείνουν, αποδίδουν καλύτερα γνωστικά. Είναι σημαντικό – τα αποτελέσματα ισχύουν για μια σειρά γνωστικών πεδίων».

Μάλιστα οι ερευνητές συμπέραναν ότι η σύνδεση μεταξύ σοκολάτας και «εξυπνάδας» παρέμεινε σταθερή ακόμη και μετά την προσαρμογή μεταβλητών όπως η ηλικία, οι καρδιαγγειακοί κίνδυνοι και οι διατροφικές συνήθειες.

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι αυτή η «εξυπνάδα» μεταφράζεται σε ικανότητες όπως να κάνουμε δύο πράγματα ταυτόχρονα, να θυμηθούμε έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια λίστα αγορών.

Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, η σοκολάτα μας βοηθάει τόσο πολύ επειδή έχει φλαβονοειδή, τα οποία προστατεύουν την γήρανση του εγκεφάλου, αλλά και γιατί έχει πολύ σημαντικά θετικό ψυχολογικό αντίκτυπο πάνω μας! 

Η δρ Elias είπε: «Δεν εξετάσαμε τη σκούρα σοκολάτα ξεχωριστά από τις υπόλοιπες σοκολάτες. 

Τότε ίσως θα ξέραμε πολλά περισσότερα για το τι συμβαίνει. Επίσης, παρακολουθήσαμε μόνο ανθρώπους που έτρωγαν σοκολάτα ποτέ ή σπάνια. 

Θα ήθελα πραγματικά να δω τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι τρώνε πραγματικά πολύ σοκολάτα!».

http://www.real.gr/

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία



Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη (09/03/2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα «χτυπήσουν» τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας. 
AdTech Ad
Πιο αναλυτικά, σήμερα τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Εύβοια και βαθμιαία τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
Για αύριο, Πέμπτη (10/03) σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.


Read more: www.newsbomb.gr/kairos

ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαίωσαν την εικόνα από τις εκθέσεις αυτοκινήτων ανά την ελληνική επικράτεια, καθώς οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών ήταν σημαντικά χαμηλότερες το Φεβρουάριο. Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, κατά το δεύτερο μήνα του 2016 ανήλθαν σε μόλις 3.310, μειωμένες κατά 32,4% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2015. Η πτώση στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου είναι 16,1%.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων «η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτου είναι κατά πολύ χειρότερη, καθώς πολλές από τις ταξινομήσεις του περασμένου μηνός ήταν αυτοκίνητα που είχαν τελωνιστεί στα τέλη του 2015. Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην παράταση του μέτρου της απόσυρσης, παρά και τις νέες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τουλάχιστον 8.000 υποψήφιους αγοραστές. Πρόκειται για πελάτες που ενώ απέκτησαν εμπρόθεσμα δικαίωμα έκπτωσης απόσυρσης, δεν κατέστη εφικτό να εξαργυρώσουν αυτήν την απαλλαγή ως την 31η Δεκεμβρίου 2015, καθώς τα αυτοκίνητα που παρήγγειλαν αφίχθησαν μετά την 1η Ιανουαρίου».
Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου παραμένει «όμηρος» της πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς ούτε επανέρχεται η απόσυρση ούτε ανακοινώνεται η οριστική άρση του μέτρου, ώστε οι εισαγωγείς να διαμορφώσουν ανάλογα την εμπορική τους στρατηγική και οι καταναλωτές να προχωρήσουν στην απόκτηση του νέου τους αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με το ΣΕΑΑ, «συνέπειες έχουν προκύψει και στα σχετιζόμενα δημοσιονομικά έσοδα, καθώς εκτιμάται ότι ήδη κατά το πρώτο δίμηνο του έτους η υστέρηση των εσόδων από Τέλος Ταξινόμησης και ΦΠΑ των καινούργιων αυτοκινήτων υπερβαίνει τα 25 εκατ. ευρώ».

ΠΗΓΗ:newsauto.gr

Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες

Η διαμάχη μεταξύ ζευγαριών για το ποιος κοιμάται περισσότερο φαίνεται να αποκτά νόημα. Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες θα πρέπει να κοιμούνται περισσότερο και όχι οι άντρες. Στην έρευνα συμμετείχαν 210 άτομα μέσης ηλικίας – άνδρες και γυναίκες – και σύμφωνα με τα συμπεράσματά της οι γυναίκες είχαν περισσότερες επιπτώσεις στην υγεία τους από την έλλειψη ύπνου.
Η διαμάχη μεταξύ ζευγαριών για το ποιος κοιμάται περισσότερο φαίνεται να αποκτά νόημα. Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες θα πρέπει να κοιμούνται περισσότερο και όχι οι άντρες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 210 άτομα μέσης ηλικίας – άνδρες και γυναίκες – και σύμφωνα με τα συμπεράσματά της οι γυναίκες είχαν περισσότερες επιπτώσεις στην υγεία τους από την έλλειψη ύπνου.

«Ο λίγος ύπνος στις γυναίκες συνδέεται άμεσα με υψηλά επίπεδα ψυχολογικού στρες και αισθήματα επιθετικότητας, κατάθλιψης και θυμού. Αντίθετα, αυτά τα αισθήματα δεν υπήρξαν στον ίδιο βαθμό για τους άντρες που δεν κοιμόντουσαν αρκετά», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Jim Horn και συνεχίζει:

«Όσο πιο πολύ χρησιμοποιούμε το μυαλό μας μέσα στην ημέρα, τόσο περισσότερη ‘ανάρρωση’ χρειάζεται και κατ’ επέκταση περισσότερο ύπνο. Οι γυναίκες, από τη στιγμή που έχουν περισσότερες ικανότητες στο multitasking, χρησιμοποιούν περισσότερο τον εγκέφαλό τους συγκριτικά με τους άντρες. Επομένως ο ύπνος τους θα πρέπει να είναι ποσοτικά και ποιοτικά καλύτερος».

Κατά μέσο όρο, αναφέρει ο Horn, οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται 20 λεπτά περισσότερο, αλλά ο χρόνος αυτός ποικίλλει – άλλοτε είναι περισσότερος κατά μερικά λεπτά, άλλοτε λιγότερος.

πηγή http:www.in2life.gr


Νέο κόμμα προανήγγειλλε η Κωνσταντοπούλου - Γιατί αποκαλεί «ανδρείκελο» τον Παυλόπουλο


Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή “Ιστορίες” του ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, “σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ. Τσίπρα. Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς”.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε απολύτως πεπεισμένη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει σε κάποιου είδους συμφωνία με τους δανειστές πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ενώ αναφορικά με το αν υπήρχε ή όχι “σχέδιο Β” σημείωσε: “Νομίζω πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να μην υπάρχει σχέδιο Β, να μην υπάρχουν εναλλακτικές και να εμφανιστεί ως αντικειμενική ανάγκη η σύμπραξη στον όλεθρο, τη λεγόμενη συμφωνία της 13ης Ιουλίου”.
Μάλιστα, αναφερόμενη στα όσα συνέβησαν αμέσως μετά την επικράτηση του “όχι” στο δημοψήφισμα, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για “πένθιμο κλίμα” στο Μαξίμου, εκτιμώντας πως αυτό που επιθυμούσε ο πρωθυπουργός ήταν να προκύψει από το δημοψήφισμα ένα αποτέλεσμα που να “νομιμοποιεί” τη συμφωνία με τους δανειστές.
H κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε “ανδρείκελο”, ενώ υποστήριξε πως “είναι πολύ βαριά αυτά στα οποία έχει εμπλακεί ο κ. Παυλόπουλος, είναι πολύ βαρύ το γεγονός ότι ανέλαβε για λογαριασμό των δανειστών να κάνει ακόμη περισσότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο”.
Όσον αφορά στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανέφερε πως δεν υπήρχε καμία πρόταση προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος εξαπατήθηκε και αιφνιδιάστηκε από την πρόταση αυτή.

πηγή www.koutipandoras.gr

ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο ΤΟΥΝΤΟΡ!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόλυση του Ίγκορ Τούντορ, λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και των υποτιμητικών σχολίων για την ποιότητα της ομάδας.

Ο Βλάνταν Ίβιτς θα είναι ο προπονητής της πρώτης ομάδας ως το τέλος της σεζόν".

Συνολικά ο Τούντορ πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ για 45 παιχνίδια, έχοντας απολογισμό 17 νίκες, 17 ισοπαλίες και 11 ήττες (69-44 γκολ).

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως αν οι Θεσσαλονικείς δεν νικήσουν την επόμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό θα ισοφαρίσουν το αρνητικό ρεκόρ του 1965 με μία νίκη σε 12 παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 12 έχει 4 ήττες, 6 ισοπαλίες και μία μόνο νίκη.

ΠΗΓΗ:contra.gr

ΣΗΜΕΡΑ 10-3-2016 ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ...

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ 110 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Περίπου 110 άτομα, πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 40 παιδιά διαφόρων ηλικιών -ακόμη και νεογέννητα,εντοπίστηκαν σε ξύλινο σκάφος κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης.

Το ξύλινο σκαρί, που έπλεε υπό βροχή, εντόπισε σκάφος του λιμενικού, το οποίο φρόντισε άμεσα για την ασφαλή μεταφορά των επιβαινόντων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στο χώρο του λιμένα η καταγραφή και ταυτοποίηση των περίπου 110 ατόμων, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.
Στο σύνολο των παράνομα εισελθόντων στη χώρα προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης από το «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Την Παρασκευή θα καταβληθούν σε 36.491 δικαιούχους Οικογενειακά Επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) εκκρεμών αιτήσεων (A21) του έτους 2015, που επεξεργάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές διαμορφώνεται στο ποσό των 24.007.554 €.
Χρήσιμες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου υπάρχει η ένδειξη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ, στην ενότητα «Υπηρεσίες προς το Κοινό», στο πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων».
ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

ΘΛΙΨΗ.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Το email που λάβαμε πριν λίγο μας συγκλόνισε. Θα σταθούμε σε κάποια κομμάτια της απόγνωσης της 25χρονης Ελένης που εγκαταλήφθηκε από τον πατέρα του παιδιού της όταν ήταν έγκυος. 
 
Αυτή την στιγμή έχει μια κορούλα 6 ετών και δεν έχει να την ταϊσει κυριολεκτικά, ενώ έχει άμεση ανάγκη από το σιρόπι “Aerius” λόγω αλλεργικής ρινίτιδας του παιδιού. 
Όσοι είστε κοντά καλέστε την στο τηλ. που θα βρείτε πιο κάτω για να της το δώσετε ακόμα και τώρα…
Η Ελένη με συγκλόνισε με το μήνυμα που έστειλε. Δεν έχει βοήθεια πλέον από πουθενά. Είναι μόνη της σε ένα ενοικιασμένο σπίτι, οφείλει 1500 ευρώ σε ενοίκια και απειλείται από έξωση, ενώ αναγκάζεται να μην πηγαίνει στο Νηπιαγωγείο το παιδί της, λόγω έλλειψης παπουτσιών, ενδυμάτων και τροφής. 
Η κατάσταση που βιώνει είναι απελπιστική. 
Έχει εγκαταλειφθεί από τους γονείς της που μένουν στην Αθήνα, όταν έμαθαν ότι έμεινε έγκυος σε μικρή ηλικία.
Ζήτησε την βοήθειά μας και πρέπει να της την προσφέρουμε απλόχερα, ο καθένας με τον δικό του αληθινό τρόπο, γιατί είμαστε Έλληνες και είναι γραμμένο στο DNA μας να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Η Ελένη αναγκάζεται να μην πηγαίνει στο σχολείο το κοριτσάκι της γιατί δεν έχει να το ντύσει και να του δώσει κολατσιό.
Η Ελένη χρειάζεται άμεσα για το μικρό της αγγελούδι τα εξής:
1) Σιρόπι Aerius για τον έντονο βήχα που έχει τις τελευταίες ημέρες και μπορεί να της προκαλέσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα υγείας.
2) Ρουχαλάκια και παπουτσάκια για το 6χρονο κοριτσάκι της, που αδυνατεί να αγοράσει λόγω του ότι είναι άνεργη και μόνη της.
3) Να εξοφλήσει άμεσα το χρέος από τα συσσωρευμένα ενοίκια (1500 ευρώ) επειδή απειλείται με έξωση. Να τονίσω εδώ, ότι η σπιτονοικοκυρά της της έχει φερθεί με πολύ καλό τρόπο και την έχει βοηθήσει, αλλά έχει και εκείνη τις δικές της υποχρεώσεις που τρέχουν, γι αυτό δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
Επικοινωνήστε άμεσα με την Ελένη στο 6983 674925 και όσοι μπορείτε ακόμα και τώρα, στείλτε έστω και ένα μικρό χρηματικό ποσό στον κάτωθι λογαριασμό:
Τράπεζα Πειραιώς (IBAN GR 4101 7134 3000 6343 1271 89256)
Διαδώστε αυτή την ανάρτηση για να το μάθει ο κόσμος. Όσο περισσότεροι βοηθήσουμε, τόσο μεγαλύτερο χαμόγελο θα δώσουμε στην μανούλα και το μικρό της αγγελούδι.

ΠΗΓΗ:messinia1234.com

ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ..

Τραγική καθημερινότητα βιώνει μητέρα με δύο παιδιά, στην Πάτρα, στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων.
Η γυναίκα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά  αφού είναι διαζευγμένη με τον πατέρα, δε μπορεί να τους παράσχει ούτε τα προς το ζην.
Όπως δηλώνει, δεν μπορεί να βρει δουλειά και αυτό έχει ως συνέπεια τα τέκνα της να φεύγουν για το σχολείο και τις καθημερινές υποχρεώσεις τους χωρίς ένα ποτήρι γάλα, αλλά και 50 λεπτά για να αγοράσουν ένα κουλούρι.
Μάλιστα, μέσα σε όλα τα παραπάνω, είναι αναγκασμένη να φύγει και από το σπίτι που της είχε παραχωρήσει προσωρινά φιλικό της πρόσωπο, αφού το διαμέρισμα θα κατοικηθεί πλέον από τους ιδιοκτήτες.
«Βοηθήστε μας», ικετεύει με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια. «Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Μια δουλειά ζητάω για να ταϊσω τα παιδιά μου».
Όπως μας λέει, υπάρχουν μέρες που δεν έχει κάτι άλλο να μαγειρέψει -όταν δεν της δίνουν δανεικά φιλικά της πρόσωπα- και μαγειρεύει πατάτες βραστές για… τρεις ημέρες.
Σημειώνουμε πως, το ένα από τα παιδιά πάσχει από ασθένεια και χρήζει συχνής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Τα στοιχεία της γυναίκας, που στο πρόσωπο και την οικογένεια της οποίας αποτυπώνονται ανάγλυφα οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, υπάρχουν στη διάθεση  της ραδιοφωικής εκπομπής «Σημείο Αιχμής», με τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Κογκόλη και την Κων/να Τσεγγενέ.

ΠΗΓΗ:contraseolous.gr

ΚΡΙΜΑ...

Μια συγκλονιστική και άκρως συναισθηματική εξομολόγηση έκανε ο Χάρισον Φόρντ, ο οποίος αποκάλυψε πως η 25χρονη κόρη του έχει επιληψία.
Ο 73χρονος ηθοποιός, έκανε την αποκάλυψη κατά την διάρκεια του gala «FACES» στη Νέα Υόρκη, μιλώντας με πολύ τρυφερά λόγια για την Τζόρτζια:
«Θαυμάζω πολλά πράγματα σε εκείνη. Θαυμάζω την αυτοσυγκράτησή της, την επιμονή της, το ταλέντο της και την δύναμή της. Είναι η ηρωίδα μου.Την αγαπώ!».
Παράλληλα, ο Φόρντ εξήγησε πόσο ψυχοφθόρο για όλη την οικογένεια, είναι να υπάρχει μέσα στο σπίτι ένα άτομο με επιληψία:
«Βλέπω την κόρη μου και ξέρω πως (η επιληψία) επηρεάζει την ζωή, το μέλλον της, τις ευκαιρίες της, κάνοντας σε απεγνωσμένα να θες να το μετριάσεις και να βρεις έναν τρόπο ώστε να μπορεί να ζήσει μια άνετη και αποτελεσματική ζωή».
ΠΗΓΗ:star.gr

ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑ 31 ΕΚ.ΕΥΡΩ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΑΡΙΣΟΝ ΦΟΡΝΤ!!

Ο πασίγνωστος σταρ του Χόλιγουντ θα «καρπωθεί» ποσό κατά 76 φορές μεγαλύτερο από τα νέα «αστέρια» της σειράς, Ντέιζι Ρίντλεϊ και Τζον Μπογιέγκα

Είναι το μεγάλο αστέρι της 7ης ταινίας... Είναι ο συνδετικός κρίκος με τις δύο προηγούμενες τριλογίες... Είναι, όμως και ο πρωταγωνιστής που θα βάλει στο λογαριασμό του περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ, ξυπνώντας μία... διαφορετική δύναμη, από εκείνη των Τζεντάι!



Ήταν γνωστό και... φυσιολογικό για τους άγραφους νόμους αξιολόγησης των παραγωγών ταινιών, ότι ο Χάρισον Φορντ, όπως και οι Μαρκ Χάμιλ (ο... γνωστός μας Λουκ Σκαϊγουόκερ), Κάρι Φίσερ (πριγκίπισσα Λέια), θα λάμβαναν περισσότερα χρήματα από τους νέους πρωταγωνιστές. Πλέον, γνωρίζουμε το... πόσο περισσότερα. Ειδικά ο Χάρισον Φορντ, θα πληρωθεί 76 φορές περισσότερο από τους δύο νέους ηθοποιούς, οι οποίοι βέβαια, έχουν μέλλον μπροστά τους προκειμένου να γίνουν διάσημοι, να πετύχουν και να τύχουν ανάλογης... αντιμετώπισης!

Όπως έγινε γνωστό, ο μίστερ Χαν Σόλο (Χάρισον Φορντ), θα πληρωθεί 22 εκατ. ευρώ μόνο για το ρόλο, καθώς και 0,5% ποσοστά από τα ακαθάριστα έσοδα της ταινίας, τα οποία υπολογίζονται να αγγίξουν το 1,8 δισ. ευρώ. Ήδη έχει λάβει 1,3 εκατ. ευρώ διότι έσπασε το πόδι του σε ένα από τα γυρίσματα της ταινίας. Με άλλα λόγια, ο γνωστός μας και ο ως Ιντιάντα Τζόουνς, θα λάβει περισσότερο από 30 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του στην 7η ταινία του Star Wars, η οποία σπάει ήδη ταμεία σε όλον τον κόσμο.

Οι Ντέιζι Ρίντλεϊ και Τζον Μπογιέγκα θα πληρωθούν... μόνο με 400.000 ευρώ έκαστος, τα οποία δεν είναι και λίγα, αλλά σε σύγκριση με τις απολαβές του Χαν Σόλο, είναι... ψίχουλα! Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ο Χάρισον Φορντ πληρώθηκε το 1977, όταν συμμετείχε στην τότε ταινία της σειράς, με το ποσό των 9.000 ευρώ. Συγκριτικά λοιπόν, οι δύο νέοι πρωταγωνιστές έχουν... φτιάξει ήδη την τύχη τους, τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΕΛΕΟΣ!!!ΕΛΕΟΣ!!!

Το μισό Περιστέρι και την μισή Πετρούπολη διεκδικεί ο ιερός ναός «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στη Λαμία, ζητώντας να του επιστραφούν 7.500 στρέμματα εντός και εκτός σχεδίου πόλεως στη Δυτική Αθήνα.
Στην τεράστια έκταση περιλαμβάνονται σπίτια, γήπεδα, πλατείες και το ελληνικό Δημόσιο παίρνει τα μέτρα του ενόψει δικαστικής μάχης. Η υπόθεση είναι σε εκκρεμότητα από το 1929, όταν οι διεκδικήσεις περιορίζονταν στα 300 στρέμματα.
Ο Ιερός Ναός διεκδικεί σήμερα περίπου 7.500 στρέμματα, εκ των οποίων 4.000 στρέμματα σε κατοικημένες περιοχές των δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης και 3.500 στρέμματα εκτός σχεδίου, που βρίσκονται στο Ποικίλο Όρος και έχουν χαρακτηριστεί δασικές.
Η διεκδίκηση στηρίζεται σε διαθήκη του 1916 με την οποία ο ναός έγινε κληρονόμος μεγάλου μέρους του «κτήματος Βέρδη».
Στο μεταξύ, η εντός σχεδίου έκταση που διεκδικεί έχει πλέον δομηθεί εδώ και δεκαετίες με κατοικίες, πλατείες, γήπεδα και άλλους κοινόχρηστους χώρους.
Η αγωγή του ναού κατά του ελληνικού Δημοσίου, των δύο δήμων αλλά και ιδιωτών εκδικάζεται στις 22 Μαρτίου, ενώ επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ζητήσει αποζημίωση από τους σημερινούς ιδιοκτήτες.
Έξαλλος ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, μίλησε για το θέμα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και προειδοποίησε ότι «ο κόσμος θα βγει τους δρόμους και θα μας κυνηγήσει όλους».
Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι θα κάνει τα  πάντα προκειμένου να διασφαλίσει, όπως είπε, τον μόχθο των ανθρώπων της πόλης του που πλήρωσαν τα οικόπεδα τους και έχουν κάνει σπίτια εδώ και 30 χρόνια.
Επίσης, χαρακτήρισε θετική την στάση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη με όλα τα συναρμόδια υπουργεία.
ΠΗΓΗ:star.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 9-3-2016

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη Μακεδονία.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με εξαίρεση το Νοτιοδυτικό Αιγαίο και το Κρητικό όπου θα πνέουν δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα στο Σαρωνικό βορειοδυτικοί έως ισχυροί.
Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και από το απόγευμα πιθανόν καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ?

Οι επιστήμονες φαίνεται πως βρήκαν την απάντηση στο ερώτημα του γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε πατατάκια, μόλις δοκιμάσουμε ένα. 

Σύμφωνα με την έρευνα αποδεικνύεται πως δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο αλάτι και στη ζάχαρη, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη ποσότητα σε όλα τα παχυντικά φαγητά. Οι ερευνητές εξάλλου κατέληξαν πως η μεγάλη κατανάλωση αλατιού συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία. Στη νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Journal of Nutrition» φαίνεται πως το αλάτι παίζει πρωταρχικό ρόλο στην αυξανόμενη όρεξή μας, όταν τρώμε λιπαρά φαγητά.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Deakin στην Αυστραλία κατά τη διεξαγωγή του πειράματος, έδωσαν σε 48 υγιείς ανθρώπους να δοκιμάσουν τρία σχεδόν πανομοιότυπα ποτά και τρία σχεδόν πανομοιότυπα γεύματα, στα οποία η μόνη διαφορά ήταν η ποσότητα αλατιού. Το πόρισμα του πειράματος αποκάλυψε πως το ποτό και το γεύμα με το περισσότερο αλάτι ήταν εκείνο που προτίμησαν και κατανάλωσαν σε μεγαλύτερη ποσότητα οι συμμετέχοντες. Πιο αναλυτικά, η γεύση του αλατιού έκανε τους ανθρώπους να καταναλώσουν 11% περισσότερο φαγητό, ανεξάρτητα από το πόσο λίπος περιεχόταν στα συστατικά.

Ο κεντρικός ερευνητής και καθηγητής του πανεπιστημίου Deakin, Russell Keast, σχολίασε τη σημασία του ποσοστού, τονίζοντας: «Μέσα στη διάρκεια κάθε μέρας, το 11% πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό». Αποδείχθηκε, μάλιστα, πως το αλάτι δεν κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα σε εκείνους με ιδιαίτερη ευαισθησία στη γεύση και τους υπόλοιπους. Όπως φάνηκε, το αλάτι προκάλεσε τη λαιμαργία και στις δυο κατηγορίες το ίδιο. 

Ο Keast μιλώντας για τη «δύναμη» του αλατιού στη γεύση μας, εξήγησε πως «οι άνθρωποι με μεγαλύτερη ευαισθησία στη γεύση του λίπους, συνήθως δεν τρώνε παραπάνω από όσο απαιτείται από τον οργανισμό μας. Παρ' όλα αυτά, μόλις τους προσφέρθηκε το αλατισμένο γεύμα, κατανάλωσαν την ίδια ποσότητα με όλους τους υπόλοιπους, καθώς λόγω του αλατιού, δεν ένιωσαν το αίσθημα του κορεσμού».

Για την υπερφαγία, ωστόσο, ευθύνεται ως ένα ποσοστό και το λίπος, αφού τα υψηλά σε λιπαρά τρόφιμα παρασύρουν τους ανθρώπους στην υπερβολική κατανάλωση. Το αλάτι, ωστόσο, φαίνεται πως είναι ο βασικός ένοχος για την άκρατη κατανάλωση  αλατισμένων φαγητών, όπως είναι τα αγαπημένα σε όλους πατατάκια.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΙ ΑΝΤΡΑ?

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, δεν υπάρχουν αμιγώς φιλικές σχέσεις μεταξύ γυναικών και αντρών. Αυτό συμβαίνει διότι οι τελευταίοι έχουν νιώσει έστω και μία φορά σεξουαλική έλξη ακόμη και για την κολλητή τους.

Με τι είδους κριτήρια δημιουργούνται οι φιλικές σχέσεις όταν πρόκειται για άτομα του αντίθετου φύλου; Είναι η χημεία, τα κοινά βιώματα, τα ενδιαφέροντα, η αισθητική, ο κώδικας επικοινωνίας; Αυτό που ισχύει πιθανότατα είναι ένας συνδυασμός μερικών ή και όλων των παραπάνω. Πέρα από όλα αυτά όμως, είναι δυνατό να γεννηθεί πραγματική φιλία ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ή μήπως ακόμη και μεταξύ κολλητών υπάρχει ένας λανθάνων ερωτισμός;

Στο παραπάνω ζητούμενο επιχείρησε να ρίξει φως μια επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στο Μάντισον. Για το σκοπό αυτό, οι ερευνητές προσέγγισαν 88 ζευγάρια φίλων και ζήτησαν ξεχωριστά από τον καθένα, τη γυναίκα και τον άντρα από κάθε ζεύγος, να απαντήσει όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά σε μια σειρά ερωτήσεων. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και εάν έχει τύχει ποτέ να νιώσουν ερωτική έλξη για το φίλο ή τη φίλη τους και, αν ναι, σε ποιο βαθμό.

Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά: ένα μεγάλο ποσοστό των αντρών δήλωσε πως όντως έχει αισθανθεί σεξουαλική επιθυμία για ένα φιλικό πρόσωπο του αντίθετου φύλου. Κάποιες φορές μάλιστα η έλξη προηγήθηκε της φιλίας. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως δεν ισχύει για τις περισσότερες γυναίκες, οι οποίες μίλησαν για καθαρή πλατωνική σχέση και τίποτα περισσότερο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και ορισμένες ακόμη απαντήσεις, αφού μέσα από αυτές καταρρίπτεται η πεποίθηση σύμφωνα με την οποία πολλές γυναίκες γοητεύονται από τους δεσμευμένους.


ΠΗΓΗ:elle.gr

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!

Πολλές οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με το ερώτημα αν πρέπει να πάρουν ένα σκύλο ή όχι. Η απόφαση αυτή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν πρόκειται για οικογένειες, που έχουν παιδί με αυτισμό.
Τώρα, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι έρχεται να βοηθήσει στη λήψη αυτής της απόφασης. Η ερευνήτρια Gretchen Carlisle μελέτησε την επίδραση που ασκεί η απόφαση απόκτησης σκύλου στις οικογένειες παιδιών με αυτισμό και βρήκε ότι στα οφέλη της περιλαμβάνονταν η συντροφικότητα, η ανακούφιση από το στρες και η εκμάθηση της υπευθυνότητας από τα παιδιά.
"Τα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος συχνά δυσκολεύονται στην επικοινωνία με άλλους, πράγμα που καθιστά δύσκολο το να αναπτύξουν φιλίες. Μπορούν, όμως, να ωφεληθούν ιδιαίτερα από την αλληλεπίδρασή τους με σκυλιά,τα οποία προσφέρουν αγάπη και συντροφικότητα άνευ όρων", εξηγεί η ερευνήτρια.
Ωστόσο, οι γονείς θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις ευαισθησίες των παιδιών τους, όταν επιλέγουν σκυλί, ώστε να εξασφαλίσουν την καλή συνύπαρξη παιδιού-σκύλου. Για παράδειγμα, αν ένα παιδί με αυτισμό έχει ευαισθησία στους δυνατούς ήχους, η απόκτηση ενός σκύλου που γαβγίζει πολύ δεν είναι η καλύτερη επιλογή.
Αν και η συγκεκριμένη μελέτη αφορά την κατοχή σκύλου, η Carlisle ξεκαθαρίζει ότι τα σκυλιά μπορεί να μην είναι το καλύτερο κατοικίδιο για κάθε παιδί με αυτισμό, αλλά ότι άλλα κατοικίδια ζώα, όπως οι γάτες, τα άλογα, τα κουνέλια, μπορεί να αποδειχτούν καταλληλότερα ανάλογα πάντα με τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.
ΠΗΓΗ:vita.gr

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 9-5-2017,ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΑΧΜΕΤ ΒΑΚΑΣ

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου οδηγήθηκε και πάλι στις 8-3-16,ο Πακιστανός που κακοποίησε την 16χρονη Μυρτώ στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου του 2012...
Μία υπόθεση,που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η δίκη του αναβλήθηκε για τις 9 Μαϊου του 2017 λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Τραγική φιγούρα η μητέρας της Μυρτούς, Μαίρη Κοτρώτσου η οποία κοιτούσε δακρυσμένα και επίμονα τον δράκο της Πάρου. Ο Άχμετ Βάκας, είχε καταδικαστεί σε ισόβια συν 25 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 16χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012..
Για το ιστορικό του θέματος, ο Αχμέτ Βακάς τον Ιανουάριο του 2014 είχε καταδικαστεί μετά από πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας: για την ληστεία ισόβια κάθειρξη,  για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών, για την παράνομη εργασία κάθειρξη 3 μηνών και για τον βιασμό σε κάθειρξη 18 ετών...

ΠΗΓΗ:m.entertv.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Α.Μ.Κ.Α.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, έδωσε εντολή στις διοικήσεις των νοσηλευτικών Ιδρυμάτων να δέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση όλους τους δικαιούχους, που κατέχουν ΑΜΚΑ.


Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση εντέλλονται οι διοικήσεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες όλων των νοσοκομείων, κέντρων υγείας και των μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) να παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση, νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους του δικαιούχους που κατέχουν ΑΜΚΑ και προσέρχονται σε αυτά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση τους.

Δικαιούχοι που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία είναι:α) Οι µη άμεσα ή έμμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς, οι πολίτες κρατών-µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών τρίτων χωρών, οι οποίοι διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, καθώς και τα µέλη των οικογενειών (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα) όλων των παραπάνω. β) οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών ταμείων της χώρας και τα µέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα), οι οποίοι έχουν απολέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις λόγω οφειλών και δεν δικαιούνται παροχών υγείας

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr

Νερό, ο λευκός χρυσός!


Με μηδενική θερμιδική αξία, είναι ιδανικό για όλες τις δίαιτες. Παρουσιάζεται σαν πρότυπο του τέλειου υγρού και διαθέτει τεράστια ζωτική και θρεπτική αξία, σε σημείο μάλιστα που κανένας άνθρωπος, ζώο η φυτό, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό.

Εξάλλου, χωρίς νερό…δεν υπάρχει ζωή, αφού δεν υπάρχει καλλιέργεια, εκτροφή, τροφή. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλά τρόφιμα (κυρίως φρούτα και λαχανικά), πάνω από το 90% του βάρους τους είναι νερό.
 Για παράδειγμα, το ωμό κρέας περιέχει 50% νερό, το τυρί 40-70%, το ψωμί 30% και η μαργαρίνη 10%. Από την άλλη πλευρά, ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται ημερησίως 1,5 λίτρο νερό (6-8 ποτήρια) για να διατηρείται υγιής, μιας και το 60-70% του σώματός του αποτελείται από νερό.
Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ο άνθρωπος προσλαμβάνει και αποβάλλει περίπου 2 λίτρα ημερησίως. Από αυτά, τα 1,4 λίτρα (70%) είναι τα πόσιμα υγρά, τα 0,7 λίτρα (29.9%) από τις τροφές και περίπου 0,2 λίτρα (0,1%) από το νερό που προέρχεται από τις καύσεις των τροφών.
Σαν βιολογική δράση, το νερό βοηθά στη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου στα όργανα και τους ιστούς, αποβάλλει τις τοξίνες, ρυθμίζει τη λειτουργία του κυκλοφορικού και του πεπτικού συστήματος, της πίεσης του αίματος και της θερμοκρασίας σώματος.
Επομένως, το νερό είναι ίσως η πιο απαραίτητη τροφή, εφόσον πεθαίνει κανείς 10 φορές γρηγορότερα από δίψα παρά από πείνα.
Διαθέτοντας αυτά τα χαρακτηριστικά, το πολύτιμο αυτό υγρό, λατρεύτηκε και θεοποιήθηκε στο παρελθόν, αλλά και στις μέρες μας έχει μετατραπεί σε κάτι ‘καυτό’ και μυστηριώδες, καθώς η αναζήτησή του και εξεύρεσή του σε άλλους πλανήτες, π.χ.
Σελήνη, Άρης, αποτελεί μείζον ζήτημα. Συνάμα, μελετάται η δράση του ως στοιχείο μνήμης, αφού ο εγκέφαλος αποτελείται κατά το ήμισυ (ίσως και περισσότερο) με στοιχεία νερού. Από την άλλη πλευρά, σε πολλές περιοχές της γης το νερό αποτελεί μια σοβαρότατη αιτία αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων.
Δυστυχώς, σήμερα, αποτελεί ‘είδος προς εξαφάνιση’, κυρίως λόγω των κλιματικών αλλαγών και της μη ορθής χρήσης του, μα και ταυτόχρονα ‘προϊόν προς κατάκτηση’, αφού η απουσία νερού συνεπάγεται απουσία τροφής, εφαλτήριο για την εμφάνιση διακρατικών συμπλοκών και διαμαχών.
Οι νόμοι, εξάλλου, της αγροτικής οικονομίας επιβάλλουν το σεβασμό όλων όσων χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της τροφής και το νερό δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα πράγματα, ίσως γίνουν πιο δυσοίωνα καθώς σύμφωνα με στατιστικές μελέτες στα επόμενα 50 χρόνια το διαθέσιμο νερό ανά άτομο θα περιοριστεί στο μισό, ενώ σε 100 χρόνια ο μισός πληθυσμός παγκοσμίως θα υποφέρει από την έλλειψή του.
Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, το νερό φαίνεται να παίρνει τα σκήπτρα από το πετρέλαιο, όσον αφορά το ενδιαφέρον των στρατηγικών σχεδιασμών των υπερδυνάμεων.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ένα γαλόνι εμφιαλωμένο νερό κοστίζει περισσότερο από ένα γαλόνι πετρέλαιο, γι’ αυτό και αποτελεί σημαντική αιτία πολέμου, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι βαρύνουσας σημασίας πηγή χρημάτων και πλούτου.
Ας ελπίσουμε ότι μελλοντικά θα παραμείνουμε, με την κατάλληλη κοινωνική πολιτική, στο γεγονός ότι το νερό αποτελεί μόνο πηγή και σύμβολο ζωής!
Πρόκειται για το κυρίαρχο στοιχείο στον πλανήτη μας, καθώς το 70% της επιφάνειάς του αποτελείται από νερό, το οποίο παραμένει πάντα σταθερό σε ποσότητα. Ίσως για το λόγο αυτό μερικοί πιστεύουν ότι ο πλανήτης μας θα έπρεπε να ονομάζεται Νερό και όχι Γη! Από αυτό το ποσοστό το 97% είναι θαλασσινό νερό και μόνο το 3% είναι πόσιμο, εκ των οποίων τα 4/5 βρίσκονται αποθηκευμένα υπό μορφή πάγου και χιονιού στους πόλους και τα βουνά.
Το υπόλοιπο 1/5 του πόσιμου νερού χρησιμοποιείται κυρίως στη γεωργία (70%) και μόνο το 30% για ανθρώπινη κατανάλωση.
Αναλογικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αν όλο το νερό της γης βρίσκεται σε ένα ποτήρι, το συνολικό γλυκό νερό που μας αντιστοιχεί είναι μόνο μια σταγόνα! Αντίθετα, χρειάζονται: 5.000 λίτρα νερό για να παραχθεί ένα κιλό ρύζι, 20.000 λίτρα για ένα κιλό καφέ, 5.000 λίτρα νερό για να συντηρηθεί ένα μοσχάρι, 11.000 λίτρα νερό για ένα χάμπουργκερ, και 150.000 λίτρα νερό για να παραχθεί ένα αυτοκίνητο!
Έτσι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα, η κατανάλωση του νερού, αυξήθηκε έξι φορές, όταν ο πληθυσμός της γης τετραπλασιάστηκε. Πιο συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί καταναλώνουν 6 φορές περισσότερο νερό από τους Ινδούς και 30 φορές από τους Κενυάτες.
Στον αντίποδα αυτού, το 20% των παιδιών του κόσμου δεν έχει επί καθημερινής βάσης τα περίπου 20 λίτρα πόσιμου νερό που του αναλογούν, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά της παιδικής θνησιμότητας. Γενικά στις Αφρικανικές χώρες, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό, ενώ το 80% των ασθενειών που μαστίζουν τις χώρες αυτές, μεταδίδεται μέσω βρώμικου νερού.
Στη χώρα μας, η σπατάλη νερού είναι τεράστια, καθώς, ενώ για παράδειγμα στην Αθήνα απαιτούνται 600.000 κυβικά νερού καθημερινά, στην πραγματικότητα καταναλώνονται τα διπλάσια. Τα ίδια ισχύουν και στις Ελληνικές βιομηχανίες, οι οποίες για συγκεκριμένο παραγόμενο έργο, χρησιμοποιούν τριπλάσια ποσότητα νερού συγκρινόμενες με αντίστοιχες βιομηχανίες του εξωτερικού (πχ.
στις Η.Π.Α). Η ανάγκη για τη λήψη άμεσων μέτρων (κατασκευή νέων φραγμάτων) και τη διαμόρφωση συγκεκριμένων στρατηγικών πολιτικών δράσεων για την εξοικονόμηση αλλά και την ορθότερη χρήση του νερού είναι επιτακτική και υψίστης σημασίας.
Ήδη, στην Αμερική (Καλιφόρνια) έχει εκδοθεί το ‘Μωβ Βιβλίο’ με ένα σύνολο νόμων δημόσιας υγείας σχετικών με το ανακυκλωμένο νερό. Είναι πλέον ξεκάθαρο ό,τι η χρήση ανακυκλωμένου νερού είναι μονόδρομος. Όσο πιο γρήγορα αρχίσει η εκπαίδευση των πολιτών αναφορικά με την οικονομία του νερού, αλλά και η δημιουργία κατάλληλων υποδομών, τόσο οι επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου θα περιορίζονται.
Λαμπρό και φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση είναι η Ιαπωνία καθώς υπερέχει παγκοσμίως σε θέματα διαχείρισης και αξιοποίησης ανακυκλωμένου νερού. Από την άλλη πλευρά, στο Μεξικό, υπάρχει το φυτό Νίπα, το οποίο είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και μπορεί να αρδευτεί ακόμη και με θαλασσινό νερό.
Ίσως με το συγκεκριμένο φυτό λυθούν πολλά διατροφικά προβλήματα, καθώς έχει την ικανότητα να παράγει αρκετή ποσότητα βρώσιμων σπόρων.
Nερό δικτύου η εμφιαλωμένο;
Συνήθως, το νερό της βρύσης είναι απολύτως καθαρό και ασφαλές για τη δημόσια υγεία, καθώς είναι πολύ πιο φθηνό από το εμφιαλωμένο (1.000 φορές ακριβότερο). Ο μύθος του ‘καθαρού’ εμφιαλωμένου νερού, ο οποίος στηρίχθηκε κυρίως διαφημιστικά, αρχίζει σταδιακά να αμφισβητείται (και από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, WWF).
Η συγκέντρωση βενζολίου στο εμφιαλωμένο νερό, η μόλυνση του περιβάλλοντος από τα πλαστικά μπουκάλια, αλλά και η ίδια η μόλυνση του νερού από το πλαστικό μπουκάλι, όταν δεν τηρούνται οι βασικές συνθήκες συντήρησης και ασφάλειας, είναι μερικά από τα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση του.
Έτσι, στις μέρες μας, η καθαρότητα, η συσκευασία, η γεύση και η μυρωδιά του νερού, που αποτελούν συγκρίσιμα μεγέθη ανάμεσα στο νερό της βρύσης και του εμφιαλωμένου ύδατος, φαίνεται συνολικά να ισορροπούν στη ζυγαριά της ποιότητας, με το καθένα να υπερέχει σε λίγα επιμέρους σημεία.
Τα εμφιαλωμένα νερά χωρίζονται ανάλογα με τις ιδιότητές τους σε τρεις κατηγορίες: (α) φυσικό μεταλλικό νερό (με βάση αυστηρές προδιαγραφές Ε.Ε.), (β) επιτραπέζιο εμφιαλωμένο νερό (φιλτραρισμένο νερό δικτύου ύδρευσης), (γ) εμφιαλωμένο νερό πηγής (ελαφρώς επεξεργασμένο).
Στην πραγματικότητα, το νερό πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τρόφιμο-και μάλιστα ευπαθές-όσον αφορά την επεξεργασία, την εμφιάλωση και τη συντήρησή του.
Έτσι, η σχολαστική προστασία της πηγής, η τήρηση των κανόνων υγιεινής στην εμφιάλωση, η μεταφορά σε χαμηλή θερμοκρασία και η συντήρηση σε σκιερό μέρος (θερμοκρασία κάτω από 180C), αποτελούν δικλείδα ασφαλείας για την ποιότητα του εμφιαλωμένου νερού.
Το τελικό προϊόν (πόσιμο νερό) πρέπει να είναι άχρωμο, διαυγές, άοσμο και δροσερό.
Έπειτα, η επιλογή (νερό δικτύου ή εμφιαλωμένο) ανήκει αποκλειστικά στον καταναλωτή και τις ανάγκες του. Η κατά κεφαλή ετήσια κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού στη χώρα μας εκτιμάται ότι φθάνει τα 100 λίτρα, ενώ παγκοσμίως υπάρχουν περισσότερες από 700 μάρκες νερού.
Επομένως, αν προτιμήσετε εμφιαλωμένο, για τα παιδιά και το γενικότερο πληθυσμό, κατάλληλο μπορεί να θεωρηθεί το φυσικό μεταλλικό νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία.
Για άτομα με υπέρταση, ή με ανάγκη περιορισμού του νατρίου (λήψη κορτιζόνης, ηπατική και καρδιακή ανεπάρκεια) προτιμάται το φυσικό μεταλλικό νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως οι αθλητές, προτιμάται το φυσικό μεταλλικό νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και νάτριο.
Τέλος, καλή επιλογή θεωρείται το φυσικό μεταλλικό νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, για άτομα που χρειάζονται αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου (γυναίκες κυρίως για πρόληψη οστεοπόρωσης), ενώ αντενδείκνυται σε άτομα με πρόβλημα νεφρολιθίασης.
Υπάρχει επομένως μια πλειάδα νέων τύπων νερού, με ιδιαίτερα ευεργετική σύσταση σε ιχνοστοιχεία (π.χ μαγνήσιο) και ηλεκτρολύτες (που αντιμετωπίζουν γρηγορότερα τη δίψα) που προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών, ενώ αναμένονται εμφιαλωμένα νερά εμπλουτισμένα με υδατοδιαλυτές βιταμίνες (βιτ.
Β και C), προσδίδοντας μια νέα διατροφική διάσταση στο υγρό διαμάντι.
Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί, ότι πλέον, στα πολυτελή εστιατόρια της Αμερικής, υπάρχει sommelier νερού (παρόμοιος με αυτόν του κρασιού) που προτείνει το είδος νερού (ανάλογα με το μέγεθος, την ποσότητα των φυσαλίδων, την αλκαλικότητα, την οξύτητα και την πυκνότητα του νερού) που συνοδεύει καλύτερα το πιάτο μας.
Ας μην ξεχνούμε ότι το νερό δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό, είναι κοινή περιουσία, κληρονομιά και δικαίωμα κάθε ανθρώπου, όπως η τροφή και η υγεία. Μπορεί και πρέπει να προσφέρει μόνο ευεξία και ευζωία
http:www.iatronet.gr