Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ:ΠΑΡΤΕ ΤΑ 86 ΔΙΣ ΚΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!!!


Ο πραγματικός θριαμβευτής των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής στην Γερμανία δεν ήταν άλλος από τον Bόλφαγκ Σόιμπλε και τα κράτη του Bίζεγκραντ που ελέγχει. Λίγες ώρες μετά το σχέδιο Σόιμπλε για τον διωγμό της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” ο Γερμανός Οικονομικών διεμήνυσε ήδη στον Τσακαλώτο την πρόταση βόμβα
-Πάρτε τα 86 δις ευρώ του τρίτου μνημονίου και εγκαταλείψτε την ζώνη του ευρώ…

Ο Σόιμπλε προτείνει αρχικά την κυκλοφορία διπλού νομίσματος, τον Σεπτέμβριο του 2016 και την πλήρη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ την 1η Ιανουαρίου του 2017. Mέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξει μια καταιγίδα σχετικών δημοσιευμάτων με τον Σόιμπλε να πρωταγωνιστεί.

«Νέα διαφωνία απειλεί τους πιστωτές της Ελλάδας» έγραφε το βράδυ της Δευτέρας ηHandelsblatt-και στο επίκεντρο ο Σόιμπλε:«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει διαίσθηση αναφορικά με παρατεινόμενες διαμάχες. Όπως για παράδειγμα όταν πριν από μερικές μέρες αμφισβήτησε το νόημα της ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα. Υπέρ αυτής της άποψης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα. Ο Σόιμπλε παίρνει ήδη θέση διότι προβλέπει ότι σύντομα θα υπάρξει μια νέα διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Τo ΔΝΤ και η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ ζητούν από τα κράτη της ευρωζώνης ελάφρυνση για την Ελλάδα όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους. Η γερμανική κυβέρνηση όμως δεν βλέπει εκεί μεγάλα περιθώρια. Προς τα έξω πάντως οι δανειστές προσπαθούν ακόμα να καλύψουν τις διαφορές τους».

ΠΗΓΗ:pesotithes.gr

Χαμός με το hashtag #altsantiri:Οι χρήστες του Twitter τα χώνουν στον Λαζόπουλο

Χιλιάδες ήταν τα tweets που πλημμύρισαν το Instagram κατά την διάρκεια της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι», με τους χρήστες των social media να τα «χώνουν» στον Λάκη Λαζόπουλο για την στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις απόψεις που εξέφρασε σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα!
Σχολιάζοντας την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση στην Ειδομένη, ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε την εξής σύγκριση:
«Ο κύριος Σαμαράς το 1990 επί Μητσοτάκη, άνοιξε τα σύνορα και εγκατασταθήκαν εδώ 550.000 άνθρωποι από τα σύνορα Αλβανίας και Βουλγαρίας. Δεν άνοιξε κανένα κέντρο, έγινε κατευθείαν μετεγκατάσταση. Και τώρα είναι 42.000 transit, εγκλωβισμένοι από μια Ευρώπη φασίζουσα και αυτό φαίνεται από το γεγονός του αριθμού αιτήσεων ασύλου που υπάρχουν για την Ελλάδα».
Αυτό (και άλλα πολλά) άκουσαν οι χρήστες των social media, με το hashtag #altsantiri να σκαρφαλώνει στην κορυφή των trends και τα αρνητικά tweets να πέφτουν βροχή


πηγή www.star.gr

Που σχεδιάζουν να κάνουν προσλήψεις οι εργοδότες στην Ελλάδα




Επιφυλακτικοί παραμένουν οι εργοδότες στην Ελλάδα όσον αφορά στα σχέδια προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ManpowerGroup για τις προοπτικές απασχόλησης.
Συγκεκριμένα, από τους 750 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 18% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 8% προβλέπει μείωση, το 70% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εργατικό δυναμικό ενώ 4% των εργοδοτών δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξουν αλλαγές κατά το προσεχές τρίμηνο.
Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +5%, παραμένοντας σχετικά σταθερές για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, αλλά αποδυναμωμένες κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Συγκρίσεις ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας

Το εργατικό δυναμικό αναμένεται να αυξηθεί σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά το προσεχές τρίμηνο. Την ισχυρότερη αγορά εργασίας καταγράφουν οι εργοδότες του τομέα των χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, οι οποίοι αναφέρουν συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +13%.
Οι εργοδότες του τομέα της γεωργίας παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά τα σχέδια προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του +10% ενώ οι προοπτικές ανέρχονται σε +7% και +6% στους τομείς του εμπορίου (χονδρική & λιανική) και της μεταποίησης, αντίστοιχα.
Ωστόσο, οι εργοδότες σε δύο τομείς - στον τομέα των κατασκευών και στον τομέα του ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ύδρευσης - αναμένουν υποτονικό ρυθμό προσλήψεων, καταγράφοντας προοπτικές της τάξης του -8%.
Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές εξασθενούν σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Η σημαντικότερη μείωση, της τάξης των 12 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφεται στον τομέα του ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ύδρευσης, ενώ οι προοπτικές εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 7 και 3 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα στους τομείς του τουρισμού και των κατασκευών.
Παράλληλα όμως, οι προοπτικές προσλήψεων εμφανίζονται ενισχυμένες σε τρεις τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι προοπτικές για τον τομέα της γεωργίας βελτιώνονται κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες και καταγράφεται αύξηση της τάξης των 7 ποσοστιαίων μονάδων στον τομέα του εμπορίου (χονδρική & λιανική).
Σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2015, οι εργοδότες σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας καταγράφουν αποδυναμωμένες προθέσεις προσλήψεων. Σημαντικές μειώσεις, της τάξης των 20 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφονται τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και τον τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών. Οι προοπτικές του τομέα του ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ύδρευσης αποδυναμώνονται κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ μείωση της τάξης των 12 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφεται από τους εργοδότες του τομέα των Κατασκευών. Στο μεταξύ, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται σε τρεις τομείς, και ιδιαίτερα στον τομέα της Γεωργίας, με αύξηση 9 ποσοστιαίων μονάδων.

Συγκρίσεις ανά γεωγραφική περιοχή

Οι εργοδότες και στις δύο γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό των απασχολουμένων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής προβλέπεται μέτριος ρυθμός προσλήψεων, με τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης να ανέρχονται σε +6%, ενώ οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρουν επιφυλακτική αύξηση των προοπτικών κατά +2%.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερές στη Βόρεια Ελλάδα και αμετάβλητες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής.
Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι εργοδότες και στις δύο γεωγραφικές περιοχές καταγράφουν αποδυναμωμένες προθέσεις προσλήψεων, με μειώσεις των προοπτικών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Προοπτικές Απασχόλησης σε σχέση με το μέγεθος του οργανισμού

Οι εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων προβλέπουν δραστήρια αγορά εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του 2016, καταγράφοντας συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +21%. Παράλληλα, αναμένονται κάποιες αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων στις μεσαίες και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, με τις προοπτικές να ανέρχονται σε +5% και +2%, αντίστοιχα. Ωστόσο, οι εργοδότες των μικρών επιχειρήσεων καταγράφουν αβεβαιότητα στα σχέδια προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του -1%.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές ενισχύονται στις μεγάλες και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με άνοδο της τάξης των 3 και 2 ποσοστιαίων μονάδων, αντίστοιχα. Παράλληλα, οι μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν μικρή μείωση της τάξης των 2 ποσοστιαίων μονάδων. Οι προοπτικές στην κατηγορία των μεσαίων επιχειρήσεων παραμένουν σχετικά σταθερές.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφουν βελτίωση της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων. Ωστόσο, οι προοπτικές αποδυναμώνονται στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες. Οι εργοδότες των μικρών επιχειρήσεων καταγράφουν μείωση της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ μειώσεις των 6 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφονται από τους εργοδότες στις πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
πηγή http:www.news.gr

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ:Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την δική του ανάγνωση για τα όσα συμβαίνουν στην Ειδομένη έδωσε σε εφ” όλης της ύλης συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Πολιτισμού, Κος Αριστείδης Μπαλτάς.
«Η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Υπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού επέλεξε να ξεκινήσει τη συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στο μείζον προσφυγικό ζήτημα της χώρας. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο προσφυγικό πρόβλημα «παίζεται η τιμή της χώρας», ενώ στο ζήτημα επανήλθε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους αναφέροντας ότι η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά, η χώρα μας σ” αυτή την κρίση δείχνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο προς τους χιλιάδες πρόσφυγες.
«Προσπαθούμε πείσουμε τους πρόσφυγες να πάνε στους καταυλισμούς που δημιουργούνται με πυρετώδεις ρυθμούς στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Μπαλτάς, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα είναι πολιτική αλληλεγγύης κι όχι βίας. «Η ντροπή της Ειδομένης είναι ντροπή για την ανθρωπότητα και τις χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:crashonline.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

Με το μετάλλιο του Γιώργου Ιωάννου στα -48 κιλά εφήβων, έπεσε για τα ελληνικά χρώματα η αυλαία του ολλανδικού όπεν ταεκβοντό που φιλοξενήθηκε στο Αϊντχόφεν και ήταν βαθμολογούμενο κατηγορίας G1. 

Ο αθλητής του Άτλαντα Περιστερίου σημείωσε δύο νίκες σε τρεις αγώνες, οι οποίες τον έφεραν στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών. 

Πιο συγκεκριμένα ο Ιωάννου επικράτησε 10-5 του Ολλανού Αϊμέν Ατσνίνε και 9-1 του Νορβηγού Κέβιν Έβενσε, όμως στα ημιτελικά ηττήθηκε 10-2 από τον Ισπανό Μιγκέλ Όρλο Μουινός.

Υπενθυμίζεται ότι, στην πρεμιέρα του ολλανδικού όπεν, η Αναστασία Καρασπήλιου (Αστραπή Πατρών) ήταν 3η στην κατηγορία -49κ. νεανίδων με απολογισμό τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Την προσεχή Πέμπτη θα απολογηθεί ο 34χρονος για την ασύλληπτη κακοποίηση ανηλίκων, με την κατηγορια της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ψυχική ηρεμία για το 5χρονο αγόρι και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη για τον 3χρονο.
Επιπλέον η μητέρα των παιδιών με τους γονείς του δράστη, κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παράληψη λύτρωσης κινδύνου ζωής. Για την κατάσταση που αντιμετώπισαν χθες στο Π.Γ.Ν.Ε. μιλούν στην κάμερα του e-evros.gr, o Δ/ντής της Μ.Ε.Θ. του Π.Γ.Ν.Ε στην Αλεξανδρούπολη Ιωάννης Πνευματικός, καθώς και ο Ιατροδικαστής που εξέτασε τα δύο παιδιά Παύλος Παυλίδης.
Όπως τόνισαν και οι δυο άνδρες σε όλους τους τόνους, πρόκειται για πρωτοφανή κατάσταση κακοποίησης παιδιών, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως αν υπήρχε η παραμικρή καθυστέρηση ο 5χρονος θα είχε καταλήξει.
Η κινητοποίηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Π.Γ.Ν.Ε. ήταν άμεση με αποτέλεσμα τη θετική έκβαση του χειρουργείου στο οποίο υποβλήθηκε ο 5χρονος χθες Δευτέρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δε κινδυνεύει η ζωή του παιδιού.
ΠΗΓΗ:e-evros.gr

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ,ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ!

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Βελγίου, έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε κατοικία στην περιοχή Forest των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πυροβολισμοί ακούστηκαν έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Μάλιστα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας από τους πυροβολισμούς ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε ελαφρά.

Στο μεταξύ, οι τοπικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο ενόπλων, οι οποίοι φέρουν Καλάσνικοφ, ενώ όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο Russia Today ενδέχεται η υπόθεση να συνδέεται με το μακελειό του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα η έφοδος της βελγικής αστυνομίας σημειώθηκε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Vorst-Zuid που βρίσκεται νοτιοδυτικά του κέντρου των Βρυξελλών. 


ΠΗΓΗ:protothema.gr

Ανησυχία από το δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας: Εντοπίστηκε σε προσφυγόπουλο στον Πειραιά




Κρούσμα ηπατίτιδας Α εντοπίστηκε σε έναν 8χρονο πρόσφυγα, στον επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ στην πύλη Ε1.
Ο 8χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ενώ παρακολουθείται και το περιβάλλον τού παιδιού. Επίσης οι υπηρεσιες υγείας προχώρησαν και σε εμβολιάσμούς.
 
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μαλεσιώτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο περιστατικό διαχειρίσιμο, ενώ είπε ότι ένα άλλο παιδί ασθένησε από ανεμοβλογιά. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά πρόσθεσε ότι οι γιατροί από την Περασμένη Δευτέρα 7/03 έως την Καθαρά Δευτέρα 14/03 είχαν εξετάσει στο πολυιατρείο 600 άτομα περίπου,μεταξύ αυτών 155 παιδιά.
 
Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας Α που εντοπίζεται σε πρόσφυγες στη χώρα.

πηγή http:www.e-typos.com

Στη Λέσβο το απόγευμα για τους πρόσφυγες η Αντζελίνα Τζολί!

Έχει ζητηθεί άδεια για προσγείωση λιαρ τζετ από το Λίβανο στο αεροδρόμιο του νησιού για τις 8 το βράδυ της Τρίτης

Στη Λέσβο προκειμένου να βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες, αναμένεται το απόγευμα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η  Αντζελίνα Τζολί.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί άδεια για προσγείωση λίαρ τζετ από το Λίβανο στο αεροδρόμιο του νησιού για τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η διάσημη ηθοποιός βρίσκεται σήμερα στον Λίβανο, από όπου δόθηκαν και φωτογραφίες της στη δημοσιότητα.Τοπικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η διάσημη ηθοποιός μαζί με τους συνοδούς της θα κατευθυνθεί στη Σκάλα Συκαμιάς, τη Μόρια και το Καρά-Τεπέ για να δει από κοντά την κατάσταση στην οποία ζουν οι περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί.




Τη Τζολί κατά τις πληροφορίες του Lesvospost.com θα συνοδεύει τηλεοπτικό συνεργείο από την Αμερική με την διάσημη ηθοποιό να αναχωρεί από το νησί την Τετάρτη.

Η Αντζελίνα Τζολί είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει επισκεφθεί κατ' επανάληψη χώρες όπως τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία και τη Συρία, με την ιδιότητά της αυτή.



πηγή protothema.gr

ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ:ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ ΓΑΜΟ

Για το αν σκέφτεται να παντρευτεί τον Πάνο Μουζουράκη μίλησε η Μαρία Σολωμού. «Όχι, καλέ. Δεν υπήρξε ποτέ αυτό στη ζωή μου. Όταν ήμουν μικρούλα, δεν με φαντάστηκα ποτέ να παντρεύομαι. Είμαι κατά του γάμου. Αυτό με κυνηγάει από τον Μάριο Αθανασίου. Ποτέ δεν είχα σκοπό να παντρευτώ και ψυχολογικά μου δημιουργεί ένα θεματάκι. Δεν με νοιάζει να παντρευτώ για το πάρτι» είπε στο «Secret» η ηθοποιός.

- Είσαι αυστηρή μάνα;
«Κοίτα, κάνουμε συμφωνίες, θα κάνεις αυτό, αν γίνει το άλλο και έτσι τα βρίσκουμε. Είμαι αυστηρή όπου χρειάζεται. Αν το παιδί μού ζητήσει κάτι που είναι εκτός προγράμματος, θα πρέπει και αυτό να κάνει κάτι για να δεχτώ να γίνει. Κάνουμε ανταλλαγές και κάπως έτσι τα βρίσκουμε. Έχω βάλει μερικά όρια, όσο μπορώ να βάζω όρια».

- Πώς έχεις διατηρήσει τόσο καλή σχέση με τον Μάριο Αθανασίου;
«Ευτυχώς, αυτό μας πέτυχε, Παναγιά μου. Στην αρχή δεν ήταν εύκολο, αλλά μετά από ένα χρονικό διάστημα συνειδητοποιήσαμε ότι θα πρέπει να είμαστε καλά για πάντα, διότι το παιδί δεν πρέπει να σε βλέπει μαλωμένο με τον άλλο».

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο 5ΧΡΟΝΟΣ,ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΟ ΤΟΥ

Άλλη μία υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας,που ταράζει το Πανελλήνιο!
Συγκεκριμένα,σοκάρουν οι εξελίξεις της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του 5χρονου αγοριού καθώς αργά χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΕ της Αλεξανδρούπολης και το 3χρονο αδερφάκι του με σοβαρά τραύματα.
Το παιδί βρέθηκε απο τους άνδρες της Αστυνομίας της Αστυνομικής Δ/νσης Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι στη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησαν για περαιτέρω στοιχεία στην οικία του 34χρονου, εντόπισαν το 3χρονο αγοράκι στο σπίτι της γιαγιάς του χτυπημένο και απευθείας ο μικρότερος αδερφός του 5χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Η κατάσταση του 3χρονου είναι αντιμετωπίσιμη ενώ δε διατρέχει σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του με σοβαρά ωστόσο τραύματα αλλά και εγκαύματα στο πρόσωπο και το κορμί του.
Ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του e-evros.gr, αναφέρουν πως η μητέρα των παιδιών κατάγεται απο την Αλεξάνδρεια της Βέροιας και τους τελευταίους 4 περίπου μήνες ήρθε στην Αλεξανδρούπολη με το δράστη και τα 2 παιδιά της, αγνώστου πατρός με τον οποίο και συγκατοικούσαν πλησίον της οδού Άβαντος.
Μάλιστα οι πληροφορίες περιοίκων, θέλουν τη γυναίκα να διανύει τους πρώτους μήνες της 3ης εγκυμοσύνης της, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν το παιδί είναι του δράστη. Το ζευγάρι με τα 2 άτυχα ανήλικα, ζουσε σε σπίτι το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκεται σε μεσοτοιχία με το σπίτι των γονιών του δράστη.
Πρόκειται σύμφωνα με κατοίκους και ασφαλείς αποκλειστικές πληροφορίες του e-evros.gr, για μια μεσοτοιχία η οποία είχε κρύπτη! Υπήρχε δηλαδή χώρος, διαμορφωμένος μεταξύ των τοίχων των δυο σπιτιών καλυμμένος με κουρτίνα, σημείο στο οποίο και κρύβονταν ο 34χρονος δράστης μέχρι την ώρα που έγινε αντιληπτός από τους άνδρες της Αστυνομίας.
Ο συλληφθής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να βασάνιζε ανελέητα το μικρότερο παιδί 3ετών της συντρόφου του τις τελευταίες μέρες καίγοντας το στο πρόσωπο και χτυπώντας το στο σώμα, μέχρι χθες Δευτέρα 14 Μαρτίου όπου έβγαλε την απάνθρωπη οργή του και στο μεγαλύτερο παιδί 5ετών, του οποίου μάλιστα τα τραύματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά ενώ η ζωή του ακόμα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.
Ο δράστης χτυπούσε ανελέητα τα 2 ανήλικα με μεγάλο κομμάτι ξύλου. Υπογραμμίζεται πως κατηγορούμενοι για το θέμα είναι τόσο η μητέρα των ανηλίκων όσο και οι γονείς του δράστη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παράληψη λύτρωσης κινδύνου ζωής για τον 5χρονο, ενώ ο δράστης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 5χρονο και βασανισμό ανηλίκου για το 3χρονο αγόρι.
Η κατάσταση του 5χρονου πάντως είναι μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ σήμερα αναμένεται να διακομισθεί στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ:e-evros.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΟ 1975,ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ,Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ

Ο έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1906 στη Σμύρνη, σε σχετικά εύπορη για την περιοχή και την εποχή εκείνη οικογένεια. Ήταν το δεύτερο παιδί των γονιών του. Είχε προηγηθεί η Άρτεμις, δυο χρόνια πριν.
Ο πατέρας του Σωκράτης Ωνάσης ήταν ένας από τους πλουσιότερους καπνέμπορους και επιχειρηματίες της Σμύρνης. Η μητέρα του Πηνελόπη Δολόγλου παντρεύτηκε στα 17 της χρόνια, αλλά πέθανε νέα στα 33 της. Έξι μήνες μετά, ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε την Ελένη, από την οποία ο Αριστοτέλης απέκτησε δύο αδελφές, τη Μερόπη και την Καλλιρρόη.
Η γιαγιά του, Γεσθημανή, ήταν πολύ θρήσκα και ονειρευόταν για τον εγγονό της να γίνει παπάς. Από μικρός ήταν παπαδάκι και του άρεσε να μαθαίνει απ’ έξω τους βυζαντινούς ψαλμούς. Ξεστράτισε, όμως, ως μαθητής, παρότι φοίτησε στα καλύτερα σχολεία.
Μεγαλώνοντας έκανε ένα ελκυστικό κορμί, που το επεδείκνυε με καμάρι στα κορίτσια. Είχε δύναμη, τόλμη, διασυνδέσεις και λεφτά... Δωροδοκούσε τους υπαλλήλους των σχολείων του, αγόραζε τσιγάρα που τα κάπνιζαν με τους φίλους του, καβγάδιζε συχνά κι έλεγε ψέματα για πλάκα. Όμως, ήταν αγαπητός για τα ελαττώματα και τις απερισκεψίες του, το πνεύμα του και φυσικά τα χρήματά του. Ήταν τακτικός πελάτης σε οίκο ανοχής και είχε τις πρώτες του εμπειρίες από τη δασκάλα του των γαλλικών, την πλύστρα της οικογένειάς του και μια παντρεμένη Τουρκάλα.
Με τη Μικρασιατική καταστροφή, ο πατέρας του βρέθηκε στη φυλακή. Η επιχείρησή τους περιήλθε στα χέρια των Τούρκων και η αποθήκη τους κάηκε. Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Αριστοτέλης αποφάσισε να ξενιτευτεί για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη για εκείνον και την οικογένειά του.


ΠΗΓΗ:
sansimera.gr

ΠΟΙΟΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 15-3-2016

Σήμερα,Τρίτη,15 Μαρτίου,γιορτάζει ο Αγάπιος.

Επίσης,σήμερα,είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή,η Παγκόσμια ημέρα κατα της αστυνομικής βαρβαρότητας και η Παγκόσμια Ημέρα Επαφής..

ΠΗΓΗ:greeknamedays.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΡΙΤΗ 15-3-2016

Άστατο καιρό στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη με παροδικές βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτική Μακεδονίας και της Χαλκιδικής με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016. Εξαίρεση αποτελούν τα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας και η Θράκη όπου αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων φαινομένων τοπικού χαρακτήρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 10 στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 12 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 15 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 12 στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 7 έως 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Νεφώσεις με παροδικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

ΠΗΓΗ:meteo.gr