Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!

Υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών Κο Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία ανοίγει στην Τράπεζα της Ελλάδος «Ειδικός Λογαριασμός Αρωγής Προσφύγων» (Νο 2341164213 με IBANGR0901000230000002341164213).
Από το λογαριασμό αυτό θα χρηματοδοτούνται προγράμματα, έργα και δράσεις, για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων.
AdTech Ad
Υπεύθυνος για την κίνηση του λογαριασμού ορίζεται ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος ενεργεί, μέσω των εντεταλμένων οργάνων του, κάθε είδους πληρωμές, μετά από σχετική εντολή της Επιτροπής διαχείρισης του λογαριασμού.
Σύμφωνα με την απόφαση, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας:
Οι πόροι του λογαριασμού προέρχονται από ποσά που κατατίθενται σε αυτόν από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία δεν επιχορηγούνται άμεσα ή έμμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΠΗΓΗ:
newsbomb.gr

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΑΝΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Το μυστικό της επιτυχημένης δίαιτας δεν είναι άλλο από την... υπομονή, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Δανούς ερευνητές.
Είναι γνωστό ότι οι δίαιτες-αστραπή δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού συνοδεύονται πάντα από επαναφορά των χαμένων κιλών σε βάθος χρόνου.
Αντίθετα, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, όταν εφαρμόζεται ένα καλά σχεδιασμένο διατροφικό πρόγραμμα για διάστημα ενός έτους, μεταβάλλεται η χημική σύσταση του οργανισμού κατά τέτοιο τρόπο που διατηρείται επιτυχώς το τελικό βάρος μετά την απώλεια των περιττών κιλών.
Έχει αποδειχθεί παλαιότερα ότι οι γρήγορες δίαιτες κάνουν τον οργανισμό να «αντιδρά», καθώς η έντονη πείνα οδηγεί σε λιγούρες και ατασθαλίες, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να αποθηκεύουν στη συνέχεια περισσότερες θερμίδες με τη μορφή λίπους.
Ωστόσο, οι Δανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτός ο έμφυτος «μηχανισμός επιβίωσης» μπορεί να ελεγχθεί. Απέδειξαν μάλιστα την εγκυρότητα της θεωρίας τους στο πλαίσιο δοκιμής σε παχύσαρκα άτομα.
«Είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε την πείνα», δηλώνει η επικεφαλής της μελέτης Signe Sorensen Torekov από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, επισημαίνοντας ότι ειδικά στη σύγχρονη εποχή της αφθονίας τροφίμων είναι δυσκολότερο από ποτέ να παραμείνουμε εγκρατείς. «Καταφέραμε να δείξουμε ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε. Εάν καταφέρει κάποιος να διατηρήσει το βάρος του σε χαμηλά επίπεδα για διάστημα ενός έτους, τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα», επισημαίνει η ερευνήτρια..

ΠΗΓΗ:onmed.gr

ΣΕΙΣΜΟΣ 6,2 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ!!

Επτά άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Με γιλέκο για να προστατευτεί από τη ραδιενέργεια ο πρωθυπουργός - Νέα σεισμική δόνηση 6,4 Ρίχτερ

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν όταν σεισμός μεγέθους 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου περίπου επτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής Κουμαμότο, όπου σε απόσταση 11 χλμ. υπολογίζεται το επίκεντρο του σεισμού. 

Τοπικές εφημερίδες αναφέρουν πως περίπου 16.000 κατοικίες στο Κουμαμότο έχασαν την παροχή ηλεκτροδότησης εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης, ενώ σε περισσότερα από 38.000 διεκόπη η παροχή γκαζιού. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ωστόσο το Mikado Shimbum, ένα τοπικό αγγλόφωνο πρακτορείο ειδήσεων κάνει λόγο για προβλήματα που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά τον σεισμό 6,2 βαθμών, σημειώθηκε νεότερη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νοτιοδυτικά της χώρας.

Εντούτοις, η Μετεωρολογική Υπηρεσία Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τσουνάμι έπειτα από τον μετασεισμό.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Στο Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Κούβας,  διατίθενται δωρεάν, το πρώτο εμβόλιο στούς ασθενείς  με καρκίνο του πνεύμονα 
Σύμφωνα με τους ειδικούς  είναι μια νέα θεραπεία, μοναδική στον κόσμο, η οποία μπορεί  να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου, χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
«Τα αποτελέσματα του εμβολίου δίνουν ένα ποσοστό επιβίωσης των ασθενών, ο όγκος δέν εξαλείφετα, αλλά σταματά νά αναπτύσεται, επιτρέποντας στους ασθενείς να ζουν περισσότερο και ιδιαίτερα με μια καλή ποιότητα ζωής, οι παρενέργειες  είναι ελάχιστες», λέει η γιατρός Arlhee Diaz.
Τό εμβόλιο θά μπορούσε να διατεθεί καί σε άλλες χώρες αλλά λόγω του αποκλεισμού από τίς ΗΠΑ πρός το παρόν είναι ανέφικτο
Τό μόνο που μπορεί να επιτευχθεί είναι η εγγραφή σε μιά βάση δεδομένων ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων γιά την θεραπεία της νόσου. 
Οι Κουβανοί έχουν πρόσβαση μέσω του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας τους ενώ οι αλλοδαποί πληρώνοντας ένα συμβολικό πόσο 
Το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας στην Κούβα εστιάζει τις εργασίες της για την έρευνα και την παραγωγή φαρμάκων κατά του καρκίνου, την κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των Κουβανών. Οι έρευνες ξεκίνησαν  το 1994 με την παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων.
Ορισμένοι περιορισμοί σχετικά με τον ιατρικό εξοπλισμό και την έρευνα παρουσιάστηκαν στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, γιά τήν συνεργασία μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ σε θέματα επιστημονικής έρευνας και  βιοτεχνολογίας ,θά πρέπει όμως  να εισηγηθεί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ να άρει τον 50ετή οικονομικό αποκλεισμό.
ΠΗΓΗ: lefterianews.wordpress.com

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ



Πτώχευση κήρυξε η Ηλεκτρονική Αθηνών, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωσή της.
Στην ανακοίνωση η εταιρία εξηγεί πως οι λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τα capital controls, αλλά και η στάση των δανειστριών τραπεζών.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της εταιρίας:
«Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γνωστοποιεί ότι δυνάμει της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως.
Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.
Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.
Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.
Τα καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ από αύριο(Σήμερα Τετάρτη), 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά». 
ΠΗΓΗ:huffingtonpost.gr

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ..

..Λίγο πριν τις 3:00΄ τα ξημερώματα - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά οι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν.
Εκτροχιάστηκε στις 2.55 τα ξημερώματα η επιβατική αμαξοστοιχία 601 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, λίγο πριν εισέλθει στον σταθμό του Λειανοκλαδίου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ενώ κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα.
Εκτός τροχιάς βγήκαν τα τέσσερα από τα έντεκα συνολικά βαγόνια. Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 450 άτομα και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Στο σημείο έσπευσαν προληπτικά ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης, στο σημείο μετέβησαν άμεσα συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.
Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 601 προωθήθηκαν στον προορισμό τους, την Αθήνα, με άλλη αμαξοστοιχία. Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 600 που ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία.
Τα συνεργεία του ΟΣΕ δούλευαν όλη τη νύχτα και τελικά λίγο πριν τις 8:00΄ το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο σιδηρόδρομο..
ΠΗΓΗ:lamiareport.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 14 - 4 - 2016

Σήμερα, Πέμπτη, 14 Απριλίου, γιορτάζει: ΘΩΜΑΙΣ, Θωμαϊδα, Θωμαή, Αρίσταρχος.

ΠΗΓΗ:giortazei.gr





Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 - 4 - 2016

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις που θα είναι περισσότερες στη Βόρεια Ελλάδα το πρωί και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους στο Βορειοανατολικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι τοπικά μέτριοι.

ΠΗΓΗ:meteo.gr