Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις την Πέμπτη - Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας



Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.
Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).
Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:
  •  Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.
  •  Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.
  •  Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
  •  Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
  •  Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία.


Πηγή:iefimerida.gr 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ 9000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!!

Το 39% των επιχειρήσεων εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας τους στο εξωτερικό, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τον περασμένο Ιούλιο, μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και της τραπεζικής αργίας.

Το ποσοστό αυτό υποδηλώνει ότι συνολικά περισσότερες από 9.000 μικρές, μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις αξιολογούν αυτήν τη στιγμή τα συν και πλην της μεταφοράς τους σε χώρα του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, σε ποσοστό 15%, οι επιχειρήσεις του δείγματος δηλώνουν ότι έχουν ήδη μεταφέρει την έδρα τους στο εξωτερικό.
Αυτό υπογραμμίζεται στην έρευνα της Endeavor Greece (διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και αφορά στην καταγραφή της τάσης των ελληνικών επιχειρήσεων για μεταφορά της έδρας ή μέρους της δραστηριότητάς τους στο εξωτερικό. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 300 επιλεγμένων επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων και μεγεθών κατά το διάστημα 23-31 Μαρτίου..
ΠΗΓΗ:adapokrites.gr

ΠΟΤΕ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Πάσχα και τις διακοπές των μαθητών.
Φέτος τα σχολεία θα λειτουργήσουν έως και τις 22 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή και θα ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα 9 Μαϊου.
AdTech Ad
Καθώς το Πάσχα συμπίπτει με την Πρωτομαγιά, ο εορτασμός της ημέρας αυτής έχει μεταφερθεί για την Τρίτη,3 Μαίου.
Ο Μάιος είναι και ο μήνας έναρξης της εξεταστικής περιόδου. Ετσι,τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Μαϊου και θα αρχίσουν οι εξετάσεις και οι πανελλήνιες στις 16 Μαϊου 2016 και στις 17 Μαΐου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.
Οσο για το τέλος της σχολικής  χρονιάς;  Το κουδούνι θα χτυπήσει για τελευταία φορά στα δημοτικά στις 14 Ιουνίου ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Παιδείας τα σχολεία για το επόμενο σχολικό έτος 2016 - 2017 θα ανοίξουν για τους μαθητές δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στις 12 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ:
mothersblog.gr

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Ειδικότερα, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα αρχίσουν αμέσως μετά την αργία της Πρωτομαγιάς, που μεταφέρθηκε στις 3 Μαΐου και θα διαρκέσουν ως τις 11 Μαΐου.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινούσαν μία μέρα νωρίτερα, όμως η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τις μεταθέτει κατά μία μέρα μι έτσι θα αρχίσουν στις 4 Μαΐου.
Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.
ΠΗΓΗ:cnn.gr

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κου ΤΣΙΠΡΑ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES!


Την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης στηρίζει η οικονομική εφημερίδα Financial Times, ενώ κάνει σκληρή επίθεση προς τον Κο Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που αληθεύει πως η ελληνική κυβέρνηση κατασκεύασε την κρίση σε μια απόπειρα να αποκλείσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στο άρθρο των Financial Times γίνεται έντονη κριτική στον Κο Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την αντιπαράθεση με το Ταμείο σχετικά με τη διαρροή του Wikileaks, σχολιάζοντας ότι η στάση του «δείχνει πως οι πιστωτές έκαναν λάθος που τον θεώρησαν υπεύθυνο εταίρο» μετά από τον τρόπο με τον οποίο έπεισε τους Έλληνες ψηφοφόρους να αποδεχθούν το τρίτο μνημόνιο.
«Αν αληθεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κατασκευάσει την κρίση σε μια απόπειρα να αποκλείσει το ΔΝΤ από τις συνομιλίες διάσωσης, τότε η τακτική της είναι ανεύθυνη. Όποια και αν είναι η πηγή της διαρροής, είναι ξεκάθαρο ότι ο Κος Τσίπρας θέλει το ΔΝΤ να φύγει. Για ακόμα μία φορά, επιδεικνύει ένα ένστικτο υπέρ βραχυπρόθεσμου πολιτικού κέρδους και μια αδιαφορία για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας του», σχολιάζουν οι FT.
Στο άρθρο, το Ταμείο χαρακτηρίζεται ως «εύκολος στόχος για έναν πρωθυπουργό που δέχεται κριτική για τον χειρισμό της οικονομίας και της προσφυγικής κρίσης και που τελεί υπό πίεση από την ανακάμπτουσα αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Η εφημερίδα δέχεται ότι το Ταμείο θα ήταν αυστηρότερος κριτής των δημοσιονομικών και οικονομικών επιδόσεων της Ελλάδας, αλλά σημειώνει ότι δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η προτίμηση του Έλληνα Πρωθυπουργού να συμφωνήσει την ελάφρυνση του χρέους χωρίς ακριβώς τους αυστηρότερους όρους και εποπτεία του Ταμείου. Επισημαίνεται, δε, ότι σε αντίθεση με το Ταμείο οι Ευρωπαίοι ζητούν πλεόνασμα της τάξης του 3,5% που είναι απίθανο να επιτευχθεί με τις τρέχουσες πολιτικές, καθώς και ότι η Γερμανία έχει αποκλείσει διαγραφή χρέους και δεν είναι πιθανό να συμφωνήσει στην ελάφρυνση χωρίς την ανάμειξη του ΔΝΤ.
Οι FT εκτιμούν μάλιστα πως η συζήτηση που είδε το φως της δημοσιότητας δεν προδίδει καμία συνωμοσία να εξαναγκαστεί η Ελλάδα σε μεγαλύτερη λιτότητα. Οσον αφορά τη θέση του Πολ Τόμσεν ότι τα μέτρα ως έχουν δεν επαρκούν, το άρθρο υποστηρίζει ότι το Ταμείο θα μπορούσε να δεχθεί λιγότερο αυστηρές μεταρρυθμίσεις αν υπήρχε ελάφρυνση χρέους και ότι Ελλάδα και Ευρωπαίοι πρέπει να σταματήσουν να κωλυσιεργούν.
Τα κατ’ ιδίαν σχόλια περί πιθανής πίεσης στη Γερμανία για ελάφρυνση χρέους ή αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα αντανακλούν τον ίδιο εκνευρισμό, αναφέρει η εφημερίδα. «Αντανακλούν επίσης την ανησυχία του ΔΝΤ ότι οι Βρυξέλλες θα επιτρέψουν για άλλη μία φορά τις συνομιλίες να τραβήξουν μέχρι η Ελλάδα να βρεθεί στο χείλος της χρεοκοπίας, πιθανότατα τον Ιούλιο, πριν βρεθεί ένας συμβιβασμός. Αυτό το σενάριο είναι απολύτως πιθανό», σχολιάζουν στη συνέχεια οι FT.
Τέλος, στο άρθρο των FT επισημαίνεται πως το ΔΝΤ ίσως να μην έχει μία εύκολη λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά «τουλάχιστον επιμένει στην ειλικρίνεια και είναι ο μοναδικός οργανισμός που ενδιαφέρεται για τις μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να ευημερήσει εντός της ευρωζώνης».
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, 5 - 4 - 2016!

Σήμερα γιορτάζουν οι: Αργυρώ,Αργυρή,Αργυρούλα,Ρούλα!

ΠΗΓΗ:eortologio.net

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΡΙΤΗ, 5 - 4 - 2016!!

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας σποραδικές καταιγίδες κυρίως στον ορεινό άξονα της Πίνδου και στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου, περιμένουμε την Τρίτη 5 Απριλίου 2016. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε αρκετές περιοχές της χώρας θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 26 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες και περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.


Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, τις μεσημεριανές ώρες, και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

ΠΗΓΗ:meteo.gr