Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο εντός του 2016 και εντός των επόμενων δύο ετών περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που έχει συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2016.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν που συνοδεύει τις εαρινές προβλέψεις για την ελληνική οικονομία στο κυρίως πακέτο μέτρων ύψους 5,4 δις ευρώ περιλαμβάνεται “εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό, 1% του ΑΕΠ από τη φορολογία εισοδήματος, 0,25% του ΑΕΠ από αλλαγές στο ΦΠΑ και 0,75% του ΑΕΠ από προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο, στη φορολογία ΙΧ, στους φόρους κατανάλωσης, τα αλκοολούχα και τον καπνό”.
Πίσω από την αναφορά σε προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο, κρύβεται συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για άμεση επιβολή μειώσεων στις αποδοχές 400.000 και πλέον εν ενεργεία και συνταξιούχων λειτουργών του Δημοσίου που υπάγονται στα λεγόμενα “ειδικά μισθολόγια”.
Αναμένονται αναπροσαρμογές στον τρόπο υπολογισμού των βασικών μισθών αλλά και των μισθολογικών προαγωγών των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών, των ιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών, των καθηγητών ΤΕΙ, των διπλωματικών υπαλλήλων, των ερευνητών και άλλων δημόσιων λειτουργών, ώστε να προκύψουν εξοικονομήσεις δαπανών μέσω περικοπών στις αποδοχές τόσο των εν ενεργεία όσο και των συνταξιούχων.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2016.
Εκτός όμως από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί, σύμφωνα με την έκθεση, να προχωρήσει σε αντίστοιχες αλλαγές και για τους μισθούς των πολιτικών υπαλλήλων πιθανότατα μέσα στο 2016 ή το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου του 2017, μέσω του «αυτόματου μηχανισμού» αποκλίσεων.
ΠΗΓΗ:cnn.gr


Το ήξερες; Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν πίνουμε νερό νηστικοί;

Είστε από εκείνους που μόλις ξυπνάτε πίνετε ένα ποτήρι νερό ή μήπως πίνετε πρώτα τον καφέ σας, τρώτε πρωινό και όταν το θυμηθείτε πίνετε και λίγο νερό. Δείτε τι κάνετε λάθος. 

Αυτό που σίγουρα γνωρίζετε ή τουλάχιστον έχετε ακούσει είναι πως το να πίνετε πολύ νερό την ημέρα, μέχρι και επτά ή οκτώ ποτήρια, είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας. Αυτό όμως που ίσως να μην γνωρίζετε είναι πως το να πίνετε ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε και πριν φάτε οτιδήποτε έχει ευεργετικές συνέπειες για την υγεία του οργανισμού σας.

Τι πρέπει να κάνετε Για να λειτουργήσει το σώμα χρειάζεται υγρά. Όταν όμως κοιμάστε, επειδή ακριβώς δεν πίνετε υγρά, το σώμα καταναλώνει τα υγρά που ήδη έχει και κατά συνέπεια αφυδατώνεται. Επιπρόσθετα, η κατανάλωση νερού είναι πολύ σημαντική για την μείωση του σωματικού λίπους και την αύξηση της ενέργειάς σας και για αυτό άλλωστε το συνιστούν οι περισσότεροι ειδικοί διατροφής.

Το ιδανικό είναι να πίνετε περίπου 450ml νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε. Μπορείτε βεβαίως να πίνετε ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το βάρος σας.

Και για όσους από εσάς δεν πειστήκατε ακόμη δείτε τι συμβαίνει ακριβώς στο σώμα σας άμα καταναλώσετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό με το που ξυπνήσετε:

1) Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σας. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ένα ποτήρι νερό μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας έως και 24%.


2) Ενυδάτωση του οργανισμού. Λόγω της αφυδάτωσης του οργανισμού κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός σας χρειάζεται νερό μόλις ξυπνάτε, αφού δεν έχει καταναλώσει κανένα υγρό για 7 ή 8 ώρες.

3) Αποτοξίνωση. Ως γνωστόν, η κατανάλωση υγρών συμβάλει στον καθαρισμό του σώματος από τοξίνες

4) Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία. Ο ιστός του εγκεφάλου περιέχει κατά 75% νερό. Όταν δεν είναι σωστά ενυδατωμένος, τότε ενδεχομένως να αισθάνεστε κουρασμένοι ή εξαντλημένοι. Και σε αυτήν την περίπτωση, ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνάτε μπορεί έχει καθοριστική συμβολή.

5) Απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Το να πίνετε αρκετό νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσει το παχύ έντερο, επιτρέποντας την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Πηγή  online247gr.blogspot.com

Δύο ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες της Ευρώπης


Ελαφονήσι στα Χανιά και Εγκρεμνοί στη Λευκάδα στην 3η και 9η θέση


Είναι οι δέκα καλύτερες παραλίες ολόκληρης της Ευρώπης. Και δύο από αυτές είναι ελληνικές.
Η διάσημη παραλία στο Ελαφονήσι Χανίων και η πασίγνωστη παραλία Εγκρεμνοί στη Λευκάδα βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, όπως ψηφίστηκαν από τους χρήστες του TripAdvisor.
Πιο συγκεκριμένα, το Ελαφονήσι κατατάχθηκε στην τρίτη θέση από τους ταξιδιώτες και οι Εγκρεμνοί στην 9η.
Την πρωτιά κατέκτησε η παραλία Rabbit Beach στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας, ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε η παραλία Playa de Ses Illetes στη Φορμεντέρα στις Βαλεαρίδες Νήσους στην Ισπανία.
Ελλάδα, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία είναι οι χώρες με «διπλή συμμετοχή» στην πρώτη δεκάδα με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, οι οποίες είναι:
1. Rabbit Beach –Λαμπεντούζα, Σικελία, Ιταλία
2. Playa de Ses Illetes – Φορμεντέρα, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία
3. Elafonissi Beach – Ελαφονήσι, Χανιά, Ελλάδα
4. Woolacombe Beach – Ντέβον, Ηνωμένο Βασίλειο
5. Iztuzu Beach – Νταλουάν, Τουρκία
6. Fig Tree Bay –Πρωταράς, Κύπρος
7. Cala Rossa – Φαβινιάνα, Σικελία, Ιταλία
8. Weymouth Beach –Ντόρσετ, Ηνωμένο Βασίλειο
9. Eggremni Beach – Λευκάδα, Ιόνια Νησιά, Ελλάδα
10. Playa de Bolonia – Ταρίφα, Ισπανία


Πηγή www.newsbeast.gr

Ευρωπαϊκή διάκριση για Ελληνίδα που αναπτύσσει νέα αντικαρκινικά φάρμακα


Η Ζωή Κούρνια θα τιμηθεί με το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο «PRACE Ada Lovelace», το οποίο βραβεύει γυναίκες επιστήμονες που αξιοποιούν τους υπερυπολογιστές στην έρευνά τους. Είναι ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), όπου εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό αντικαρκινικών φαρμάκων και στις υπολογιστικές προσομοιώσεις βιομορίων.
To PRACE-RI (Partnership for Advanced Computing in Europe) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις Βρυξέλλες, ο οποίος αποτελείται από 20 χώρες, των οποίων οι οργανισμοί που τις αντιπροσωπεύουν (στην Ελλάδα το Εθνικό Δίκτυο Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας-ΕΔΕΤ), δημιουργούν μια πανευρωπαϊκή υποδομή υπερ-υπολογιστών για την παροχή υπηρεσιών σε επιστημονικές εφαρμογές με πολύ υψηλές απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ.
Το νέο βραβείο -που συνοδεύεται από το ποσό των 1.000 ευρώ- φέρει το όνομα της βρετανής μαθηματικού και μηχανικού ‘Αντα Λάβλεϊς (1815-1852), κόρης του λόρδου Βύρωνα και θεωρούμενης πρώτης γυναίκας προγραμματίστριας στον κόσμο. Το βραβείο θα απονεμηθεί στην Πράγα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «PRACEdays 16», στις 10 έως 12 Μαΐου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση 
του PRACE, η δρ Κούρνια «επιλέχθηκε για τις εξέχουσες συνεισφορές και την επίδρασή της στις έρευνες με υπερυπολογιστές στην Ευρώπη, που είναι παγκοσμίου επιπέδου».
Η Κούρνια ειδικεύεται στην Υπολογιστική Χημεία, εστιάζοντας -με τη βοήθεια των υπερυπολογιστών- στον τρόπο που οι μεταλλαγμένες πρωτεΐνες προκαλούν την εμφάνιση του καρκίνου, ανοίγοντας έτσι νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη αντικαρκινικών φαρμάκων. Έχει επίσης συμμετάσχει σε έρευνες σε άλλους τομείς, όπως η αξιοποίηση της νανοτεχνολογίας στη φαρμακευτική (σε συνεργασία με τη δρα Παρασκευή Γκέκα).
Όπως δήλωσε η Κούρνια, «η χρήση των υπερυπολογιστικών πόρων του PRACE και οι σύγχρονες πρόοδοι στον σχεδιασμό φαρμάκων μέσω υπολογιστών μάς επιτρέπουν να αναπτύξουμε φάρμακα ειδικά για μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, συντομεύοντας έτσι τον χρόνο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Πιστεύω πως η έρευνά μας αποτελεί ένα καλό παράδειγμα του πώς οι υπολογιστές βοηθάνε στην ανάπτυξη υποψηφίων φαρμάκων που θα μπορούσαν να σώσουν εκατομμύρια ζωές. Αποτελεί τιμή για μέσα η απονομή αυτού του υψηλού κύρους βραβείου και ελπίζω ότι θα εμπνεύσει άλλες γυναίκες ερευνήτριες σε αυτό το πεδίο».
Η Ζωή Κούρνια είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001). Έλαβε το διδακτορικό της στην Υπολογιστική Βιοφυσικοχημεία από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον τομέα του υπολογιστικού σχεδιασμού φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο Γέιλ των ΗΠΑ.
Εξ αρχής οι έρευνές της επικεντρώθηκαν στο σχεδιασμό και στην ανακάλυψη νέων αντικαρκινικών μορίων χρησιμοποιώντας υπολογιστικές τεχνικές. Το 2007-2008 υπήρξε πρόεδρος της Φαρμακευτικής και Βιοτεχνολογικής Εταιρείας του Γέιλ και το 2009 ανακηρύχθηκε λέκτορας του ίδιου πανεπιστημίου.
Για το έργο της βραβεύθηκε με τις υποτροφίες της Αμερικανικής Ένωσης κατά του Καρκίνου, της Αμερικανικής Ένωσης για τον Καρκίνο του Eγκεφάλου και του Εθνικού Αντικαρκινικού Κέντρου των ΗΠΑ, ενώ τιμήθηκε επίσης με τα βραβεία «Woman of Innovation 2009» (Γυναίκα της Καινοτομίας) του Τεχνολογικού Συμβουλίου του Κονέκτικατ και «Outstanding Junior Faculty Award 2014» της Αμερικανικής Εταιρείας Χημείας (ACS) των ΗΠΑ.
Από το 2009 είναι ερευνήτρια στο ΙΙΒΕΑΑ με δικό της εργαστήριο, όπου επικεντρώνει τις έρευνές της στην ανακάλυψη νέων υποψηφίων φαρμάκων κατά του καρκίνου, μελετώντας την αναστολή της μεταλλαγμένης πρωτεΐνης ΡΙ3Κα, της αλληλεπίδρασης των πρωτεϊνών Myc-Max και του συμπλέγματος πρωτεϊνών Arp2/3.
Διδάσκει επίσης στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ιατρική και στη Βιολογία» στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή www.ellines.com

ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:40 το πρωί της Τετάρτης (04/05/2016) στο Καρπενήσι.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται τρία χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά του Καρπενησίου, κοντά στο χωριό Κορυσχάδες, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα εννιά χιλιόμετρα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή σεισμική δόνηση είναι η πιο ισχυρή από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις του τελευταίου 48ωρου, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους, αφού όπως λένε δεν είναι συνηθισμένοι σε τόσο συχνά ταρακουνήματα.
Ωστόσο οι σεισμολόγοι δεν φαίνονται να ανησυχούν...
ΠΗΓΗ:lamiareport.gr

Λαμία: 30.000€ πρόστιμο σε νεαρό για την κλωτσιά στο γατάκι

Bαριά πρόστιμα για δύο υποθέσεις θανάτωσης ζώων στη Λαμία. Εκτός από τα βαριά διοικητικά πρόστιμα θα ακολουθήσει και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης
Δυο πρόστιμα των 30.000€ για δυο ξεχωριστές περιπτώσεις θανάτωσης ζώων.
Το ένα πρόστιμο των 30.000€ επιβλήθηκε σε έναν νεαρό από την Ελάτεια Φθιώτιδας, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο κλώτσησε και σκότωσε ένα γατάκι στο κεντρο της Λαμίας, όπου μαζί με τους φίλους του είχε βγει για διασκέδαση.
Το δεύτερο πρόστιμο αφορούσε ιδιοκτήτη επιχείρησης από τη Λαμία, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2015 φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε ένα σκύλο, εντός περιφραγμένου χώρου ιδιοκτησίας του, στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας.

Τα βαριά πρόστιμα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιβάλλονται από την αστυνομία και στη συνέχεια επικυρώνονται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του νομού.
Να σημειωθεί πως τα πρόστιμα για βασανισμό ή θανάτωση ζώου είναι ιδιαίτερα υψηλά σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία. Αν κάποιος προσπαθήσει να "ξεφορτωθεί" τα νεογέννητα κουταβάκια ή γατάκια, τότε το πρόστιμο είναι 30.000€ χ τον αριθμό των μικρών που θέλησε να πετάξει.
Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη επεβλήθη πρόστιμο 300.000€ σε κάποιον ο οποίος προσπάθησε να "ξεφορτωθεί" 10 νεογέννητα κουταβάκια, όπως είπε στη κάμερα του LamiaReport η πρόεδρος του Φιλοζωικού Φθιώτιδας Αγγέλα Μπαρτσιώκα.

Πηγη news247.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 4 - 5 - 2016

Σήμερα, Τετάρτη, 4 - 5 - 2016 γιορτάζει: Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Μελής, Μέλος, Μέλιος, Μέλας, Μέλια.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 - 5 - 2016

Για σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 αναμένονται ασθενείς έως μέτριες σε ένταση βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην κεντρική και νότια χώρα και κυρίως στα ορεινά υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Ισχυροί άνεμοι, τοπικά έως θυελλώδεις, θα επικρατούν στα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 22 στη δυτική, κεντρική και νότια, από 12 έως 20 στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου και από 12 έως 25 στην Κρήτη.

Ισχυροί (5-6 μποφόρ) και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις (7 μποφόρ) βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό και την περιοχή των Σποράδων καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο οι αρχικά μεταβλητοί άνεμοι θα δώσουν τη θέση τους από το απόγευμα σε βόρειους ισχυρούς που τοπικά θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις (8 μποφόρ) δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Κρητικό Πέλαγος.Στην περιοχή των Κυκλάδων οι αρχικά δυτικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενίσουν κατά 2 έως 3 μποφόρ από το απόγευμα. Νέα ενίσχυση αναμένεται στις δυτικές Κυκλάδες και τη νότια Εύβοια τις πρώτες βραδινές ώρες. Στις θαλάσσιες περιοχές Ρόδου, Κω και Σάμου οι αρχικά έως 7 μποφόρ δυτικοί άνεμοι θα εξασθενίσουν σταδιακά και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα κυμαίνονται από 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και βροχοπτώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι οπότε υπάρχει και πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ αλλά προς το βράδυ θα στραφούν σε βορείους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα φτάσει τους 20 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr