Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛ ΠΛΑΤΙΝΙ ΣΤΟ CAS

Ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης θα βρεθεί στις 29 Απριλίου ο Μισέλ Πλατινί, προκειμένου να υποστηρίξει την προσφυγή του κατά της απόφασης της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA, που τον τιμώρησε με εξαετή αποκλεισμό από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. 

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της UEFA ελπίζει ότι θα καταφέρει να ανατρέψει την εις βάρος του απόφαση και από το περιβάλλον του εκφράζεται αισιοδοξία ότι η ετυμηγορία του CAS θα γνωστοποιηθεί πριν τις 3 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία θα συνέλθει στη Βουδαπέστη το κογκρέσο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Αντιθέτως, δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία ακρόασης του τέως προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος έχει επίσης προσφύγει στο CAS κατά του εξαετούς αποκλεισμού του.

Οι δύο πρώην κορυφαίοι αξιωματούχοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου καταδικάστηκαν μετά από εσωτερική έρευνα της FIFA για κατάχρηση εξουσίας, απιστία και σύγκρουση συμφερόντων. Αρχικά τους επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας ποινή οκταετούς αποκλεισμού, η οποία μειώθηκε μετά από έφεση στα έξι χρόνια.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συνέχιση της αποχής μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου αποφάσισε την Πέμπτη η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
Κατά τη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, αποφασίστηκε επίσης νέα συνάντηση στις 23 Απριλίου προκειμένου να εκτιμηθούν οι έως τότε εξελίξεις στο ασφαλιστικό.
Η απόφαση ελήφθη ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.
Η Συντονιστική Επιτροπή αντιδρά επίσης στην πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ στο 24%.
«Οίκοθεν νοείται ότι η επιβολή ΦΠΑ ειδικά στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα των διαδίκων για πρόσβαση στη δικαιοσύνη και δικαστική προστασία καθώς και την αρχή της ισότητας των διαδίκων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ:silvercity.gr

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 6 ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΝΔ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Εντυπωσιακή ανατροπή της διάθεσης της κοινής γνώμης υπέρ της απομάκρυνσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και της διενέργειας πρόωρων εκλογών, καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του Action24.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά, σε ποσοστό 47% οι πολίτες επιλέγουν τις πρόωρες εκλογές ενώ περιορίζονται στο 32% όσοι προτιμούν την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης.

Σχεδόν όλοι οι δείκτες της μέτρησης είναι ευνοϊκοί για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία αποσπά στην πρόθεση ψήφου προβάδισμα έξι εκατοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά 7%, εξάλλου, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα (30%-23%), ενώ στην παράσταση νίκης, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 μονάδες (50%-32%).

Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής:

ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3%, ΠΟΤΑΜΙ 2,5%, ΑΝ.ΕΛ. 2,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Ποσοστό 3,5% επιλέγουν άλλο κόμμα, 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι και 2,5% δεν απαντούν..

ΠΗΓΗ:piraeuspress.gr

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.45 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) ανοικτά των νήσων Βανουάτου, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 68 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Port-Olry και το εστιακό του βάθος στα 43 χλμ. Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΚΑ ΜΗΝΩΝ

Συνολικά 32 φορολογικά μέτρα που θα έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 – δηλαδή σε περίοδο 10 μηνών- προκειμένου να κλείσει η 1η αξιολόγηση. Επιβολή φόρων, έκτακτων εισφορών και μειώσεις συντάξεων με έμμεσο τρόπο είναι η βασική φιλοσοφία της κυβέρνησης τους τελευταίους 10 μήνες. Έτσι, από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και τις επόμενες εβδομάδες οι φορολογούμενοι θα έχουν υποστεί:
1. Δύο αυξήσεις συντελεστών στην εισφορά αλληλεγγύης. Η πρώτη έγινε πέρυσι και η δεύτερη προγραμματίζεται τώρα στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου για τον φόρο εισοδήματος
2. Μαζικές μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον κανονικό (από το 13% στο 23%), κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά αλλά και μια επικείμενη αύξηση του βασικού συντελεστή από το 23% στο 24%
3. Αυξήσεις σε όλες τις προκαταβολές φόρου: των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών ακόμη και των αγροτών
4. Αυξήσεις στους φόρους πολυτελείας, στους φόρους των κρασιών αλλά και μειώσεις στις επιδοτήσεις του πετρελαίου είτε πρόκειται για το θέρμανσης είτε για το αγροτικό.
Από τα μέτρα που ψηφίστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι όταν η κυβέρνηση αποφάσιζε τελικώς να προχωρήσει στην υπογραφή του 3ου μνημονίου. Ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί όλα. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις δεν έχουν υποστεί τις συνέπειες από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 26% στο 29% ενώ οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν έχουν βιώσει τις συνέπειες από την πρώτη αλλαγή στους συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης. Επίκεινται νέες αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου (γίνεται μάχη για να μην επηρεαστούν τα νησιά με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες) ενώ οδεύουμε επίσης προς πλήρη κατάργηση της επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο. Πριν λοιπόν προλάβουν οι φορολογούμενοι να χωνέψουν τα περυσινά μέτρα, θα έρθουν τα φετινά. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, έρχεται να προστεθεί ένα καινούργιο «πακέτο» με τουλάχιστον 14-15 καινούργια μέτρα τα περισσότερα εκ των οποίων θα επιβληθούν μέσα στο 2016 (σ.σ το σύνολό τους αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο 2016 αλλά και η ενεργοποίηση ορισμένων εξ’ αυτών θα γίνει το 2017 και το 2018).  Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τις αλλαγές στο κώδικα φορολογίας εισοδήματος οι οποίες θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2016. Αυτό σημαίνει ότι ειδικά για μισθωτούς και συνταξιούχους, ο αντίκτυπος των μέτρων θα είναι άμεσος λόγω της αύξησης που θα υπάρξει στην παρακράτηση φόρου...

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Σήμερα,γιορτάζει:Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 - 4 - 2016

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα βόρεια το πρωί ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση.
Ηλιοφάνεια, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι τοπικά μέτριοι.


ΠΗΓΗ:meteo.gr