Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Σε προφορικό διάβημα προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για όσα έγιναν στην Ειδομένη προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ θα ζητηθεί και από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κο Νίκο Τόσκα διμερής συνάντηση με τον ομόλογό του.
Εκτός από αυτό,τις επόμενες μέρες θα επιδιωχθεί συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές σε επίπεδο ηγεσίας αστυνομικών δυνάμεων.
Τη χρήση βίας κατά προσφύγων από τις σκοπιανές αρχές καταδίκασε η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό Κου Γιώργου Κυρίτση. Ο Κος Κυρίτσης απηύθυνε και μήνυμα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες..
ΠΗΓΗ:cnn.gr

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ,11 - 4 - 2016, ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Τη Δευτέρα (11/4) το πρωί θα πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ τις πληρωμές παροχών ανεργίας, τις οποίες δεν κάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα.

Με νέα ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως έχει αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε στη δημιουργία του αρχείου των εβδομαδιαίων πληρωμών παροχών ανεργίας και οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Δευτέρας 11/4/2016.

Την Παρασκευή (8/4), ο Οργανισμός επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιήθηκαν οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1870, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΛΕΝΙΝ..

Ρώσος πολιτικός, ο εμπνευστής και ο ηγέτης της «Οκτωβριανής Επανάστασης» του 1917. Θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους πολιτικούς ηγέτες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Υπήρξε ο δημιουργός και ο πρώτος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και ο ιδρυτής της Γ’ Διεθνούς (γνωστή και ως Κόμιντερν), η οποία συσπείρωνε τα κομμουνιστικά κόμματα που ακολουθούσαν τις πολιτικές υποθήκες του. Το συγγραφικό του έργο ξεπερνά τους 55 τόμους και τον κατατάσσει στις σημαντικότερες προσωπικότητες της πολιτικής επιστήμης.
Ο Βλαντίμιρ Ίλιτς Ουλιάνοφ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1870,στο Σιμπίρσκ (νυν Ουλιάνοφσκ), μία πόλη 893 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά μιας πολύ δεμένης και ευτυχισμένης οικογένειας, με γονείς υψηλής παιδείας και καλλιέργειας. Ο πατέρας του ήταν σχολικός επιθεωρητής και η μητέρα του κόρη γιατρού.
Ο νεαρός Βλαδίμηρος ήταν πολύ καλός μαθητής και τίποτε δεν προμήνυε ότι θα γινόταν επαναστάτης, εκτός ίσως από το ότι δήλωνε άθεος. Όλα τα παιδιά της οικογένειας Ουλιάνοφ στράφηκαν στο επαναστατικό κίνημα, όπως και άλλα μέλη της ρωσικής ιντελιγκέντσιας, από την οποία το τσαρικό σύστημα στερούσε δικαιώματα και ελευθερίες.
Δύο γεγονότα σημάδεψαν τη ζωή του νεαρού παιδιού: η απειλή απόλυσης του πατέρα του, λίγο πριν από τον πρόωρο θάνατό του, και η εκτέλεση του μεγαλύτερου αδερφού του, επειδή ανήκε σε επαναστατική οργάνωση που συνωμοτούσε κατά του τσάρου. Αίφνης, στην ηλικία των 17 ετών, ο Λένιν έγινε ο επικεφαλής της οικογένειάς του, η οποία έφερε πλέον το στίγμα ότι είχε αναθρέψει έναν «εγκληματία κατά του κράτους».
Το φθινόπωρο του 1887 άρχισε να σπουδάζει νομικά στο Πανεπιστήμιο του Καζάν, αλλά τρεις μήνες μετά αποβλήθηκε από τη σχολή για επαναστατική δράση και εξαναγκάστηκε από την τσαρική αστυνομία να ζήσει για δύο χρόνια υπό περιορισμό στην κατοικία του παππού του στο χωριό Κακούσκινο. Σε αυτό το διάστημα, ο Λένιν ήρθε σε επαφή με τους εξόριστους επαναστάτες και διάβασε το «Κεφάλαιο» του Μαρξ.
Με τα πολλά, το κράτος πείστηκε να τον αφήσει να τελειώσει τις σπουδές του και να του επιτρέψει να δικηγορήσει στην Αγία Πετρούπολη. Σύντομα, όμως, εξορίστηκε για τρία χρόνια στη Σιβηρία, λόγω της επαναστατικής δραστηριότητάς του. Εκεί πήρε το επαναστατικό ψευδώνυμο «Λένιν» (από την ονομασία του ποταμού Λένα) και νυμφεύθηκε τη συναγωνίστριά του Ναντέζντα Κρούπσκαγια (1869-1939).
Μετά τη λήξη της εξορίας του το 1900 κατέφυγε στο Μόναχο, όπου εξέδιδε μαζί με άλλους το περιοδικό «Ίσκρα» («Σπίθα»). Ήρθε σε ρήξη με όσους πίστευαν ότι ο μαρξισμός δεν ήταν εφαρμόσιμος στην αγροτική Ρωσία, επειδή δεν υπήρχε προλεταριάτο, δηλαδή βιομηχανική εργατική τάξη, και με όσους θεωρούσαν ότι έπρεπε πρώτα να γίνει μία επανάσταση της μπουρζουαζίας (αστικής τάξης) και να ακολουθήσει η επανάσταση του προλεταριάτου.
Ο Λένιν υποστήριζε ότι η κατάσταση ήταν ώριμη για την εκδήλωση μιας σοσιαλιστικής επανάστασης, διότι στη Ρωσία υπάρχει καπιταλισμός, συνεπώς υπάρχει και η ρωσική εργατική τάξη, που είναι η κινητήρια δύναμη της επανάστασης. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα «κόμμα ενός νέου τύπου», το οποίο πρέπει να είναι οργανωμένο γύρω από ένα πυρήνα πεπειραμένων επαγγελματιών επαναστατών και να διέπεται από τον «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό» και την απόλυτη κομματική πειθαρχία. «Δώστε μας μια οργάνωση επαναστατών και θα αναποδογυρίσουμε τη Ρωσία», διατυμπάνιζε...

ΠΗΓΗ:sansimera.gr


ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 - 4 - 2016!!!

Σήμερα Κυριακή, 10 - 4 - 2016, γιορτάζουν οιΞενοφών, Ξενοφώντας, Φώντας, Φόντας, Φόνης, Ξενοφωντία, Ξενοφωντίνα, Ξενοφούλα, Ξενοφώντη, Ξένια,Φωκίων, Φώκος, Φιλοποίμην, Φίλης, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Τιμοθέα, Τιμοθέη, Τίμα, Τίμη, Θέος, Θέα, Θέη,ΠΙΝΔΑΡΟΣ, ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, Μιλτιάδης, Μίλτος,ΠΟΛΥΒΙΟΣ, ΘΗΣΕΑΣ, Θησέας, Θησεύς,ΖΗΝΩΝ, ΗΡΑΚΛΗΣ, Ηρακλής, Ηρακλεία, ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, Θεμιστοκλής, Θέμης, Θεμιστοκλεία, Θέμις, Θέμιδα,ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ, ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ, ΕΤΕΟΚΛΗΣ, ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ,ΔΙΟΝΥΣΗΣ, Διονύσιος, Νύσης, Διονύσης, Νιόνιος, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Ντένης, Ντενίζ, Σίσσυ,ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Δημοσθένης, Δήμος,ΑΝΑΞΙΜΕΝΗΣ, Αναξιμένης, Μένης,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, Προμηθεύς, Προμηθέας,ΣΟΦΟΚΛΗΣ, Σοφοκλής!!!

ΠΗΓΗ:giortazei.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!ΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙΡΟ,ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Κεντρικό Αιγαίο, περιμένουμε την Κυριακή 10 Απριλίου 2016. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενώ κατά τόπους στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 23 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια του νησιού να φτάνει κατά τόπους τους 26 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια ισχυροί.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι και μετά θα βρέξει, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το απόγευμα ενδέχεται να βρέξει τοπικά, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί έως μέτριοι.

ΠΗΓΗ:meteo.gr