Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΣΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Τέσσερις και πλέον μήνες μετά το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και στο οποίο έχασε τη ζωή του, ο Παντελής Παντελίδης,, ο κόσμος που τον γνώρισε από κοντά αλλά και μέσα από τα τραγούδια του δεν έχει ξεχάσει τον τραγουδιστή.
Η δημοτική σύμβουλος της Νέας Ιωνίας, Κα Δέσποινα Θωμαΐδου, πρότεινε να μετονομαστεί ο δρόμος όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του αξέχαστου τραγουδιστή σε οδό «Παντελή Παντελίδη».
Μάλιστα εξέδωσε δελτίο Τύπου που αποκαλύπτει όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 13 Ιουνίου.
«Ο τραγικός θάνατος του Παντελή Παντελίδη προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στην πατρίδα μας. Το γεγονός ότι ο νεαρός καλλιτέχνης τιμούσε με κάθε τρόπο την Νέα Ιωνία μας οδηγεί σε συγκεκριμένη πρόταση... Ζητήσαμε για εξαιρετικά συμβολικούς λόγους να μετονομαστεί η οδός της οικείας του, ή η πλησιέστερη αυτής, σε οδό Παντελή Παντελίδη», αναφέρει μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της δημοτικης συμβούλου που ανήκει στην παράταξη «Δύναμη Προοπτικής»
Η πρόταση τελικά απορρίφθηκε και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Αντί προτάσεων ακούστηκαν κραυγές και ειρωνίες που σίγουρα δεν τιμούν την πόλη μας».
ΠΗΓΗ:tilegrafima.gr

Τι θα γίνει με τους Ελληνες φοιτητές στη Βρετανία -Τι θα ισχύει για δίδακτρα, επιδόματα, βίζα


Δραματικές αλλαγές αναμένεται να βιώσουν οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Μεγάλη Βρετανία μετά το οριστικό Brexit.
Πρώτη και μεγαλύτερη, θα πρέπει να θεωρείται η διαφοροποίηση των Ελλήνων σπουδαστών από «home students» σε «overseas students». Από τη στιγμή που η Βρετανία δεν θα ανήκει στη Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Έλληνες θα είναι...απλώς ξένοι, αφού θα προέρχονται από χώρες εκτός των βρετανικών νήσων και έτσι δεν θα έχουν συμμετοχή στα προνόμια που είχαν μέχρι σήμερα.
Μόνο το 2015 εγγράφηκαν 10.131 Ελληνες σε βρετανικά πανεπιστήμια, ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά φοιτούν 35.000 Ελληνες στη χώρα.
Ποια είναι όμως αυτά τα προνόμια..

Για τους «home students» όπως και για κάθε Ελληνα ή Ευρωπαίο φοιτητή από την Ε.Ε., τα δίδακτρα κυμαίνονται μεταξύ 11 και 12 χιλιάδων ευρώ ετησίως, την ίδια στιγμή που για τους «overseas» το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 6.000 ευρώ τουλάχιστον. Το θετικό στην περίπτωση των διδάκτρων είναι το γεγονός ότι οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές θα ολοκληρώνουν τον κύκλο των σπουδών τους υπό το καθεστώς με το οποίο εισήλθαν.
Επιπλέον, προβλήματα θα υπάρξουν και στις μετακινήσεις των σπουδαστών, αφού θα αναγκαστούν να βγάλουν βίζα, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα κοπούν τα επιδόματα και τα δάνεια στα οποία έχουν πρόσβαση μέχρι σήμερα ως Ευρωπαίοι πολίτες.
Πόσο σημαντικά είναι αυτά τα δάνεια
Η χορήγηση των συγκεκριμένων δανείων είναι εξαιρετικά εύκολη, αφού απαιτείται μόνο επιβεβαίωση της φοιτητικής ιδιότητας και είναι σχεδόν άτοκα. Το συγκεκριμένο δάνειο αποπληρώνεται όταν ο φοιτητής μπει στην αγορά εργασίας και αφότου οι ετήσιες αποδοχές του ξεπεράσουν τα 24.000 ευρώ. Τότε το βρετανικό κράτος απαιτεί την καταβολή του 10% του πλεονάσματος των εσόδων πάνω από τα 24.000 ευρώ. 
Με λίγα λόγια είναι δεδομένο ότι οι αλλαγές θα επηρεάσουν άμεσα όλους τους αλλοδαπούς που σπουδάζουν στη Βρετανία, ενώ όσοι θέλουν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους μετά το Brexit, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, θα αφήσουν την τύχη τους στην πολιτική που θα ακολουθήσει το εκάστοτε πανεπιστήμιο, καθώς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν τα δίδακτρα ανέβουν κατά 50% -και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη περισσότερο- οι σπουδαστές από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στραφούν σε άλλα πα νεπιστήμια της Ευρώπης ή των ΗΠΑ.


Πηγή: iefimerida.gr

Sell off στα χρηματιστήρια μετά το Brexit!!

Βουτιά καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη των συναλλαγών σήμερα, μετά την επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Βρετανίας.
Στο ΧΑΑ το brexit προκάλεσε κραχ με τον γενικό δείκτη στις 10:35 να σημειώνει πτώση της τάξης του -15,44% και να διαμορφώνεται στις 522,30 μονάδες.
Το χρηματιστήριο του Λονδίνου άνοιξε με απώλειες άνω του 7%, με τις βασικές τραπεζικές μετοχές να κατακρημνίζονται κατά 30%.
Ο γερμανικός δείκτης DAX ξεκίνησε με πτώση κατά 9,94%, ενώ το χρηματιστήριο του Παρισιού υποχώρησε σχεδόν κατά 8% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.
Με βουτιά 7,92% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τους επενδυτές να ενδίδουν στον πανικό έπειτα από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση --ένα σοκ για τους επενδυτές όμοιο με αυτό που υπέστησαν με την πτώχευση της τράπεζας Lehman Brothers το 2008.
Ο βασικός δείκτης Nikkei είχε απώλειες 1.286,33 μονάδων (-7,92%) για να κλείσει στις 14.952,02 μονάδες.
Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 7,26%, με απώλειες 94,23 μονάδων, στις 1.204,48 μονάδες.
Στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου, η ισοτιμία του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 102,50 γεν και του ευρώ στα 113,30 γεν.

Από νωρίς φάνηκε το sell off

Τρικυμία προκαλούν στις αγορές και τη στερλίνα τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Βρετανία.
Το εποπτικό όργανο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε επαφή με τις τράπεζες ενόψει του ανοίγματος των αγορών μετά την επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ του Brexit που διεξήχθη χθες στη χώρα. 
Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως έκαναν βουτιά την ώρα που τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ του Brexit και το 48% υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. 
Η στερλίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να σημειώσει αιφνίδια πτώση στο άνοιγμα.
Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την νομισματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit. 
«Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί τις εξελίξεις στενά», ανέφερε σε ανακοίνωση. «Έχει προχωρήσει σε ευρύ σχεδιασμό μέτρων έκτακτης ανάγκης και εργάζεται στενά με το υπουργείο Οικονομικών, άλλες και εγχώριες αρχές και κεντρικές τράπεζες του εξωτερικού». 
"Η Προληπτική Ρυθμιστική Αρχή της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε στενή επαφή με τις τράπεζες", σημείωσε η πηγή αυτή.
Ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχώρησε σε χαμηλό τετραμήνου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, φθάνοντας στις 14.890,56 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 8,3%.
Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 4,67%.
Στις αγορές συναλλάγματος, η στερλίνα υποχωρούσε σε μια ισοτιμία 1:146 έναντι του γεν, υφιστάμενη πτώση 7,6% σήμερα, ενώ καταβαραθρωνόταν έναντι του δολαρίου, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη πτώση της έναντι του νομίσματος των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα σε μια ημέρα. Στις 05:59 η ισοτιμία της προς το δολάριο έφτανε στο 1.3525, καταγράφοντας πτώση 9%, ενώ 9 λεπτά αργότερα άγγιξε το 1.3459, το χαμηλότερο σημείο της από το 1985!
Το αμερικανικό νόμισμα στις 05.45 ώρα Ελλάδος βρέθηκε κάτω από τα 100 Γεν. 
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης τετραετίας, χθες αργά το βράδυ εξαιτίας του φόβου εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, που έστρεψε το επενδυτικό ενδιαφέρον προκαλώντας υψηλή ζήτηση των αμερικανικών ομολόγων, χαμηλού ρίσκου.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου άγγιξε το 1,509% που είχε να καταγραφεί από τις αρχές Αυγούστου του 2012.
Η απόδοσή του μειώθηκε κατά 23 μονάδες βάσης από το χθεσινό κλείσιμο, ενώ παρόμοια μείωση είχε να καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Πηγή thetoc.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 - 6 - 2016

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 αναμένονται παροδικές νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα που μετά μετά το μεσημέρι θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στα νησιά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα είναι μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Στις λοιπές θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν έως μέτριοι.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 17 έως 36 βαθμούς, στην κεντρική από 18 έως 36, στη νότια από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 33, στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 37 και στην Κρήτη από 20 έως 30.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαικός κόλπος όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και παροδικά 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση μικρής εξασθένησης προς το βράδυ. Στο βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα τοπκών βροχών στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr