Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Κου ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ο Κος Πάνος Σκουρλέτης έβαλε την υπογραφή του στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και πλέον το μόνο που απομένει -από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα διαδικαστικά όπως παραδείγματος χάριν να πάει ο φάκελος στο ΔΟΚΚ- είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Επανειλλημένα ο Υπουργός είχε δηλώσει ότι θα έβαζε κανονικά και μάλιστα χωρίς υποσημειώσεις, την υπογραφή του στη ΜΠΕ και αυτό φαίνεται ότι έγινε πριν από λίγο, κάτι που ανοίγει διάπλατα το δρόμο προκειμένου να εκδοθεί η άδεια και να αρχίσουν τα έργα στη Ν. Φιλαδέλφεια για την κατασκευή της «Αγιά- Σοφιάς».
«Να σας δώσω και μια είδηση, υπέγραψα σήμερα την άδεια για το γήπεδο της ΑΕΚ», ανέφερε, χωρίς επιπλέον σχόλια, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κος Πάνος Σκουρλέτης.
Οσο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την έκδοση της άδειας είναι κάτι που…ποικίλει αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα χρειαστούν πάνω από 30-45 ημέρες.

ΠΗΓΗ:sentragoal.gr

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ



Ο βαθμός του αντιναυάρχου απονέμεται με Προεδρικό Διάταγμα στους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο τους κατέπεσε στη νήσο Κίναρο στις 11 Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, σήμερα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα με θέμα, «Απονομή ανώτατου βαθμού σε Αξιωματικούς και Ανθυπασπιστή του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο και προδήλως και αναμφισβήτητα λόγω αυτού και αυτεπάγγελτη αποστρατεία», βάσει του οποίου, απονέμεται ο βαθμός του αντιναυάρχου στους υποπλοιάχους, εν ζωή, χειριστές του μοιραίου ελικοπτέρου, Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά και ο βαθμός του πλοιάρχου στον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου. 

ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΜΕ ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΥΣ

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν - όλοι αστυνομικοί - και ακόμη 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι,
Η σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων της πόλης, τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα βαν της αστυνομίας, το οποίο ήταν και ο στόχος. 
Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα πριν επισκεφθεί την πόλη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ακόμα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

ΠΗΓΗ:news.gr


ΣΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΜΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1-1-16 ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016,ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Στην υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατέληξαν ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς, με ισχύ από 1/1/2016 έως και τις 31/12/2016, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Συνομοσπονδία με ομόφωνη εντολή του Συνεδρίου της.

Η σύμβαση διασφαλίζει τη συνέχιση των θεσμικών όρων που θεσπίστηκαν με τις προηγούμενες ΕΓΣΣΕ, ενώ επαναβεβαιώνει τη συμφωνία της ΓΣΕΕ και των εθνικών εργοδοτικών οργανώσεων, στην περίπτωση που αρθούν οι διατάξεις παρέμβασης στην ΕΓΣΣΕ, να ξεκινήσουν άμεσες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της Σύμβασης (κατώτατος μισθός, ξεπάγωμα τριετιών κλπ).

Ταυτόχρονα προβλέπει την ανάληψη δράσεων για το προσφυγικό, σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για πρόσβαση στην εργασία χωρίς αποκλεισμούς, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ:tovima.g

ΙΤΑΛΙΑ:ΣΥΛΛΗΨΗ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ 13 ΑΣΘΕΝΕΙΣ!!

Με μεγάλες δόσεις ηπαρίνης, μιας γνωστής αντιπηκτικής ουσίας, δολοφόνησε 13 ασθενείς της, η νοσοκόμα της περιοχής Πιομπίνο,της κεντρικής Ιταλίας, η οποία συνελήφθη χθες το βράδυ από του καραμπινιέρους.
Η γυναίκα, όπως έκαναν γνωστό οι καραμπινιέροι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είναι 55 ετών, ονομάζεται Φάουστα Μπονίνο, είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. Από το 1995 εργαζόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Πιομπίνο και από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι έπασχε από κατάθλιψη και έκανε χρήση μεγάλων ποσοστήτων οινοπνευματωδών και ψυχοφαρμάκων.
Σύμφωνα με το newsbeast, τα θύματά της ήταν ηλικίας από 61 ως 88 ετών. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ένας άνδρας ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση για τοποθέτηση τεχνητής κεφαλής μηριαίου οστού και επρόκειτο να πάρει σύντομα εξιτήριο. Ξαφνικά όμως υπέστη σοβαρή αιμορραγία, η οποία και τον οδήγησε στον θάνατο. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι έχασε τη ζωή του εξαιτίας μαζικής δόσης ηπαρίνης η οποία του χορηγήθηκε από τη νοσοκόμα-δολοφόνο.
«Τα στοιχεία που προέκυψαν είναι φοβερά, ανατριχιαστικά. Ευχαριστώ ειλικρινά τους καραμπινιέρους για την άμεση κινητοποίησή τους», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Κα Μπεατρίτσε Λορεντσίν.

ΠΗΓΗ:patrasevents.gr

ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ,Η ΚΥΠΡΟΣ!!


Η Κύπρος ολοκλήρωσε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) με ανακοίνωσή του. 
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ συνεχάρη τη Λευκωσία και τον κυπριακό λαό, σημειώνοντας ότι «η χώρα κατάφερε να επανέλθει στην οικονομική ανάπτυξη και να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά πολύ ταχύτερα από ότι αναμενόταν».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο ESM θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Κυπριακές Αρχές, με βάση το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που έχει σχεδιάσει για να διασφαλίζει ότι οι χώρες που βοηθήθηκαν είναι σε θέση να εξυπηρετούν έγκαιρα τα χρέη τους.

«Για τον σκοπό αυτό, ο ESM θα ενημερώνεται τακτικά από την Κύπρο και θα μετέχει στις αποστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δύο φορές τον χρόνο, για τη μετά το πρόγραμμα παρακολούθηση» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ο γενικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, συνεχάρη με δήλωσή του την κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου για τα επιτεύγματά τους την τελευταία τριετία. «Η χώρα κατάφερε να επανέλθει στην οικονομική ανάπτυξη και να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά πολύ ταχύτερα από ότι αναμενόταν. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Κύπρου -που ήταν η κύρια πηγή της κρίση- αναδιαρθρώθηκε, ανακεφαλαιοποιήθηκε και μειώθηκε, ενώ το νομικό και εποπτικό πλαίσιο εκσυγχρονίσθηκαν», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

«Η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και επέστρεψε στην αγορά ομολόγων, όπου συνεχίζει να χρηματοδοτεί το χρέος της με βιώσιμα επιτόκια. Το τέλος του προγράμματος δεν είναι το τέλος της μεταρρυθμιστικής ατζέντας στην Κύπρο. Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για να μειωθεί το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία» συνέχισε ο Ρέγκλινγκ.

«Η Κύπρος είναι η τελευταία ιστορία επιτυχίας της Ευρωζώνης, που επιβεβαιώνει ξανά ότι η αρχή, της παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους έναντι μεταρρυθμίσεων, είναι αποτελεσματική», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ESM.

Ο ESM κατέβαλε 6,3 δισ. ευρώ από το πακέτο των 10 δισ. ευρώ, που είχε εγκριθεί για τη χρηματοδότηση της Κύπρου, καθώς η χώρα δεν χρειάσθηκε τα υπόλοιπα 2,7 δισ. ευρώ. 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έδωσε, επίσης, δάνεια ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ στην Κύπρο. 

Το πακέτο βοήθειας για την Κύπρο αποφασίσθηκε από τις χώρες της Ευρωζώνης τον Απρίλιο του 2013. Ο ESM κατέβαλε 9 δόσεις από τον Μάιο του 2013 έως τον Οκτώβριο του 2015.

Τα δάνεια θα αποπληρωθούν από το 2025 έως το 2031, με μία μέση περίοδο αποπληρωμής σχεδόν 15 ετών.


ΠΗΓΗ:in.gr

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ LM VILLAGE ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

Σε ένα παραθεριστικό κέντρο που είναι κλειστό εδώ και περίπου 7 χρόνια μεταφέρουν 38 οικογένειες Σύρων, δηλαδή γύρω στα 300 άτομα, από τον Πειραιά στην Μυρσίνη της Ηλείας.
Πρόκειται για το LM Village το οποίο θα γίνει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας της Πελοποννήσου. 
Σύμφωνα με τον συριακής καταγωγής δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο Δήμος αποφάσισε να παραχωρήσει τα 19 κτίρια που του ανήκουν προκειμένου να προσφέρει «καταφύγιο» σε οικογένειες από τη Συρία. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, πρέπει όμως και η Πολιτεία να φροντίσει για τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, καθώς και για τη φύλαξη του κέντρου» ανέφερε ο δήμαρχος.
Όπως γράφει το ilialive.gr, το L.M.Village διαθέτει 38 επιπλωμένα δωμάτια μπανγκαλόους A' κατηγορίας με κλιματισμό, κουζίνα, τηλεόραση, τηλέφωνο, θυρίδα ασφαλείας και μίνι μπαρ. Παράλληλα οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, δύο γήπεδα μπάσκετ, δύο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο βόλεϋ.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Υφυπουργός Εργασίας,Κος Πετρόπουλος:Έπρεπε η συμφωνία να είχε ολοκληρωθεί,γιατί έχουμε κάνει τα πάντα..

Οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής πλευράς για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κος Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις στις τάξεις τους ειδικότερα από το ΔΝΤ.

Ο Κος Πετρόπουλος, μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε με έμφαση ότι η διαδικασία συνεχίζεται και πως η συζήτηση γίνεται στα τεχνικά κλιμάκια. Εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη «γιατί έχουμε κάνει τα πάντα».

Έστρεψε τα πυρά του μάλιστα για τη μη ολοκλήρωση των συζητήσεων και στη ΝΔ λέγοντας ότι από τη στιγμή που ζητάει εκλογές αυτό σημαίνει ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, που πρέπει να έχουμε συμφωνία ακόμα και πριν τις 16 Απριλίου που θα γίνει το Eurogroup, η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει θέμα μη συμφωνίας -αντικειμενικά και πρακτικά- και βάζει πλάτη σε εκείνους που δεν θέλουν συμφωνία για τη χώρα».

Σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης, ο Κος Πετρόπουλος επισήμανε ότι «σχετίζονται με την εισφοροδοτική δυνατότητα των πολιτών, των ασφαλισμένων, τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται και τις αποδόσεις που θα έχουμε με το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στον φορέα που οργανώνουμε».

Ανέφερε ότι το ποσοστό αναπλήρωσης «πραγματικά αντανακλά περιόδους ασφάλισης και κατά τα τελευταία έτη είναι μεγαλύτερο το ποσοστό, στα ενδιάμεσα είναι κάπως καλύτερο και στα πρώτα επειδή έχουμε πρόβλημα ανεργίας και μικρά εισοδήματα είναι πράγματι αυξημένα, δεν είναι ίδιο το ποσοστό με κάθε περίπτωση».

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι «πρέπει να υπάρχει στοιχείο ανταποδοτικότητας και αυτός που έχει καταβάλλει πάρα πολλές εισφορές να έχει ένα αντάλλαγμα αντίστοιχο της φοροδοτικής του συνδρομής».

Ερωτηθείς για το τι πιστεύει η άλλη πλευρά, σημείωσε πως «υπάρχουν διαφορές» αλλά ότι η Αθήνα επιμένει, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαφορές «θα γεφυρωθούν με κοινή λογική, πιστεύω θα επικρατήσει».

«Κάποιοι μέσα στο χώρο που διαπραγματευόμαστε και αυτό είναι κυρίως το ΔΝΤ εκ φύσεως λένε η ιδιωτική ασφάλιση να συμπληρώσει αυτά που δεν μπορεί η κοινωνική» εξήγησε.

Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, τόνισε ότι αυτές «έχουν τη ιδιαιτερότητα να καταβάλλονται με βάση αποθεματικά που διαμορφώνονται», σημειώνοντας ότι εκεί θα υπάρξουν «θετικές επενέργειες από νέο τρόπο διαχείρισης» και «μέσα από τη νέα δομή του συστήματος θα εξοικονομηθούν δαπάνες για να μην υπάρξουν μειώσεις».

Μίλησε για «πολιτική απόφαση να μην υπάρξουν μειώσεις πουθενά», αλλά όπως είπε «επειδή οι επικουρικές αποτελούν συνισταμένη αποθεματικών», η Πολιτεία δεν συνεισφέρει απλά «εγγυάται την ύπαρξή τους με την έννοια να καταβάλλεται με όρους ισονομίας και δικαιοσύνης».

Υπό αυτή την έννοια επανέλαβε ότι η Αθήνα έχει προτείνει «να υπάρξει αύξηση εισφοράς» κάτι που όπως είπε εάν «το είχαν δεχθεί θα είχαμε ήδη συμφωνήσει», επικρίνοντας την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία «φωνάζει εναντίον του μέτρου, μέσα στη χώρα έχουμε τον αντίπαλο».

Στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόβλεψη του ΟΟΣΑ που εμπεριέχεται στη συμφωνία με τους δανειστές και σύμφωνα με την οποία σε τρία χρόνια θα έχει καταγραφεί 3% ανάπτυξη, κάτι που θα επηρεάσει θετικά το ύψος των συντάξεων. «Είναι αναμενόμενο, εάν δεν το πετύχουμε αυτό τότε όλο το πρόγραμμα δεν θα έχει πετύχει» τόνισε.

ΠΗΓΗ:tovima.gr

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 - 3 - 2016!

Σήμερα,είναι του Αγίου Υπατίου Ιερομάρτυρος..

Γιορτάζουν: Υπάτιος,Ύπατος, Υπάτης


ΠΗΓΗ:eortologio.net
π Ύ


Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ!!

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, νέα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.
Ηλιοφάνεια με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

ΠΗΓΗ:meteo.gr