Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Οι 92 αθλητές και αθλήτριες που θα πάνε στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Με 92 αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τα περισσότερα μέλη έχει ο στίβος, αφού μετέχουν 27 αθλητές, ενώ στα ατομικά αθλήματα ακολουθούν η κολύμβηση με 15, η γυμναστική με 9, η ιστιοπλοΐα με 7 και η κωπηλασία με 6.

Η ομοσπονδία με τους περισσότερους αθλητές (30) είναι η ΚΟΕ, που έχει 15 στην κολύμβηση, 2 στη συγχρονισμένη κολύμβηση, αλλά και 13 στην εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Από τα υπόλοιπα αθλήματα, με τρεις αθλητές εκπροσωπείται η ποδηλασία, με δύο η ξιφασκία, η σκοποβολή και το τζούντο και με έναν η πάλη, η άρση βαρών, η τοξοβολία και το πινγκ πονγκ.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά μετά το 1992 που η Ελλάδα θα έχει λιγότερους από 100 αθλητές. Στη Βαρκελώνη μετείχε με 70 και, από εκεί και πέρα, στην Ατλάντα το 1996 με 120, στο Σίδνεϊ το 2000 με 139, στην Αθήνα το 2004 με 436 (η μεγαλύτερη συμμετοχή), στο Πεκίνο το 2008 με 152 και στο Λονδίνο το 2012 με 103.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι για τρίτη διαδοχική φορά ο Ισίδωρος Κούβελος και σημαιοφόρος η -Ολυμπιονίκης της Αθήνας και τρίτη στο Πεκίνο- Σοφία Μπεκατώρου.

Αναλυτικά οι «92»:
Στίβος (27)
Λυκούργος Τσάκωνας - 200μ.
Κώστας Δουβαλίδης - 110μ. εμπόδια
Μίλτος Τεντόγλου - μήκος
Αντώνης Μάστορας - ύψος
Κώστας Μπανιώτης - ύψος
Κώστας Φιλιππίδης - επί κοντώ
Nίκος Σκαρβέλης - σφαιροβολία
Mιχάλης Αναστασάκης - σφυροβολία
Χριστόφορος Μερούσης - Μαραθώνιος
Mιχάλης Καλομοίρης - Μαραθώνιος
Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ - 20χλμ. βάδην & 50χλμ. βάδην
Μαρία Μπελιμπασάκη - 200μ.
Ειρήνη Βασιλείου - 400μ.
Ελισάβετ Πεσιρίδου - 100μ. εμπόδια
Αλεξία Πάππας - 5.000μ. & 10.000μ.
Λίλη Αλεξούλη - μήκος
Βούλα Παπαχρήστου - τριπλούν
Νικόλ Κυριακοπούλου - επί κοντώ
Κατερίνα Στεφανίδη - επί κοντώ
Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου - δισκοβολία
Σοφία Ρήγα - Μαραθώνιος
Ράνια Ρεμπούλη - Μαραθώνιος
Παναγιώτα Βλαχάκη - Μαραθώνιος
Δέσποινα Ζαπουνίδου - 20χλμ. βάδην
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - 20χλμ. βάδην
Παναγιώτα Τσινοπούλου - 20χλμ. βάδην
Σοφία Υφαντίδου - έπταθλο
Κολύμβηση (15)
Οδυσσέας Μελαδίνης - 50μ. ελεύθερο
Κριστιάν Γκολομέεβ - 50μ. ελεύθερο & 100μ. ελεύθερο
Δημήτρης Δημητρίου – 400μ. ελεύθερο
Στέφανος Δημητριάδης - 200μ. πεταλούδα
Παναγιώτης Σαμιλίδης - 100μ. πρόσθιο & 200μ. πρόσθιο
Δημήτρης Κουλούρης - 200μ. πρόσθιο
Απόστολος Χρήστου - 100μ. ύπτιο & 200μ. ύπτιο
Ανδρέας Βαζαίος - 200μ. μικτή ατομική
Χρήστος Κατραντζής - 4Χ100μ. ελεύθερο
Νόρα Δράκου - 50μ. ελεύθερο
Θεοδώρα Γιαρένη – 50μ. ελεύθερο
Άννα Ντουντουνάκη - 100μ. πεταλούδα
Κρίστελ Βουρνά – 100μ. πεταλούδα
Σπύρος Γιανιώτης - 10χλμ. μαραθώνια κολύμβηση
Κέλυ Αραούζου - 10χλμ. μαραθώνια κολύμβηση
Συγχρονισμένη Κολύμβηση (2)
Ευαγγελία Πλατανιώτη – Ντουέτο
Εβελίνα Παπάζογλου – Ντουέτο
Υδατοσφαίριση (13)
Κώστας Φλέγκας
Στέφανος Γαλανόπουλος
Μανώλης Μυλωνάκης
Γιώργος Δερβίσης
Κώστας Γεννηδουνιάς
Γιάννης Φουντούλης
Κυριάκος Ποντικέας
Χρήστος Αφρουδάκης
Βαγγέλης Δελακάς
Κώστας Μουρίκης
Χριστόδουλος Κολόμβος
Αλέξανδρος Γούνας
Άγγελος Βλαχόπουλος
Ενόργανη Γυμναστική (3)
Bλάσης Μάρας - σύνθετο ατομικό
Λευτέρης Πετρούνιας - κρίκοι
Βάσω Μιλλούση – σύνθετο ατομικό
Ρυθμική Γυμναστική (6)
Βαρβάρα Φίλιου – σύνθετο ατομικό
Σταυρούλα Σαμαρά - ανσάμπλ
Ελένη Δόικα - ανσάμπλ
Μιχαέλα Μεταλλίδου - ανσάμπλ
Ιωάννα Αναγνωστοπούλου - ανσάμπλ
Ζωή Κοντογιάννη - ανσάμπλ
Ιστιοπλοΐα (7)
Βύρωνας Κοκκαλάνης - RS:Χ
Τζέλη Σκαρλάτου - RS:Χ
Γιάννης Μιτάκης - Finn
Παύλος Καγιαλής - 470
Παναγιώτης Μάντης - 470
Σοφία Μπεκατώρου - Νacra 17
Μιχάλης Πατενιώτης - Νacra 17
Κωπηλασία (6)
Γιάννης Χρήστου - τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου
Γιώργος Τζιάλας - τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου
Διονύσης Αγγελόπουλος - τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου
Γιάννης Τσίλης - τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου
Κατερίνα Νικολαΐδου - διπλό σκιφ
Σοφία Ασουμανάκη - διπλό σκιφ
Ποδηλασία (3)
Γιάννης Ταμουρίδης - αγώνας δρόμου
Xρήστος Βολικάκης - κέιριν
Δημήτρης Αντωνιάδης - ορεινή ποδηλασία
Ξιφασκία (2)
Βάσω Βουγιούκα - σπάθη
Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου - ξίφος ασκήσεως
Σκοποβολή (2)
Ευθύμης Μίττας - σκητ
Άννα Κορακάκη - αεροβόλο πιστόλι 10μ. & σπορ πιστόλι 25μ.
Τοξοβολία (1)
Ευαγγελία Ψάρρα – Ολυμπιακό τόξο ατομικό
Άρση Βαρών (1)
Θοδωρής Ιακωβίδης - 85κ.
Πάλη (1)
Μαρία Πρεβολαράκη - 53κ. ελευθέρας
Tζούντο (2)
Ρομάν Μουστόπουλος - 81κ.
Ηλίας Ηλιάδης - 90κ.
Επιτραπέζια Αντισφαίριση (1)
Παναγιώτης Γκιώνης - μονό

Πηγή www.lifo.gr

Αρνητικοί άνθρωποι: Τα 10 χαρακτηριστικά τους


Άρθρο της Έρας Μουλάκη,
Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας

Με σαφείς επιρροές από το βιβλίο του Paul Watzlawick «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου» και το άρθρο της Cloe Mandanes  στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού Networker  αποφάσισα να γράψω το δεκάλογο του αρνητικού ανθρώπου όπως το αντιμετώπισα μέσα από την επαγγελματική μου εμπειρία.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρά τις όποιες προσπάθειες τους βλέπουν το ποτήρι πάντα μισοάδειο και ότι «όλα θα πάνε στραβά». Κάποιοι τους λένε αρνητικούςαπαισιόδοξους και καταστροφολόγους. Εκείνοι συχνά ανταπαντούν ότι είναι ρεαλιστές, πραγματιστές και βλέπουν τα πράγματα όπως είναι. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι φοβισμένοι από τη ζωή,  όπου με τις αρνητικές σκέψεις νιώθουν προετοιμασμένοι για το πιθανό κακό και έχουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας.

Επί της ουσίας, ζουν σ’ ένα συνεχές καθεστώς φόβου και απειλής και δεν είναι λίγες οι φορές που αυτές τις εσωτερικές αγωνίες τους, τις προβάλλουν στα πρόσωπα των οικείων τους, δημιουργώντας ένα κλίμα έντασης και πίεσης που οδηγεί στη διατάραξη των διαπροσωπικών σχέσεων, σε συγκρούσεις και συχνά έχει αρνητική έκβαση.
Όπως ακριβώς το είχαν προβλέψει οι ίδιοι εξ αρχής, ότι: «όλα θα πάνε στραβά».


1.       Δήλωσε πόσο δοτικός/η και καλός/η είσαι. Με την πρώτη ευκαιρία «χρέωσε» τον/την σύντροφο σου πόσο δεν σε φροντίζει και συνέχισε λέγοντας πόσα θα ήθελες να έχει κάνει (χωρίς βέβαια να χρειάζεται να του/της τα έχεις πει, μιας και δεν είσαι τέτοιος χαρακτήρας αλλά αν σε αγαπούσε πραγματικά θα τα είχε σκεφτεί) και τόνισε ότι μένεις μαζί του/της γιατί  εσύ τον/την αγαπάς πραγματικά.
2.       Να είσαι νευρικός και απότομος και να έχεις συχνά ξεσπάσματα.  Αν τυχόν στο σχολιάσει, αρνήσου το και πέρνα στην επίθεση λέγοντας ότι είναι απαράδεκτος/η και παρεξηγεί τα πάντα.  Αν στο σχολιάσει μετά το συμβάν, χρέωσε τον/την ότι έχει τον τρόπο να σου χαλάει τις ήρεμες στιγμές.
3.       Γίνε καταστροφολόγος.  Ανεργία, βία , φόνοι, κρίση.  Όλα τα δεινά του κόσμου σχολίαζε τα τακτικά με πάθος και ορμή.  Αν ο/ η σύντροφος σου δείξει ίχνη κούρασης, χρέωσε τον/την για αδιαφορία, υπερφίαλη προσωπικότητα και απολιτίκ στάση. « Όταν θα μας σφάξουν, να δω τι θα πεις…» μετά αν πάει να υπερασπιστεί την άποψη του/της, παρέθεσε 2-3 γεγονότα από πρόσφατες ειδήσεις. Φόνοι πάντα γίνονταν. 
4.       Γκρίνιαζε για όλα τα αρνητικά που σου συμβαίνουν. Δουλειά, έναν πόνο στο πόδι, έναν πονόδοντο. Αν τολμήσει ο/η σύντροφος σου να σε παροτρύνει να δεις έναν γιατρό ξεκίνησε λέγοντας «Νομίζεις πως δεν θέλω; Δεν προλαβαίνω, δεν έχω λεφτά, δεν έχω όρεξη, δεν..γενικά!» .  Όταν σε αφήσει στην ησυχία σου, συνέχισε χρεώνοντας τον/ την πως όλα εύκολα τα βλέπει και ολοκλήρωσε τη φράση σου λέγοντας απογοητευμένα: « Σ’ ευχαριστώ για τη βοήθεια και το νιοιάξιμο» .
5.       Γίνε επιθετικός/η στο δρόμο. Αν τολμήσει να το σχολιάσει ή να σου προτείνει να ηρεμήσεις ο/η σύντροφος σου, στρέψε το μένος σου προς εκείνον-η . «Μπράβο, μια φορά να πάρεις το μέρος μου, καημό το ’χω.  Αναρωτιέμαι τι πρόβλημα έχεις και πάντα εγώ σου φταίω»
6.       Χρέωσε τους γονείς σου.  Κανείς δεν φύτρωσε, ούτε κι εσύ. Είναι 101% εγγυημένο ότι θα έχουν κάνει λάθη.  Δεν έχει σημασία αν ήταν σημαντικά ή όχι.  Σημασία  έχει ότι εσένα σε σημάδεψαν, σε καθόρισαν και τώρα είσαι έρμαιο της μοίρας σου.
7.       Θυμήσου να σχολιάζεις θετικά άτομα του αντίθετου φύλλου και να εγκωμιάζεις σε τακτά χρονικά διαστήματα πρώην σχέσεις σου. Αν τολμήσει ο/η σύντροφος σου να κάνει θετικό σχόλιο για άτομα του αντίθετου φύλλου, τότε χαρακτήρισε τον/την «πεινασμένο-η» και πες πως είναι ντροπή και βέβαια τόνισε πως εσύ δεν θα έκανες  ποτέ κάτι τέτοιο.  Αν ο/η σύντροφος σου ψελλίσει οτιδήποτε για προηγούμενη σχέση, τότε θιγμένος-η , πες ότι δεν θες να ξέρεις και «κράτα» μούτρα.
8.       Μην ξεχνάς να θυσιάζεσαι.   Με οποιονδήποτε τρόπο.  Κανόνισε να τον/την δεις, λέγοντας πόσο εκτός προγράμματος βγαίνεις  και με πόσες δυσκολίες  βρέθηκες αντιμέτωπος .  Ακόμη και αν σου ζητήσει να μην βρεθείτε, προκειμένου να τελειώσεις εσύ κάποια δουλειά ή υποχρέωση σου, χρέωσε τον/την λέγοντας: « Δεν μπορώ, σε νοιάζομαι.  Εγώ τουλάχιστον  δεν είμαι αναίσθητος-η.»
9.       Κανόνισε να φροντίσεις τον/την σύντροφο σου, με ένα γεύμα, ένα μασάζ, μια έκπληξη. Μόλις εκείνος-η χαλαρώσει, τόνισε ότι πότε δεν κάνει τίποτα και δεν βοηθάει. «Κοίτα τι έκανα για σένα και εσύ, ούτε το δακτυλάκι σου δεν σήκωσες»
10.   Τέλος, μην ξεχνάς το σημαντικότερο.  Να τονίζεις πόσο θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος είσαι.  Πόσο προσπαθείς να σου πάνε τα πράματα δεξιά, πόσο αρνείσαι να πιστέψεις στην κακή τύχη και πασχίζεις να είσαι κυρίαρχος της δικής σου.
Μόνο οι πραγματικοί δεξιοτέχνες της αρνητικότητας , μιλούν για θετική σκέψη, αλλά πράττουν υπό το φως του αρνητισμού τους.
Είμαστε οι επιλογές μας
Αν διαπιστώσεις ότι ο/η σύντροφος σου έχει πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά ίσως να πρέπει να ξανασκεφτείς γιατί εσύ μένεις μαζί του/της και να επιλέξεις με τι είδους ανθρώπους θες να σχετίζεσαι και να συναναστρέφεσαι.  
Παραμένοντας σε μια τέτοια σχέση σύντομα θα υιοθετήσεις πολλά χαρακτηριστικά όπως το να γκρινιάζει για τα αρνητικά που συμβαίνουν  χρεώνοντας τον άλλο και να δηλώνεις συνέχεια ότι εσύ θυσιάζεσαι και υπομένεις για το καλό της σχέσης.  

Πηγή www.boro.gr

Ο απόλυτος οδηγός για να βοηθήσετε έναν άνθρωπο που πνίγεται


Ένας άνθρωπος στο νερό δεν μπορεί πάντα να προσδιοριστεί να πνίγεται επειδή δεν εμφανίζει κάθε φορά τα κλασσικά σημάδια πνιγμού. Μπορεί να φαίνεται σαν να προσπαθεί να κρατήσει τον εαυτό του στην επιφάνεια και να κοιτά κάπου μακριά. Έχουν συμβεί τρομερά ατυχήματα με παιδιά που έχασαν τη ζωή τους μπροστά στους ανυποψίαστους γονείς τους. Ωστόσο, ακόμη κι αν δύσκολα μπορεί να δει κανείς τον κίνδυνο, είναι ακόμη πιθανός. 

Παρακάτω έχουμε ετοιμάσει έναν οδηγό για εσάς ώστε να ξέρετε πώς να αντιδράσετε και να σώσετε τη ζωή κάποιου στο μέλλον. 




Πηγή www.tiletwra.gr



Με νέα απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου οι δικαιούχοι της Κάρτας Σίτισης ενδεχομένος και να δουν τα χρήματα πιστωμένα στις 22/7 ημέρα Παρασκευή από το απόγευμα και όχι την Δευτέρα 25/7.

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 - 7 - 2016

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, με παράλληλη εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ενώ νωρίς το πρωί στο Αιγαίο ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 32 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένεται καλός καιρός με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται καλός και ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου

ΠΗΓΗ:meteo.gr

Κρητική Ομάδα Σκύλων ενάντια στις φόλες και τα δολώματα


Μια ομάδα σκύλων στην Κρήτη, ειδικά εκπαιδευμένη για την ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων και δηλητηριασμένων ζώων, παρουσιάστηκε σήμερα στις Αρχάνες Ηρακλείου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και την Α' Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου. 
Κατά την παρουσίαση-συνέντευξη, τονίστηκε ότι δύο ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, ο Σπύρος Νηστικάκης και ο Γιάννης Γρηγοράκης, και δύο εξαιρετικοί γερμανικοί ποιμενικοί σκύλοι, που ακούνε στα ονόματα Ντάικα και Καρίνα, ειδικά εκπαιδευμένοι για να ανιχνεύουν δηλητηριασμένα δολώματα και νεκρά δηλητηριασμένα ζώα, θα περιπολούν στο εξής στην κρητική ύπαιθρο, αποτρέποντας τις περαιτέρω απώλειες άγριων αλλά και οικόσιτων ζώων από δηλητηρίαση.
Όπως επισημάνθηκε στην παρουσίαση, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης η Κρητική Ομάδα Σκύλων έφερε εις πέρας 4 περιστατικά δηλητηριάσεων, εντόπισε 8 νεκρά δηλητηριασμένα ζώα, 2 δηλητηριασμένα δολώματα, περισσότερες από 15 θηλιές, 2 δόκανα, 1 παγίδα για σφίγγες και φυτοφάρμακα που πιθανά είχαν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή δηλητηριασμένων δολωμάτων, κατέθεσε 3 μηνύσεις, ενώ πραγματοποίησε και μία αυτόφωρη σύλληψη στην περιοχή Κούρτεσι Οροπεδίου Λασιθίου -υπόθεση που έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης.
 
Η παρουσίαση της ομάδας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα-Πρόγραμμα After-LIFE». 

Πηγή www.amna.gr
©  Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.