Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ!!!

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου η Μαρία Σαράποβα δεν έκανε γνωστή την απόφασή της να σταματήσει την καριέρα της, αλλά κάτι άλλο που ίσως να έχει και αυτό ως αποτέλεσμα! 


Η Ρωσίδα τενίστρια ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που της έγινε κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν. 

'Οπως εξήγησε, τα τελευταία δέκα χρόνια λαμβάνει ένα φάρμακο, με την έγκριση του ιατρού της, στο οποίο δεν υπάρχει καμία ουσία ανάμεσα στη λίστα με τις απαγορευμένες, όπως ορίζει η WADA. 

Η λίστα της WADA τροποποιήθηκε από την 1η Ιανουαρίου, στην οποία πλέον συμπεριλαμβάνεται και μια από τις ουσίες του φαρμάκου που λαμβάνει. 

«Στις 22 Δεκεμβρίου έλαβα ένα γράμμα από την WADA για τις αλλαγές που θα γίνουν τον νέο χρόνο, και για τις τροποποιήσεις που θα γίνουν στη λίστα. Εγώ δεν κοίταξα τη λίστα», τόνισε και συνέχισε: 

«Δεν ξέρω είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Απλώς έλαβα ένα γράμμα πριν από λίγες ημέρες και πλέον βρίσκομαι σε επικοινωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Γνωρίζω ότι αυτό θα έχει συνέπειες. Δεν θέλω να σταματήσω την καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:sport-fm.gr

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΣΚΥΛΟ!

Απλή Περιποίηση
Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει ότι η ενστικτώδες συμπεριφορά ενός σκύλου που έχει τραυματιστεί είναι να καθαρίζει τις πληγές του γλείφοντας τες. Σ’ αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε και μείς κάνοντας ότι θα κάναμε και στον εαυτό μας. Καθαρίζουμε την πληγή καλά από χώματα και στη συνέχεια την απολυμαίνουμε με κάποιο αντισηπτικό.
Βαθύτερα Τραύματα
Όταν το τραύμα ξεπερνά αυτό της απλής γρατζουνιάς και υπάρχει αιμορραγία, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να την σταματήσουμε. Αρχικά προσπαθούμε να κρατήσουμε τον σκύλο ήρεμο μιλώντας του γλυκά ώστε να μην φοβάται, ενώ ταυτόχρονα τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι ή αποστειρωμένη γάζα αν είναι δυνατόν και ασκούμε πίεση πάνω στο τραύμα ώστε να σταματήσουμε την αιμορραγία. Αν διακρίνουμε ότι υπάρχει κοπή αρτηρίας η οποία φαίνεται όταν το αίμα ξεπηδά με τον ρυθμό των χτύπων της καρδιάς, τότε θα πρέπει να φτιάξουμε έναν αιμοστατικό επίδεσμο. Παίρνουμε ένα κομμάτι ύφασμα και το ενώνουμε, τοποθετώντας το σε σημείο ανάμεσα από το τραύμα και την καρδιά. Ένα μικρό ξυλαράκι ή ένα στυλό αρκεί ώστε να το περάσουμε και γυρίζοντας το να σφίξουμε τον επίδεσμο, όχι όμως πολύ δυνατά.
Και στις δύο περιπτώσεις η αμέσως επόμενη κίνηση είναι να μεταφέρουμε τον σκύλο στον κτηνίατρο, καθώς στην πρώτη περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί μόλυνση, ενώ στη δεύτερη ο χρόνος που μας δίνει ο αιμοστατικός επίδεσμος είναι μόνο 10 λεπτά.
Ατύχημα Δηλητηρίασης
Πολλές φορές οι σκύλοι λόγω περιέργειας δοκιμάζουν ότι βρουν μπροστά τους. Αν διαπιστώσετε ότι ο σκύλος σας έχει φάει κάτι δηλητηριώδες, μην κάνετε καμία προσωπική διάγνωση. Ταυτοποιήστε το προϊόν το οποίο έφαγε και μεταφέρετε τον κατευθείαν στον κτηνίατρο.
ΠΗΓΉ  © Dogscity.gr

Βαγγέλης Γιακουμάκης: ''Δολοφονία ο θάνατος του φοιτητή'' - Ανατροπή για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη!

Νέα στοιχεία στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη - Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή...





Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή, Δημήτρη Μπούκα, δεν ισχύει ότι παραπέμπεται σε δίκη για πλημμεληματικές κατηγορίες μεταξύ άλλων και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός επί ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. «Πρέπει να είναι ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει βούλευμα το οποίο είναι απαλλακτικό και όχι παραπεμπτικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπούκας, σχετικά με τον βουλευτή και τόνισε: «Πιστεύω ότι οφείλεται σε σύγχυση επειδή είχε εκδοθεί βούλευμα παραπεμπτικό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και στην πορεία εκδόθηκε βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών το οποίο είναι απαλλακτικό».
Ο κ. Μπούκας επισήμανε όμως, ότι υπάρχουν δύο άτομα από την προηγούμενη διοίκηση που παραπέμπονται σε δίκη. Σχετικά με το θάνατο του 21χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής, ο δικηγόρος της οικογένειας, υποστήριξε ότι αποδίδεται σε δολοφονία και όχι σε αυτοκτονία. «Η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας είναι για δολοφονία» πρόσθεσε και εξήγησε πως «Υπάρχουν μέχρι σήμερα οκτώ κατηγορούμενοι, με την έννοια ότι είναι στην κύρια ανάκριση η διαδικασία, που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν ευθύνες και για άλλους, πέραν των οκτώ».

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, οι τρεις φοιτητές που αναφέρονται στη δικογραφία για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη ως μέλη του "πυρήνα" που συμμετείχαν στο bullying, θα είχαν αποβληθεί από την Εστία, όπως είχε γίνει και με άλλους, οι οποίοι είχαν προκαλέσει μικρότερες φθορές, αν δεν είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα Μαρκογιαννάκη.  Στο βούλευμα αναφέρεται ότι υπήρξε τηλεφωνική σύνδεση από γραμματέα της Βουλής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στον διευθυντή της Σχολής, στον οποίο ζήτησε επιείκεια για τον πρωταγωνιστή φοιτητή ώστε να μην αποβληθεί. Είχε υποστηρίξει ότι παρακλήθηκε γι’ αυτό από τους γονείς του.
Στη συνέχεια, ο διευθυντής ενημέρωσε για το τηλεφώνημα τα υπόλοιπα μέλη του Πειθαρχικού κι ενώ είχαν αποφασίσει αρχικά την αποβολή των τριών φοιτητών, έβαλαν ελαφρύτερη ποινή: 3μερή αποβολή από τα μαθήματα και αποκατάσταση των ζημιών. Ο διευθυντής της σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας είπαν ότι δεν επηρεάστηκαν από το βουλευτικό τηλεφώνημα και ότι η χαμηλότερη ποινή μπήκε γιατί ο ένας ήταν ανήλικος και αν αποβαλλόταν από την εστία δεν είχε που να μείνει, αφού η οικογένειά του ήταν στην Κρήτη.

πηγη newsit.gr

Η ΜΑΙΡΗ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ..

«Θα έπρεπε να κλείσω τον Ανδρέα σε ίδρυμα αν…»

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης βρίσκεται στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα και στο πλευρό του είναι η σύζυγός του και ο γιος του.

Η σύζυγός του, Μαίρη μίλησε στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη, <<Με το Καλημέρα» και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο εκείνη αλλά όσο και ο μικρός γιος τους, Νικόλας. «Είναι ένα παιδί νοσοκόμος, το οποίο έχει βάλει στην άκρη τους φίλους του αυτό το διάστημα για να μπορεί να σταθεί στην οικογένειά του» δήλωσε μεταξύ άλλων.
Και πρόσθεσε: «Αν έπρεπε το παιδί να έχει την πολυτέλεια να ζει καλύτερα, θα έπρεπε να κλείσω τον Ανδρέα σε ίδρυμα. Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και μακάρι να μη βρεθεί άνθρωπος σε αυτό το δίλημμα».
ΠΗΓΗ:expresstime.gr

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ!!!



Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό. Προηγήθηκε έντονο διπλωματικό παρασκήνιο και αλλεπάλληλες επαφές του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες. Καθοριστική ήταν η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Α. Μέρκελ.

Προς το παρόν βρίσκεται σε εξέλιξη ένα απίστευτο παζάρι μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, η οποία φαίνεται πως έχει υπερβολικές απαιτήσεις. Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να κάνουν πολλές υποχωρήσεις και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση. Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί δείπνο των «28», ενώ υπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα να μην υπάρξει σήμερα απόφαση. Η επόμενη σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαρτίου. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το προσχέδιο απόφασης από την Σύνοδο Κορυφής που περιήλθε σε γνώση του Reuters, h Ευρωπαϊκή Ένωση θα διπλασιάσει το ποσό της βοήθειας που προσφέρει στην Τουρκία για τη φιλοξενία Σύρων προσφύγων, αλλά και θα υποδέχεται Σύρiους πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία.

Το προσχέδιο συμπερασμάτων της συνάντησης των «28» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Real.gr, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βερολίνου που απέρριψε τη διατύπωση για κλειστά σύνορα κατά μήκος της βαλκανικής διαδρομής.

Κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι μετά το τετ α τετ Τσίπρα – Μέρκελ το κλίμα  έχει αλλάξει, σημειώνοντας πως το κλειδί πλέον για τη διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι τα κλειστά σύνορα, αλλά η εφαρμογή από την Τουρκία των συμφωνηθέντων και η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για νέο προσχέδιο κειμένου συμπερασμάτων που θα λάβουν οι ηγέτες της ΕΕ.


πηγη real.gr

Μπορεί ο πολίτης να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων;



1. Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 5 του ν.2690/1999 κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα, με τις επιφυλάξεις της παρ. 3, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Η ρύθμιση αυτή αποτυπώνει την αρχή της φανερής δράσης της διοίκησης και αποτελεί έκφανση της αρχής της νομιμότητας που διέπει τη δράση της Δημόσιας Διοίκησης σε όλη την έκταση και βρίσκεται σε αρμονία με τις αντίστοιχες επιταγές του Συντάγματος αλλά και του Διεθνούς Δικαίου (άρθρα 1, 10,20 παρ. 2 Συντάγματος, άρθρο 10 Ε.Σ.Δ.Α., η οποία κυρώθηκε με το ν.δ.53/74).

2. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από Υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, των οποίων η έκδοση έχει ολοκληρωθεί και έχουν οριστικό περιεχόμενο, όπως εκθέσεις μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις. Η απαρίθμηση είναι ενδεικτική.

3. Με τη διάταξη αυτή, χορηγείται γενικό και αυτοτελές δικαίωμα σε κάθε πολίτη, να έχει πρόσβαση στα έγγραφα της διοίκησης και ταυτόχρονα θεσπίζεται γενική υποχρέωση των Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα να θέτουν σε γνώση των διοικουμένων διοικητικά έγγραφα.

4. Με την παρ. 2 του ιδίου άρθρου ορίζεται ότι όποιος έχει ειδικό έννομο συμφέρον δικαιούται, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση, είτε με επιτόπια μελέτη, είτε με τη λήψη αντιγράφων, των ιδιωτικών εγγράφων, που φυλάσσονται στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Για την άσκηση δηλαδή του δικαιώματος αυτού απαιτούνται τρεις προϋποθέσεις : α) να υπάρχει ειδικό έννομο συμφέρον του πολίτη β) το έγγραφο να είναι σχετικό με την υπόθεση του ενδιαφερομένου και γ) να εκκρεμεί στις Δημόσιες Υπηρεσίες ή να έχει διεκπεραιωθεί (28552 Α΄/1999 Γνωμ. Εισαγ. Πρωτ. Αθηνών).

5. Περαιτέρω, σύμφωνα με την παρ. 3 το, κατά την προηγούμενη παράγραφο, δικαίωμα του πολίτη για πρόσβαση στα έγγραφα της Διοίκησης, υποχωρεί ενόψει α) του δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικής ή οικογενειακής ζωής τρίτων, ή β) εφόσον παραβλάπτεται απόρρητο το οποίο προβλέπεται από ειδικές διατάξεις. Πάντως η διοικητική αρχή μπορεί να αρνηθεί την ικανοποίηση του δικαιώματος τούτου, αν είναι δυνατόν να δυσχεράνει ουσιωδώς την έρευνα δικαστικών, αστυνομικών ή στρατιωτικών αρχών, σχετικώς με την τέλεση εγκλήματος ή διοικητικής παράβασης (7/6/2000 Γνωμ. Εισαγ. Πρωτ. Κέρκυρας).

6. Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατή η χορήγηση σε ιδιώτες από τις αστυνομικές αρχές στοιχείων οποιουδήποτε ατόμου, που περιέχονται σε διοικητικά έγγραφα ή στην καρτέλα ταυτότητάς του, έστω και αν ο αιτών επικαλείται έννομο συμφέρον, εφόσον τα στοιχεία αυτά συγκροτούν την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή τρίτων (Α.Π.17/97). Ιδιωτική ζωή (ή ιδιωτικός βίος) είναι εκείνη που περιορίζεται στο ίδιο το άτομο, την οικογένεια και το στενό κύκλο των φίλων και των γνωστών του (ηλικία, κατοικία, επάγγελμα κ.λ.π.). Η ιδιωτική ζωή αντιπαρατάσσεται στη δημόσια ζωή (ή δημόσιο βίο), δηλαδή στην κοινωνική ή επαγγελματική ζωή στο βαθμό που συμπεριλαμβάνει τις σχέσεις του ατόμου με ανοιχτό κατ΄αρχήν κύκλο προσώπων (π.χ. πελάτες) ή αποσκοπεί να επηρεάσει τα «κοινά» ή «δημόσια πράγματα» (κυρίως ανάμιξη στην πολιτική αλλά και δραστηριότητα στον κόσμο των θεαμάτων ή της δημόσια εκτέλεσης ή εκθέσεως έργων τέχνης ή επιστήμης).

7. Σύμφωνα με προγενέστερη γνωμοδότηση ΝΥΔ 430/1987 (Επιθ. Δικαίου του Δημοσίου Τομ. 4 σε. 51), η αίτηση για τη χορήγηση αντιγράφων εγγράφων πρέπει να απευθύνεται προς την Υπηρεσία που τα εξέδωσε, γιατί μόνο αυτή μπορεί να χορηγήσει αντίγραφα αυτών και όχι οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, η οποία τα έχει στην κατοχή της. Η εν λόγω γνωμοδότηση πρέπει να θεωρηθεί πλέον, ότι δεν ισχύει, ενόψει, αφενός των νεότερων διατάξεων του νόμου 2690/1999, που θεσπίζουν και επιβάλλουν υποχρέωση της διοίκησης να χορηγήσει όλα τα έγγραφα, που φυλάσσονται στους φακέλους και το αρχείο της και αφετέρου της συνέχειας του κράτους, του ενιαίου της δημόσιας εξουσίας και των υπηρεσιών μιας στάσης (one stop shop).

8. Ακόμη με το άρθρο 5 παρ. 6 του ν.1943/1991 οι Υπηρεσίες απαλλάσσονται της υποχρέωσης παροχής πληροφοριών, πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και βεβαιώσεων, όταν το αίτημα είναι εμφανώς παράνομο, αόριστο, ακατάληπτο ή επαναλαμβάνεται κατά τρόπο καταχρηστικό. Φραγμό στην άσκηση του δικαιώματος γνώσης των διοικητικών εγγράφων θέτουν επομένως, οι κανόνες της καταχρηστικής άσκησής του (άρθρο 25 παρ. 3 Συντάγματος και άρθρο 281 Α.Κ.).

9. Εξάλλου από τις διατάξεις του εδαφ. β΄ της παρ. 4 του άρθρου 25 του ν.1756/1988 προβλέπεται ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών δικαιούται να παραγγέλλει στις υπηρεσίες του Δημοσίου, να παραδώσουν έγγραφα ή να χορηγήσουν αντίγραφά τους, όταν το ζητήσουν νομικά ή φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα ή έννομο συμφέρον, εκτός αν πρόκειται για τα αναφερόμενα στο άρθρο 261 του Κ.Π.Δ. έγγραφα (που αφορούν στρατιωτικό ή διπλωματικό κ.λ.π. απόρρητο). Με τη διάταξη αυτή παρέχεται γενικότερο και ευρύτερο δικαίωμα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να παραγγείλει τη χορήγηση αντιγράφων των ως άνω εγγράφων. Με βάση το γεγονός ότι η αίτηση κρίνεται από δικαστικό λειτουργό, αφενός μεν παρέχονται μείζονες εγγυήσεις για την προστασία της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής των πολιτών, αφετέρου δε αποτρέπονται ποικίλης μορφής καταχρήσεις από τη διαρροή των στοιχείων ταυτότητάς τους (Α.Π.17/97).

10. Από το συνδυασμό των ως άνω διατάξεων προκύπτει ότι ο Εισαγγελέας, ως δικαιοδοτικό όργανο, δύναται, εκτιμώντας, τις νόμιμες προϋποθέσεις, δεσμευόμενος πάντα από τις διατάξεις του άρθρου 261 Κ.Π.Δ. και σταθμίζοντας το έννομο συμφέρον του αιτουμένου τη χορήγηση αντιγράφων, να παραγγείλει στη διοίκηση τη χορήγηση αυτών. Οι παραγγελίες αυτές του Εισαγγελέα, έχουν το χαρακτήρα δικαστικής διατάξεως και είναι υποχρεωτικές για τα όργανα της διοικήσεως. Σε περίπτωση δε μη συμμορφώσεως προς τις συγκεκριμένες εισαγγελικές παραγγελίες, οι αρμόδιοι υπάλληλοι υπέχουν τις ποινικές ευθύνες που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 169 του Π.Κ. (απείθεια), 222 του Π.Κ. (υπεξαγωγή εγγράφων) και ενδεχομένως 259 του Π.Κ. (παράβαση καθήκοντος).

11. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο Εισαγγελέας, λαμβάνων την αίτηση του ιδιώτη για έκδοση παραγγελίας χορηγήσεως εγγράφων στοιχείων ή πληροφοριών – είτε διότι αμφιβάλλει για τη βασιμότητα της αιτήσεως, είτε διότι επιθυμεί να έχει και τις απόψεις της διοικήσεως προκειμένου ν΄ αποφανθεί, είτε διότο (το συνηθέστερο) η αίτηση είναι μεν ατελής ή αόριστη, έχει όμως δείγματα βασιμότητας – διαβιβάζει την αίτηση στη διοικητική υπηρεσία (ή οργανισμό ή επιχείρηση του δημόσιου τομέα) προκειμένου να εκτιμήσει εάν συντρέχουν οι κατά νόμο προϋποθέσεις για χορήγηση του αιτούμενου εγγράφου, με δεδομένο ότι η τελευταία έχει ενώπιόν της όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη συγκεκριμένη μεμονωμένη περίπτωση – σε αντίθεση με τον Εισαγγελέα που δέχεται καθημερινά πολυάριθμες (δεκάδες ή και εκατοντάδες καθόσον αφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών) τέτοιες αιτήσεις, χωρίς να γνωρίζει τα ακριβή πραγματικά περιστατικά της κάθε περιπτώσεως. Στην περίπτωση αυτή η δημόσια υπηρεσία (ή δημόσιος οργανισμός ή επιχείρηση του δημόσιου τομέα), σε περίπτωση αρνήσεως να χορηγήσει το αιτούμενο έγγραφο, οφείλει – σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 10 του Συντάγματος, 16 παρ. 6 του ν.1599/1986 και 25 παρ. 1 του ν.1756/1988 – να εκθέσει εγγράφως και αιτιολογημένα τους λόγους άρνησης τόσο στον Εισαγγελέα, όσο και στον αιτούντα ιδιώτη. Ο Εισαγγελέας, αφού λάβει την (αρνητική) απάντηση, θα κρίνει τελικά εάν πρέπει ή όχι να χορηγηθεί το αιτούμενο έγγραφο (18219 Β΄/1999 Γνωμοδ. Εισαγγ. Πρωτοδικών Αθηνών).

12. Ενόψει όλων των ανωτέρω, οι αιτήσεις πολιτών, για γνωστοποίηση στοιχείων που συγκροτούν την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή τρίτων, πρέπει να κρίνονται από Εισαγγελικό Λειτουργό, ο οποίος θα αποφασίσει περί της συνδρομής ή μη των περιορισμών του άρθρου 16 του ν.1599/1986, του άρθρου 5 του ν.2690/1999 και των σχετικών διατάξεων του ν.2472/1997 για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Νικόλαος Αθ. Μπλάνης
Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α.
Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης
και Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α./Υ.Δ.Τ.

πηγη bloko.gr

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ





Την Τετάρτη αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να στείλει το υπουργείο Οικονομίας στη Βουλή προς ψήφιση τροπολογία με την οποία θα δοθεί νέα παράταση στο καθεστώς αναστολής πώλησης κόκκινων δανείων που αφορούν σε στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά, επιχειρηματικά προς μικρομεσαίες εταιρείες και χορηγήσεις με την εγγύηση του δημοσίου.
Η νέα παράταση θα είναι η δεύτερη κατά σειρά που θα δοθεί. Είχε δοθεί παράταση μέχρι 15 Μαρτίου και θα διαμορφωθεί το νέο χρονικό περιθώριο αναστολής πώλησης για συγκεκριμένες κατηγορίες κόκκινων δανείων, στις 15 Απριλίου 2016.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν απαιτείται για τη νέα παράταση η σύμφωνη γνώμη των δανειστών, καθώς η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης που υπάρχει στην έναρξη των συζητήσεων για την αξιολόγηση του μνημονίου.
Συνεπώς επειδή οι διαπραγματεύσεις για το νέο πλαίσιο που θα διέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις της πώλησης των συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων από τις τράπεζες σε εταιρείες μεταβίβασης απαιτήσεων, δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου οπότε εκπνέει η προηγούμενη παράταση, δίδεται μία νέα παράταση. "Και αυτό θα επαναλαμβάνεται για όσο χρειαστεί" σχολίασαν τα ίδια στελέχη.
Όπως αναμένεται η τροπολογία θα αναφέρει ότι το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 3 του ν.4366/2016 τροποποιείται ως ακολούθως: «Η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου αναστέλλεται ως προς τις καταναλωτικές δανειακές συμβάσεις, τις συμβάσεις με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας και τα δάνεια και τις πιστώσεις προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται από τη σύσταση 2003/361/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 6ης Μαΐου 2003 (Επίσημη Εφημερίδα Λ124/20.5.2003), καθώς και τα δάνεια με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, μέχρι την 15η Απριλίου 2016»

ΠΗΓΗ enikos.gr

Στους 162 οι νεκροί από την γρίπη



Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είχαν εμβολιαστεί



Άλλοι δέκα άνθρωποι κατέληξαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εξαιτίας επιπλοκών από τη γρίπη. Καθώς το κύμα της εφετινής επιδημίας υποχωρεί πια σταθερά συνεχίζει να αφήνει πίσω του νεκρούς, αλλά είναι εμφανές ότι μειώνεται ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν καταγράψει 162 νεκρούς από τη γρίπη. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ περίπου το 1/3 αναφέρονται ως άτομα χωρίς επιβαρυμένο ιστορικό υγείας.

Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, 55 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ κατά την εφετινή περίοδο γρίπης 389 άτομα.


πηγη protothema.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Να μην συνδέεται το προσφυγικό με το οικονομικό, επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών - Η Αθήνα πρέπει να πάρει αποφάσεις για να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς για την Ελλάδα λίγο πριν την διεξαγωγή της συνεδρίασης του Eurogroup δήλωσε: «Ήμασταν πάντα γενναιόδωροι με την Ελλάδα και όχι μόνο τώρα λόγω προσφυγικού».

«Δε θα ασχοληθούμε πολύ με την Ελλάδα, θα ενημερωθούμε απλά σε αυτό το Eurogroup», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και πρόσθεσε σχετικά με την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα: «Θεωρώ και αυτό θα υποστηρίξουμε να επιστρέψει η τρόικα αυτή την εβδομάδα και να συνεχίσει τις εργασίες της, βέβαια είναι λίγο δύσκολο τώρα που συνεδριάζει και η διάσκεψη κορυφής». 

Όσο για την μεταναστευτική κρίση ο Σόιμπλε δήλωσε: «Η Γερμανία στηρίζει ιδιαιτέρα την Ελλάδα για το προσφυγικό και δε θέλει σε καμία περίπτωση να την αφήσει μόνη της σε αυτό το ζήτημα και είναι ξεκάθαρο αυτό».

Βέβαια, πρόσθεσε ότι «μερικές φορές υπάρχει μία σύνδεση που δημιουργείται μεταξύ του προσφυγικού και του θέματος που αφορά στο πρόγραμμα σταθερότητας, αλλά το θέμα το οικονομικό είναι ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα για να έρθει η ανάπτυξη».

Όσο για τη «γενναιόδωρη» στάση της Γερμανίας ο Σόιμπλε είπε: «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είμαστε ιδιαίτερα γενναιόδωροι με την Ελλάδα. Ήμασταν, όμως, πάντα γενναιόδωροι. Της δημιουργήσαμε τη δυνατότητα να δανειστεί, αλλά θα πρέπει να επιμείνουμε και να πούμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το προσφυγικό, αλλά είναι δύο διαφορετικά θέματα και αναμειγνύοντας αυτά τα θέματα δε θα αλλάξει η κατάσταση. Ελπίζουμε η διάσκεψη κορυφής να οδηγήσει σε ένα αίσιο τέλος».

Όσο για το προσφυγικό είπε ότι δεν είχε επικοινωνία με τους Τούρκους αξιωματούχους και τόνισε ότι δε μπορεί ούτε να προχωρήσει σε εκτιμήσεις σχετικά με το ζήτημα. 

Τόνισε, μάλιστα, πως η Γερμανία είναι διατεθειμένη από οικονομικής πλευράς να γίνουν τα πάντα «προκειμένου να βοηθήσουμε τη χώρα προέλευσης των προσφυγών και τις χώρες που γειτονεύουν  με τη χώρα προέλευσης. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε την ιδιαίτερη πίεση προς την Ευρώπη και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα. Αυτό που θέλω είναι να μπορούμε να βοηθήσουμε προς εκείνη την πλευρά. Θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Εντούτοις, τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολλά οικονομικά περιθώρια στην Γερμανία, αλλά επισήμανε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ιδίως εκτός Ευρώπης «να βοηθήσουμε και αυτό είναι πιο σημαντικό από το εσωτερικό της Ευρώπης και μέσα στη Γερμανία».



ΠΗΓΗ protothema.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κου ΞΥΔΑΚΗ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ", αναφέρει ότι η προσφυγική κρίση θα ξεπεραστεί όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη.
Ο κ. Ξυδάκης εκφράζει την ελπίδα πως κατά την Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό θα υπάρξει πρόοδος, ενώ, διευκρινίζοντας πως δεν έχουν διακοπεί οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Αυστρίας, θεωρεί πως σύντομα θα υπάρξει εκ νέου κοινή συναίνεση .

Όσον αφορά την κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι στην Ελλάδα για την καταγραφή των προσφύγων και στοχρονικό  περιθώριο που έχει δώσει μέχρι τα μέσα Μαΐου ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημειώνει πως η Επιτροπή μπορεί να έλθει στην Ελλάδα να ελέγξει και να διαπιστώσει πως το ποσοστό καταγραφής βρίσκεται πάνω από το 90%, στο 98%.

Ο κ. Ξυδάκης τονίζει ότι εκείνο που χρειάζεται η ΕΕ είναι μία πλήρης μεταρρύθμιση του συστήματος της για το άσυλο, μία νέα ρύθμιση για το πώς οι άνθρωποι θα αιτούνται άσυλο και πώς θα αποφασίζεται η χορήγησή του, ενώ μία κοινή πολιτική στο ζήτημα αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται και από τις 28 χώρες-μέλη.

«Η ΕΕ παύει να υπάρχει όταν δεν ακολουθούνται δύο θεμελιώδεις αρχές της», αναφέρει. Την αναλογικότητα και την αλληλεγγύη, διότι μετά γίνεται επιστροφή στην πολιτική του εθνικού κράτους με συνοριακούς ελέγχους και διαφορετικές πολιτικές αποφάσεις, και σε διενέξεις που αυτές προκαλούν, σημειώνει.

Ο κ. Ξυδάκης λέει ότι η Τουρκία είναι η πύλη των προσφύγων προς την Ευρώπη και «εάν η Τουρκία και η Ευρώπη συνεργαστούν και η προσφυγική ροή μπορέσει να μειωθεί σε λίγες εκατοντάδες ανθρώπους την ημέρα, τότε αυτοί μπορούν να καταγραφούν, να ελεγχθούν και να ληφθούν οι αποφάσεις ποιος είναι παράτυπος μετανάστης και ποιος χρειάζεται πραγματικά προστασία, και για αυτή τη συνεργασία η Τουρκία θα έχει πολιτικά πλεονεκτήματα, όπως η απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους υπηκόους».

Σχετικά με την κατανομή Σύρων προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως η ΕΕ έχει συμφωνήσει σε έναν κανόνα που θα είναι προφανώς ο ίδιος και για την μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων από την Τουρκία, και εάν κανείς δεν τον αποδέχεται τότε δεν αποδέχεται τη θεμελιώδη αρχή των συνθηκών της ΕΕ.

Υπογραμμίζει ότι η προσφυγική κρίση θα ξεπεραστεί όταν τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Σημειώνει ότι η Γαλλία, που είναι συνυπεύθυνη για το χάος στη Λιβύη, πρέπει να συμβάλει για περισσότερη ειρήνη και σταθερότητα, ενώ ο ίδιος συμπεραίνει πως η Δύση δεν έκανε πολλά για να εξουδετερώσει αυτές τις κρίσεις, καθώς είναι πολύ αποδοτικές για εταιρείες που πωλούν πυρομαχικά.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, τονίζει ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Αυστρίας δεν έχουν διακοπεί, προσθέτοντας πως συμπαθεί την Αυστρία, λέγοντας ότι ίσως μία άσχημη εποχή, αλλά θα περάσει.


Πηγή:skai.gr

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ,ΟΣΟΙ ΒΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ 67!

Στο στόχαστρο χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι - Μεγαλύτερα θύματα οι γυναίκες - Ακόμα και για συντάξεις 200-300 ευρώ μιλά η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους

Έως 40% μείωση στις συντάξεις τους θα έχουν όσοι βγουν στη σύνταξη πριν τα 67, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους(ΕΝΥΠΕΚΚ) και του προέδρου της, Αλέξη Μητρόπουλου.

Πρακτικά, σύμφωνα με όσα αναφέρει, πλήττονται χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, με τα μεγάλα «θύματα» να είναι κυρίως γυναίκες. Επισημαίνει ότι οι συντάξεις θα φτάσουν τα 200 με 300 ευρώ από τις μειώσεις και παραθέτει πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα. 

Αναλυτικά,

Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ


1) Με τις διατάξεις του άρθρου 2 (υποπαρ. Ε2 περ. 1) του ν. 4336/2015 επέρχεται μεταβολή ως προς το καταβαλλόμενο ποσό σύνταξης λόγω γήρατος για όσους ασφαλισμένους συνταξιοδοτούνται από 1/7/2015 και μετά και είναι δικαιούχοι κατωτάτου ορίου σύνταξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την διάταξη «Για όσους η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος από τους Οργανισμούς Κύριας ή Επικουρικής Ασφάλισης, αρχίζει από 1/7/2015 και εφεξής, λαμβάνουν μόνο το ποσό σύνταξης που προκύπτει βάσει των οικείων καταστατικών και γενικών διατάξεων (οργανικό ποσό). Εάν το ποσό που προκύπτει είναι κατώτερο του εκάστοτε προβλεπόμενου κατωτάτου ορίου χορηγείται το (οργανικό) ποσό αυτό…».

Μετά από τη συμπλήρωση του 67ου έτους, σύμφωνα με την διάταξη, καταβάλλεται το εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο όριο. Σε περίπτωση που το προκύπτον (οργανικό) ποσό είναι μεγαλύτερο του κατωτάτου ορίου, καταβάλλεται το (οργανικό) ποσό αυτό.

2) Στο προσχέδιο άλλωστε του Νέου Ασφαλιστικού που δόθηκε στη δημοσιότητα με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας-Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» (άρθρο 7) ορίζεται ότι:

«1. Η εθνική σύνταξη καταβάλλεται σε όλους, όσοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δεκαπέντε (15) έτη, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους ή του έτους της ηλικίας τους στο οποίο, κατά τις οικείες διατάξεις, θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης. Η μόνιμη διαμονή αποδεικνύεται με τη διαδικασία που προβλέπεται για τη χορήγηση άδειας διαμονής στους πολίτες τρίτων xωρών. Το ποσό της μειώνεται για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα (40) ετών διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας.

2. Το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται αναλογικά στις περιπτώσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας. Η μείωση της εθνικής σύνταξης προκειμένου για τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη γήρατος, ανέρχεται σε 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης».

3) Με τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 145 του ν. 3655/2008 (ΦΕΚ Α’ 58) προβλέπεται μείωση κατά 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται από το κατά περίπτωση απαιτούμενο όριο ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης και μέχρι 60 μήνες κατ’ ανώτατο όριο.

4) Στην υποπαρ. Ε3 ν. 4336/2015 ορίζεται ότι: «β. Εάν η σύνταξη καταβάλλεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. β΄ της παρ. 2 του άρθρου αυτού, το συνολικό ποσοστό της μείωσης της σύνταξης που προβλέπεται από τις διατάξεις αυτές (6-30%), προσαυξάνεται κατά 10% (συνολική μείωση έως 40%!) και μέχρι τη συμπλήρωση του κατά τα ανωτέρω προβλεπόμενου νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης». 

Από τις ανωτέρω διατάξεις μπορεί ο καθένας να κατανοήσει ότι οι μεγάλοι χαμένοι των επόμενων ετών θα είναι οι δικαιούχοι χαμηλών και κατώτατων συντάξεων, όσοι δηλαδή επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν με λίγα έτη ασφάλισης, με χαμηλές αποδοχές και με τις λεγόμενες αυξημένες ποινές («πέναλτι») λόγω ορίων ηλικίας.

Ας σημειωθεί εδώ ότι ο μέσος όρος που οι νέοι μας εισέρχονται στην αγορά εργασίας είναι τα 30-32 έτη λόγω τής πολύ υψηλής ανεργίας, αλλά, ακόμα και όταν βρουν εργασία, είναι εντελώς απίθανο να εργαστούν αδιαλείπτως έως τα 62 τους έτη με 40 (!) χρόνια ασφάλισης, όπως απαιτούν οι μνημονιακοί νόμοι 4093/2012 και 4336/2015.

Είναι επίσης γνωστό ότι η μερική απασχόληση στις νέες θέσεις εργασίας έχει αυξηθεί κατά 46%, ενώ οι νέες συμβάσεις εργασίας είναι συνήθως υπό καθεστώς υποαπασχόλησης.

Συνεπώς οι περισσότεροι ασφαλισμένοι στο άμεσο μέλλον θα αναγκαστούν να βγουν στην σύνταξη πρόωρα, δηλαδή πριν το 67ο έτος της ηλικίας τους. «Και εκεί τους περιμένει ο μνημονιακός Προκρούστης που θα τους οδηγήσει σε συντάξεις πείνας με εξοντωτικές ποινές μείωσης που φτάνουν ακόμα και το 40% !», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Μητρόπουλος. 

Β. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Παρακάτω ακολουθούν μερικά παραδείγματα: 

Παράδειγμα 1: Στα 62 με 15 έτη ασφάλισης, σύνταξη 192 € !

Νέος ασφαλισμένος με 15ετή συντάξιμο χρόνο, από τα οποία 2½ έτη την τελευταία πριν την υποβολή της αίτησης πενταετία, υποβάλλει συνταξιοδοτικό αίτημα γήρατος τον Ιούνιο του 2015, με τη συμπλήρωση του 62ου έτους. Έστω ότι το οργανικό ποσό πλήρους σύνταξης υπολογίζεται σε 320,00 €. Επί του ποσού αυτού υπολογίζεται μείωση 30%, δηλαδή 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται του 67ου και στο ποσό που θα προκύψει, περαιτέρω μείωση 10% (βάσει της υποπαρ. Ε3 ν. 4336/2015).

Επομένως, η δικαιούμενη σύνταξη ανέρχεται από 1/7/2015 σε 192 € μηνιαίως, πλην σχετικών κρατήσεων. Με τη συμπλήρωση του 67ου το ποσό σύνταξης θα αναχθεί στο κατώτατο όριο, μειωμένο κατά 30%, δηλαδή σε 224 €! 

Παράδειγμα 2: Στα 62 με 20 έτη ασφάλισης, σύνταξη 282 € !

Παλαιός ασφαλισμένος με 20 έτη συντάξιμο χρόνο υποβάλλει αίτημα για σύνταξης τον 4/2016 με τη συμπλήρωση του 62ου έτους. 

Με αποδοχές της τάξης των 800 €, το οργανικό ποσό είναι 470 €. Επί του ποσού αυτού υπολογίζεται μείωση 30%, (δηλαδή 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται του 67ου) και στο ποσό που θα προκύψει, περαιτέρω μείωση 10% (βάσει της υποπαρ. Ε3 ν. 4336/2015).

Επομένως, η δικαιούμενη σύνταξη ανέρχεται σε 282 € μηνιαίως, πλην σχετικών κρατήσεων. Με τη συμπλήρωση του 67ου το ποσό σύνταξης θα αναχθεί στο κατώτατο όριο, μειωμένο κατά 30%, δηλαδή σε 329 €!

Παράδειγμα 3: Στα 62 με 20 έτη ασφάλισης, σύνταξη 300 € !

Παλαιός ασφαλισμένος με 20 έτη συντάξιμο χρόνο, υποβάλλει αίτημα για σύνταξης τον 1/2016 με τη συμπλήρωση του 62ου έτους.

Με μεικτές αποδοχές της τάξης των 800 €, το οργανικό ποσό είναι 500 €. Επί του ποσού αυτού υπολογίζεται μείωση 30%, (δηλαδή 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται του 67ου και στο ποσό που θα προκύψει και περαιτέρω μείωση 10% (βάσει της υποπαρ. Ε3 ν. 4336/2015). Επομένως, η δικαιούμενη σύνταξη ανέρχεται σε 300 € μηνιαίως, πλην σχετικών κρατήσεων. 

Παράδειγμα 4: Στα 62 με 22 έτη ασφάλισης, σύνταξη 315 € !

Νέος ασφαλισμένος συνταξιοδοτείται σε ηλικία 62 ετών με 22 έτη συνταξίμου χρόνου. 

Το ποσό της πλήρους σύνταξής του υπολογίζεται σε 500 €, αλλά θα λάβει ποσό μειωμένης σύνταξης 315 € από την έναρξη συνταξιοδότησης μέχρι τον μήνα τον προηγούμενο της συμπλήρωσης του 67ου έτους, ενώ με τη συμπλήρωση του 67ου θα λάβει σύνταξη 350 € εφ’ όρου ζωής! 

Παράδειγμα 5: Στα 62 με 25 έτη ασφάλισης, σύνταξη 360 € !

Παλαιός ασφαλισμένος με 25 έτη συντάξιμο χρόνο, υποβάλλει αίτημα για σύνταξης τον 3/2016 με τη συμπλήρωση του 62ου έτους. 

Με μεικτές αποδοχές της τάξης των 1.000 €, το οργανικό ποσό είναι 600 €. Επί του ποσού αυτού υπολογίζεται μείωση 30%, (δηλαδή 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται του 67ου και στο ποσό που θα προκύψει και περαιτέρω μείωση 10% (βάσει της υποπαρ. Ε3 ν. 4336/2015). Επομένως, η δικαιούμενη σύνταξη ανέρχεται σε 360 € μηνιαίως, πλην σχετικών κρατήσεων. 

Όλες οι παραπάνω διατάξεις και υπολογισμοί της υποπαρ. Ε3 του άρθρου 2 ν. 4336/2015 (τρίτο Μνημόνιο) ισχύουν για κάθε κατηγορία ασφαλισμένων όλων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης. Εξυπακούεται ότι αφορά και όλες τις επικουρικές συντάξεις.

Από το επιπλέον ποσοστό μείωσης 10% εξαιρούνται οι νέοι ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτούνται ως μητέρες και χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιών. Αυτοί μετά το 67ο έτος θα λαμβάνουν το 70% (-30%) της σύνταξης που δικαιούνται.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ?ΕΙΔΩΜΕΝ

Στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Βρυξέλλες επικυρώνουν τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο hot spot. Ωστόσο η Σύνοδος αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς όπως μεταδίδει το ZDF η Γερμανία δεν συμφωνεί με το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου.

«Ο δρόμος των Βαλκανίων είναι τώρα κλειστός» αναφέρεται στο κείμενο - Γίνεται λόγος για «πολύ δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση που αναπτύσσεται ταχύτατα στο έδαφος» και ότι «η ΕΕ θα σταθεί δίπλα στη Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» - Ζητούν την άμεση επιστροφή στην Τουρκία των παράτυπων μεταναστών που δεν χρήζουν διεθνής προστασίας

ΠΗΓΗ:.protothema.gr

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, την αποστολή τριών βρετανικών πολεμικών πλοίων και ενός ελικοπτέρου για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο. Ο Κάμερον γνωστοποίησε την αποστολή αυτή σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μερικές ώρες προτού μετάσχει στην σημερινή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, κατά την οποία η ΕΕ σχεδιάζει να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία ώστε η τελευταία να συμβάλει στον έλεγχο της μεταναστευτικής κρίσης που θέτει σε κίνδυνο την ενότητά της.
"Οφείλουμε να σταματήσουμε το εμπόριο αυτό που διεξάγουν οι εγκληματίες διακινητές και να αποτρέψουμε τους ανθρώπους αυτούς να στοιβάζονται σε αυτοσχέδια σκάφη για να ξεκινήσουν ένα επικίνδυνο και μάταιο ταξίδι", σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Βρετανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Η αποστολή αυτή δίνει την ευκαιρία να σταματήσουμε τους διακινητές και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους μετανάστες που σχεδιάζουν να έρθουν στην Ευρώπη ότι θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους".
Τις ερχόμενες ημέρες θα σταλούν το RFA Mounts Bay, ένα μεταγωγικό πλοίο, δύο αναγνωριστικά πλοία και ένα ελικόπτερο Wildcat, ενώ ήδη στην περιοχή επιχειρεί το βρετανικό αναγνωριστικό πλοίο VOS Grace.Το Σάββατο και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ένα πολεμικό της πλοίο θα αναχωρήσει αυτήν την εβδομάδα για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο.
ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ EUROGROUP

Mε σκοπό μετά την λήξη του σημερινού Εurogroup να υπάρχει μία ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών, θα εξελιχθούν συζητήσεις, κυρίως στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης των Υπουργών οικονομικών. Μέχρι την Κυριακή, κοινή θέση των εταίρων για τα νούμερα και συγκεκριμένα για το δημοσιονομικό κενό  δεν υπήρχε και για αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί πρόοδος στις σημερινές συναντήσεις ώστε να επιστρέψουν και οι θεσμοί ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.
Όμως παρά το “ μυστικό δείπνο” που είχαν οι θεσμοί την περασμένη Τετάρτη στο οποίο ναι μεν σημείωσαν πρόοδο, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία και σύμφωνα με αξιωματούχο προσανατολίζονται να έρθουν στην Αθήνα χωρίς απόλυτη συμφωνία στα νούμερα, αλλά περισσότερο με μία λίστα μεταρρυθμίσεων.
Αυτό που πλέον είναι σίγουρό είναι ότι υπάρχει η διάθεση να δοθεί στην Ελληνική κυβέρνηση κάποια περισσότερη ευελιξία στην υλοποίηση των στόχων του προγραμμάτων, εξαιτίας τη προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή την στιγμή. Και ενώ στις Βρυξέλλες αλλά ακόμα και στο Βερολίνο χρησιμοποιούν τον όρο “ευελιξία” για το ελληνικό πρόγραμμα, λίγοι είναι οι αξιωματούχοι που μπορούν να δώσουν μία πιο συγκεκριμένα η απάντηση ως προς το τι θα μπορούσε να είναι αυτή η ευελιξία.
Σύμφωνα όμως με ευρωπαίο αξιωματούχο με γνώση των συζητήσεων, μία μορφή ευελιξίας είναι τα μέτρα που έχουν προταθεί για την επίτευξη των στόχων ( που, σύμφωνα κυρίως με το ΔΝΤ, βρίσκονται στην ιδιαίτερα αισιόδοξή πλευρά ) να μην αναπροσαρμοστούν, όπως γίνεται συνήθεις με προβλέψεις “πιο ρεαλιστικές” και να παραμείνουν όπως έχουν. Ενώ σύμφωνα με τον ίδιο έχουν αρχίσει τα κράτη μέλη να πείθονται ότι δεν πρέπει να κοπούν οι κύριες συντάξεις. Η παραπάνω ευελιξία όμως θα έχει ως αποτέλεσμα να χρειαστεί ένα μεγαλύτερο πακέτο ελάφρυνσης χρέους η χώρα.
Κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν το πράσινο φως της Γερμανικής Βουλής η οποία κρατάει το κλειδί της εξίσωσης καθώς πρέπει να δώσει το “πράσινο φως” για οποιαδήποτε αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα. Η παραπάνω ευελιξία δεν χρειάζεται ψηφοφορία από την Γερμανική Βουλή αλλά την συναίνεση και του ΔΝΤ στο οποίο ασκούνται πιέσεις, καθώς το ίδιο δεν μπορεί να λάβει υπόψιν του στην αξιολόγηση τον παράγοντα προσφυγική κρίση στον βαθμό που λαμβάνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Για την Επιτροπή Γιούνκερ, προσφυγική κρίση, δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., ελληνική διαπραγμάτευση και άνοδος εθνικιστικών και ευρωσκεπτικιστών κομμάτων στην Ε.Ε είναι όλοι παράγοντες που μπαίνουν λίγο-πολύ σε μία εξίσωση, στην οποία κάθε κομμάτι επηρεάζει το άλλο. Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε στην «Κ» ότι η Επιτροπή δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φτάσει το καλοκαίρι και ενώ εξελίσσεται ο διάλογος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε, να υπάρχει μια καινούργια κρίση στην Ευρωζώνη, δηλαδή στην Ελλάδα.
Συγχρόνως η ελάφρυνση χρέους, εξαιτίας της οποιασδήποτε ευελιξίας τελικά συμφωνήσουν οι θεσμοί, θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερη από το σχέδιο για το χρέος του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης που συζητιέται ανεπισήμως από τον περασμένο Αύγουστο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα περιλαμβάνει “κούρεμα” της ονομαστικής αξίας του.
 
ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

Σήμερα γιορτάζει..

Δευ 07 Μαρ 16 

Ευγένιος, Ευγένης


www.eortologio.gr)

Σκύλος ήρωας σώζει κοριτσάκι που το κρεβάτι του πήρε φωτιά!



Μια οικογένεια από το Μπέλφαστ σώθηκε από τη φωτιά χαρή στο σκύλο της, τον Γκίζμο! Η φωτιά εξαπλώθηκε μετά από μια έκρηξη σε μία πρίζα στο κρεβάτι της κοπέλας, αλλά ο Γκίζμο την έσωσε από την πυράκτωση πάνω στην ώρα!Ο μόνος »συναγερμός» που έπεισε τους ανθρώπους να κατεβούν ήταν το γαύγισμα στου σκύλου τους, ο οποίος τους φυγάδευσε σχεδόν! Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κοπέλα σώθηκε πραγματικά από το Γκίζμο γλιτώνοντας τα χειρότερα!
πηγή animalplanet.gr

ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ??

Ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά μνημεία της Ρώμης είναι αναμφίβολα η Φοντάνα ντι Τρέβι, που αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της «αιώνιας πόλης».

Το μνημείο αντλεί νερό από το αποκαλούμενο «υδραγωγείο της παρθένου», που λειτουργούσε από το 19 π.Χ., όταν ο Αγρίπας μετέφερε τα νερά στο σημείο.


Οι χιλιάδες επισκέπτες της Ρώμης πετούν σχεδόν πάντα ένα κέρμα στα νερά της κρήνης, κάνοντας μία ευχή, ενώ, σύμφωνα με την παράδοση, όσοι γυρίσουν την πλάτη προς το μνημείο και ρίξουν το νόμισμα στο νερό, πάνω από τον αριστερό τους ώμο, με κάποιο τρόπο θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά στην «αιώνια πόλη».

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ, που πηγαίνουν τα κέρματα που συγκεντρώνονται στον πυθμένα της Φοντάνα ντι Τρέβι; Όπως γράφει το περιοδικό Travel and Leisure, κάθε ημέρα ειδικά συνεργεία συγκεντρώνουν από το μνημείο κέρματα αξίας περίπου δύο χιλιάδων δολαρίων. Σε εβδομαδιαία βάση, το ποσό αυτό αγγίζει τα 15 χιλιάδες δολάρια! Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο δολάρια ή περίπου 920 χιλιάδες ευρώ σε κέρματα συλλέγονται από τη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Η ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του μνημείου, διανέμει τα χρήματα στους απόρους. Η οργάνωση έχει ανοίξει και ένα σούπερ μάρκετ χαμηλού κόστους από το 2008, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι επιβάλλεται να καθαρίζεται καθημερινά, λόγω του αριθμού των επισκεπτών που συγκεντρώνει. Ωστόσο, άλλα διάσημα σιντριβάνια καθαρίζονται πιο αραιά, με τα χρήματα επίσης να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Το διάσημο σιντριβάνι Μπελάζιο στο Λας Βέγκας «συλλέγει» περίπου 12.000 δολάρια τον χρόνο, τα οποία δίδονται σε απόρους. Στα σιντριβάνια της Disney World στη Φλόριντα συγκεντρώθηκαν 18.000 δολάρια το 2015, τα οποία δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες.


Πηγή: http:www.skai.gr