Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΤΟ VW GOLF ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το πρώτο τρίμηνο του 2016 είναι ένα αξιόπιστο δείγμα γραφής για το πώς κινείται η αγορά αυτοκινήτου στη Γηραιά Ήπειρο. Οι συνολικές πωλήσεις το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου ανήλθαν σε 3,93 εκατ. αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 8,1% σε σχέση με το 2015.

Η κατηγορία των SUV συνεχίζει το «ράλι ανόδου» φθάνοντας σε μερίδιο αγοράς το 25%. Ένα δηλαδή στα τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη είναι SUV/crossover. Η ανάπτυξή τους γίνεται κυρίως εις βάρος των σουπερμίνι (κατηγορία Β) και των πολυμορφικών.
Όσον αφορά τα πιο δημοφιλή μοντέλα, στην κορυφή παραμένει το Golf και δεν κινδυνεύει να τη χάσει το επόμενο διάστημα, παρά την πτώση 2% που κατέγραψε σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2015. Το μικρομεσαίο της Volkswagen έφθασε τις 130.367 πωλήσεις.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ford Fiesta με 84.150 μονάδες (πτώση 4%) και στην τρίτη το Polo με 81.054 αυτοκίνητα (άνοδος 3%). Ακολουθούν τα Renault Clio (77.762) και Opel Corsa (74.049).
Με σημαντική αύξηση των πωλήσεων του κατά 13%, το Peugeot 208 ανέβηκε στην 6η θέση (68.900), μπροστά από το Nissan Qashqai (66.238), το πρώτο σε πωλήσεις SUV στην Ευρώπη. Το νέο Opel Astra εκτοξεύτηκε κατά 30% στις 61.478 μονάδες και στην 8η θέση, ξεπερνώντας τα Ford Focus (60.348) και Skoda Octavia (58.609).
ΠΗΓΗ:mynewsonline.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ως Παγκόσμια ημέρα ελευθεροτυπίας έχει καθιερωθεί από το 1993 η 3η Μαϊου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ:
Η 3η Μαΐου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας μετά από πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) το 1993, με εισήγηση της UNESCΟ, ως φόρος τιμής στην Διακήρυξη του Βίντχουκ, μιας έκκλησης Αφρικανών δημοσιογράφων για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά ΜΜΕ.Το αίτημα αυτό μοιάζει να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού σύμφωνα με την Έκθεση της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Journalists Sans Frontieres) για το 2016 όλοι οι δείκτες (όπως ο πλουραλισμός, η ανεξαρτησία των Μέσων Ενημέρωσης, το περιβάλλον και η αυτολογοκρισία, το νομικό πλαίσιο, η διαφάνεια, οι υποδομές και οι καταχρήσεις εξουσίας) παρουσιάζουν επιδείνωση, καθώς πλήθος κρατικών αρχών προσπαθεί να αναλάβει τον έλεγχο στις χώρες, από τον φόβο υπερβολικής διεύρυνσης του δημοσίου διαλόγου. Η χώρα μας δεν παρουσιάζει καλύτερη κατάσταση: η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 89, λίγο καλύτερα από το 2015 (θέση 91), πίσω από το Τόγκο (88), τη Μοζαμβίκη (87) και την Ακτή του Ελεφαντοστού (86), κι ενώ όλο και συχνότερα παρατηρούνται φαινόμενα ποινικοποίησης της ελευθεροτυπίας και ερμηνείας της ελευθερίας της έκφρασης κατά το δοκούν.Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης, όχι τουλάχιστον με βάση όσα έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες. Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση το σχέδιο προκήρυξης ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού αδειοδότησης των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου που ανήρτησε η κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα σχέδιο που περιορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και κατά συνέπεια τον πλουραλισμό των ΜΜΕ στην χώρα μας, ενώ προηγουμένως δεν έχει συζητηθεί με τους αρμόδιους φορείς και ενδιαφερόμενους - ο σχολιασμός από τους πολίτες χωρίς να έχει λάβει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της αγορά δεν συνιστά ουσιαστική διαβούλευση.
Η ΕΙΤΗΣΕΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας, εκφράζει για μία ακόμα φορά την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα που αφορούν στα ΜΜΕ κι επισημαίνει  την ανάγκη να «περιφρουρηθούν» τα κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου, της πολιτικής έκφρασης και του Τύπου. Η ΕΙΤΗΣΕΕ και τα μέλη της, για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, δημιούργησαν ένα τηλεοπτικό μήνυμα που προβάλλεται ήδη στις τηλεοπτικές οθόνες, κι αναδεικνύει τη σημασία της πολυφωνίας ως απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας.
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 2011 ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ,Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ ΜΑΣ,ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ!!

Ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου («τρέχω σαν τον Βέγγο»), ενώ η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για το ήθος και τη σεμνότητά του.
Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927. Ήταν μοναχοπαίδι του Βασίλη και της Ευδοκίας Βέγγου. Ο πατέρας του ήταν υπάλληλος στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού και ήρωας της αντίστασης. Μετά τον πόλεμο εκδιώχθηκε από τη δουλειά του, εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων. Έτσι, ο Θανάσης άρχισε να εργάζεται από μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την επεξεργασία δερμάτων, ενώ παράλληλα έκανε διάφορα μικροθελήματα στη γειτονιά του.
Κατά τα ταραγμένα χρόνια του εμφύλιου εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Εκεί γνώρισε και τον άνθρωπο που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του, τον Νίκο Κούνδουρο. Το 1954 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, στην ταινία του σκηνοθέτη «Μαγική Πόλις» και για τα επόμενα πέντε χρόνια έπαιξε μικρούς ρόλους σε ταινίες που άφησαν εποχή, δείχνοντας το μεγάλο και έμφυτο ταλέντο του.
Ο Θανάσης Βέγγος δεν σπούδασε υποκριτική. Το 1959 πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού, όχι από Σχολή, αλλά ως εξαιρετικό ταλέντο, με εξετάσεις σε ειδική επιτροπή. Την ίδια χρονιά έκανε και το θεατρικό του ντεμπούτο, στην επιθεώρηση Ομόνοια πλατς πλουτς, δίπλα στους Νίκο Ρίζο και Γιάννη Γκιωνάκη.
Την περίοδο αυτή εμφανίστηκε σε μερικές από τις πιο ιστορικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως Ο δράκοςΔιακοπές στην Αίγινα, ΜανταλέναΟ Ηλίας του 16ουΠοτέ την Κυριακή. Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος είναι μαζί με τον Νίκο Σταυρίδη στην ταινία Οι δοσατζήδες του 1960.
Τα χρόνια που ακολούθησαν συνεργάστηκε, κυρίως, με τον σκηνοθέτη Πάνο Γλυκοφρύδη και ανέπτυξε τον τύπο του νευρικού, αεικίνητου ανθρώπου, που τον καθιέρωσε. Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, με ταινίες όπως Ψηλά τα χέριαΧίτλερΜην είδατε τον ΠαναήΖήτω η τρέλαΠολυτεχνίτης και ερημοσπίτης.
Το 1964 ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής ΘΒ - Ταινίες Γέλιου. Έως το 1969, συνεργαζόμενος με τον Πάνο Γλυκοφρύδη και τον Ερρίκο Θαλασσινό, αλλά και σκηνοθετώντας ο ίδιος κάποιες φορές, γύρισε τις καλύτερες κατά γενική ομολογία ταινίες του, όπως τις Φανερός πράκτωρ 000Τρελός, παλαβός και ΒέγγοςΠοιος Θανάσης;, οι οποίες πρόσφεραν άφθονο γέλιο με τον σουρεαλισμό τους και τις τρελές ατάκες του πρωταγωνιστή τους. Ωστόσο, παρά την εμπορική και καλλιτεχνική τους επιτυχία, οι ταινίες αυτές οδηγούν την εταιρία του Βέγγου σε κλείσιμο και τον ίδιο σε οικονομική καταστροφή.
Το 1971 η στενή σχέση του με τον σκηνοθέτη Ντίνο Κατσουρίδη τον οδηγεί σε θρίαμβο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με την ταινία Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;. Κοινό και κριτική τον αποθεώνουν και αποσπά το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου. Έναν χρόνο μετά, ο ρόλος του στην ταινία Θανάση, πάρε το όπλο σου! του χαρίζει ένα ακόμη βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου.
Τη δεκαετία του '80 αποσύρεται από το σινεμά και κάνει λίγες βιντεοταινίες. Θα επιστρέψει στον κινηματογράφο το 1991, με την ταινία Ήσυχες μέρες του Αυγούστου του Παντελή Βούλγαρη. Η ερμηνεία του έχει πια διαφοροποιηθεί, είναι χαμηλών τόνων, αλλά μεγάλης εκφραστικότητας. Το 1995 συμμετείχε στην ταινία Το βλέμμα του Οδυσσέα, του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ενώ κορυφαία στιγμή υπήρξε ο ρόλος του στο Όλα είναι δρόμος του 1998. Τελευταία εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη ήταν στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή Βαθιά» (2009). Το 1997 εμφανίστηκε επίσης στην Επίδαυρο,  στο ρόλο του Δικαιόπολι στους Αχαρνής και το 2001 στην Ειρήνη του Αριστοφάνη, με μεγάλη επιτυχία.
Στην τηλεόραση, ο Θανάσης Βέγγος εμφανίστηκε στις σειρές: Βεγγαλικά (ΕΡΤ, 1988), Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης (ΑΝΤ1, 1990), Περί ανέμων και υδάτων (Mega, 2002), Έρωτας, όπως έρημος (ΝΕΤ, 2003), Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου (ΑΝΤ1, 2006) και Η Θεσσαλονίκη της νοσταλγίας μας (ΕΤ3, 2009).
Ο Θανάσης Βέγγος ήταν παντρεμένος με την Ασημίνα Βέγγου, με την οποία απέκτησε δυο γιους κι έζησε μαζί της μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 3 Μαΐου του 2011.


ΠΗΓΗ:
sansimera.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 3 - 5 - 2016

Σήμερα,Τρίτη, 4 - 5 - 2016 γιορτάζει:Μάρκος, Μαρκής, Μαρκία, Μαρκούλης, Μαρκούλα, Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολούδα, Νικολίτσα, Ραφαήλ, Ραφαήλος, Ραφαέλος, Ραφαέλα, Ραφαήλα, Ροδόπη, Ροδώπη.

ΠΗΓΗ:mykosmos.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΡΙΤΗ 3 - 5 - 2016

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται για σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου 2016 σε όλη τη χώρα. Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα είναι ισχυρές,ενώ υπάρχει και ισχυρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Ισχυροί άνεμοι,τοπικά,έως θυελλώδεις, θα επικρατούν στα πελάγη.
Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 17 στη Δυτική, από 11 έως 21 στην Κεντρική και Νότια, από 13 έως 18 στα νησιά του Ιονίου, από 17 έως 21 στα νησιά του Αιγαίου και από 15 έως 24 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε Δυτικούς-Νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ και προς το βράδυ σε Δυτικούς με μικρή περαιτέρω εξασθένιση. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στην περιοχή των Κυκλάδων θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στην ανατολική Κρήτη και την θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου και Ρόδου οι θα άνεμοι θα είναι Δυτικής διεύθυνσης 2 έως 3 μποφόρ ασθενέστεροι. Το βράδυ οι άνεμοι στο τρίγωνο Καρπάθου-Ρόδου-Σάμου θα στραφούν σε Νοτίους 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Δυτικές και Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Στην Αττική η αρχικά αραιή νέφωση θα πυκνώσει από το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να φτάσει τους 19 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης και θα σημειωθούν βροχές κυρίως τις πρώτες ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr