Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ:ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Τα Ρίχτερ «επισκέφθηκαν» για άλλη μια φορά την Κεφαλλονιά το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19χλμ. δυτικά του Αργοστολίου.

Το εστιακό βάθος με βάση τους πρώτους υπολογισμούς ήταν μόλις 5χλμ.

Μέχρι στιγμή δεν έχουν αναφθερθεί ζημιές ή θύματα.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ?

Μία νέα έρευνα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, επιβεβαιώνει αυτό που φοβούνται αρκετοί, υποστηρίζουν πολλοί και διαψεύδουν περισσότεροι -ότι στις ρομαντικές σχέσεις, εκτός από τα συναισθήματα, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα χρήματα.

Οι ερευνητές δεν εξέτασαν, πάντως, αν οι πλούσιοι είναι πιο επιθυμητοί σύντροφοι από τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά αν οι πλούσιοι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις και συμπεριφορά, στην αναζήτηση συντρόφου για τους ίδιους. 

Ειδικότερα, η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology και όπως σημειώνει ο καθηγητής Darius Chan σε σχετικό δελτίο τύπου, πραγματοποιήθηκε με στόχο «μία καλύτερη κατανόηση της ψυχολογικής σημασίας του χρήματος στην ανάπτυξη των ρομαντικών σχέσεων, διότι πολύ λίγα είναι γνωστά, σχετικά με αυτό το θέμα».

Για να αντληθούν συμπεράσματα, πραγματοποιήθηκαν δύο πειράματα, στα οποία συμμετείχαν Κινέζοι φοιτητές Πανεπιστημίου, οι οποίοι ήδη βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις. Για τα πειράματα, τα ζευγάρια κλήθηκαν να λάβουν μέρος σε μία προσομοίωση, στα πλαίσια της οποίας μερικοί από αυτούς ανέλαβαν τον ρόλο του πλούσιου και μερικοί του φτωχού.

Στο πρώτο πείραμα, διαπιστώθηκε ότι οι «πλούσιοι» άνδρες ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σωματική ελκυστικότητα των συντρόφων τους και ενδιαφέρονταν περισσότερο για βραχυπρόθεσμες σχέσεις, συγκριτικά με εκείνους οι οποίοι είχαν υποδυθεί τον ρόλο των φτωχών. Ωστόσο, οι «πλούσιες» γυναίκες, δεν είχαν υψηλότερες απαιτήσεις από την εμφάνιση των συντρόφων τους.

Στο δεύτερο πείραμα, παρατηρήθηκε πως όλοι οι «πλούσιοι» -άνδρες και γυναίκες- έβρισκαν ευκολότερη την αλληλεπίδραση με ελκυστικούς ανθρώπους του αντίθετου φύλου, σε σχέση με όσους ήταν στην ομάδα των «οικονομικά μειονεκτούντων». Πάντως, περισσότεροι άνδρες παρά γυναίκες από την ομάδα των «πλουσίων» έκαναν κάποια κίνηση προσέγγισης.

«Παρατηρήσαμε ότι οι πλούσιοι άνδρες αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στα φυσικά προσόντα, θέτοντας υψηλότερα πρότυπα και προτιμώντας να συμμετάσχουν σε βραχυπρόθεσμες σχέσεις πιο συχνά, συγκριτικά με εκείνους που έχουν λιγότερα χρήματα», εξηγεί ο Chan.

«Ωστόσο, για τις δεσμευμένες γυναίκες, τα χρήματα οδηγούν σε μικρότερη αλλαγή των στρατηγικών ζευγαρώματος, επειδή γενικά, αν μία γυναίκα χάσει μία μακροχρόνια σχέση, 'πληρώνει' υψηλότερο αναπαραγωγικό κόστος», προσθέτει ο καθηγητής.

Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές γράφουν πως η παρατήρηση των αντιδράσεων των ανθρώπων όταν πίστευαν ότι ήταν πλούσιοι ή φτωχοί, είναι σύμφωνη με την υπόθεση της εξελικτικής ψυχολογίας ότι τα άτομα προσαρμόζουν τις στρατηγικές ζευγαρώματος αναλόγως περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως η κατοχή χρήματος.

Σημειώνουν, καταλήγοντας, ότι η μελέτη τους μπορεί να εφαρμόστηκε σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, ωστόσο είναι εξαιρετικά πιθανό ότι οι ψυχολογικοί μηχανισμοί που διαπίστωσε πως διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο ανθρώπινο ζευγάρωμα, να παρατηρηθούν παρομοίως σε όλους τους ανθρώπινους πολιτισμούς.

ΠΗΓΗ:govastileto.gr

Πέθανε ο θρύλος του μποξ Μοχάμεντ Άλι

Ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών - Την Πέμπτη μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκοκείο με αναπνευστικά προβλήματα και νοσηλευόταν σε μηχανική υποστήριξη

Παγκόσμιο πένθος για τον αθλητισμό, καθώς έπειτα από 32 χρόνια «μάχης» με το Πάρκινσον και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και θρύλος της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Αλι, άφησε το πρωί του Σαββάτου (4/6) την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Φίνιξ όπου νοσηλεύεται. 

 κατάσταση του 74χρονου τις τελευταίες ώρες είχε επιδεινωθεί, έπειτα από την εσπευσμένη εισαγωγή του στο νοσοκομείο τα ξημερώματα της Παρασκευής (3/6).

Τις τελευταίες ώρες παρότι δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση από την οικογένεια του ή κάποιο ιατρικό ανακοινωθέν, τα δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, με τον θρύλο της πυγμαχίας να βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη.

Ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα, το «Phantom Punch» στον Λίστον


Οι αρμόδιοι είχαν ενημερώσει την οικογένειά του πως πιθανότατα διένυε τις τελευταίες ώρες της ζωής του, με αποτέλεσμα τα αγαπημένα πρόσωπα του Άλι να βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στη κλινική του Φίνιξ, προετοιμασμένα για το «μοιραίο».

Δυστυχώς τα δημοσιεύματα επιβεβαιώθηκαν και το πρωί του Σαββάτου (4/6), σε ηλικία 74 ετών, ο Μοχάμεντ Άλι άφησε την τελευταία του πνοή. Η οικογένεια του ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εντός της ημέρας.

Η κηδεία του κορυφαίου πυγμάχου όλων των εποχών θα γίνει στη γενέτειρά του, το Λούιβιλ του Κεντάκι. 

Στις 15.09.78 ο Άλι κερδίζει το πρωτάθλημα βαρέων βαρών με τη νίκη επί του Σπινκς



Θρύλος με όλη τη σημασία λέξης
Ο Άλι, που γεννήθηκε ως… Κάσιους Μαρσέλους Κλέι προτού μετονομαστεί επειδή ασπάστηκε το Ισλάμ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960. Το 1964 πήρε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο και συνολικά αναδείχθηκε πρωταθλητής βαρέων βαρών σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις. Συνολικά ήταν πρωταθλητής από το 1964 μέχρι το 1967, από το 1974 μέχρι το 1978 και από το 1978 μέχρι το 1979. 

Το 1981 αποσύρθηκε έχοντας κερδίσει στους 56 από τους 61 αγώνες που είχε δώσει, , με 37 νοκ άουτ και 19 τεχνικές αποφάσεις, ενώ στις πέντε ήττες του οι τέσσερις ήταν από τεχνικές αποφάσεις και η μία από εγκατάλειψη. Tο Sports Illustrated και το BBC τον ανέδειξαν αθλητή του αιώνα. «Θέλω να με θυμούνται σαν έναν άνθρωπο που δεν πούλησε ποτέ τους δικούς του. Αν όχι, απλώς σαν έναν καλό πυγμάχο», έλεγε ο ίδιος, που πέρα από τις σπουδαίες επιδόσεις του στα ρινγκ είχε και τεράστια κοινωνική δράση και επιρροή με το λόγο του. 

Μοχάμεντ Άλι και Τζο Φρέιζερ στον επικό αγώνα «Thrilla in Manilla»


Η πρώτη του επαγγελματική ήττα ήρθε από τον Τζο Φρέιζερ στον αποκαλούμενο και αγώνα του Αιώνα, στις 8 Μαρτίου του 1971, αλλά ανέκτησε τον τίτλο του στην περιβόητη «Μάχη της Ζούγκλας» με τον Τζορτζ Φόρμαν, στις 30 Οκτωβρίου του 1974 στην Κινσάσα του Ζαΐρ. Την 1η Οκτωβρίου του 1975 πήρε το αίμα του πίσω από τον Φρέιζερ στις Φιλιππίνες και τον αγώνα που έμεινε στην ιστορία ως το «Θρίλερ της Μανίλα». Το Φλεβάρη 1978 έχασε στους πόντους τον τίτλο από τον Λέον Σπινκς, αλλά στο τέλος της ίδιας χρονιάς πήρε τη ρεβάνς του από τον ολυμπιονίκη. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε με τις ήττες από τον Λάρι Χολμς το 1980 και τον Τρέβορ Μπέρμπικ το 1981. 

Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που έκανε τις δημόσιες εμφανίσεις του περιορισμένες, ο Μοχάμεντ Άλι άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα στους Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα, ενώ κουβάλησε τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης του 2012 στο Λονδίνο.

Πηγή protothema.gr 

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η α' φάση πιλοτικής εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης έθεσε τις βάσεις για την επέκτασή της. Για την ένταξη σε αυτό, λήφθηκαν υπόψη τα πραγματικά εισοδήματα του δικαιούχου. Το ετήσιο πραγματικό εισόδημα του ατόμου ή της οικογένειας πρέπει να είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο κατώφλι εισοδήματος. Τα όρια αυτά πρόκειται να διατηρηθούν και στη β' φάση, όπως έχει δεσμευτεί το υπουργείο Εργασίας.

Δηλαδή το ένα άτομο 200 ευρώ, το ζευγάρι 300 ευρώ .Το ποσό αυτό προσαυξάνεται για κάθε ενήλικο μέλος με 100 ευρώ και για κάθε ανήλικο μέλος με 50 ευρώ. Για μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο ανήλικο μέλος θεωρείται ενήλικο. Βάσει του σχεδιασμού της κ. Φωτίου, το επίδομα θα δοθεί σε περίπου 40.000 οικογένειες και κατά προσέγγιση σε περίπου 87.000 άτομα. Οι δικαιούχοι όπως προαναφέραμε πάντα σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργο Εργασίας κ. Φωτίου, θα επιλεγούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δεν θα διαφέρουν από όσα ίσχυσαν κατά την πρώτη πιλοτική φάση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 13 Δήμους. 

Πιο αναλυτικά:
Άγαμος χωρίς παιδιά 200 ευρώ μηνιαίο, 2.400 ευρώ ετήσιο.  
Ζευγάρι χωρίς παιδιά 300 ευρώ μηνιαίο, 3.600 ευρώ ετήσιο.
Ζευγάρι με 1 ανήλικο παιδί 350 ευρώ μηνιαίο, 4.200 ευρώ ετήσιο.
Ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά 400 ευρώ μηνιαίο, 4.800 ευρώ ετήσιο.
Ζευγάρι με 3 ανήλικα παιδιά 450 ευρώ μηνιαίο, 5.400 ευρώ ετήσιο.
Ζευγάρι με 4 ανήλικα παιδιά 500 ευρώ μηνιαίο, 6.000 ευρώ ετήσιο. 
Ζευγάρι με 1 ενήλικο παιδί 400 ευρώ μηνιαίο, 4.800 ευρώ ετήσιο.
Ζευγάρι με 1 ανήλικο και 1 ενήλικο παιδί 450 ευρώ μηνιαίο, 5.400 ευρώ ετήσιο.
Ζευγάρι με 2 ενήλικα παιδιά 500 ευρώ μηνιαίο, 6.000 ευρώ ετήσιο.
Ζευγάρι με 2 ανήλικα και 1 ενήλικο παιδί 500 ευρώ μηνιαίο, 6.000 ευρώ ετήσιο. 
Μονογονεϊκή οικογένεια με 1 ανήλικο ή ενήλικο 300 ευρώ μηνιαίο, 3.600 ευρώ ετήσιο. Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά 350 ευρώ μηνιαίο, 4.200 ευρώ ετήσιο. Μονογονεϊκή οικογένεια με 1 ενήλικο παιδί 300 ευρώ μηνιαίο, 3.600 ευρώ ετήσιο. Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ενήλικα παιδιά 400 ευρώ μηνιαίο, 4.800 ευρώ ετήσιο.

 Για τον προσδιορισμό του πραγματικού εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη όλα τα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή με εξαίρεση: - Το 20% από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή εργόσημο καθώς και τα ποσά από πηγές κατάρτισης - Των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, αλληλεγγύης. - Των επιδομάτων αναπηρίας, διατροφικό ΑΜΕΑ ,επιμέλειας με δικαστική απόφαση.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Περιουσιακό όριο: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας πρέπει να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ’ άτομο, η οποία προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε επωφελούμενη μονάδα το ποσό των 200.000 ευρώ. Η κινητή περιουσία της ωφελούμενης μονάδας (επιβατικά αυτοκίνητα, οχήματα κλπ), να μην υπερβαίνει σε αντικειμενική δαπάνη, στο σύνολό της, το ποσό των 6.000 ευρώ. Οι ωφελούμενοι, προωθούνται, σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, μέσω προγραμμάτων  που υλοποιούνται μεταξύ άλλων από τον ΟΑΕΔ, το ΕΙΕΑΔ , τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ.α. και περιλαμβάνουν:    
- Κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας στο ιδιωτικό τομέα.
- Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
- Συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
- Συμμετοχή σε προγράμματα πρακτικής άσκησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.   
- Ένταξη ή επανένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι ωφελούμενοι του  προγράμματος, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ένταξης που εκπονείται από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, προωθούνται, κατά περίπτωση, για ένταξη σε προγράμματα, δράσεις, παροχές και υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, όπως:  
- Ενημέρωση, πληροφόρηση και ατομική συμβουλευτική υποστήριξη των δικαιούχων της εισοδηματικής ενίσχυσης ή / και των μελών της οικογένειάς τους.
- Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης
- Χορήγηση βιβλιαρίου ανασφαλίστου (στην περίπτωση που δεν δικαιούται παροχών υγείας για οποιοδήποτε λόγο) - Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. 
- Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. 
- Ένταξη σε πρόγραμμα Κοινωνικού Παντοπωλείου.
- Ένταξη στα προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για του Άπορους (FEAD). 
- Ένταξη σε άλλα προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr




ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Σήμερα, Σάββατο, 4 Ιουνίου, γιορτάζει: Μάρθα 

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 4 - 6 - 2016

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία και τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά περιμένουμε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 24 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας αυξημένες στα γύρω ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

ΠΗΓΗ:meteo.gr