Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή.


Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου θα παραμείνουν ακινητοποιημένα μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ.







Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα.
Έτσι, μετά από τη «βιομηχανία» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες έχουμε μιας νέας μορφής κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με τον ίδιο πάντα στόχο: Την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, τη φοροεπιδρομή και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Παράλληλα, ετοιμάζουν και τη νέα καταιγίδα μέτρων με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα εφαρμοστούν για να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ και οι «γύπες» της ΕΕ, οι οποίοι επιδιώκουν την κατάργηση κάθε κοινωνικής μέριμνας και τη δημιουργία ενός χαμηλόμισθου εργατικού δυναμικού.
Τώρα πια όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών - με όποιο κυβερνητικό «μανδύα» και εάν έχουν - είναι ο δρόμος του αγώνα. Μόνο ο αγώνας μας αποτελεί την πραγματική αντίσταση στους τοκογλύφους δανειστές που με εκβιαστικές μεθοδεύσεις απαιτούν όλο και πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, προς όφελος των πολυεθνικών και των τραπεζών.
Γι’ αυτό, αποφασίσαμε και προχωράμε σε 48ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και το Σάββατο 7/5/2016.
Την Κυριακή 8/5/2016 συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας στο Συλλαλητήριο, που θα γίνει, στις 10 το πρωί, στη πλατεία Κλαυθμώνος.
Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα.
Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν έχει δοθεί!
Ν’ αποσυρθεί τώρα το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμος!".

ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Στις 5 Μαΐου του 2010, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης εναντίον του πρώτου μνημονίου στο κέντρο της Αθήνας, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ σε υποκατάστημα της Marfin Bank.
Οκτώ εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στο φλεγόμενο κτίριο της Σταδίου. Οι πέντε από αυτούς κατάφεραν να διαφύγουν, όμως τραγικό τέλος βρήκαν η 35χρόνη Παρασκευή Ζούλια, ο 36χρόνος Επαμεινώνδας Τσακάλης, και η 32χρόνη Αγγελική Παπαθανασοπούλου η οποία ήταν έγκυος. Στο πόρισμά τους οι ιατροδικαστές αποδίδουν τον θάνατο τους σε αναθυμιάσεις καπνού και τοξικά αέρια.
Για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21, καταδικάστηκαν τρία στελέχη της τράπεζας. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και την διευθύντρια του καταστήματος “Άννα Βακαλοπούλου.
Όμως μετά από τέσσερις αναβολές, οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν την δίκη δύο ανδρών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας. Ο ένας, 34χρονος ιδιωτικός υπάλληλος φέρεται μαζί με άλλους δύο άγνωστους, να επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin. Σύμφωνα με την δικογραφία, ο δεύτερος κατηγορούμενος εμπλέκεται και στην επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τρεις άγνωστοι δράστες.
ΠΗΓΗ:gr.euronews.com

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ


Ενέδρα έστησαν σε διευθυντή του νεφρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Νίκαιας. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή τον πλησίασαν από την πόρτα του συνοδηγού του οχήματος στο οποίο επέβαινε και τον πυροβόλησαν στα πόδια.


Ο άντρας τραυματίστηκε στο δεξιό μηρό και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο. Το περιστατικό σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Πέτρου Ράλλη και Κηφισού.
Μέχρι στιγμής ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή αν πρόκειται για προσωπικές διαφορές ή αν είναι τρομοκρατική επίθεση, καθώς το χτύπημα μέρα μεσημέρι σε μία περιοχή με πυκνή κυκλοφορία δείχνει ότι οι δράστες κινήθηκαν με επαγγελματισμό.

ΠΗΓΗ:
cnn.gr

ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Π.Ν.Ο

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).


Στελέχη της ΠΝΟ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να περάσει στην ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση θα πρέπει να το πάρει άμεσα πίσω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς και προσέθεσε ότι η «συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο ναυτικό επάγγελμα και τους συνταξιούχους ναυτικούς».


ΠΗΓΗ:protothema.gr





ΟΛΑΝΤ:ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θέλει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, όπως ο ίδιος διεμήνυσε σε νέες του δηλώσεις την Τετάρτη.
Μέχρι στιγμής οι προβλέψεις για την συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στις 9 Μαΐου
είναι αρνητικές, ενώ τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος υπογραμμίζει ότι μέχρι τη Δευτέρα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το νέο ελληνικό πρόγραμμα.
Χθες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε έκκληση
στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν «πολύ σύντομα» σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα. Πιο αναλυτικά εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας ο κ. Τουσκ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη».
«Ελπίζω πως ως το τέλος του Μαΐου, οπότε θα συναντηθούμε για τη Σύνοδο των G7 η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους υπουργούς και τους Θεσμούς να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
ΠΗΓΗ:mynewsonline.gr

ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μετά από σχετική πρόταση του περιφερειακού συμβούλου Νικόλα Βαλλιανάτου, πρόκειται να εισηγηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, την ονομασία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε “Γεράσιμος Αρσένης”.
 
Έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο ψήφισμα που εξέδωσε με τη θλιβερή είδηση της απώλειας του Κεφαλλονίτη πρώην υπουργού, την 19η Απριλίου 2016.
 
Ο Γεράσιμος Αρσένης, ως Υπουργός Παιδείας, ίδρυσε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και είχε την ευτυχία να το εγκαινιάσει τον Οκτώβριο του 1999, ενισχύοντας την εκπαίδευση αλλά και την τοπική οικονομία στα Ιόνια Νησιά, ενώ μέχρι και την τελευταία του στιγμή παρέμεινε θερμός υποστηρικτής της λειτουργίας και ενίσχυσής του.Μάλιστα η οικογένειά του είχε δημοσιοποιήσει την επιθυμία της αντί στεφάνων να κατατεθεί δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό Υποτροφιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη μνήμη του εκλιπόντος.
 
Για τους λόγους αυτούς ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, τιμώντας το έργο και την προσφορά του Κεφαλλονίτη πολιτικού,αναμένεται να εισηγηθεί στο Σώμα την ονοματοδοσία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε “Γεράσιμος Αρσένης”, απόφαση που θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προς υλοποίηση.

ΠΗΓΗ:kefaloniamas.gr

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Έκτακτο συνέδριο κατά το οποίο θα αντικατασταθεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με αξιωματούχους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Οι διαφορές μεταξύ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του διαδόχου του στην ηγεσία του κόμματος, Νταβούτογλου, τον οποίο διόρισε στη συγκεκριμένη θέση το 2014, έχουν γίνει κάτι παραπάνω από εμφανείς τις τελευταίες εβδομάδες και αφορούν τις σχέσεις με την Ευρώπη και την κράτηση επικριτών της κυβέρνησης, πλήττοντας το επενδυτικό κλίμα. 

Αξιωματούχος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δήλωσε ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 21 Μαΐου έως 6 Ιουνίου, με τον νυν πρωθυπουργό της χώρας να μην προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα. Φήμες που κυκλοφορούν στη Τουρκία θέλουν εκλεκτός του Ερντογάν για τη θέση να είναι το δεξί του χέρι, ο υπουργός Μεταφορών Μπινάλι Γιλντιρίμ ενώ άλλοι εκτιμούν ότι προωθείται ο υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος τυγχάνει να είναι γαμπρός του. 

Οι βασικές διαφορές «Ο Νταβούτογλου εμφανίζεται να έχει ένα αληθινό ενδιαφέρον για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Πιστεύει ότι αυτό συνάδει με τα συμφέροντα ασφαλείας της Τουρκίας. Δεν πιστεύουμε ότι ο Ερντογάν είναι το ίδιο ένθερμος για αυτό», τόνισε παράλληλα υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters. Η ρήξη είναι επίσης εμφανής στα ερωτήματα που εγείρονται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένα βασικό θέμα ανησυχίας των Ευρωπαίων ηγετών. Ο Ερντογάν με δηλώσεις του έχει ταχθεί υπέρ της φυλάκισης – πριν από την δίκη τους – ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων με κατηγορίες υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο Νταβούτογλου είναι αντίθετος σε τέτοιες προφυλακίσεις. Το μυστηριώδες blog κατά του Νταβούτογλου Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η εμφάνιση ενός νέου πολιτικού blog, το οποίο ανέβηκε διαδικτυακά τη νύχτα της 1ης Μαΐου. Ονομάζεται Pelican Brief, παραπέμποντας στην γνωστή ταινία του 1993, και η πρώτη του ανάρτηση ήταν μια μακροσκελής διατριβή κατά του πρωθυπουργού της χώρας. Το κείμενο είναι ανυπόγραφο, ωστόσο ο συγγραφέας του αυτοπροσδιορίζεται ως «ένας από εκείνους που θα θυσιάσουν την ψυχή τους για τον αρχηγό». Ο αρχηγός είναι, φυσικά, ο παντοδύναμος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πληροφορίες θέλουν δημοσιογράφο που είναι κοντά στον Ερντογάν να είναι ο δημιουργός της ιστοσελίδας, έχοντας φυσικά πάρει το «πράσινο φως» από τον Τούρκο πρόεδρο.... 


ΠΗΓΗ:mixanitouxronou.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ, 5 -5 - 2016

Γιορτάζουν σήμερα Πεμ 05 Μαι 16 : Ειρηναίος, Ειρηναία, Ειρήνη, Ειρήνα, Ρένα, Ρήνα, Ρηνιώ, Ρηνούλα, Ειρήνγκω, Ρένια, Ευφραίμ, Ευφραίμιος, Ευφραίμης, Ευφραιμάκης, Ευφραιμία, Ευφραιμίτσα.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

ΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 5 - 4 - 2016

Τα φαινόμενα,πάντως, θα υποχωρήσουν σε όλη τη χώρα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένιση από το μεσημέρι

Νεφώσεις και ασθενείς βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα αναμένονται σήμερα Πέμπτη. Στη Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σε όλη τη χώρα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένιση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς, στη δυτική από 9 έως 24, στην κεντρική και νότια από 11 έως 23, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου από 13 έως 22 και στην Κρήτη από 9 έως 22 βαθμούς.

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στη περιοχή στην περιοχή του Θερμαϊκού και των Σποράδων οι αρχικά βόρειοι άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι αρχικά δυτικοί και βορειοδυτικοί άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ σταδιακά και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βόρειους 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Προς το βράδυ θα εξασθενίσουν και θα γίνουν μεταβλητοί και τοπικά βορειοδυτικοί 2 έως 3 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στις νοτιότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα, αλλά από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Νωρίς το πρωί στην Κρήτη δυτικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική

Καιρός: Νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Τα φαινόμενα κατά περιόδους πιθανώς να είναι ισχυρά, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμού κελσίου.


ΠΗΓΗ:protothema.gr