Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ,ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ

Πανικό έχουν προκαλέσει από χθες οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στη δημοσιότητα με τον Παντελή Παντελίδη, Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη από την χαρτοπαικτική λέσχη…
Ο δικηγορος της οικογένειας Παντελίδη, Χαράλαμπος Λυκούδης, μετά από αυτά τα στιγμιότυπα ξεσπά και δίνει την δική του απάντηση σε όλα αυτά που ειπώθηκαν στις καταθέσεις των κοριτσιών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η υποθεση Παντελίδη όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά τώρα ανοίγει». Όπως αποκαλύπτει βρέθηκαν όλοι όσοι ήταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι της Γλυφάδας και έπαιζαν χαρτιά, και όλοι θα καταθέσουν και θα πουν τί είδαν και τί άκουσαν. Ξεκαθαρίζει ωστόσο, ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν είχε αισθηματική σχέση με καμία από τις δύο και συμπληρώνει στο Πρώτο Θέμα: «Εαν αληθεύει, ότι και οι δύο κατέθεσαν πως δεν γνώριζαν αν ο Παντελής έπινε επειδή καθόντουσαν σε άλλο δωμάτιο…Τότε ποιος λέει την αλήθεια; Αυτές ή οι φωτογραφίες;»
Από την άλλη θέλησε να μιλήσει για την οικογένεια του καλλιτέχνη και πως αντιμετωπίζουν όλη αυτή την κατάσταση λέγοντας: «Πρέπει να καταλαβετε πως η οικογένεια δεν έχασε τον Παντελή Παντελίδη, αλλά το παιδί τους, τον αδερφό τους! Η τραγικότητα της περιόδου αυτής είναι δεδομένη και ο πόνος ανείπωτος! Δεν τους ενδιαφέρει να φανούν στον κόσμο, μιας και δεν το έκαναν ποτέ, γι’αυτό και δεν δίνουν σημασία σε όλους αυτούς που θέλουν δήθεν να προσφέρουν συμπαράσταση…»
Οπως καταλαβαίνετε η υπόθεση,μόλις ανοίγει κι αν αποδειχθεί ότι η Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη κατέθεσαν ψεύτικα στοιχεία τότε το πράγμα μπλέκεται….
ΠΗΓΗ:mynewsonline.gr

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στη Ρωσία η νίκη της Ουκρανίας στην Eurovision και αρκετοί γερουσιαστές μιλούν για «πολιτική νίκη» σε βάρος του ρώσου διαγωνιζόμενου Σεργκέι Λαζάρεφ, που θεωρείτο το μεγάλο φαβορί, αλλά τελικά κατέλαβε την 3η θέση.
Το τραγούδι «1944», που ερμήνευσε η 32χρονη Τζαμάλα, αναφέρεται στον ξεριζωμό των Τατάρων της Κριμαίας στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αν και το τραγούδι δεν αναφέρεται ευθέως στα γεγονότα της επαναπροσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, τόσο η επιλογή, όσο και οι δηλώσεις των δημιουργών του και πολιτικών της Ουκρανίας, έδωσαν πολιτική διάσταση στη συμμετοχή.
Τη νίκη της Τζαμάλα πανηγύρισαν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο, όσο και ο πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν.
Δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής του φιλοευρωπαϊκού κινήματος της πλατείας Μαϊντάν του Κιέβου, που οδήγησε στην καθαίρεση τον Φεβρουάριο του 2014 του τότε προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, Μουστάφα Νάγεμ, προτείνοντας ο διαγωνισμός του 2017 να διοργανωθεί στην Κριμαία.

Η Ρωσία είχε διαμαρτυρηθεί από την αρχή σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό με το συγκεκριμένο τραγούδι, υποστηρίζοντας ότι αντιβαίνει τους κανονισμούς της Eurovision, οι οποίοι απαγορεύουν «τους στίχους, τη γλώσσα ή τις χειρονομίες πολιτικού ή παρεμφερούς χαρακτήρα».

«Η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα και το τραγούδι '1944' δεν κέρδισαν τη Eurovision, η πολιτική νίκησε την τέχνη» δήλωσε σε ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο γερουσιαστής Φραντς Κλίντσεβιτς ο οποίος ζήτησε να μποϊκοτάρει η Ρωσία τον επόμενο διαγωνισμό που θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία.
Για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Κονσταντίν Κοσάτσεφ, «η γεωπολιτική πήρε το πάνω χέρι».
Προειδοποίησε μάλιστα ότι η νίκη στη Eurovision μπορεί να ενθαρρύνει την ουκρανική ηγεσία και να θέσει σε κίνδυνο τη δύσκολη ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία. «Για αυτόν τον λόγο, η Ουκρανία έχασε» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. «Αυτό που χρειάζεται κατεπειγόντως η Ουκρανία είναι η ειρήνη. Όμως κέρδισε ο πόλεμος» συνέχισε.
Να σημειωθεί, τέλος, πως η εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» δημοσιεύει στον ιστότοπό της ένα άρθρο με τίτλο «Πώς οι ευρωπαϊκές επιτροπές έκλεψαν τη νίκη του Λαζάρεφ», με το οποίο ζητεί την ακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού επειδή το τραγούδι της Τζαμάλα είχε «πολιτικό» περιεχόμενο.

ΠΗΓΗ:in.gr

ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

Η Ουκρανία αναδείχθηκε νικήτρια με μία μεγάλη ανατροπή στην πιο φορτισμένη ιστορικά μουσική αναμέτρηση στην ιστορία του θεσμού της Εurovision.
Η φετινή διοργάνωση της Eurovision είχε πολλές εκπλήξεις (εντυπωσιακή η διαφοροποίηση ανάμεσα στην ψηφοφορία των κριτικών και του κοινού, ειδικά στην περίπτωση της Πολωνίας), ομοιότητες (τα κορίτσια της βραδιάς έπρεπε να φοράνε κάτι λαμπερό, τα αγόρια της βραδιάς κάτι δερμάτινο) και ένα πολιτικό μήνυμα προς τη Ρωσία. 
Το πολιτικά φορτισμένο τραγούδι της Τατάρας Jamala, 1944, ένα μοιρολόι για την ιστορία της προγιαγιάς της που εκδιώχθηκε από τον Ιωσήφ Στάλιν, από την Κριμαία εκείνη τη χρονιά, κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό, έριξε την Αυστραλία από την πρώτη θέση και κέρδισε τη Ρωσία. Ήταν μια νίκη που σχολιάστηκε πολύ για όλους τους σωστούς και λάθος λόγους. 
Αν και η Αυστραλία ήταν η χώρα που προηγήθηκε στην ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών η Ουκρανία κέρδισε με 534 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της τα φαβορί της Αυστραλίας (511 βαθμοί) και Ρωσίας (491 βαθμοί).

Έκπληξη η απόδοση της Βουλγαρίας με 307 βαθμούς και περίπου αναμενόμενη η πέμπτη θέση για τη διοργανώτρια Σουηδία (261 βαθμοί).

Η Eurovision συνάντησε την πολιτική

Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα όπως ερμηνεύεται από τα περισσότερα media που θέλουν να περάσουν πίσω από τη λάμψη και να διακρίνουν τις σκιές στη δυναμική των ψηφοφόρων. Το τραγούδι που ερμήνευσε η Jamala είναι πολιτικό και φέρει μήνυμα ειρήνης. “Ζητάω ειρήνη και αγάπη για όλους” είπε η καλλιτέχνιδα που δεν έχει επισκεφθεί την Κριμαία από την προσάρτηση της στη Ρωσία το 2014.
“Αν κερδίσω αυτό θα σημαίνει ότι ο κόσμος της Ευρώπης δεν είναι αδιάφορος απέναντι σε όσα συμβαίνουν, είναι έτοιμοι να ακούσουν τον πόνο άλλων ανθρώπων και να τους συμπαρασταθούν” είπε η Jamala στην Guardian.
“Φυσικά και οι στίχοι αναφέρονται στα γεγονότα του 2014. Αυτά τα δύο χρόνια έχουν φέρει ανείπωτη θλίψη στη ζωή μου” πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάθεται και να τραγουδάει ευχάριστα κομμάτια απλά επειδή είναι καλλιτέχνης. “Περιμένετε να ξεχάσω; Φυσικά και δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο” κατέληξε.
Η Σουζάνα Γιαμαλαντίνοβα όπως είναι και το πραγματικό της όνομα, έχει γεννηθεί το 1983 και είναι μέλος του συγκροτήματος Crimean Tatars. Μουσικός της τζαζ και της σόουλ η ίδια, έχει καταγωγή που γεφυρώνει διαφορές.
Ο πατέρας της μουσουλμάνος, η μητέρα της χριστιανή και με εθνικότητα αρμένικη, η Jamala δηλώνει Τατάρα της Κριμαίας και έκανε την έκπληξη στο μουσικό διαγωνισμό που συνήθως αποφεύγει την πολιτική και την ιστορία της ηπείρου...
ΠΗΓΗ:cnn.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 15 - 5 - 2016

Σήμερα, Κυριακή, 15 Μαίου, γιορτάζει: Αχίλιος, Αχίλλιος, Αχίλειος, Αχίλλειος, Κάλη, Καλή, Μυροφόρα, Παχώμιος, Παχούμιος, Πάχος.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 15 - 5 - 2016

Την Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 στην Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Ανατολική Στερεά, Θράκη και κεντρικό Αιγαίο αναμένονται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές κατά τόπους νεφώσεις. Στα νησιά του νοτίου Αιγαίου θα σημειωθούν βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, από το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 9 έως 28 βαθμούς, στην δυτική από 11 έως 23, στην κεντρική και νότια από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 23 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 27.
Οι άνεμοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι νότιοι, αρχικά 3 έως 5 μποφόρ, όμως μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο βορειοδυτικό Αιγαίο οι αρχικά μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ άνεμοι θα στραφούν από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Σταδιακά όμως μετά το μεσημέρι και κυρίως στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικού και θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για βροχή τις απογευματινές ώρες. Στα ορεινά του νομού μπορεί να σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ και μόνο το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr