Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΜΕΧΡΙ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΩΘΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Η νέα πίστωση στην Κάρτα Σίτισης - αλληλεγγύης περιμένει τους περίπου 148.000 δικαιούχους μέσα στο Πάσχα μετά και την τρίμηνη παράταση του μέτρου στήριξης σε όσους έχουν ήδη ωφεληθεί ήδη. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα για την κάρτα σίτισης αλληλεγγύης έχει παραταθεί έως τον Ιούνιο και οτι δεν θα γίνουν νέες αιτήσεις με τα έως τώρα δεδομένα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δέκατη δόση θα πιστωθεί στην Κάρτα Σίτισης το πολύ έως την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016. Να υπενθυμίσουμε ότι η κάρτα σίτισης θα παραταθεί έως και τον Ιουνίου για 148.000 δικαιούχους, αφού καθυστερεί η έναρξη των νέων αιτήσεων για το νέο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το οποίο σκοντάφτει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και αναβάλλεται η έναρξη του. Έτσι στην κάρτα σίτισης θα πιστωθούν και οι επόμενοι 3 μήνες (Απρίλιος Μάιος και Ιούνιος). Χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν νέα δικαιολογητικά οι δικαιούχοι του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης θα επωφεληθούν από τις παροχές για άλλους τρεις μήνες.

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr


ΜΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΡΑΜΠΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Την ζωή των ΑμεΑ προσπαθεί να κάνει καλύτερη η Περιφέρεια Αττικής με την τοποθέτηση επιπλέον 17 ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα σε αντίστοιχες παραλίες της Αττικής, ενώ θα αναβαθμιστούν και οι υπάρχουσες 18, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση, την οποία εισηγήθηκε η αντιπεριφερειαρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου και ενεκρίθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προσβλέπει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ με ισότητα και αυτονομία σε όλες τις δράσεις της κοινωνικής ζωής. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολιστικές παραλίες – προσβάσιμος τουρισμός» και αντικατοπτρίζει τη φιλοσο
φία της Περιφέρειας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει ουσιαστικά την αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη η ανάγκη διεύρυνσης του δικτύου των προσβάσιμων παραλιών, προέκυψε από την «θετική ανταπόκριση των Ατόμων με Αναπηρία στις μέχρι τώρα 18 παραλίες στις οποίες λειτουργούν οι συγκεκριμένες διατάξεις».
Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τους δήμους, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την διαφύλαξη των συστημάτων, πρόκειται να τοποθετηθούν 17 επιπλέον διάδρομοι, οι οποίοι οδηγούν στις ράμπες με το ειδικό κάθισμα, ώστε οι ανήμποροι κινητικά συμπολίτες μας να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.
Τέλος οι νέες διατάξεις πρόκειται να τοποθετηθούν στις παραλίες:
Κινέτας, Ψάθας, Πόρτο Γερμενού, Νέα Πέραμος, Σκάλα (Αγκιστρί), Αγ. Μαρίνα (Αίγινα), Καναλιού (Πόρος), Μεγαλοχωρίου -Βαθύ και Αγ. Νικολάου (Τροιζηνίας-Μεθάνων), Αγ. Πελαγίας (Κυθήρων), Βουλιαγμένης, Βούλας, Βάρκιζας, Πουνταζέζα (Λαυρεωτική), Πόρτο-Ράφτη, Αρτέμιδα, Αγ. Απόστολων (Ωρωπού).
ΠΗΓΗ:newsitamea.gr

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Ο Κος ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο Κος Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Ποτάμι.
Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος βουλευτής του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης.
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής στην επιστολή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη, είναι ιδιαίτερα επικριτικός όσον αφορά την ασκούμενη πολιτική από τον επικεφαλής του κόμματος, εστιάζοντας κυρίως στο κομμάτι των συνεργασιών.
ΠΗΓΗ:24wro.com.gr

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΩΣ ΡΕΖΕΡΒΑ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΤΟΜΠΡΟΦΣΚΙΣ

Την πεποίθηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της, εξέφρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι υπήρξε «αξιοσημείωτη» πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες. Παράλληλα, με συνέντευξή του στο MNI, εκτιμά ότι τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές της Ελλάδας, θα είναι πολύ καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, δίνοντας έτσι ένα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί στην κυβέρνηση έναντι του ΔΝΤ. 
Σύμφωνα εξάλλου με τον λετονό αξιωματούχο μια επί της αρχής συμφωνία επιτεύχθηκε το Σαββατοκύριακο στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους διεθνείς πιστωτές της χώρας.
Το προσχέδιο αυτής της συμφωνίας, σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις, προβλέπει ότι η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο της Κομισιόν,ενώ «έκτακτα μέτρα» θα ληφθούν προληπτικά ως ρεζέρβα σε περίπτωση που επαληθευτεί το σενάριο του ΔΝΤ.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος συμμετείχε στις συναντήσεις του Σαββατοκύριακου, υπενθύμισε ότι στο προσεχές Eurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ θα αποτυπωθεί αυτή η πρόοδος, απαντώντας εμμέσως σε σχόλια άλλων ευρωπαίων ηγετών ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις στη συγκεκριμένη συνάντηση.
Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο είναι εφικτή μια συμφωνία πριν την 1η Μαΐου ο κ. Ντομπρόφσκις απάντησε ότι η Κομισιόν δεν βάζει προθεσμίες, κάτι που έκανε στο παρελθόν και δεν επαληθεύτηκαν.
Τέλος υπογράμμισε με νόημα ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει το περασμένο φθινόπωρο..
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ..


Απεβίωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης σε ηλικία 85 ετών. Ο Γεράσιμος Αρσένης τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της ιδιωτικής κλινικής «Μητέρα». Εμφάνισε επιπλοκές και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Υγεία» όπου και κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε λοίμωξη του αναπνευστικού. Ήταν παντρεμένος με την νυν πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Αμαλία.

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς το 1931. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. (MIT), στην Οικονομική Επιστήμη. Εργάστηκε σαν οικονομολόγος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), στη Νέα Υόρκη και στη Γενεύη...

ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΖΕΣΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΜΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 19 - 4 - 2016

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις, ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη 19 Απριλίου 2016. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 32 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις, αρκετή ζέστη και περιορισμένη τοπικά ορατότητα κυρίως κατά τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς.
Καλό και ζεστό καιρό με παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

ΠΗΓΗ:meteo.gr