Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού

Οι πράσινοι επικράτησαν με 66-51 στο ΣΕΦ - Το ματς ολοκληρώθηκε με... καθυστέρηση και με άδειες εξέδρες, μετά την ένταση που επικράτησε δύο λεπτά πριν το τέλος

Από τις 11 φορές που ο τίτλος στην Basket League είχε κριθεί σε 5ο ματς, μόνο μία ο φιλοξενούμενος είχε κάνει το μπρέικ. Δεκαοχτώ χρόνια μετά το 53-62 που είχε χαρίσει τον τίτλο στον Παναθηναϊκό μέσα στο ΣΕΦ, οι πράσινοι τα κατάφεραν ξανά και μετά από μια εντυπωσιακή παράσταση (από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά) πήραν τη νίκη και πανηγύρισαν τον τίτλο στο… άδειο ΣΕΦ.

Με το σκορ να είναι στο 49-66 κι ενώ απέμεναν δύο λεπτά για το φινάλε του αγώνα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έριξαν κροτίδες και φωτοβολίδες προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τους πράσινους μαζί με τους διαιτητές να φεύγουν για τα αποδυτήρια.

Το χειρότερο δυνατό φινάλε για τον «τελικό των τελικών» με τον Ολυμπιακό να γλιτώνει την ολοκληρωτική εξωαγωνιστική καταστροφή καθώς η απαίτηση των διαιτητών για εκκένωση του γηπέδου εισακούστηκε και μετά από ημίωρη διακοπή περίπου ο αγώνας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε.

Τι είδαμε όμως πριν φτάσουμε στη διακοπή;

Μια εκκωφαντική εκκίνηση του Ολυμπιακό που με 3 σερί τρίποντα (2 ο Μάντζαρης, 1 ο Παπανικολάου) προηγήθηκε με 11-3, με τον Πασκουάλ να ρίχνει στο γήπεδο Καλάθη, Ρίβερς, Μπουρούση και την εικόνα να αλλάζει.

Οι πράσινοι μάζεψαν τη διαφορά στο τέλος (17-14) και στη β’ περίοδο έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους… Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα και ορισμένα μεγάλα σουτ (τρίποντο Φώτση για το 23-30 στο 16’35’’, τρίποντο Ρίβερς στα 18’20’’ για το 23-34) οι πράσινοι έτρεξαν ένα σερί 10-22 και έκλεισαν το ημίχρονο στο +9 (27-36)!

Ο Ολυμπιακός ήταν φανερά εκτός ρυθμού κι η διακοπή για το ημίχρονο τον αποδιοργάνωσε τελείως καθώς στην αρχή της 3ης περιόδου ο Παναθηναϊκός με νέο σερί 0-11 έστειλε τη διαφορά στους 20 πόντους (27-47 στο 24’) και μ’ αυτή τη διαφορά (37-57) μπήκαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Εκεί ο Ολυμπιακός βρήκε το δικό του μικρό ήρωα, με τον Δημήτρη Αγραβάνη στα πρώτα 55 δευτερόλεπτα να πετυχαίνει δύο τρίποντα (43-57) και στο 33’ ο Σπανούλης με νέο τρίποντο έριξε τη διαφορά στους 11 (48-59) βάζοντας φωτιά στο ΣΕΦ.

Στην επόμενη επίθεση όμως ο Παναθηναϊκός πήρε ένα τεράστιο σουτ από τον Κει Σι Ρίβερς, το οποίο «σκότωσε» ψυχολογικά τους ερυθρόλευκους με τους παίκτες του Σφαιρόπουλο να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη για να σκοράρουν (στα επόμενα 4.5 λεπτά πέτυχαν μία βολή) κι έτσι φτάσαμε στη διακοπή του αγώνα…

Κι όταν επέστρεψαν οι δύο ομάδες στο άδειο πλέον ΣΕΦ απλά ο Πρίντεζης διαμόρφωσε το τελικό 51-66 με τον Παναθηναϊκό να στέφεται πρωταθλητής.

πηγη : protothema.gr

Προσοχή! Κόψε το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ!

Για πολλούς η μέρα δεν ξεκινάει πριν από το πρώτο φλιτζάνι καφέ. Ωστόσο, λίγοι από εμάς πίνουμε τον καφέ μας σκέτο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουμε την πραγματική του γεύση αλλά και να βλάπτουμε την υγεία μας. Τι θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε;


Το πρώτο υλικό που δεν θα πρέπει να βάζεις στον καφέ σου είναι πολύ πιθανό να είναι και το τελευταίο που φαντάζεσαι πως είναι βλαβερό. Σύμφωνα με έρευνες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα στον καφέ, καθώς όταν αυτό αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα, ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα. Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, στομαχόπονο και κοιλιακές διαταραχές. Επιπλέον, οι διατροφολόγοι συμπληρώνουν πως το γάλα στον καφέ μπλοκάρει τον μεταβολισμό και είναι η κύρια αιτία που μπορεί να μην χάνει κανείς βάρος.

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τους καφέδες “τούρτες”, οι οποίοι έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Οι συγκεκριμένοι καφέδες, λόγω των πλούσιων στρώσεων από σαντιγί και σιρόπι που είναι “λουσμένοι” μπορούν να φτάσουν αστρονομικές ποσότητες θερμίδων. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος καφές σε μικρό ποτήρι, με διπλή δόση από σιρόπι σοκολάτας μπορεί να έχει μέχρι και 300 θερμίδες! Και αυτές είναι οι γνωστές “άδειες” θερμίδες, οι οποίες δεν έχουν καμία διατροφική αξία. Αν εξαιρέσεις τη γευστική απόλαυση που προσφέρουν, περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν!

Ακόμα και αν αποφεύγεις αυτού του είδους τους καφέδες, πολύ πιθανό είναι να γεμίζεις την κούπα σου με μερικά κουταλάκια ζάχαρη, η οποία όχι μόνο αποτελεί την αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, αλλά και σύμφωνα με τους λάτρεις του καφέ, αλλοιώνει την αυθεντική γεύση του χαρμανιού. Αν, ωστόσο, δεν θέλεις να “φορτωθείς” περιττές θερμίδες, προτίμησε να προσθέσεις φυσικά γλυκαντικά, που θεωρούνται πιο υγιεινά, μιας και κάποιες έρευνες ενοχοποιούν την ασπαρτάμη και άλλα τεχνητά γλυκαντικά ως καρκινογόνα.
Κι αν μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι ποιος τελικά είναι ο ιδανικός τρόπος να πίνεις τον καφέ σου, η απάντηση είναι μία και πολύ πιθανό να μην σου αρέσει: Σκέτο!
πηγή : www.olivemagazine.gr

Η 13χρονη που αποστόμωσε όσους της ασκούσαν bullying για την εμφάνισή της με τον πιο απλό τρόπο

H Πάρις Ηάρβει είναι μία 13χρονη από το Τζίλιγχαμ, του Κέντ, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Αγγλία.
Το νεαρό κορίτσι το τελευταίο διάστημα δέχθηκε μια πληθώρα προσβλητικών σχολίων για το σώμα της, όταν κάποιες φωτογραφίες της με μαγιό αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Πάρις δέχεται bullying για την εμφάνισή της από τότε που ξεκίνησε να πηγαίνει Γυμνάσιο όταν και πολλοί συμμαθητές της άρχισαν να την κοροϊδεύουν για το βάρος της.
Η 13χρονη πάσχει από μια μεταβολική διαταραχή που έχει ως αποτέλεσμα αποκτά πιο γρήγορα κιλά, το οποίο πρέπει να εργαστεί σκληρότερα από τον μέσο άνθρωπο για να τα χάσει. Γεννήθηκε επίσης με δυσπλασία ισχίου, οπότε το αριστερό της πόδι είναι 1,5 εκ. μικρότερο από το άλλο. Ως αποτέλεσμα η κοπέλα κουτσαίνει ελαφρώς.
Μιλώντας στη Daily Mail είπε ότι όλα αυτά οδήγησαν τους συμμαθητές στο σχολείο να τη χλευάζουν και να της λένε χαρακτηριστικά: «περπατάς σαν πιγκουίνος»
«Δεχόμουν bullying από παλιά και μετά από λίγο καιρό αρχίζεις να πιστεύεις όσα λέει ο κόσμος για εσένα. Έγινα πραγματικά ανασφαλής σχετικά με την εμφάνισή μου. Μπορεί να τρώω την ίδια ποσότητα φαγητού με τον καθένα αλλά να παίρνω πιο εύκολα βάρος. Δεν είναι ότι απλά κάθομαι σπίτι όλη την ημέρα και τρώω πατατάκια. Αλλά νιώθω ότι δεν θα έπρεπε να απολογούμαι και να εξηγώ τι συμβαίνει με εμένα».
Για να αντιμετωπίσει όλα αυτά, φόρεσε ένα ολόσωμο μαγιό πήγε στην παραλία και ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες της.
Το tweet της συγκέντρωσε πάνω από 300.000 Likes.

Η Πάρις είπε: «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για το ποιοι είμαστε. Δεν θα γίνω μοντέλο αλλά θέλω να δείξω στους ανθρώπους ότι δεν έχει σημασία το μέγεθός σου- απλά γεννήθηκες σε αυτό το σώμα».
πηγη :www.huffingtonpost.gr

Τι εξάγει η Ελλάδα στο Κατάρ - Στην κορυφή τα μάρμαρα

Στην αραβική χώρα δραστηριοποιούνται και περίπου 180 ελληνικές μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις
Στα 41,7 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς το Κατάρ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων για το 2016, ενώ οι εισαγωγές προϊόντων στην Ελλάδα είναι της τάξης των 45 εκατ. ευρώ.
Το Κατάρ βρίσκεται στην 67η θέση στη λίστα των χωρών στις οποίες εξάγει η Ελλάδα και στην 61η θέση των χωρών από τις οποίες εισάγει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των εξαγωγέων, το πρώτο προϊόν στη λίστα των εξαγόμενων ειδών μας, προς το συγκεκριμένο προορισμό, είναι τα μάρμαρα, ενώ ακολουθούν τα σχοινιά-σπάγγοι, τα βιβλία, το επεξεργασμένο πετρέλαιο, τα ασανσέρ και τα κοσμήματα, τα κρουαζιερόπλοια, οι αλουμινένιες ράβδοι και οι ηλεκτρικές λάμπες. Από την άλλη πλευρά, το 62% των εισαγωγών από τη χώρα αυτή είναι πετρέλαιο.
Υγροποιημένο φυσικό αέριο
Σημειώνεται ότι αν και το Κατάρ είναι ένα από τα μικρότερα μέλη του OPEC, με παραγωγική ικανότητα περίπου 600.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, έχει κομβικό ρόλο στην αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή LNG με εννέα δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως.
Ωστόσο, η Ελλάδα ως προς το LNG έχει κύριο προμηθευτή την Αλγερία, και το Κατάρ δίνει ποσότητες σε περιόδους αιχμής, όπως φέτος τον χειμώνα.
Κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρείες
Στο Κατάρ όμως δραστηριοποιούνται και περίπου 180 ελληνικές μεγάλες ή μικρότερες επιχειρήσεις, κυρίως, σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα υποδομών και ενέργειας, ενώ υπάρχουν και μεγάλα ναυτιλιακά συμβόλαια. Π.χ. οι εταιρείες J&P ΑΒΑΞ, Ελλάκτωρ, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχουν αναλάβει σημαντικά έργα στο Κατάρ, ενώ επιπλέον γιατροί, μηχανικοί και πολλοί Έλληνες επαγγελματίες έχουν αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη χώρα του Κόλπου
πηγή:www.athensvoice.gr

Αυτό το κουτάβι απολύθηκε από την αστυνομία για τον πιο αξιολάτρευτο λόγο

Ο Gavel, ο αξιολάτρευτος γερμανικός ποιμενικός της φωτογραφίας, είχε αρχικά στρατολογηθεί ως κουτάβι για να μπει στο σώμα σκύλων της αστυνομίας. Ένα σημαντικό ψεγάδι, όμως, στο χαρακτήρα του, τον κατέστησε ακατάλληλο για τη θέση.
Ποιο ήταν αυτό; Το ότι ήταν υπερβολικά φιλικός με τους ανθρώπους.
governor of queensland
Αντί να πιάνει εγκληματίες και να ανακαλύπτει εκρηκτικά και ναρκωτικά με τη μυρωδιά, ο Gavel προτιμούσε να δέχεται χάδια και αγκαλιές από τους αγνώστους, όπως αναφέρει το BBC.
Οι εκπαιδευτές του στο Queensland Police Service του Brisbane, στην ανατολική Αυστραλία, αποφάσισαν τον Φεβρουάριο πως ο σκυλάκος ήταν υπερβολικά κοινωνικός για το αστυνομικό σώμα και διέκοψαν το 16 μηνών πρόγραμμα εκπαίδευσής του.
Λίγο αργότερα, όμως, το γλυκύτατο κουτάβι βρήκε ένα πόστο κομμένο και ραμμένο για τις πατούσες του.
Ο κυβερνήτης του Queensland, Paul de Jersey, στην κατοικία του οποίου πραγματοποιούταν η εκπαίδευση του Gavel, πήρε το κουτάβι υπό την προστασία του και το έκανε επίσημο μέλος της οικογένειάς του.
Μάλιστα του απένειμε και τον αριστοκρατικό τίτλο του «Vice-Regal Dog» (Σκύλος Αντιβασιλιάς, σε ελεύθερη μετάφραση), θέλοντας να αναγνωρίσει την ιδιαίτερη συμπεριφορά του κουταβιού που κερδίζει καρδιές όπου κι αν εμφανιστεί.
Όπως αναγράφεται στο συμβόλαιό του, η δουλειά του Gavel πλέον είναι να καλωσορίζει του επισκέπτες του Κυβερνήτη και να παρίσταται σε επίσημες εκδηλώσεις.


πηγη http://www.huffingtonpost.gr

Βάση βατραχανθρώπων SEAL στη Σούδα και drones στο Καστέλλι θέλουν οι ΗΠΑ- τι ανταλλάγματα ζητά η Ελλάδα

Βάση βατραχανθρώπων SEAL στη Σούδα και drones στο Καστέλλι θέλουν οι ΗΠΑ- τι ανταλλάγματα ζητά η Ελλάδα

Τη δημιουργία σταθερής, μόνιμης βάσης καταδρομέων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (βατραχάνθρωποι SEALs) στις εγκαταστάσεις της Σούδας επιθυμούν οι ΗΠΑ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής».
souda bay
Όπως σημειώνεται, τον προηγούμενο καιρό είχαν λάβει χώρα συχνές συνεκπαιδεύσεις αμερικανικών και ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως όλο και λιγότερες αποστολές Αμερικανών καταδρομέων σε περιοχές όπως η Συρία γίνονται από το Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.
souda bay
Επίσης, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι ΗΠΑ ζητούν πρόσβαση στην αεροπορική βάση του Καστελλίου (133 Σμηναρχία Μάχης), ενώ δεν ενδιαφέρονται για την πρόταση περί δημιουργίας βάσης στην Κάρπαθο.
kasteli
Το Καστέλλι ενδιαφέρει τους Αμερικανούς κυρίως για τη στάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones- UAV). Αν και τέτοιο αίτημα είχε διατυπωθεί παλαιότερα και είχε απορριφθεί (επί κυβερνήσεως Σαμαρά), σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ τώρα γίνονται προσπάθειες να συνδεθεί το ζήτημα σύνδεσης του αιτήματος αυτού με την παραχώρηση, μεταξύ άλλων, με μακροχρόνια μίσθωση (leasing) UAV, που θα καλύψουν τις ανάγκες εναέριας επιτήρησης και αναγνώρισης, μοντέλο που προκρίνεται από το ΓΕΕΘΑ και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν την επόμενη δεκαετία.
souda bay
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», επίσης, η Αθήνα ζητά από τις ΗΠΑ την προμήθεια δύο πλοίων, φρεγατών ή κορβετών, που θα μπορούν να επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο. Τα αντιτορπιλικά κλάσης «Arleigh Burke» προς το παρόν δεν αποδεσμεύονται από τις ΗΠΑ, για πολιτικούς και εν μέρει οικονομικούς λόγους.
arleigh burke souda

πηγη :http://www.huffingtonpost.gr

Αμύνταιο: Γκρεμίζουν ολόκληρο χωριό μετά την κατολίσθηση 80 εκατ. κυβικών μέτρων χώματος

Ο Σταθάκης ανακοίνωσε αναγκαστική απαλλοτρίωση του χωριού Ανάργυροι - Άλλαξε ο χάρτης της περιοχής μετά την κατολίσθηση - Προσοχή για άλλες 48 ώρες ζητά η ΔΕΗ - Για ζημιά δισεκατομμυριών η πρώτη εκτίμηση



Στην «εξαφάνιση» ενός ολόκληρου χωριού οδηγεί η κατολίσθηση εκατομμυρίων κυβικών μέτρων χώματος στο Αμύνταιο το πρωί του Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο και τεχνικούς της ΔΕΗ για την έκταση του φαινομένου, το χωριό Ανάργυροι, που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα από την περίμετρο του ορυχείου θα απαλλοτριωθεί αναγκαστικά.

Πρόκειται για το χωριό στο οποίο σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές μετά την κατολίσθηση υποχρεώνοντας τις αρχές να εκκενώσουν σπίτια και να μεταφέρουν τους κατοίκους του σε ξενοδοχεία για τη νύχτα του Σαββάτου καθώς η ΔΕΗ προειδοποίησε για συνέχιση των φαινομένων για άλλες 48 ώρες.



Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις απαλλοτριώσεις και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών ώστε να προχωρήσει άμεσα και με ταχείς ρυθμούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση. 

Άλλαξε ο χάρτης της περιοχής

Για να γίνει αντιληπτή η έκταση του φαινομένου αρκεί κανείς να παρατηρήσει τις πανοραμικές φωτογραφίες από το ορυχείο.

Ολόκληρη η φυσιογνωμία της περιοχής έχει αλλάξει με μεγάλα ρήγματα να διατρέχουν χωράφια δίπλα από το ορυχείο στο οποίο σημειώθηκε η κατολίσθηση.









Οι ευθύνες της αρχαιολογικής υπηρεσίας

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κατάρρευση τεράστιων εδαφικών μαζών φαίνεται να συνδέεται με τις παρεμβάσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας αν και η ΔΕΗ έχει δαπανήσει περι τα 63 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ 2003-2016, για αρχαιολογικές εργασίες, προσλαμβάνοντας αρχαιολόγους για τα ορυχεία.

Όπως κατήγγειλλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μιλώντας στο protothema.gr, από το 2010 οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κατάρρευσης.

Όπως τόνισε ο κ. Γιωργος Αδαμιδης το πρόβλημα συνδέεται με τις παρεμβάσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καθότι καθυστερούσε να δώσει άδεια για τη χρήση εδαφών προκειμένου να αποσυμφορηθεί το πρώτο επίπεδο του ορυχείο και έτσι δεν επέτρεψε τις  απαραίτητες εργασίες για την ομαλή διάνοιξη και λειτουργία του ορυχείου. Όπως τονίζει ίσως αυτή η ζημιά να είχε αποφευχθεί αν είχαν γίνει αυτές οι εργασίες. 

πηγή : www.protothema.gr