Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΟΑΚΑ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κος Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε την Δευτέρα (23/5) με τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ Νίκο Γκάλη και του ανακοίνωσε την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΔΣ του ΟΑΚΑ, να πάρει το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, το όνομά του.



Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου:



«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23 Μαΐου 2016

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κος Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα Νίκο Γκάλη, στον οποίο και ανακοίνωσε την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να δοθεί το όνομά του στο κλειστό στάδιο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη ήδη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών.

«Ευχαριστώ πολύ την Πολιτεία για την πρωτοβουλία της. Είναι τιμή τόσο για μένα, όσο και για τους συμπαίκτες μου εκείνης της εποχής. Πιστεύω ότι έχουμε προσφέρει πολλά στον κόσμο, τη νεολαία και την ελληνική κοινωνία», σχολίασε ο Νίκος Γκάλης μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε έναν αθλητή που έβαλε τις βάσεις του υψηλού επιπέδου του ελληνικού μπάσκετ των τελευταίων τριάντα ετών, και άλλαξε τη ζωή των αθλητών ανεξαρτήτως του σπορ που ακολουθούσαν. Θα έλεγα μάλιστα ότι η πρωτοβουλία έπρεπε να είχε υλοποιηθεί νωρίτερα», δήλωσε από την πλευρά του ο Κος Κοντονής.

Στο επόμενο διάστημα ο Νίκος Γκάλης θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό».

ΠΗΓΗ:zougla.gr

10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ

Σήμερα, 23 Μαίου 2016, συμπληρώνεται μία δεκαετία από τον θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Ο Κώστας Ηλιάκης, 37 ετών, από τα Χανιά, χειριστής μαχητικού αεροσκάφους F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης, πέταξε στις 23 Μαίου 2006 για τελευταία φορά,σε αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών ανατολικά της Κρήτης.Πάνω από την Κάρπαθο δέχθηκε δολοφονικό χτύπημα από τουρκικό αεροσκάφος και κατέπεσε στο Αιγαίο.
Ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης δεν είναι φυσικά ο μοναδικός αεροπόρος που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια προάσπισης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και των εθνικών συμφερόντων. Μεγάλος είναι ο αριθμός των πεσόντων αεροπόρων στη διάρκεια της ειρηνικής περιόδου των τελευταίων δεκαετιών. Μόνο κατά την δεκαετία του 2000 έχασαν τη ζωή τους 24 αεροπόροι, με χειρότερη χρονιά το 2000 (9) και το 2004 (6).
Εκείνο που συγκίνησε ιδιαίτερα στην περίπτωση του Ηλιάκη, αλλά ταυτόχρονα εξόργισε κάθε  Έλληνα, είναι το πισόπλατο χτύπημα που δέχθηκε από τον Τούρκο πιλότο, μια καθαρή πράξη δολοφονίας.
ΠΗΓΗ:parisis.wordpress.com

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 - 5 - 2016

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Όμως από το μεσημέρι και τα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην υπόλοιπή ηπειρωτική χώρα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές και όμβρους υπάρχει κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας. 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και εντάσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου τοπικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι όμως θα επικρατήσουν νότιοι και δυτικοί άνεμοι με εντάσεις που θα κυμαίνονται από 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς, στη δυτική και κεντρική από 13 έως 29, στην νότια από 11 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 24, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 25 και στην Κρήτη από 12 έως 25.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στην περιοχή των Δωδεκανήσων η μέγιστη έντασή τους θα φτάνει και τα 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Εξαίρεση και πάλι η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που κατά τόπους θα φτάνει και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι αρχικά μεταβλητοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν από το μεσημέρι σε νότιους 3 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο προς το βράδυ αναμένεται να αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι αρχικά βόρειοι άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν από το μεσημέρι σε δυτικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που προς το απόγευμα και βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο τη πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς.


ΠΗΓΗ:meteo.gr