Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η Λέσβος στη φανέλα της Μπαρτσελόνα

Μετά την Αντζελίνα Τζολί, η Λέσβος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τα άλλα αστέρια της Μπαρτσελόνα! Τις βάσεις για τη συνεργασία με έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του κόσμου έθεσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε στην Βαρκελώνη, μαζί με τον δήμαρχο Αθηνών Γιώργο Καμίνη. Η παρουσία των Ελλήνων δημάρχων στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας επρόκειτο να περιοριστεί στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον δήμο της Βαρκελώνης  για την ένταξη Αθήνας και Λέσβου στο Δίκτυο Μεσογειακών Πόλεων.Ωστόσο, τον Σπ. Γαληνό και τον Γ. Καμίνη περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Οι δύο τους προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Champions League, μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ, στο φημισμένο γήπεδο «Καμπ Νου». Η πρόσκληση ήλθε από το Βarcelona Foundation, το  ίδρυμα του αθλητικού συλλόγου που ασχολείται με την καταπολέμηση του ρατσισμού και της εξάλειψης των ανισοτήτων που προκαλεί η φτώχεια. «Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε, η πρόσκληση ήλθε εντελώς ξαφνικά, λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει η Λέσβος και γενικά η χώρα μας εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης», δηλώνει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του δήμου Λέσβου, Μάριος Ανδριώτης.
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Βarcelona Foundation, προσέφεραν στους Έλληνες δημάρχους από μία φανέλα της ομάδας, με τα ονόματα της Λέσβου και της Αθήνας.
Στόχος πλέον της συνεργασίας είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων στο δήμο της Λέσβου, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν υπό την αιγίδα της ίδιας της Μπαρτσελόνα. Στους χώρους αυτούς θα μπορούν να αθλούνται τα παιδιά των προσφύγων, μαζί με τα παιδιά της Λέσβου, συμμετέχοντας σε προγράμματα και εκδηλώσεις που θα διοργανώνει το Barcelona Foundation.   
H επόμενη συνάντηση του ιδρύματος με τον δήμο της Λέσβου ορίστηκε για τον προσεχή Μάιο. Έτσι, όπως συμβαίνει σε άλλες εκδηλώσεις του Barcelona Foundation, δεν αποκλείεται, μόλις η συνεργασία τελεσφορήσει, να δούμε στη Λέσβο, τα ποδοσφαιρικά ινδάλματα που αγωνίζονται με την φανέλα της «Μπάρτσα», όπως ο Αργεντίνος, Λιονέλ Μέσι  
πηγή enikos.gr


Αυτές είναι οι 9 πιο ακριβές πόλεις για να ζει κανείς σε όλο τον κόσμο

Κάθε χρόνο, το Economist Intelligence Unit δίνει στη δημοσιότητα μια έκθεση σχετικά με το ποιες είναι οι ακριβότερες και ποιες οι φθηνότερες πόλεις στον κόσμο.
Η έκθεση, με τίτλο «Worldwide Cost of Living» εξετάζει στοιχεία όπως το κόστος των τροφίμων, των καυσίμων, το ύψων των αμοιβών κλπ.
Σύμφωνα με αυτή τη λίστα, δείτε παρακάτω τις 9 πόλεις με την πιο ακριβή ζωή στον κόσμο.

9. Σεούλ, Νότια Κορέα


Η πόλη έχει ανέβει στην κατάταξη, λόγω του υψηλού κόστους αγοράς ρούχων και πληρωμών για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
Η EIU τόνισε ότι «το κόστος ζωής στη Σεούλ είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Κοπεγχάγης και του Λος Άντζελες».

8. Κοπεγχάγη, Δανία


Η πόλη βρίσκεται στην 8η θέση της λίστας, λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης σε σχέση με το ύψος των μισθών.

7. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Η EIU, διευκρινίζει στην έκθεσή της ότι η ισχυροποίηση του δολαρίου και ο πληθωρισμός ωθούν τη Νέα Υόρκη να συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο ακριβή σε σχέση με τις αντίστοιχες πόλεις.
Για παράδειγμα, η μέση τιμή για 1 κιλό ψωμί στην Νέα Υόρκη είναι 8,28 δολάρια – τιμή μεγαλύτερη από τη διπλάσια, από την πόλη που βρίσκεται στο Νο1. 

6. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Η στασιμότητα στο θέμα της αύξησης μισθών στο Λονδίνο δεν συμβαδίζει με τον πληθωρισμό και τη ραγδαία αύξηση των τιμών των κατοικιών. Για παράδειγμα, τη στιγμή που η μέση τιμή για ένα ακίνητο στο Λονδίνο είναι πολύ πάνω από 500.000 λίρες, οι μισθοί κυμαίνονται σε  30.000 λίρες τον χρόνο. 

5. Παρίσι, Γαλλία


Η χαμηλή εμπιστοσύνη στο ευρώ ευθύνεται για το γεγονός ότι το Παρίσι είναι η μόνη πόλη που ανήκει στη ζώνη του ευρώ η οποία μπήκε στην πρώτη δεκάδα. Ωστόσο, η έκθεση τονίζει ότι παρά το αδύναμο νόμισμά του, το Παρίσι παραμένει εξαιρετικά ακριβό, με τα μόνα αγαθά που έχουν λογικές τιμές να είναι το αλκοόλ και τα τσιγάρα.

4. Γενεύη, Ελβετία

Ουσιαστικά τα πάντα στη Γενεύη είναι ακριβά, με την αναψυχή και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες της πόλης να είναι από τις πιο ακριβές στον κόσμο.

3. Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ ανέβηκε επτά θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη τους τελευταίους 12 μήνες λόγω των εξαιρετικά υψηλών τιμών των κατοικιών και της αύξησης του κόστους διαβίωσης.

2. Ζυρίχη, Ελβετία

Τα υψηλά επίπεδα εισοδημάτων αλλά και των τιμών έχουν τοποθετήσει τη Ζυρίχη μια ανάσα πριν από την κορυφή της λίστας.

1. Σιγκαπούρη


Το μικρό νησί πόλη-κράτος διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της πιο ακριβής πόλης του κόσμου.
Ωστόσο, η μελέτη διευκρινίζει ότι η υπεροχή της έναντι της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ, σχεδόν έχει εξατμιστεί, λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους ζωής.

ΠΗΓΗ thetoc.gr

Γιατρός ζήτησε φακελάκι από άνεργο για να χειρουργήσει παιδί!


Συνελήφθη για φακελάκι 61χρονος γιατρός, Διευθυντής Τμήματος Νοσοκομείου της Αθήνας.

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 61χρονος γιατρός, Διευθυντής Τμήματος Νοσοκομείου της Αθήνας, για δωροληψία υπαλλήλου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία γυναίκας ότι ο συγκεκριμένος γιατρός απαίτησε από την ίδια και τον σύζυγό της, ο οποίος είναι άνεργος ψαράς,  350 ευρώ, προκειμένου να χειρουργήσει την ανήλικη κόρη τους.
Σήμερα, μετά την επέμβαση του παιδιού, ο γιατρός κάλεσε στο γραφείο του την καταγγέλλουσα και τον σύζυγό της και έλαβε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε νωρίτερα προσημειωθεί.
Άμεσα, επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και συνέλαβαν τον γιατρό. Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

πηγή www.thetoc.gr

Θρίλερ στους Αγίους Αναργύρους - Βρέθηκαν τρία μουμιοποιημένα πτώματα

Η κατοικία είχε παραχωρηθεί δίχως μίσθωμα στους τρεις Αλγερινούς - Εικάζεται πως είχαν πεθάνει πάνω από ένα μήνα - Πιθανότατα άναψαν σόμπα για να ζεσταθούν και έχασαν τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις

Υπόθεση θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, καθώς βρέθηκαν σε σπίτι τα πτώματα τριών ανδρών, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις Αλγερινούς, ηλικίας 18, 23 και 25 ετών, στους οποίους είχε παραχωρηθεί το σπίτι δίχως μίσθωμα.

Τα τρία πτώματα βρέθηκαν από έναν ομοεθνή τους, ο οποίος ενημέρωσε τους κατοίκους και την αστυνομία. Οι κάτοικοι της περιοχής υποπτεύονταν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά εξαιτίας της εντονότατης δυσοσμίας που έβγαινε από την εγκαταλελειμμένη ισόγεια κατοικία. Σύμφωνα με ομολογίες, στο σπίτι εμφανίζονταν συχνά δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει προκύψει ότι ήταν αλγερινής καταγωγής και ηλικίας 18, 23 και 25 ετών. Αναζητούνται, ωστόσο, τα αίτια του θανάτου τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία πτώματα δεν φέρουν τραύματα. Εικάζεται πως βρίσκονταν εκεί για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα. Στο σημείο δεν βρέθηκαν κάλυκες ή όπλα, ώστε η όλη υπόθεση να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

πηγή protothema.gr

Βρυξέλλες: Συνελήφθη έπειτα από μάχη ο τζιχαντιστής Αμπντεσλάμ!.Ο μακελάρης του Παρισιού

Ο μακελάρης του Παρισιού τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά - Μεταφέρεται σε νοσοκομείο των Βρυξελλών - Αναφορές για έναν ακόμα τραυματία ή για έναν νεκρό - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για δύο συνεργούς του

Σχεδόν τέσσερις μήνες έπειτα από το μακελειό που σημειώθηκε στο Παρίσι, πίσω από το οποίο κρύβονταν τρομοκράτες που ορκίζονταν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, ο υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενος, ο 26χρονος μαροκινής καταγωγής, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία.

Ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τις φονικές επιθέσεις που σκόρπισαν το θάνατο σε 130 ανθρώπους στη γαλλική πρωτεύουσα, τραυματίστηκε και στη συνέχεια «έπεσε» στα χέρια των ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των βελγικών αρχών, σε μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Μολενμπέκ των Βρυξελλών. 

Ο 26χρονος λέγεται πως τραυματίστηκε στα πόδια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Βρυξελλών. 

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαίωσε πως πραγματοποιείτο επιχείρηση στις Βρυξέλλες που συνδεόταν με τις επιθέσεις στο Παρίσι, χωρίς να επιβεβαιώσει αν ο Αμπντεσλάμ είχε τραυματιστεί και συλληφθεί. 

Ωστόσο, στελέχη της βελγικής κυβέρνησης και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επιβεβαίωσαν αργότερα πως ο 26χρονος τρομοκράτης «πέρασε» στα χέρια των αστυνομικών. 

Ο Bέλγος γενικός γραμματέας αρμόδιος για ζητήματα Μετανάστευσης και Ασύλου, Τέο Φράνκεν, μάλιστα, αναφερόμενος στη σύλληψη του τζιχαντιστή έγραψε στο Twitter: «Τον πιάσαμε».

ΠΗΓΗ protothema.gr

ΟΑΕΔ: 15.727 περισσότεροι άνεργοι μέσα σε ένα μήνα και 19.843 μέσα σε ένα χρόνο!

Τα 1.081.064 άτομα, ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, αριθμός κατά 15.727 άτομα υψηλότερος σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα. Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2015, όταν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον Οργανισμό ήταν 1.061.221 άτομα, διαπιστώνεται αύξηση κατά 19.843 ανέργους, μέσα σε 12 μήνες. 

Ουσιαστικά, λοιπόν, καταρρίπτεται το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι, έστω και με αργούς ρυθμούς, η ανεργία στην Ελλάδα, υποχωρεί... Από τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ, πριν από λίγο, προκύπτει ότι και οι επιδοτούμενοι άνεργοι μειώθηκαν τον Φεβρουάριο κατά 12.678 άτομα (-7,23%), φτάνοντας τους 162.600, από 175.278 που ήταν τον Ιανουάριο του 2016. Επίσης, οι μακροχρόνια άνεργοι (509.776), καλύπτουν 47,15% του συνόλου, επιβεβαιώνοντας για άλλον ένα μήνα ότι οι μισοί από τους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ψάχνουν να βρουν δουλειά πάνω από 12 μήνες χωρίς επιτυχία. Οι γυναίκες έχουν ξανά την πρωτοκαθεδρία στους ανέργους του Οργανισμού καθώς φτάνουν τις 654.150, αριθμός που αντιστοιχεί στο 60,5% του συνόλου. Σε επίπεδο ηλικίας, η κατηγορία 30 – 44 ετών, κατέχει την πρώτη θέση με 432.955 άτομα (40,04% του συνόλου). Με βάση το μορφωτικό επίπεδο, οι περισσότεροι άνεργοι (510.437 άτομα ή 47,21% του συνόλου), είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ www.dikaiologitika.gr

ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!

Συμφώνησαν οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες πάνω στη συμβιβαστική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του Συμβουλίου στο twitter. Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική συνάντηση των 28 μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου με στόχο την επικύρωση της τελική συμφωνίας.

Η συμφωνία, όπως ανέφερε νωρίτερα ο Τσέχος πρωθυπουργός έκλεισε. Όλοι ανεξαιρέτως οι μετανάστες που φθάνουν στα ελληνικά νησιά από τις τουρκικές ακτές θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία αρχής γενομένης από την Κυριακή, βάσει των όρων της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας η οποία συνήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μποχούσλαβ Σομπότκα.

«Η συμφωνία με την Τουρκία εγκρίθηκε. Όλοι οι μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία θα επαναπροωθούνται, αρχής γενομένης από την Κυριακή », έγραψε ο Σομπότκα στο Twitter.

«Οι μετανάστες που φθάνουν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια θα επαναπροωθούνται μετά την Κυριακή και η επανεισδοχή τους θα ξεκινήσει την 4η Απριλίου», δήλωνε λίγη ώρα αργότερα, το απόγευμα της Πέμπτης, ανώτερος Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Νωρίτερα, την έγκριση της συμφωνίας από τους «28» ανακοίνωσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα λίγη ώρα αφότου είχαν έλθει οι πρώτες πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές στις Βρυξέλλες ότι ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αποδέχεται το τελευταίο κείμενο συμφωνίας με τον οποίο προσήλθε ο Ντόναλντ Τουσκ ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών καλώντας στην υιοθέτησή του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αχμέτ Νταβούτογλου έχει καταδείξει επίσης πως αποδέχεται το σχέδιο συμφωνίας. 

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Το αναθεωρημένο προσχέδιο που κατέθεσε ο Ντόναλντ Τουσκ -και το οποίο εγκρίθηκε χωρίς αλλαγές, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή- εμπεριέχει προτάσεις συμβιβασμού για τα τέσσερα αμφιλεγόμενα σημεία:

Σε σχέση με τις ενστάσεις τις Κύπρου για το άνοιγμα των κεφαλαίων, υπάρχει συμβιβασμός που ικανοποιεί σύμφωνα με την ίδια πηγή τόσο την Κύπρο όσο και την Τουρκία, για το άνοιγμα του κεφαλαίου 33 (προϋπολογισμός), το οποίο δεν έχει μπλοκαριστεί από την Κύπρο, εντός της ολλανδικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ -δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο.

Σε σχέση με την ημερομηνία εφαρμογής του σχεδίου επανεισδοχής/επανεγκατάστασης «ένας προς έναν» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προτείνεται να οριστεί η 20ή Μαρτίου.

Σε σχέση με τη νομιμότητα του εν λόγω σχεδίου, προτείνεται ότι θα είναι σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, θα σέβεται δηλαδή την αρχή της ατομικής εξέτασης κάθε αίτησης ασύλου, ενώ στην τελική συμφωνία θα υπάρχει σαφής αναφορά στην αρχή μη επαναπροώθησης και στις μη συλλογικές επιστροφές.

Σε σχέση με την οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας για τους πρόσφυγες, στην τελική συμφωνία προτείνεται να μην υπάρχουν νέα ποσά, αλλά σαφής αναφορά σε συγκεκριμένα έργα που μπορούν να επωφεληθούν από τα ήδη υπάρχοντα τρία δισ. μέσα στην εβδομάδα για ταχύτερη εκταμίευση.

Η νέα συνάντηση των «28», με επίκεντρο το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ξεκίνησε με καθυστέρηση μετά τις 14:30 ώρα Ελλάδος.

Οι «28» ήλθαν απέναντι στον Τούρκο πρωθυπουργό με κείμενο κοινών θέσεων-πακέτο ανταλλαγμάτων στο οποίο κατέληξαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής χωρίς να δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο «28» για να υπάρξει «συμφωνία για τη συμφωνία» πήραν τη σκυτάλη οι πρόεδροι ΕΕ και Κομισιόν, Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μεταφέροντας τις ευρωπαϊκές θέσεις στον Αχμέτ Νταβούτογλου. Ακολούθησε η συνεδρίαση των «28» και η έγκριση του αναθεωρημένου σχεδίου.

Η τουρκική πλευρά είχε ζητήσει κατά πληροφορίες ισχυρότερη γλώσσα για τα ενταξιακά κεφάλαια χωρίς επίσης να συμφωνεί στον νομικό ορισμό για την προστασία των προσφύγων που θέλει η ΕΕ. Η Αθήνα, επίσης κατά πληροφορίες, αντέδρασε σε αναφορά στο προσχέδιο κοινής δήλωσης ότι όσοι βρίσκονται στα νησιά πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία.Η ΕΕ προσφέρει οικονομικές και πολιτικές παραχωρήσεις έναντι της συνεργασίας της Τουρκίας για τη μείωση των προσφυγικών ροών, ωστόσο το «πακέτο» της προσφοράς είχε μετριαστεί και διεθνείς ανταποκριτές στις Βρυξέλλες αμφέβαλλαν κατά πόσο θα υπήρχε τελικώς συμφωνία.

Η τουρκική πλευρά είχε διαμηνύσει ότι επιμένει στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων στην ενταξιακή διαπραγμάτευση και αφήνει ανοικτό το εάν θα συμφωνήσει με όλα τα σημεία της ευρωπαϊκής θέσης. 

Από κυπριακής πλευράς ξεκαθαρίστηκε στις Βρυξέλλες ότι εναπόκειται στην Τουρκία και μόνον το άνοιγμα κεφαλαίων μέσω της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Πρωτόκολλο της Άγκυρας για το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν προτίθεται να θέσει βέτο είχε δηλώσει την Πέμπτη πως «αν χρειαστεί, ναι».

«Ελπίζουμε σε κοινό έδαφος» ήταν η δήλωση με την οποία προσήλθε από πλευράς του την Παρασκευή ο Νταβούτογλου στην συνάντηση με τους Ντόναλντ Τουσκ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό της προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ Μαρκ Ρούτε. Οι συνομιλίες διακόπτονταν ανά διαστήματα για να λάβουν χώρα διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, καθώς και για να ενημερωθούν σχετικά με την πορεία τους οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες.

ΠΗΓΗ:tanea.gr

NEKΡΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Ο 32ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Άδοξο τέλος στην αναζήτηση του 32χρονου (Δ.Β.) που είχε εξαφανιστεί στις 8 Μαρτίου από την Καλλιθέα Αττικής, καθώς εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή των Αχαρνών.

Για τον εντοπισμό του είχε ενεργοποιηθεί στις 12 Μαρτίου ο κοινωνικός συναγερμός «Omnibus Alert».

Τελικά η σορός του 32χρονου βρέθηκε την περασμένη Κυριακή και μεταφέρθηκε ως πτώμα αγνώστων στοιχείων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

Την Πέμπτη ταυτοποιήθηκε από τους οικείους του.

Για την ώρα παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια θανάτου του.

ΠΗΓΗ:tovima.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ:15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΕΠΙΔΗΜΙΚΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Περισσότερους από 14,6 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο σκοτώνουν κάθε χρόνο τα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα.
Αυτό τόνισε ο ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λοιμωξιολόγος κ. Γιώργος Σαρόγλ17 ΕΚΑΤου, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας με θέμα «Αξιολόγηση Κινδύνου στα Επιδημικά Λοιμώδη Νοσήματα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σαρόγλου τα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τις καρδιολογικές παθήσεις που σκοτώνουν 16,7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που πεθαίνουν από λοιμώξεις προέρχονται από τις χώρες της Αφρικής και λιγότερο από τις ανεπτυγμένες χώρες. «Όσο πιο φτωχή η χώρα τόσο πιο πολλοί θάνατοι από λοιμώξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες από το 1940 μέχρι το 2004 εμφανίστηκαν 335 νέα λοιμώδη νοσήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαρόγλου σημαντικά αναδυόμενα η και νεοεμφανιζόμενα λοιμώδη νοσήματα ( μερικά από τα οποία εμφανίστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια ) που πλήττουν αστικούς πληθυσμούς με επιδημίες σε παγκόσμιο επίπεδο και απασχολούν τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας είναι:

Ο ιός του Δυτικού Νείλου Ελλάδα από 2009
Ο ιός Zικα Βραζιλία, Πουέρτο Ρίκο από 2015
Ο Δάγγειος Πυρετός, Ινδία από 2010-
Ο ιός EBOLA Δυτική Αφρική νέα επιδημία από 2014
Ο πυρετός CHIKUNGUNYA Καραϊβική επιδημία από 2015
Πνευμονία MERS- CoV σε χώρες Μ. Ανατολής από 2013
Πολιομυελίτιδα Πακιστάν από 2010
Λοιμώξεις από πολυανθεκτικά παθογόνα
Στην Ελλάδα σύμφωνα με τον κ. Σαρόγλου, από τα λοιμώδη νοσήματα το σοβαρότερο αίτιο νοσηρότητας αποτελούν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις από πολυανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικροβιακά παθογόνα αίτια.
«Η αντιμετώπιση όλων των λοιμωδών νοσημάτων απαιτεί εξειδίκευση του ιατρικού προσωπικού, τις κατάλληλες νοσοκομειακές υποδομές και τη σωστή ενημέρωση του κοινού για την λήψη ατομικών μέτρων προφύλαξης» τόνισε ο κ. Σαρόγλου και κατέληξε «είναι κατανοητό ότι τα λοιμώδη νοσήματα δεν γνωρίζουν κρατικά σύνορα γι αυτό η συνεργασία και η ενημέρωση με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες μέσω του Ευρωπαϊκού Κάντρου Έλεγχου Λοιμώξεων ECDC κρίνεται απαραίτητη τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων».
O κ. Σαρόγλου, απαντώντας σε ερώτηση που είχε να κάνει με τους πρόσφυγες και μετανάστες- πολλοί από τους οποίους προέρχονται από χώρες που ενδημούν λοιμώδη νοσήματα- εκτίμησε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης, λοιμωδών νοσημάτων από τους διερχόμενους πρόσφυγες είναι μηδενικός και συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό.
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Η 27χρονη βιολόγος από τη Θεσσαλονίκη είναι το αστέρι της NASA!

Με τo Βραβείο «Επιστήμης & Έρευνας 2016» θα βραβευτεί από τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca  η Ελληνίδα Βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου.
Το 2011 έκανε πραγματικότητα την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο, δημιουργώντας μια τεχνητή τραχεία για 36χρονη -στο τελικό στάδιο- καρκινοπαθή.
Η Ελένη Αντωνιάδου ,27 χρονών,γεννημένη το 1987 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Οξυά Ιωαννίνων και το Λιπαρό Πέλλας,είναι μια εξαιρετική επιστήμονας, ερευνήτρια Βιολόγος και συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors), με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα από βιοϋλικά και βιοκύτταρα.
Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca, Αρχαιολόγος –Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Έλληνες που για 2η χρονιά το Βραβείο Επιστήμης πηγαίνει σε ελληνικά χέρια, στην εξαιρετική επιστήμονα, στη Βιολόγο της NASA, Ελένη Αντωνιάδου.
Επίσης, είναι συγκινητική στιγμή για μένα και για τους συνεργάτες μου, όταν ηχηρά ονόματα Ελλήνων επιστημόνων επιβραβεύονται για την τεράστια προσφορά τους στην Επιστήμη και στην ανθρωπότητα. Είναι τα λαμπερά στολίδια που δίνουν ελπίδα σε μια ραγισμένη Ελλάδα».Η Ελένη Αντωνιάδου σπούδασε στην Ελλάδα πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Ασχολείται επισταμένα με την διερεύνηση της δυνατότητας αποκατάστασης της λειτουργίας των οργάνων και των ιστών, με τη βοήθεια των βλαστικών κυττάρων, η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.
Η NASA επέλεξε την Ελένη το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy.
Σήμερα, εργάζεται στον «Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Αρη» στη Σίλικον Βάλεϊ στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας, όπως επίσης και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών για βιοϊατρικά πειράματα.
Το επίκεντρο του ενδιαφέροντός της, όμως, είναι ο άνθρωπος και μέλημά της, η επούλωση του ανθρώπινου πόνου. Η νεαρή ερευνήτρια τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης “2013 FDM Everywoman in Technology Awards”.Το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής της όμως, παραδέχεται ότι είναι ο εθελοντισμός. Η ζωή της άλλαξε ριζικά στο πρώτο εθελοντικό ταξίδι που έκανε, ως επικεφαλής της ιατρικής αποστολής σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ανακούφισης του Πόνου των Παιδιών, στη Λατινική Αμερική.
Πηγή: typosthes.gr

ΕΓΚΥΟΣ Η ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ???

​Σενάρια για εγκυμοσύνη της Σίας Κοσιώνη πυροδότησε η αποκάλυψη του Δήμου Βερύκιου ότι, μετά τον Γαβριήλ Σακελαρίδη και την Ράνια Τζίμα, άλλο ένα «πολιτικοδημοσιογραφικό ζευγάρι» περιμένει παιδί.
«Η γυναίκα είναι δημοσιογράφος και ο άντρας είναι πολιτικός», διευκρίνισε ο δημοσιογράφος, όπως σας έχουμε ενημερώσει και, αμέσως, άρχισαν τα σενάρια για το ποιο είναι το ζευγάρι που φέρεται ότι θα αποκτήσει μωρό.
Από τους πρώτους υποψηφίους που περνούν από το μυαλό όλων είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ, Σία Κοσιώνη, η οποία διατηρεί δεσμό με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.
Η δημοσιογράφος και ο πολιτικός, που είναι μαζί εδώ και περίπου δύο χρόνια και δεν κρύβουν τον έρωτά τους,δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο. Εξάλλου, αν όντως είναι αυτοί, θα φανεί σε λίγους μήνες… 
WWW.STAR.GR

Φούσκωσαν 1,5 εκατομμύριο μπαλόνια για να μπουν στο Γκίνες και να τονώσουν τον τουρισμό, αλλά έπνιξαν το Κλίβελαντ. Το φεστιβάλ μετατράπηκε σε εφιάλτη και δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους!

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1986, το Κλίβελαντ «χάθηκε» κάτω από 1,5 εκατομμύριο μπαλόνια που απελευθερώθηκαν από τον Terminal Tower, τον ψηλότερο ουρανοξύστη της πόλης. Το εντυπωσιακό θέαμα σύντομα μετατράπηκε σε εφιάλτη. Οι κακές καιρικές συνθήκες συντέλεσαν, ώστε τα μπαλόνια να γίνουν αιτία δυο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.



Μέχρι το 1970, το Κλίβελαντ, ήταν απλά μια πόλη στη όχθες του ποταμού Erie. Η έλλειψη τουρισμού ώθησε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει την απόφαση. Σκέφτηκαν ότι μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness θα έδινε τη λύση. Και έτσι δεν έχασαν καιρό. Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν άμεση. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες 2,5 χιλιάδες εθελοντές, σε συνεργασία με την εταιρία United Way, που ήταν και ο μεγαλύτερος χορηγός τους εγχειρήματος, διοργάνωσαν ένα Φεστιβάλ Μπαλονιού.

Την τελευταία μέρα της διοργάνωσης θα γινόταν και η απελευθέρωση των μπαλονιών. Η United Way, για να διευκολύνει το έργο των εθελοντών που φούσκωναν ασταμάτητα, έφτιαξε μια ειδική κατασκευή, που αντί για οροφή είχε ένα τεράστιο δίχτυ

Τα μπαλόνια ήταν φτιαγμένα από βιοδιασπώμενο λάτεξ. Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, οι χρωματιστές φούσκες αέρα έπρεπε να παρασυρθούν προς τη λίμνη Erie και στη συνέχεια να διασπαστούν. Ο καιρός όμως δεν ήταν σύμμαχος τους. Από το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 1986 επικρατούσε πυκνή συννεφιά. Το προηγούμενο βράδυ έπνεαν δυνατοί άνεμοι, που δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την κακοκαιρία. Αστυνομία και πυροσβεστική ήταν σε επιφυλακή, ενώ κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια 
Η απελευθέρωση των μπαλονιών είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί. Αμέσως μόλις «πέταξαν» τα πρώτα ξέσπασε μεγάλη καταιγίδα και αντί να κατευθυνθούν στη λίμνη, κάλυψαν ολόκληρη την πόλη. Οι επόμενες μέρες μετατράπηκαν σε κόλαση. Το τοπικό αεροδρόμιο, καθυστερούσε τις πτήσεις, γιατί δεν υπήρχε ορατότητα, από τα πυκνά σύννεφα μπαλονιών
Μέχρι που βρέθηκαν στο βορειοανατολικό Οχάιο και κάλυψαν ολόκληρη την επιφάνεια της λίμνης Erie. Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του χρωματιστού λάτεξ στρώματος που κάλυψε τη λίμνη. Επρόκειτο για δυο ψαράδες, που αγνοούνταν λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Φεστιβάλ Μπαλονιού. Οι έρευνες σταμάτησαν αναγκαστικά, επειδή δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση στο σημείο. Τελικά, τα πτώματα ξεβράστηκαν δυο μέρες μετά στην ακτή 
Το βιβλίο των ρεκόρ Guinness έχει πιστοποιήσει την απελευθέρωση των μπαλονιών στο Κλίβελαντ ως τη μεγαλύτερη παγκοσμίως. Ήταν το πρώτο και τελευταίο τέτοιου είδους φεστιβάλ, αφού εκτός από την άσχημη τροπή, ήταν πιθανό να προκληθεί σοβαρή περιβαλλοντολογική καταστροφή. 
Το βιβλίο των ρεκόρ Guinness έχει πιστοποιήσει την απελευθέρωση των μπαλονιών στο Κλίβελαντ ως τη μεγαλύτερη παγκοσμίως. Ήταν το πρώτο και τελευταίο τέτοιου είδους φεστιβάλ, αφού εκτός από την άσχημη τροπή, ήταν πιθανό να προκληθεί σοβαρή περιβαλλοντολογική καταστροφή.

πηγή www.mixanitouxronou.gr

ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΚΕΡ ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Μάχη προκειμένου να κατοχυρωθούν στο τελικό κείμενο της Συνόδου Κορυφής συγκεκριμένα μέτρα, δίνει η Ελλάδα στις Βρυξέλλες.
Κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι η ελληνική πλευρά «παλεύει» και για να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία, ώστε να μειωθούν οι προσφυγικές ροές και να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα παράνομης διακίνησης.

ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

-Η άμεση βοήθεια και συνεισφορά από ειδικευμένο προσωπικό, που θα έρθει από την ερχόμενη εβδομάδα, να συμβάλλει στην στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου και διαχείρισης του προσφυγικού.
-Η σοβαρή αύξηση των αριθμών μετεγκατάστασης (από την Ελλάδα) και επανεγκατάστασης (από την Τουρκία) προς της χώρες της ΕΕ
-Η πλήρης εναρμόνιση των αποφάσεων με το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
-Συγκεκριμένα μέτρα και πίεση προς την Τουρκία για να μειωθούν οι ροές και να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα παράνομης διακίνησης.
Επίσης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, έχει εκφράσει την αντίθεση της Ελλάδας σε άνοιγμα οποιουδήποτε ενταξιακού κεφαλαίου της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, που αφορά την Κύπρο.
ΠΗΓΗ:cnn.gr






ΠΡΟΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ,ΛΟΓΩ ΤΟΥ Κου ΜΟΥΖΑΛΑ

«Η διαφορά είναι ημέρα με την νύχτα», σχολίαζε χθες το βράδυ αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, αναφερόμενο στην κυβερνητική κρίση που ξέσπασε με αφορμή το θέμα Μουζάλα.

Το εν λόγω στέλεχος ήθελε επί της ουσίας να τονίσει πως η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης βαίνει προς εκτόνωση και ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια απειλή για την κυβερνητική συνοχή.

Επισήμως, το Μέγαρο Μαξίμου επαναλαμβάνει ότι ο πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του, εφόσον επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και, πιθανότατα, μετά την κρίσιμη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης στη Βουλή, όπου προαναγγέλλεται σκληρή μάχη με την αντιπολίτευση για τα θέματα δικαιοσύνης και διαπλοκής.
Ανεπισήμως, πάλι γίνεται κατανοητό ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, που ήταν αρκετά κλικ πιο ήπιες συγκριτικά με τις αρχικές για το θέμα Μουζάλα, έχουν προκαλέσει ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου που εκτιμά ότι ο κίνδυνος μίας αποσταθεροποίησης έχει περάσει.
Δεν είναι τυχαίο ότι αντιπροσωπείες από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συναντήθηκαν χθες για να προετοιμάσουν από κοινού την παρουσία της συγκυβέρνησης στην προ ημερησίας διάταξης συζήτησης της Τρίτης που προκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από την συνεργασία αυτή, για να καταδείξουν το θετικό κλίμα που υπάρχει στους κόλπους της συγκυβέρνησης.
Γενικώς, στο Μέγαρο Μαξίμου κυριαρχεί η εκτίμηση πως θα βρεθεί μία ειρηνική λύση στη «διαφορά» των δύο εταίρων, που δεν θα διαταράξει τις κυβερνητικές ισορροπίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ζητηθεί η παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα από τον πρωθυπουργό. Άλλωστε, μία τέτοια κίνηση ενέχει το ρίσκο ενός νέου προβλήματος από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που τάσσεται στο πλευρό του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνει στην θέση του.
Η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα είναι τόσο σημαντικά τα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις επόμενες ημέρες που το θέμα Μουζάλα θα ατονήσει και δεν θα απασχολεί σε μεγάλο βαθμό ούτε τον Πάνο Καμμένο. Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για μία αυξημένη πιθανότητα να εξετάσει ο πρωθυπουργός την πιθανότητα ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού, που θα δώσει λύσεις χωρίς να χρειαστεί ούτε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να κάνει πίσω, ούτε ο Γιάννης Μουζάλας να απομακρυνθεί. Το θέμα είναι πότε θα κάνει αυτήν την επιλογή, συνδυάζοντάς την ενδεχομένως και με το κλείσιμο της αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ:cnn.gr


Πηγή: http://www.cnn.gr/news/politiki/story/25664/o-kindynos-apostatheropoiisis-exei-perasei-ektima-to-maximoy-gia-to-thema-moyzala#ixzz43Ftzb5JS

Κος Τρύφων Αλεξιάδης:TEΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..


Με ειλικρίνεια που σοκάρει, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παραδέχθηκε στη Βουλή ότι η φορομπηχτική πολιτική όχι απλώς θα συνεχιστεί αλλά θα φτάσει σε ιστορικά υψηλά. Αν δεν αποτελεί κυνική ομολογία μπορεί να είναι ακόμα ένα γλωσσικό ολίσθημα... Σε κάθε περίπτωση η φράση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για θέματα φορολογίας Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Βουλή ότι «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα θα έβαζα τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας» έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις πληροφορίες που μιλούν για νέα φορολογική καταιγίδα.

Ο ίδιος ο κ. Αλεξιάδης τόνισε άλλωστε ότι «βεβαίως και θα υπάρχει -για τα εισοδήματα του 2016- επιβάρυνση αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος εισοδήματος και πάνω», απέφυγε ωστόσο να αναφέρει αριθμούς. Νωρίτερα πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε μια τάξη μεγέθους για το τι θεωρεί η κυβέρνηση ως υψηλό εισόδημα, υποστηρίζοντας ότι μισθοί των 1.500 και 2.000 ευρώ δεν υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και πως δύσκολα πλέον εντοπίζονται και στον ιδιωτικό. 

«Αυτή την στιγμή συζητούμε με τους Θεσμούς νέες φορολογικές ρυθμίσεις για τα εισοδήματα του 2016 που εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Αυγούστου.  Ακούω κάθε μέρα στα ΜΜΕ για εισοδήματα και επιβαρύνσεις. Όμως, καταλαβαίνουμε όλοι τι έλεγαν τα ίδια ΜΜΕ τα  προηγούμενα χρόνια που είχαμε βάρβαρες φορολογικές επιβαρύνσεις και περικοπή συνταξιοδοτικών επιδομάτων. Και ειναι υποκρισία να λένε τώρα τι θα γίνει με τους μισθούς των 1.500 και 2000 ευρώ. Βεβαίως είναι σημαντικοί αυτοί οι μισθοί αλλά δεν βλέπομαι πουθενά στον Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα να υπάρχουν αυτοί οι μισθοί. Ξέρετε εσείς κανέναν με μισθό 2.000 ευρώ;» είπε για να προσθέσει αμέσως μετά «Βεβαίως θα υπάρξει επιβάρυνση για τα εισοδήματα του 2016, θα είναι όμως δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος και άνω» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

«Ξεκινάμε την επόμενη εβδομάδα την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μόλις πάρει ΦΕΚ ο νόμος ξεκινάμε την υποβολή φορολογικών δηλώσεων» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε άμεσα για να τελειώσουμε γρήγορα και να σπάσουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις σε πάρα πολλούς μήνες». 

«Για τα εισοδήματα του 2015 δεν έχουμε κανένα νέο φόρο» διαβεβαίωσε ο κ. Αλεξιάδης. 

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις αφορούν τα εισοδήματα του 2016. «Αυτά συζητάμε και προσπαθούμε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο δίκαια και αναλογικά» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ,ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ...

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφος, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία φιλορωσικού κόμματος στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι “θα γίνει ένα νέο κόμμα στην Ελλάδα που δεν θα έχει σχέση με τα παλιά κόμματα τα οποία ανήκουν στη σφαίρα της Γερμανίας. Πρέπει να γίνει ένα νέο κόμμα το οποίο θα βλέπει προς την Βορειο – Ανατολική Ευρώπη, την Ορθοδοξία”.
Στην ερώτηση για τις σχέσεις του νέου αυτού κόμματος με την Ρωσία, ο κ. Βελόπουλος είπε χαρακτηριστικά:
“Πρώτα θα είναι ελληνικό και μετά φιλορωσικό. Ετοιμάζεται επίσης και ένα φιλορωσικό κανάλι στην Ελλάδα. Θα είναι ένα κανάλι που θα έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία και το Αγιο Ορος. Στο κόμμα θα συμμετέχουν γιατροί, δικηγόροι κτλ.”. Οσον αφορά τη δική του συμμετοχή σε ένα τέτοιο εγχείρημα, ο κ. Βελόπουλος τόνισε πως δεν το σκέφτεται για τώρα, χωρίς ωστόσο να το αποκλείει για το μέλλον.
Τέλος, ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι στα τέλη Μαΐου ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί το Αγιο Ορος, προκειμένου να συμμετάσχει στη γιορτή της Ορθοδοξίας.
ΠΗΓΗ:thecaller.gr

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ..

Το 11ο μετάλλιο της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου πανηγυρίζει η Ελλάδα, καθώς η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χάλκινο στο Πόρτλαντ με άλμα στα 4.80. Εκτός βάθρου Κυριακοπούλου-Φιλιππίδης. 

Με καλύτερο άλμα στα 4.80 μ. η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, και ενώ πέρασε με την πρώτη τα 4.50, 4.60, 4.70, 4.80 και δεν τα κατάφερε στα 4.85, 4.90. 

Το χρυσό πήρε η Σουρ (4.90) από τις ΗΠΑ και η συμπατριώτισσά της Μόρις βγήκε δεύτερη (4.85). 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και με καλύτερη επίδοση στα 4.60 κατετάγη έκτη. 

ΠΗΓΗ:sport-fm.gr

Έρευνα: Τα σκυλιά προστατεύουν τα παιδιά από λοιμώξεις


Τα βρέφη που συμβιώνουν με οικόσιτους σκύλους παθαίνουν σπανιότερα ωτίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού, σε σύγκριση με εκείνα που ζουν σε σπίτια χωρίς κατοικίδια, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση «Pediatrics», δεν εξηγεί τον λόγο αυτού του φαινομένου, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι η επαφή με έναν σκύλο ο οποίος περνά τουλάχιστον κάποιον χρόνο εκτός σπιτιού μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού τον πρώτο χρόνο της ζωής του.
Ανάλογη προστασία στα βρέφη παρέχουν και οι γάτες, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους σκύλους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 397 παιδιών στη Φινλανδία, οι γονείς των οποίων κρατούσαν ημερολόγιο κάθε εβδομάδα, καταγράφοντας την κατάσταση της υγείας του παιδιού τους τον πρώτο χρόνο της ζωής του και συγκεκριμένα ηλικίας από εννέα έως 52 εβδομάδων.
Συνολικά, τα βρέφη που ζούσαν σε σπίτια με γάτες ή σκύλους είχαν κατά 30% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού -περιλαμβανομένων βήχα, ρινίτιδας, καταρροής και πυρετού- και σχεδόν 50% μικρότερες πιθανότητες για ωτίτιδα.
«Όταν τα παιδιά είχαν επαφή με σκύλο ή με γάτα στο σπίτι, ήταν σημαντικά πιο υγιή στη διάρκεια της περιόδου πραγματοποίησης της έρευνας» αναφέρεται στη μελέτη ειδικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Kuopio της Φινλανδίας. Μεγαλύτερη προστασία αποδείχθηκε ότι είχαν τα παιδιά εκείνα τα οποία βρίσκονταν στο σπίτι με τον σκύλο τους για έως και έξι ώρες καθημερινά σε σχέση με τα παιδιά εκείνα που δεν είχαν σκύλο ή που είχαν σκύλο που βρισκόταν μονίμως στον κήπο.
«Εικάζουμε ότι η επαφή με ζώα μπορεί να βοηθήσει στην ωρίμανση του ανοσοποιητικού συστήματος, οδηγώντας σε πιο συγκροτημένη ανοσοποιητική αντίδραση και μικρότερη διάρκεια των λοιμώξεων» αναφέρει η μελέτη. Η βελτίωση της υγείας τους ήταν σημαντική, ακόμη κι όταν οι ερευνητές απέκλεισαν άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο φλεγμονής, όπως το να μην έχουν θηλάσει, το να πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό σταθμό, να έχουν μεγαλώσει από ασθματικούς ή καπνιστές γονείς ή να έχουν αδέλφια.
Επιπλέον, τα βρέφη που κατοικούσαν με σκύλους χρειάζονταν λιγότερα αντιβιοτικά. Παλαιότερες έρευνες είχαν αντικρουόμενα αποτελέσματα, καθώς κάποιες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που συμβιώνουν με κατοικίδια με τρίχωμα δεν έχουν κάποιο όφελος για την υγεία τους, ενώ άλλες αποφάνθηκαν ότι η επαφή με τα ζώα παρείχε στα βρέφη κάποια προστασία απέναντι στα κρυολογήματα και στα στομαχικά προβλήματα. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της, η μελέτη αυτή διαφοροποιείται από παλαιότερες στο ότι επικεντρώνεται μόνο στον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού και δεν αφορά μεγαλύτερες ηλικίες. 
Πηγή olympia.gr