Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΕΥΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ


Σειρά προβλημάτων, από την ύπαρξη αρχαίων ναυαγίων και βομβών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον κόλπο της Ελευσίνας, έως τον τρόπο διοχέτευσης της κυκλοφορίας στη Σαλαμίνα καλείται να αντιμετωπίσει ο σχεδιασμός της υποθαλάσσιας ζεύξης του νησιού με το Πέραμα. Την περίοδο αυτή, στο υπουργείο Υποδομών πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις για την οριστικοποίηση των βασικών χαρακτηριστικών του έργου, προκειμένου να ξεκινήσει η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου. 
Η υποθαλάσσια σύνδεση της Σαλαμίνας με το Πέραμα είναι το πλέον προωθημένο από τα πέντε έργα του υπουργείου Υποδομών που εντάχθηκαν στις προτάσεις της χώρας για χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ. Καθώς, όμως, ο σχεδιασμός σταδιακά αποκρυσταλλώνεται, οι υπηρεσίες του υπουργείου καλούνται να επιλύσουν σειρά ζητημάτων, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την τελική εικόνα του έργου. Τα βασικότερα από αυτά είναι:

• Η επιλογή της μεθοδολογίας κατασκευής της σήραγγας (π.χ. επάνω στον πυθμένα, όπως η σύνδεση Ακτίου-Πρέβεζας, ή κάτω από αυτόν, με σήραγγα).

• Το επίπεδο εξυπηρέτησης της υποθαλάσσιας σήραγγας (μόνο Ι.Χ. επιβατικά ή και βαρέα οχήματα).

• Η κατηγορία των οδικών συνδέσεων με τη λεωφόρο Σχιστού και, ακολούθως, στο εσωτερικό της Σαλαμίνας (αριθμός λωρίδων κ.λπ.).

• Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο δρόμος από τη λεωφόρο Σχιστού έως την είσοδο της υποθαλάσσιας (περί τα 5 χιλιόμετρα). Το έργο αρχικά διέσχιζε έκταση του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, αλλά η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι η μετακίνησή του νοτιότερα, προς το όριο της έκτασης του Ναυτικού.

• Οι ειδικές απαιτήσεις ασφάλειας που απαιτεί η διέλευση του δρόμου τόσο δίπλα από το Ναυτικό Οχυρό, όσο και από χώρους του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.


• Η σήραγγα θα διέρχεται από τον θαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Σχεδιάζεται ηχοβολιστική και μαγνητική διασκόπηση της περιοχής ώστε να εντοπιστούν τυχόν ναυάγια ή και βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (ο ναύσταθμος της Σαλαμίνας είχε βομβαρδιστεί από τους Γερμανούς)..


ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΜΙΣΕΛ ΠΛΑΤΙΝΙ?


Τα πάνω-κάτω φέρνει δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA στην υπόθεση του Μισέλ Πλατινί.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η επιτροπή της FIFA ανακαλεί κάποιες από τις κατηγορίες που οδήγησαν στην τιμωρία του Μισέλ Πλατινί. 

Αυτό πολύ απλά σημαίνει, ότι μπορεί να αλλάξει ακόμα και η ποινή που έχει επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, στον οποίο είχε απαγορευτεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για έξι χρόνια. 

Πάντως είναι ασαφές το ποιες είναι οι κατηγορίες από τις οποίες απαλλάσσεται ο Πλατινί, ο οποίος έχει αιτηθεί στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο να άρει την συγκεκριμένη απόφαση. 

Μάλιστα η υπόθεση του ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί μέσα στις επόμενες μέρες. 

Αν η απόφαση του CAS είναι υπέρ του Πλατινί, τότε θα τον δούμε και πάλι να επιστρέφει στα καθήκοντα του στην προεδρία της UEFA.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

AΠΟ 1η ΜΑΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΔΔΗΕ



Έναρξη νυχτερινού οικιακού τιμολογίου θερινής περιόδου απο τη ∆Ε∆∆ΗΕ

Ο ∆Ε∆∆ΗΕ υπενθυμίζει ότι θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από 1 Μαΐου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2016, το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό), με συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00).
 
Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον Προμηθευτή τους. 

ΠΗΓΗ:argonafplia.gr

ΛΗΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Σε πρόωρη λήξη της απεργίας των δημοσιογράφων προχωρούν οι ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ. Οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό τερματίζονται στις 6 μ.μ. της Μ. Τρίτης – αντί στις 6 π.μ. της Μ. Τετάρτης. Οι ενώσεις προχωρούν σε «αναπροσαρμογή» των κινητοποιήσεών τους καθώς μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε τρίμηνη παράταση στο καθεστώς του αγγελιόσημου. Νωρίτερα, από το μεσημέρι, είχε αρχίσει ο ΣΚΑΪ να εκπέμπει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ:protagon.gr

Σαν Σήμερα, 26 - 4 - 2016,Γεγονότα σε Παγκόσμια Κλίμακα


  • Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας
  • Ημέρα Μνήμης στις πολιτείες Φλώριδα και Γεωργία για τους νεκρούς των Νοτίων στον Αμερικανικό Εμφύλιο.
  • Ημέρα Μνήμης για το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ στη Λευκορωσία.
  • Ημέρα της Ενότητας στην Τανζανία, σε ανάμνηση της ενοποίησης της χώρας το 1964 από τα δύο συνιστώντα κράτη, την Ταγκανίκα και τη Ζανζιβάρη.


  • ΠΗΓΗ: 
    sansimera.gr

    ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 26 - 4 - 2016

    Σήμερα, γιορτάζει:ΓΛΑΦΥΡΑ Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα, Γλαφυρός.

    ΠΗΓΗ:eortologio.gr

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 26 - 4 - 2016


    Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού από τα δυτικά και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι στα πελάγη, θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.
    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 17 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 21 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς από τα βόρεια, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
    Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα ανατολικά.

    Νεφώσεις με βροχές και παροδική καταιγίδα, αλλά και γρήγορη βελτίωση με ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

    ΠΗΓΗ:meteo.gr