Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ

Στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραμένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ», κάνει λόγο για υποστελέχωση του ΕΣΥ με το προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και υποχρηματοδότηση, αφού όπως αναφέρει «στέγνωσαν τα Ταμεία των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, επίλυση κλαδικών αιτημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού, μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και ανανέωση των πενταμηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

ΠΗΓΗ:diadoseto.blogspot.gr

ΣΕ ΠΑΛΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΡΟΥΦ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΚΕΣ

Σε ανενεργές παλαιές εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας στο Ρουφ και όχι στο χώρο του beach volley στο Φάληρο θα δημιουργηθεί τελικά το δικαστικό μέγαρο που θα φιλοξενεί τις μεγάλες δίκες όπως αυτή της Χρυσής Αυγής.
AdTech Ad
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκου Φλαμπουράρη, του υπουργού Δικαιοσύνης Νικου Παρασκευόπουλου και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.
Η κ. Δούρου, η οποια διαφωνούσε με τη δημιουργία δικαστικού μεγάρου στο παραλιακό μέτωπο, καθώς για τον προτεινόμενο χώρο υπάρχει από την πλευρά της περιφέρειας προγραμματισμός εκτεταμένου σχεδίου ήπιας ανάπτυξης, το οποίο μάλιστα όπως έλεγαν πηγές της Περιφέρειας είναι έτοιμο να ξεκινήσει, ανάπτυξε τον από κοινού με τους παρακείμενους δήμους σχεδιασμό της περιφέρειας για την ευρύτερη περιοχή. Τόνισε δε, την αναγκαιότητα μιας συνολικής ορθολογικής αξιοποίησης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της παραλιακής περιοχής η οποία, όπως επισήμανε, «δεν αποτελεί ορθή επιλογή για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου».
Για το θέμα της παραχώρησης του ακινήτου είχαν κάνει νωρίτερα ερώτηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές Γ. Μαυρωτάς (Αττικής), Γ. Αμυράς, Γρ. Ψαριανός (Β΄ Αθηνών) και Σπ. Λυκούδης (Α’ Αθηνών), προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο.
Το Ποτάμι έθετε το ερώτημα εάν η ρύθμιση " που υποβαθμίζει όλο το παραλιακό μέτωπο και βρίσκεται κοντά σε πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων και πλησίον στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα και αποκλειστικά για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών; Ή μήπως οι σκέψεις της κυβέρνησης είναι και για άλλες χρήσεις, όπως φιλοξενίας κρατουμένων ή προσωρινής κράτησής τους;" 

Απάντηση στις αντιδράσεις για τη χρήση μέρους των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Φαλήρου για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών έδωσε πάντως ο κ.Παρασκευόπουλος, χαρακτηρίζοντας τις δικαστικές αίθουσες ως "κοσμήματα των πόλεων" προσθέτοντας ότι δεν κατανοεί "ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους".
"Τα δικαστήρια, ναοί της δικαιοσύνης, είναι κοσμήματα των πόλεων. Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους τα δικαστικά μέγαρα αποτελούν σημεία αναφοράς. Εξάλλου η εύρυθμη και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης. Κατηγορούμε τον δυτικό οικονομισμό, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει τοποθετήσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης στο βάθρο που της ανήκει.
Η ελληνική κοινωνία εδώ και ένα χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό", είπε ο κ.Παρασκευόπουλος και ευχαρίστησε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος τελικά έδωσε τη λύση. " Είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους" σημείωσε ο κ.Παρασκευόπουλος.
ΠΗΓΗ:news247.gr

ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Eνας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αρκετούς επιβάτες σε σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής του Μονάχου, στη νότια Γερμανία, νωρίς σήμερα το πρωί, και τραυμάτισε σοβαρά τέσσερις μεταξύ αυτών, μετέδωσε η βαυαρική ραδιοφωνία.

Η γερμανική αστυνομία ελέγχει αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας φώναξε "Αλαχού Ακμπάρ" (Ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μετέδωσε η Bayerischer Rundfunk. 

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και ότι τα θύματα είναι άνδρες. 
Η Γερμανία, η οποία παίζει υποστηρικτικό ρόλο στην καταπολέμηση της τζιχαντισιτκής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει δεχθεί μεγάλη επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές όπως οι γειτονικές της χώρες, η Γαλλία και το Βέλγιο.

ΠΗΓΗ:tanea.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ 2016

Σήμερα, Τρίτη, 10 Μαίου γιορτάζει:Σίμωνας, Σίμων, Σίμος, Σιμώνα, Σιμόνα, Σιμωνία, Σιμώνη, Σιμωνίτσα.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

O KAIΡOΣ, ΣHMEΡA, TΡITH 10 - 5 - 2016

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και στον ορεινό άξονα της Πίνδου, περιμένουμε την Τρίτη 10 Μαΐου 2016. Σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και της Θράκης τα φαινόμενα θα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική προς τη δυτική και νότια χώρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τη θαλάσσια περιοχή από το Θερμαϊκό έως τη Μαγνησία όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα φτάσει στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:meteo.gr