Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ



Την εξαίρεση των βουλευτών από το νέο ασφαλιστικό επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».   
Σύμφωνα με τον Υπουργό που μίλησε το πρωί στον Αντ1, «οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο». 
Αρχικά είχε διαβεβαιώσει ότι όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι». 
Την ίδια ώρα, παρότι το νέο ν/σ περιλαμβάνει μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ καθαρά, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αυξήσεις εισφορών και μειώσεις νέων συντάξεων ο Κος Κατρούγκαλος επιμένει στη θέση του ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Κατά τον Υπουργό  θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης και «θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα». 


Πηγη:lifo.gr

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΚΡΥΨΗ..

Πολλοί άνθρωποι είχαν την ατυχία να δεχτούν κλήσεις με απόκρυψη οι οποίες είναι άκρως ενοχλητικές και πολλές φορές έχουν την μορφή «φάρσας».

Σε κάποιες περιπτώσεις οι κλήσεις με απόρρητο αριθμό είναι εξυβριστικές, συκοφαντικές ή ακόμα και απειλητικές.

Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί όποιος δέχεται μία τέτοια κλήση είναι το πως μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο που το καλεί.

Και όμως υπάρχει λύση και σε περίπτωση που δεν ξέρετε τα στοιχεία του ανθρώπου που σας καλεί, μπορείτε να μάθετε το νούμερο του:

Επικοινωνήστε με την υπηρεσία παροχής επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε και ζητήστε να μην δέχεστε κλήσεις με απόκρυψη. Σε περίπτωση που το κάνετε αυτό, όταν σας καλούν με απόκρυψη θα δείχνει ότι μιλάτε. Μπορείτε επίσης να κάνετε αίτηση στον υπόχρεο πάροχο για την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων (ΦΕΚ B 1853 – 21.12.2006). Στην δεύτερη αυτή περίπτωση όποιος σας καλεί με απόκρυψη θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα (πριν χτυπήσει καν το δικό σας τηλέφωνο) ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί.

Μόλις μάθετε το νούμερο που σας καλεί με απόκρυψη, ανοίγει ο δρόμος για τον εντοπισμό του ανθρώπου που σας ενοχλεί.

Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές, πολύ δε περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας (αριθμός κλήσεως, στοιχεία καλούντος – καλουμένου, ώρα κλήσης κ.λπ.) και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδίως της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).


ΠΗΓΗ:olathessaloniki.com

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ,ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΙΟΥΛΙΟ!!

Σε ταμειακή «ασφυξία» θα βρεθούν τον Ιούλιο χιλιάδες επιχειρήσεις, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης οι πληρωμές προς τα ταμεία και την εφορία να γίνονται τον ίδιο μήνα με τη μισθοδοσία.

Μέχρι τώρα οι επιχειρηματίες είχαν το περιθώριο να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές ένα μήνα μετά και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών, δύο μήνες αργότερα. 
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που δόθηκε χθές στη δημοσιότητα, από την 1η Ιουλίου 2016 οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα θα κατατίθενται από τους εργοδότες ταυτόχρονα με τις ασφαλιστικές εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών μέσω τραπεζικού λογαριασμού και θα μεταφέρονται αντιστοίχως και θα αποδίδονται από την τράπεζα στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών, των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου.
Για το σκοπό αυτόν κάθε υπόχρεος εργοδότης θα πρέπει να υπογράψει σχετική σύμβαση με τράπεζα της επιλογής του.
Αν ισχύσει αυτή η αλλαγή τότε το ΙΚΑ θα πληρώνεται στον ίδιο και όχι στον επόμενο μήνα όπως ισχύει σήμερα και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών επίσης στον ίδιο και όχι στον μεθεπόμενο μήνα.
Η εξέλιξη αυτή θα ασκήσει τεραστία πίεση στα ταμεία των επιχειρήσεων, με το πλέον πιθανό σενάριο να είναι αυτό της αύξησης των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και των υπερημεριών προς τους εργαζομένους.
Πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από τις αμοιβές, εισφορές και ΦΜΥ Ιουνίου η επιχείρηση την 1η Ιουλίου θα πρέπει να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές Μαΐου και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών Απριλίου..

ΠΗΓΗ:cnn.gr

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΛΗΣ


Πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης. Τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.   
Ο 79χρονος δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στην παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο» το 1961, σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν.     
Κατά τη διάρκεια της θεατρικής του σταδιοδρομίας, ο σημαντικός θεατράνθρωπος συνεργάστηκε με αξιόλογους ηθοποιούς όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης κ.ά. Εργάστηκε ως βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ. Φαίνεται να χρησιμοποίησε το όνομα John Miller, ενώ στο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου αναφέρεται και ως Ι. Γκόγκλης.   
Υπήρξε μέλος του θιάσου «Ανατολή» κατά τη δεκαετία του '80. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις ως αφηγητής, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης και με τη σκηνοθεσία.   
Τον Οκτώβριο του 2009, επιλέχτηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου.   
Στο σινεμά συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «Ερόικα», «Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» και «Κορίτσια στον Ήλιο».   

ΠΗΓΗ:cretalive.gr

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ:ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ

Τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας αποχαιρέτησε ο Φιντέλ Κάστρο, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, λέγοντας πως σύντομα θα πεθάνει και καλώντας τους να βοηθήσουν να παραμείνουν ζωντανές οι ιδέες του.
Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος, στη μεγαλύτερης διάρκειας δημόσια εμφάνιση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, ο ηγέτης της Κούβας είπε:
<<Σύντομα θα είμαι 90 χρονών. Σύντομα, θα είμαι όπως οι άλλοι. Η ώρα θα έρθει για όλους μας, αλλά οι ιδέες των Κουβανών Κομμουνιστών θα παραμείνουν ως απόδειξη σε αυτόν τον πλανήτη ότι αν λειτουργήσουν με θέρμη και αξιοπρέπεια, μπορούν να αποδώσουν τα υλικά και τα πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι. Και πρέπει να πολεμήσουμε χωρίς ανακωχή για την απόκτησή τους.>>
Ο 89χρονος Φιντέλ Κάστρο αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματος, που φώναζαν ρυθμικά το μικρό του όνομα, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, που μετέδωσαν μαγνητοσκοπημένη την εκδήλωση. Φορώντας φόρμα και μιλώντας καθιστός, η φωνή του Κάστρο ήταν δυνατή αλλά ενίοτε έτρεμε, ενώ έκανε παύσεις για να ρίξει μια ματιά στο χειρόγραφο της ομιλίας του..
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΜΕ ΑΕΡΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Η Κα ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με χαμόγελο και αέρα αρχηγού εισήλθε η Ζωή στο κατάμεστο Θέατρο Χυτήριο. Την υποδέχθηκαν με αγκαλιές, φιλιά και λουλούδια. Λίγες οι παρουσίες πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ηχηρή παρουσία της νεολαίας και προσωπικοτήτων από το χώρο των τεχνών.

Με σαφείς αιχμές σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το νέο κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», ζητώντας μάλιστα επιτακτικά να φύγει από την ηγεσία της χώρας. 

Εμφανώς συγκινημένη - υπό τους ήχους του People Have The Power- η τέως πρόεδρος της Βουλής έδωσε το στίγμα του νέου πολιτικού φορέα που στοχεύει να απαλλάξει την Ελλάδα από τα Μνημόνια και θα αποτελεί «το συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου».
  
Εξήγγειλε δε ότι το νέο κόμμα διεκδικεί τις πολεμικές αποζημιώσεις από τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ, τη διαγραφή του χρέους...


ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

  • Παγκόσμια Εβδομάδα Κατάργησης Πειραμάτων σε Ζώα
  • Ημέρα της Κινέζικης Γλώσσας
  • Ημέρα 420 στις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο στις 20 Απριλίου οι φίλοι της μαριχουάνας συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας για να απολαύσουν το αγαπημένο τους ναρκωτικό.


  • ΠΗΓΗ:
    sansimera.gr

    ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 20 - 4 - 2016

    Σήμερα Τετάρτη, 20 Απριλίου γιορτάζουνΖΑΚΧΑΙΟΣ,Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος.
    ΠΗΓΗ:giortazei.gr

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 - 4 - 2016


    Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα βόρεια τμήματα της χώρας με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους σε ορεινές κυρίως περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αναμένουμε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις.
    Η θερμοκρασία  σε πτώση θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 4 έως 25  στη βόρεια Ελλάδα, 10 έως 25  στη δυτική Ελλάδα, 12 έως 23 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 29  βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.
    Οι άνεμοι  θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν φτάνοντας στα πελάγη τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

    ΠΗΓΗ:weather.gr

    TEΛΟΣ Ο ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ!!!

    Το Game 3 των playoffs ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Λαμποράλ Κούτσα αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον πάγκο του "τριφυλλιού". Οι "πράσινοι" ενημέρωσαν τον Σέρβο τεχνικό για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, αφού ο αποκλεισμός με "σκούπα" από την ισπανική ομάδα από το Final Four του Βερολίνου!
    Δεν είχαν περάσει παρά μερικά λεπτά από τη στιγμή που ο Σέρβος προπονητής βγήκε από την Αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, όταν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωνε επίσημα για τη λύση της συνεργασίας της με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας προσελήφθη από τους "πράσινους" στις 30 Ιουνίου 2015, για να αποχωρήσει δέκα μήνες αργότερα.
    Η συνεργασία των δύο πλευρών λύθηκε μετά από την "πράσινη" επιθυμία, με το "τριφύλλι" να αναζητά πλέον τον διάδοχό του, για να ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος.
    Το παράδοξο; Η Λαμποράλ Κούτσα αποτέλεσε τον λόγο της απόλυσης ενός ακόμη προπονητή του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος το 2014 αποχώρησε από το "τριφύλλι" μετά από εντός έδρας ήττα από την ισπανική ομάδα, τότε για το Top 16 της Euroleague.

    ΠΗΓΗ:sport24.gr

    ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΙΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ


    Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την εταιρεία «ΤΙΤΑΝ», η οποία προσέφερε στο Αρχηγείο Στόλου, υπό μορφή δωρεάς, μεγάλη ποσότητα ενσακκισμένου τσιμέντου.
    Λαμβανόμενης υπόψη της οικονομικής συγκυρίας της εποχής μας, η εν λόγω χορηγία συμβάλλει κατά τρόπο ουσιαστικό στην ολοκλήρωση αναγκαίων έργων συντήρησης υποδομών του Αρχηγείου Στόλου.

    ΠΗΓΗ:hellenicnavy.gr