Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ....

Από τον Αλέξανδρο Γιαμάκη.


Ο φετινός θεσμός του κυπέλλου Ελλαδας ποδοσφαίρου, θυμίζει το γιοφύρι της Άρτας, καθώς ολημερίς διαπραγματεύονται (χτίζουν) την ολοκληρωσή του, όμως το βράδι ματαιώνονται (γκρεμίζονται) τα πάντα, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πότε κι αν θα γίνει ο τελικός κι αν έχει κόσμο η όχι το ΟΑΚΑ. Βασικότατος υπεύθυνος της κατάστασης ο υφυπουργός-εξυγιαντής αθλητισμού Κος Σταύρος Κοντονής, όπου ακολουθεί μεθόδους δήθεν για πάταξη της βίας, όμως το μόνο που καταφέρνει με τον τρόπο του είναι να μας κάνει περίγελο σε όλη την Αφρική, καθώς ντρεπόμαστε να πούμε πως η Ελλάδα είναι Ευρωπαική χώρα και στα ζητήματα του αθλητισμού.
Έτσι λοιπόν, ένας θεσμός που έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, παραλίγο να ματαιωθεί λόγω των επεισοδίων στον ημιτελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, όμως η ΟΥΕΦΑ απείλησε την ΕΠΟ με μη συμμετοχή των Ελληνικών ομάδων στις Ευρωπαικές διοργανώσεις και το κύπελλο συνεχίστηκε υπό προυποθέσεις. 
Ορίστηκε εκ νέου ο τελικός στις 7 Μαίου, όμως η αστυνομία δήλωσε κώλυμμα και αναβλήθηκε ξανά, πιθανότατα για τις 17 Μαίου κι έχει ο Θεός. Σαν δεν ντρέπονται στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, όπου βγάζουν πρόγραμμα σε πρωτάθλημα, κύπελλο κλπ στην αρχή της σεζόν και κυλάει όπως ορίζεται στις αρχικές ημερομηνίες, εκτός φυσικά αν δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Στην Ελλάδα ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε οι βασιλιάδες της προχειρότητας και του ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ σε όλα. Το συμφέρον μας να 'ναι καλά κι ας πάνε να πνιγούν οι υπόλοιποι...

ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ "ΜΑΤΡΩΖΟΣ"

Μήνυμα στην Τουρκία στέλνει εκ νέου το Πολεμικό Ναυτικό, στέλνοντας το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ να βγάλει φωτογραφίες με φόντο το Καστελόριζο.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που το Πολεμικό Ναυτικό δημοσιοποιεί ανάλογες φωτογραφίες, θέλοντας σαφώς να περάσει μηνύματα στην Τουρκία, η οποία πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας άσκηση με τη συμμετοχή διεθνών δυνάμεων.

Η τουρκική άσκηση έχει ξεκινήσει από νοτιοανατολικά, και σιγά σιγά θα ανέβει προς το Αιγαίο. Η εμφάνιση του υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ το οποίο είναι απλό τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, στόχο έχει να περάσει το μήνυμα ότι το Καστελόριζο φρουρείται. 

Το ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S-122) το οποίο καθελκύστηκε το Φεβρουάριο του 2015, είναι στη διαδικασία ένταξης στον στόλο. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να γίνει η πλήρης επιχειρησιακή του ένταξη. Προς το παρόν το υποβρύχιο συμμετέχει στην ΝΑΤΟΪκή επιχείρηση Active Endeavour και περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο. 
Πηγαίνοντας προς την αποστολή του, σταμάτησε στο Καστελόριζο για να τονώσει το ηθικό των ακριτών και να κάνει επίδειξη ελληνικής σημαίας. 

ΠΗΓΗ:onalert.gr

ΣΕ ΔΙΚΗ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΤΑΣΘΑΛΙΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΝΤΙΛΜΑ ΡΟΥΣΕΦ

Στο διάγγελμά της, το οποίο αναμένεται να είναι το τελευταίο, μετά την απόφαση για παραπομπή της σε δίκη και την προσωρινή απομάκρυνσή της από την προεδρία της Βραζιλίας, η Ντίλμα Ρούσεφ έκανε λόγο για πραξικόπημα και φάρσα, προειδοποιώντας πως διακυβεύεται η δημοκρατία της χώρας.

Απευθυνόμενη στους πολίτες και ενώ οι υποστηρικτές της φώναζαν συνθήματα όπως «Ντίλμα, η πολεμίστρια του έθνους της Βραζιλίας», η Ρούσεφ, η θητεία της οποίας αναστέλλεται τερματίζοντας 13 χρόνια διακυβέρνησης από το αριστερό Κόμμα των Εργατών, υποστήριξε την αθωότητά της.

«Ποτέ μου δε δέχθηκα δωροδοκίες. Αντιθέτως, πολέμησα κατά της διαφθοράς. Αυτή είναι μία διαδικασία ενάντια σε έναν τίμιο άνθρωπο», τόνισε η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας, συμπληρώνοντας πως νιώθει υπερήφανη που ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στην προεδρία της Βραζιλίας.

«Η μοίρα πάντα μου έστειλε σοβαρές προκλήσεις. Κάποιες έμοιαζαν ανυπέρβλητες», είπε στη συνέχεια η Ρούσεφ, αναφερόμενη στη μάχη της με τον καρκίνο.

«Θα συνεχίσω να μάχομαι με όλα τα νομικά μέσα που υπάρχουν ώστε να διατηρήσω τη θητεία μου ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018», επισήμανε και πρόσθεσε ότι από την ημέρα της εκλογής της μερίδα της αντιπολίτευσης δεν την έκανε ποτέ αποδεκτή, αλλά «συνωμότησαν ανοιχτά κατηγορώντας με, προκαλώντας μόνιμη αστάθεια».

Όπως είπε, οι κατηγορίες αυτές την πόνεσαν πολύ γιατί ήταν άδικες και τόνισε ότι δε φανταζόταν ποτέ ότι θα έδινε μάχη κατά ενός πραξικοπήματος στη χώρα της.

«Καλώ εκείνους που αντιδρούν στο πραξικόπημα να παραμείνουν ενωμένοι και να οργανωθούν. Ο αγώνας θα είναι μακρύς, αλλά θα νικήσουμε. Δε θα πάψω ποτέ να μάχομαι», είπε ολοκληρώνοντας το διάγγελμά της η Ρούσεφ.

Η απερχόμενη πρόεδρος μιλώντας στους υποστηρικτές της που συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό κτίριο για να την ακούσουν, επανέλαβε ότι έχει πέσει θύμα πραξικοπήματος και έκανε λόγο για άδικη παραπομπή, ενώ τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση με αντιπρόεδρο τον Μισέλ Τέμερ, θα τερματίσει ή θα περικόψει τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε όσους τάσσονται στο πλευρό της και όσους συγκεντρώθηκαν στους δρόμους για να την υποστηρίξουν κάλεσε για ενότητα, ειρήνη και αποφασιστικότητα.

Νωρίτερα, και έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση, η Γερουσία της Βραζιλίας παρέπεμψε σε δίκη την Ρούσεφ με την κατηγορία της παράβαση των δημοσιονομικών κανονισμών προς όφελος του κεντροαριστερού κόμματός της -κατηγορία που δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο της "Petrobras"- με τους αντιπάλους της να την κατηγορούν ξεκάθαρα ότι φέρει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Η αποπομπή της, πάντως, προκαλεί ανησυχία καθώς δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκφράζουν φόβους ότι η πολιτική κρίση στη Βραζιλία, η οποία είναι μία από τις αναδυόμενες χώρες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια οικονομία.

ΠΗΓΗ:ingossip.gr

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΑΡΔΕΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΙΔΟΥΣ

Στη φυλακή για προσβολή της δημοσίας αιδούς βρέθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός, Σταμάτης Γαρδέλης.
Πώς συνέβη αυτό;
«Πριν από χρόνια είχαμε πάει με ένα συνάδελφο στην Κωνσταντινούπολη με αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή θέλαμε να κάνουμε την ανάγκη μας. Κάναμε μια παράκαμψη, βγήκα από το αμάξι και πήγα πίσω από ένα δέντρο», εξιστορεί, στο περιοδικό «Εγώ Weekly».
Και συνεχίζει: «Ξαφνικά, μας περικύκλωσαν δύο αυτοκίνητα και άρχισαν να ψάχνουν το αυτοκίνητο και το φίλο μου. Μας πήραν τα διαβατήρια και τις ταυτότητες και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε».
«Καταλήξαμε σε μια φυλακή, μας έβαλαν σε κάτι μπουντρούμια, έπιασε κρίση το Μανώλη, εγώ άρχισα να φωνάζω για τα συνταγματικά μου δικαιώματα», αναφέρει.
«Μας άφησαν μόνους στο δωμάτιο, αλλά κατάλαβα ότι μας παρακολουθούσαν. Αρχίσαμε να μονολογούμε “πω, πω τι πάθαμε, για την ανάγκη μας σταματήσαμε και βρεθήκαμε σε τουρκικές φυλακές, ούτε την Πόλη δεν είδαμε, τσάμπα το ταξίδι” και τέτοια», συμπληρώνει και περιγράφει πώς η περιπέτεια έλαβε τέλος: «Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να δείξουμε ότι ήμασταν απλοί ταξιδιώτες. Τελικά, μας κάλεσε ένας Τούρκος που μιλούσε ελληνικά και μας είπε ότι είμαστε ελεύθεροι».
ΠΗΓΗ:press-news.gr

H MASERATI BOOMERANG ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αν τα πρωτότυπα δημιουργούνται για να τραβήξουν τα βλέμματα και την προσοχή τότε η Maserati Boomerang είναι ίσως το πιο επιτυχημένο concept car, μιας και εξακολουθεί ακόμα να σοκάρει.

Ακριβώς όπως το είχε κάνει και στην έκθεση του Τορίνο το 1971. Όταν δηλαδή την παρουσίασε για πρώτη φορά ο Giorgetto Giugiaro, ο σχεδιαστής αυτοκινήτων του αιώνα.
Η Boomerang δεν έχει εκατοστό πάνω της που να μην προκαλεί και που να είναι στο ελάχιστο συμβατικό, ενώ το αποκορύφωμα της ιδιαιτερότητάς της αποκαλύπτεται μόλις ανοίξει κανείς την πόρτα της και δεi το εσωτερικό της. Κι αυτό γιατί έχει το πιο περίεργο ταμπλό, πιθανότατα από την καταβολή της αυτοκίνησης. Δεν είναι μόνο το ότι ο αφαλός του τιμονιού είναι σταθερός και ότι κινείται μόνο η στεφάνη. Είναι ότι ο αφαλός είναι πραγματικά γιγάντιος. Τόσο που χωρούν 6 όργανα, 2 μοχλοδιακόπτες και 3 μπουτόν, ενώ η εικόνα ολοκληρώνεται από ακόμα 7 μπουτόν και 4 περιστροφικούς διακόπτες στην κεντρική κονσόλα.
Το πόσο λειτουργική είναι μια τέτοια διάταξη μάλλον δεν ενδιέφερε κανέναν, ίσως ούτε τον Ισπανό ο οποίος στη συνέχεια την αγόρασε και ενίοτε την κυκλοφορούσε κανονικά, μιας και σύμφωνα με τις συνήθειες εκείνης της εποχής ήταν πλήρως λειτουργική, με κινητήρα τον V8 των 4.700 κυβικών της Bora. Τόσο λειτουργική που μπορούσε να ξεπεράσει τα 300 χλμ./ ώρα...
Η μια και μοναδική Maserati Boomerang που έχει κατασκευαστεί ποτέ άλλαξε για τελευταία φορά χέρια το περασμένο φθινόπωρο, έναντι 3,35 εκατομμυρίων δολαρίων..
ΠΗΓΗ:cnn.gr

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,6 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ!!

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη στην Ταϊβάν, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.
Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα Ταϊπέι, ενώ το επίκεντρο του εντοπίστηκε σε απόσταση 14 χλμ βορειοανατολικά της παραλιακής πόλης Σου-αο.
Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές καταστροφές..
ΠΗΓΗ:crashonline.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 12 - 5 - 2016

Σήμερα, Πέμπτη, 12 Μαίου γιορτάζει: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος (Πολιούχος Κυθήρων), Θεοδώρα, Δώρα, Ντόρα, Θόδωρος, Θοδώρα, Θοδωρής, Θοδωράκης, Θώδης, Θώδος, Δώρης .

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

ΖΕΣΤΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 - 5 -2016,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ,ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!ΕΩΣ ΚΑΙ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική με αποτέλεσμα οι βροχές να έχουν το χαρακτήρα λασποβροχών και η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 16 έως 25 στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, από 15 έως 30 βαθμούς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στις ακτές της Βόρειας Κρήτης οι μέγιστες ενδέχεται να ξεπεράσουν τοπικά ακόμα και τους 35 βαθμούς Κελσίου!!!


Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα ανατολικότερα πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ.Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Κρητικό θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.
Στην Αττική αναμένεται άστατος καιρός με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων κατά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ:meteo.gr