Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά η οποία προηγουμένως ξέσπασε στη θέση Λήδα Μαρία στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες επεκτάθηκε γρήγορα και λίγο έλειψε να απειλήσει σπίτια.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις από τον 3ο Σταθμό της Π.Υ. Θεσσαλονίκης και της 2ης ΕΜΑΚ.
Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

Μία εξέταση αίματος που μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να διαλέξουν το καλύτερο φάρμακο για κάθε ασθενή με κατάθλιψη, ανέπτυξαν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Η εξέταση δοκιμάστηκε στους πρώτους 140 ασθενείς και η ακρίβειά της ήταν 100% στην πρόβλεψη όσων εξ αυτών χρειάζονταν εξ αρχής πιο επιθετική φαρμακευτική θεραπεία που συνήθως συνίσταται στην χορήγηση συνδυασμού φαρμάκων.
Προς το παρόν, η επιλογή των αντικαταθλιπτικών γίνεται εμπειρικά από τους γιατρούς, με συνέπεια στις σχεδόν μισές περιπτώσεις να μην αποδίδουν όσα θεωρούνται ως θεραπείες πρώτης γραμμής, λένε οι ερευνητές από το King’s College του Λονδίνου (KCL).
Ο ένας στους τρεις ασθενείς, εξ άλλου, έχει αντοχή σε όλα τα διαθέσιμα φάρμακα.
Έως τώρα, όμως, δεν υπήρχε τρόπος να ξέρουν οι γιατροί σε ποια απ’ όλες τις κατηγορίες ανήκουν οι ασθενείς.
Αποτέλεσμα πολυετών ερευνών
Όπως γράφουν στη «Διεθνή Επιθεώρηση Νευροψυχοφαρμακολογίας» (IJN), η εξέτασή τους είναι αποτέλεσμα πολυετών ερευνών και βασίζεται στη μέτρηση δύο ουσιών στο αίμα οι οποίες σχετίζονται με φτωχές ανταποκρίσεις στα αντικαταθλιπτικά.
Οι ουσίες αυτές ανήκουν στους επονομαζόμενους δείκτες της φλεγμονής και είναι ο παράγων αναστολής μετανάστευσης μακροφάγων(MIF) και η ιντερλευκίνη 1-βήτα.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές όταν τα επίπεδα αυτών των δύο βιοδεικτών βρίσκονται πάνω από ένα όριο, είναι βέβαιον ότι οι ασθενείς δεν θα ανταποκριθούν στην συμβατική αγωγή με τα φάρμακα της κατηγορίας των αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης και τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά.
Όταν, όμως, είναι κάτω από αυτό το όριο, μπορεί κανείς να αναμένει ανταπόκριση στα αντικαταθλιπτικά πρώτης γραμμής.
Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κάρμινε Παριάντε, καθηγητής Βιολογικής Ψυχιατρικής στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας & Νευροεπιστήμης του KCL, δήλωσε ότι η γνώση αυτή μπορεί να συμβάλλει στην εξατομίκευση της θεραπείας σε κάθε ασθενή ξεχωριστά.
«Η φλεγμονή είναι η αντίδραση του οργανισμού στο στρες, αλλά παραδόξως επεμβαίνει στην αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής θεραπείας της κατάθλιψης», είπε.
«Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι η φλεγμονή εμπλέκει τους ίδιους βιολογικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τα αντικαταθλιπτικά για να επιδράσουν».
Το επόμενο στάδιο της όλης έρευνας είναι να επαληθευτούν τα νέα ευρήματα σε μεγαλύτερους πληθυσμούς ασθενών, καθώς και να διερευνηθεί αν η χορήγηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων στους πάσχοντες από ανθεκτική κατάθλιψη μπορεί να βελτιώσει την πρόγνωσή τους.
Ωστόσο, «κανένας ασθενής δεν πρέπει να αρχίσει να παίρνει από μόνος του αντιφλεγμονώδη φάρμακα», έσπευσε να προειδοποιήσει. «Είναι απαραίτητο να συζητήσει πρώτα το θέμα με τον γιατρό του».
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΜΕ 10 ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ BREXIT, ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Με διαφορά δέκα μονάδων προηγείται το στρατόπεδο του Brexit, καθώς απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες για το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη Βρετανία για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσκόπηση της εφημερίδας The Independent, όπου το 55% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης, ενώ το 45% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. Για τους συμμετέχοντες στην έρευνα δεν υπήρχε η επιλογή «δεν ξέρω».
Στο άρθρο που συνοδεύει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι το στρατόπεδο του Brexit έχει διευρύνει το προβάδισμά του κατά τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με μια παρόμοια δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Απρίλιο.
ΠΗΓΗ:paraskhnio.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ, 11 - 6 - 2016..

Σήμερα, Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016, γιορτάζει: Βαρθολομαίος, Βαρνάβας, Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα 

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!! Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 11 - 6 - 2016

Το Σαββάτο, 11 Ιουνίου 2016 αναμένoνται αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί.
Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλαδα θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 13 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 28 και στην Κρήτη από 11 έως 27.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι και από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ και τοπικά από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ και μόνο τις θερμές ώρες θα ενισχυθούν και πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που τις θερμές ώρες θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί έως 2 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 2 μποφόρ κα μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς.


ΠΗΓΗ:meteo.gr