Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Αυτό το σκυλί τράβηξε τον πατέρα μέσα στο νερό. Αυτό όμως που είδε να επιπλέει τον έκανε να καταρρεύσει!

Ολόκληρη η οικογένεια βρίσκεται στο εξοχικό ενός φίλου όταν το μικρό ξανθό αγοράκι πέφτει μέσα στο νερό χωρίς να το δει κανείς. Το δίχρονο αγοράκι έχασε τις αισθήσεις του και άρχισε να βυθίζεται μέσα στο νερό. Το αγαπημένο τουw Staffordshire Μπουλ Τεριέ πήδηξε μέσα στο νερό και προσπάθησε να βγάλει το αγοράκι έξω από το νερό. Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να το κάνει, έτρεξε αμέσως στο σπίτι και άρχισε να γαβγίζει σαν τρελό για να αποσπάσει την προσοχή του πατέρα του μικρού Alexander, τον David.
μπουλ τεριέ

Οδηγεί λοιπόν τον πατέρα στο νερό, όπου και βλέπει τον άψυχο γιο του να επιπλέει. Πέρασε 27 λεπτά προσπαθώντας να επαναφέρει τον μικρό στην ζωή μέχρι που έφτασαν οι πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο στην Μπρίσμπεϊν. Εκεί έβαλαν τον μικρό Alexander σε τεχνητό κόμμα. «Οι γιατροί μας είπαν ότι μπορεί να μην μπορούσαμε να πάρουμε ποτέ τον γιο μας πίσω στο σπίτι. Και ακόμα και αν ξυπνούσε, πιθανώς θα είχε εγκεφαλικές βλάβες,» θυμάται η μητέρα του μικρού, η Linda. «Αυτό ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να ακούσει ένας γονιός.»
μπουλ τεριέ
Αλλά 48  ώρες μετά ο μικρός αγωνιστής εξέπληξε τους πάντες: Ο Alexander άρχισε να αναπνέει μόνος του και ξύπνησε από το τεχνητό κόμμα! Οι γιατροί δεν το πίστευαν, το πόσο γρήγορα ανάρρωσε αυτό το παιδί. «Είναι ένα θαύμα το ότι ξύπνησε τόσο γρήγορα και μόνος του χωρίς τυχόν μακροχρόνιες βλάβες,» λέει η μητέρα του. Ο Alexander μπορεί να ευχαριστήσει για την καλή του τύχη τον πατέρα του και την γρήγορη αντίδραση του σκυλιού τους, της Leala.

μπουλ τεριέ
Ο μικρούλης 2-ετών βρίσκεται τώρα με την οικογένεια του και αναρρώνει άψογα. Η Leala είναι πανευτυχής, τώρα που μπορεί να ξαναπαίξει με τον αγαπημένο της φίλο.»Αν δεν ήταν η Leala δεν θα είχαμε τώρα μαζί μας το μικρό αγοράκι μας.!» Η μητέρα του Alexander  είναι σίγουρη γι’αυτό!.
μπουλ τεριέ

Πηγή www.animalplanet.gr

Ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι;


Όπως αναφέρει η Independent η διαφορά ηλικίας που έχετε με τον/την σύντροφό σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πόσο καιρό θα μείνετε μαζί.
Σύμφωνα με έρευνα 3.000 συμμετεχόντων που έγινε από το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, τόσο πιο πιθανό είναι να χωρίσει.
Μία διαφορά ηλικίας της τάξης του 18%αυξάνει κατά 18% τις πιθανότητες να χωρίσει το ζευγάρι, ενώ μία διαφορά ηλικίας 10 ετών, αυξάνει την πιθανότητα στο 39%. Τέλος η διαφορά ηλικίας 20 ετών, καθιστά σχεδόν αδύνατο να μείνει το ζευγάρι μαζί, αφού σύμφωνα με την έρευνα η πιθανότητα να χωρίσει είναι 95%.
Διαπιστώθηκε ότι η καλύτερη διαφορά ηλικίας είναι αυτή του ενός έτους.
Παρ’ ολ’ αυτά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, όπως αν το ζευγάρι έχει κάνει παιδί πριν παντρευτεί, τα διαφορετικά επίπεδα μόρφωσης κλπ.
Πηγή m. huffpost. com

ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΛ ΝΙΝΙΟ....ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΛΑ ΝΙΝΙΑ

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο που ξέσπασε πέρυσι με ιδιαίτερη ένταση στον Ειρηνικό έχει πλέον τελειώσει και δεν αποκλείεται να δώσει τη θέση του στο αντίθετό του, το φαινόμενο Λα Νίνια.

«Ατμοσφαιρικοί δείκτες που αντιστοιχούσαν σε ισχυρά μοτίβα του Ελ Νίνιο στις αρχές του 2016 επανήλθαν σε σχεδόν κανονικές τιμές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο» ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας του ΟΗΕ.

Το Ελ Νίνιο και το Λα Νίνια είναι οι αντίθετες φάσεις μιας ταλάντωσης που δημιουργείται από την αλληλεπίδραση της ατμόσφαιρας και του ωκεανού στην τροπική ζώνη του Ειρηνικού, και έχουν σε γενικές γραμμές αντίθετες επιδράσεις στις μετεωρολογικές συνθήκες διαφορετικών περιοχών του κόσμου.

Στη διάρκεια του Ελ Νίνιο η θερμοκρασία στον ανατολικό τροπικό Ειρηνικό είναι μεγαλύτερη από το κανονικό, κάτι που τείνει να οδηγεί σε καταρρακτώδεις βροχές στη δυτική ακτή της Νοτίου Αμερικής και ξηρασία σε άλλες περιοχές όπως η Αυστραλία και η Νοτιοανατολική Ασία.

Ρόλο στο ρεκόρ ζέστης

Το τελευταίο Ελ Νίνιο έπαιξε εξάλλου ρόλο στο ρεκόρ ζέστης που καταγράφηκε σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του ΟΗΕ, περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από το φαινόμενο, το οποίο προκάλεσε ξηρασίες και άλλες σοβαρές ζημιές σε 13 χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της Κεντρικής και Νοτίου Αφρικής και του Ειρηνικού.

Πρωτοφανείς καταστροφές λόγω ανόδου της θερμοκρασίας υπέστη και ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Υφαλος έξω από τις βόρειες ακτές της Αυστραλίας.

Με την πιθανή άφιξη του Λα Νίνια, η κατάσταση θα αντιστραφεί. «Ενα φαινόμενο Λα Νίνια ενδέχεται να εξελιχθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους, πιθανότατα όμως θα είναι ασθενές» ανακοίνωσε ο WMO.


ΠΗΓΗ:meteo-news.gr

ΠΟΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ, 31 - 7 - 2016

Σήμερα, Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016, γιορτάζει: Ευδόκιμος, Ευδόκιμη, Ιωσήφ, Σήφης, Ιωσηφίνα, Ζοζεφίνα, Φρειδερίκη, Φρειδερίκος.

ΠΗΓΗ:eortologio.gr

ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ.. Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 31 - 7 - 2016

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 19 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 34 και στην Κρήτη από 16 έως 30.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, μακριά όμως από τις ακτές θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στις ανατολικές ακτές 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς.

ΠΗΓΗ:meteo.gr